- 17 Ağustos 2012
- 260
- 136
haşimoto,bağışıklı sistemi hastalığı olarak geçtiği için ;diğer yazan hastalıkların olma riski de var deniyor sadece..iç organların çalışmasını da tiroid bezleri yapıyor ayrıca..Çoğu makalede haşimeto ile graves, tip 1 şeker,böbrek üstü yetmezliği, yumurtalık iltihabı, vitiligo .... vs hastalıkların birlikte görüldüğü yazıyor ben anlamadım kişide bu hastalıklar olursamı haşimeto olur yoksa haşimetomu bu hastalıkları tetikler eğer öyleyse bu doktorumun söylediği basit bir hastalık değil bu anti tpo ların yüksek olması tiroidden başka organa zarar veriyormu benim doktorum hiç kötü bir şey söylemedi
birde benim boğazımın sağ tarafında sağ omzumuda etkileyen bir ağrı var ve bazen kalp çarpıntım oluyor kalbim boşlukta kalmış gibi oluyor bazen bunlar sizdede oluyormu
Merhaba, ben de Hashimoto hastasıyım.Merhaba Ben 1,5yıllık evliyim. Yaklaşık 10 aydır korunmuyoruz eşimle. Bugüne kadar 4 kadın doğum doktoruna gittik. Başklarda prolaktın yukseklığım ve progestron yumurtlama hormınumun düşük olduğunu söylemişlerdi. Hiç bir doktor bilemedi haşimato hastası olduğumu. Troid hastası bir yakınımız prolaktin yuksekliği altında haşimato gizli troid olabileceğini söyledi. Medıpol bağcılar endokrınolojı bolumune gıttık. Prof doktora anti tpo değerime bakıldı ve haşimato hastası olduğum ortaya çıktı. Euthyox ismli ilacı verdi. Her sabah aç karnına 1 adet. İlaç içtikten yarım saat sonra yeyip içebilirsin dedi.
Haşimato hastası olup da bebek sahibi olan var mı. Tedavi süreci ne kadar zaman aldı. Ne kadar zamanda hamile kalabildiniz.
Ben de hasimato hastasiyim. Cnm 1,5 senedir korunmuyorum hamile kalamdim. 6-7 ay oldu hasimato oldugumu ogreneli. Kadin dogumcularin pek bilgisi yok hasimato hakkinda. Bu yuzden iyi bir endokrin ve hasimato yu bilen bi kadin dogumcu bul
Benimde ayni inanin mayis 2014 den beri tedavi goruyorum
Gittigim ilk doktor aksa tip merkezi gunesli murat bey
Tsh t3 t4 e bakti normal dedi ama hic anti tg anti tpo degerime bakmadi tahmin bile etmedi
Ikinci doktorda bilemedi
3. Tup bebek doktoru mediopol banu hnim sebepsiz kisirlik dedi tsh t3 t4 normal dedi dusunsenize tup bebek yapsa tutmayacakti kisirligimin sebebini bile arastirmadi
Esimin troid hastasi patronu 30 yildir o tahmin etti benim hasimato oldugumu ve bir endokrine gitmemizi istedi
Medipol endokrin doktoruna gittik tsh t3 t4 normal anti tg anti tpo a bakmaya gerek yok dedi. Biz istiyoruz lutfen yazin dedik ve hasimato cikti. Bi endokrin doktoruda der mi gerek yok die
Bir doktor bile bilemez mi? Sonra gittim ilk kadin dogumcum murat beye ben bilemedim hasimato hic duymadim tahmin etmedim dedi
Madem bu hastalik bir kisirlik sebebi dogurganligida etkiliyor neden kimse bilmiyor kadin dogumcular neden tup bebek doktorLari bilmiyor
Para tuzagi bazi doktorlaf yemin ederim.
Insanlari birakin maddi manevi olarak da dusunmuyolar