Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

Bende hashimoto hastasıyım ilk tanı 2011 kasım ayında konulmuştu. 4 senedir bu hastalığı çekiyorum. Düzenli olarak kontrollerimi yaptırıyorum hiç aksatmadım. Açıkçası sürekli uyku hali ve halsizlik dışında başka hiç bir zararını görmedim ben. Kilo vs olsun. Seneye evlenmeyi düşünüyorum ve bebek sahibi olmanın zor olduğunu biliyorum açıkçası o yüzden biraz korkularım var. İnşallah isteyen herkese Allah nasip eder.

Çoğu makalede haşimeto ile graves, tip 1 şeker,böbrek üstü yetmezliği, yumurtalık iltihabı, vitiligo .... vs hastalıkların birlikte görüldüğü yazıyor ben anlamadım kişide bu hastalıklar olursamı haşimeto olur yoksa haşimetomu bu hastalıkları tetikler eğer öyleyse bu doktorumun söylediği basit bir hastalık değil bu anti tpo ların yüksek olması tiroidden başka organa zarar veriyormu benim doktorum hiç kötü bir şey söylemedi
birde benim boğazımın sağ tarafında sağ omzumuda etkileyen bir ağrı var ve bazen kalp çarpıntım oluyor kalbim boşlukta kalmış gibi oluyor bazen bunlar sizdede oluyormu

haşimoto,bağışıklı sistemi hastalığı olarak geçtiği için ;diğer yazan hastalıkların olma riski de var deniyor sadece..iç organların çalışmasını da tiroid bezleri yapıyor ayrıca..
şeker tahlilini yaptırdınız mı doktor ister genelde??
çarpıntı normaldir..değerleriniz normal mi? tsh,t3,t4? ayrıca demir eksikliğine de baktırın o da çarğınıt yapıyor..

tsh 5.52 çıktı en son anti tpo 103 artıyor sanırım şekerim normal çıktı glukoz 79 yazıyor testte normal değerler 76-106 ymış

Merhaba, ben de Hashimoto hastasıyım.
3 yıl önce ilk hamileliğimde yapılan rutin testlerde tsh'ımın yüksek olduğunu öğrendim kısa bir süre sonra da bebeğim düştü. Sonra Şişli Etfal'in endokrinoloji bölümüne gittim orada da Hashimoto olduğumu öğrendim. Eve gelip internetten araştırma yaptığımda dünyam başıma yıkıldı hiç çocuk sahibi olamayacağımı düşündüm. Hemen bir doç. buldum ona düzenli gitmeye başladım her kontrolde bebeğim bu yüzden mi düştü tekrar hamile kalmama engel olur mu diye sordum. O da her seferinde sen bunları düşünme şimdi tsh'ını düşürelim dedi. Düşükten 8 ay sonra Tsh'ım 1,5 civarındayken hamile kaldım ve çok şükür oğlumu sağ salim kucağıma aldım. Nisan ayında yeniden hamile kaldım ancak 8 haftalıkken kalbi durdu. İlk düşüğümün sebebi tsh yüksekliği diye düşünmüştük ama bu sefer tsh da normaldi. 2. düşük olduğu için araştırma yapılacak şimdi.
Size tavsiyem tsh'ın normal sınırlar içinde olması yeterli değil hamile kalmak için ben 2'nin altına düştüğünde hamile kalabildim. Ben bir seferinde gittiğimde 4'tü değerim dr ilaç kullanmana gerek yok dedi ama hamile kalmayı düşünüyorum deyince ilaç yazdı. Kuzenim de aynı şeyi yaşadı şu an aklıma başka birşey gelmiyor bakalım eğer genetik testlerde bir şey çıkmazsa yeniden iyi bir endokrinoloji uzmanına gidip düşüklerime bu hastalığın sebep olup olmadığını araştıracağım.

Kizlar merhaba
Bnde galiba hasimato ciktimm ama sorun su ki bnm tsh ft3 ft4 anti tpo normal aralikta. Sadece anti tg yuksek cikti. 0 ile 40 olmasi gerekirken bnmki 295 cikti. Boyle bir durumla karsilasan var mi.

Gebelik düşünüyorum dedigm icin doktor ilac yazdi 1 hafta sonra ultrason cekilecek..

Merhaba ben de 1 yildir hashimoto hastasiyim ve bunu uzun suredir yasayanlara bir sey sormak istedim. Ramazan ayinda ilacimin kullanimini degistirmek durumunda kaldim ac karnina almak icin. O yuzden sahurdan once aldim ama zaten iftar cok gec oldugundan hic ac kalmadan ilacimi almis oldum. Bu durumun ilacin emilimi azaltigini dusunuyorum. Acaba bu yuzden son yaptirdigim kan tahlilinde tsh'im yuksek cikmis olabilir ve bu durum kendiliginden duzelir mi zamanla? Siz ramazanda kendinizde degisiklikler hissettiniz mi?

Ben de hasimato hastasiyim. Cnm 1,5 senedir korunmuyorum hamile kalamdim. 6-7 ay oldu hasimato oldugumu ogreneli. Kadin dogumcularin pek bilgisi yok hasimato hakkinda. Bu yuzden iyi bir endokrin ve hasimato yu bilen bi kadin dogumcu bul

Hamile kalmaya engel degil ama etkiloyor. Bana endokrin doktorum tsh 1 in altinda olmali hamile kalmam icin
Aksi taktirde hamile kalman zor dedi kalsan da dusuk yada ozurluluk olabilir dedi
Hasimato hastasi hamile kaldiginda Zaten tsh i degerin yukselecek dedi

Doktor hasimato hastasi olup cocuk sahibi olan cok hastam var dedi

Imkansiz degil ama uzun bi tedavi sureci ve sabir gerek dedi

Ben de hasimato hastasiyim. Cnm 1,5 senedir korunmuyorum hamile kalamdim. 6-7 ay oldu hasimato oldugumu ogreneli. Kadin dogumcularin pek bilgisi yok hasimato hakkinda. Bu yuzden iyi bir endokrin ve hasimato yu bilen bi kadin dogumcu bul

Aklım almıyor ve artık yoruldum .2.5 yıldır tsh yüksekliğini fark edemediler bu kadar da olmaz gitmediğim özel kalmadı artık ümidimi kesip üniversite hastanesine tüp bebek raporu almaya gittiğimde hormon testi istediler ve tsh nin çok yüksek olduğunu söylediler dahiliye ye gittim

anti tpo testi yaptı 15.0 çıktı

Antitiroglobulin 61.5

Tsh 9.4 olmuş

İlaç yazmıştı kullanıyorum 9 gündür ama bu anti tpo neden yüksek çıktı gebeliğe engel mi bu durum bilginiz var mı?

Yani önümde çok uzun zaman var öyle mi bunca yıldır zaten bir şey bulamayarak 2,5 yılımı çaldılar şimdi de uzun bir tedavi süreci artık pes edip bütün dertlerimden kurtulmak istiyorum çok yoruldum.

Benimde ayni inanin mayis 2014 den beri tedavi goruyorum

Gittigim ilk doktor aksa tip merkezi gunesli murat bey

Tsh t3 t4 e bakti normal dedi ama hic anti tg anti tpo degerime bakmadi tahmin bile etmedi

Ikinci doktorda bilemedi

3. Tup bebek doktoru mediopol banu hnim sebepsiz kisirlik dedi tsh t3 t4 normal dedi dusunsenize tup bebek yapsa tutmayacakti kisirligimin sebebini bile arastirmadi

Esimin troid hastasi patronu 30 yildir o tahmin etti benim hasimato oldugumu ve bir endokrine gitmemizi istedi

Medipol endokrin doktoruna gittik tsh t3 t4 normal anti tg anti tpo a bakmaya gerek yok dedi. Biz istiyoruz lutfen yazin dedik ve hasimato cikti. Bi endokrin doktoruda der mi gerek yok die

Bir doktor bile bilemez mi? Sonra gittim ilk kadin dogumcum murat beye ben bilemedim hasimato hic duymadim tahmin etmedim dedi

Madem bu hastalik bir kisirlik sebebi dogurganligida etkiliyor neden kimse bilmiyor kadin dogumcular neden tup bebek doktorLari bilmiyor

En son tavsiye uzerine hizmet hastanesi arif ender yilmaz cok iyi bir doktor
Hastaligimi anlatti
Yapacagi ve yaptiklarini anlatti
Ilacimin dozunu ayarladi
Simdi takip ediyo beni

155 tl muayne ucreti oduyorum ama hak ediyo

Medipolde kadin di doktor ya agzindan cimbizla laf aliyodum kadinin
Tahlil sonuclarima bakip sen hasimatosun demedi ya ben sordum hasimato mu dedim evet meshur hasimato dedi ya dusunun

Aynen artık sürekli yapılan her testi araştırır kendimde o belirtiler var mı diye düşünür oldum .9 tane kadın doğum gezdim 2,5 yıldır sebepsiz kısırlık dediler .

Ürolojiyle kadın doğum arasında git gel yaptık sürekli ta ki üniversitede ki doktor fark edene kadar .

Harcadığımız onca paraya mı ümitle o test başında bekleyişlerime mi uykusuz gecelerime mi tam sona geldim derken yine çıkmazlara girişime mi hangi derdime yanayım BİLEMEDİM.

05.05.2015 de hergun 50 mg euthyrox ictim hizmet hastanesi arif bey boyuma kiloma bakarak yukseltti ilac dozunu

Sonra haziran 2015 de
T3 147.11
T4 12,6
Tsh 0,014
Anti tpo 85,6
Anti tg 252,00
Prolaktin 14,26

Degerlerim daha cok yukseldi sinirlendim meger doktor ilac dozunu ayarlamak icin bilerek yukseltmis. Bu hastaligin ilac doz ayarlamasi bu sekilde bulunuyomus
Simdi bi gun 50 bi gun 25 iciyorum

Para tuzagi bazi doktorlaf yemin ederim.

Insanlari birakin maddi manevi olarak da dusunmuyolar

Şuan ağlamaktan kendimi durduramıyorum her muayenem 100 tl olsun yeter ki sonuç alalım dedim o test bu test 5 milyar para harcadık aşılama iğne tedavisi hiç biri tutmadı meğer troid yüksekmiş nasıl fark etmezler nasıl her şey paramı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…