Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

bir bu eksikti zaten ya !!!!!!!!!! birde modern tıpta herşeyin çaresi var demezlermi
saçımda egzama vardı geçmez arasıra tekrarlar idare et dendi
cildimde gül hastalığı oldu 1 haftada geçer dediler ama 7 yıldır bir kaç ayda bir tekrarlıyor
reflüm var tedavisi ömür boyu ilaç kullanmak oda kemik erimesi yapar dediler
bu çıktı bundada kanser olma ihtimalim var
tıp sadece nezle gribe çare bulmuş o hastalıklarda tedavi olmasanda geçiyor zaten

akne değil saç dökülmesi için gittim
anladım canım bende 7 ay o sivilce için agır ilacı kullandım iyi güzel gecti bir sene sonra hashımoto cıktı bazen ona baglıyorum belkı bılıyosundr cok yan etkısı olan bi ilacta :KK43:

anladım canım bende 7 ay o sivilce için agır ilacı kullandım iyi güzel gecti bir sene sonra hashımoto cıktı bazen ona baglıyorum belkı bılıyosundr cok yan etkısı olan bi ilacta :KK43:
Sanmam ben hayatım boyunca ilaç kullanmadım ama bendede çıktı sebebi yok deniyor zaten

Bende hashimotonun genetik oldugunu duymustum doktordan bazisinda 50yasinda bazisinda 20 yasinda cikarmis benim 22de cikmisti mesela :KK43:
sonuclarini sen doktora gosterdin mi

İçtiğimiz ya da kullandığımız sudan, diş macununa kadar flor, klor, yapay ve işlenmiş gıdalar, genleriyle oynanmış besinler, gluten, kozmetikler, deterjanlar, vb... Florürsüz diş macunu bulmalı. Bağışıklığımızı güçlendirmeliyiz, immün sistem hastalığı.

İçtiğimiz ya da kullandığımız sudan, diş macununa kadar florür vb... Florürsüz diş macunu bulmalı.
6 yaş altındaki çocuklar için yapılan diş macunlarında yokmuş florür birde sülfatta zararlıymış sanırım bu durumda şampuan ve sıvı sabunada dikkat etmek lazım bulaşık makinası deterjanıda dahil

burada pek fazla paylaşımda bulunulmuyor ama yinede sorup şansımı deniyim sorum şu ki ben bundan 20 gün önce saç dökülmesi şikayeti ile cilt doktoruna gittim kan testi yaptı 10 gün sonra kontrole gittiğimde tsh hormonumun 4.72 anti tpo nun 130 küsür olduğunu öğrendim öğrendikten 10 gün sonra ünüversitede görev yapan bir profösöre gittim ertesi gün ultrasonla baktı ve kan testi yapıldı bu sefer tsh 5.0 anti tpo 132 çıktı bana Euthyrox 25 mcg yazan bir ilaç verdi her sabah aç karna 1 tane alıcakmışım 6 ay sonra kontrol edeceğini sonrasında senede bir kontrol edeceğini söyledi şimdi ben haşimeto hastasımıyım dedim doktor daha değil başlangıç dedi bende başlangıç olsa bile bunun tedavisi yok ilerleyecek değilmi dedim şimdilik belli değil dedi ama okuduğum kadar anti tpo yu yükseltecek başka hastalık yok muhtemelen doktor benim çok korktuğumu görünce canımı sıkmak istemedi siz ne düşünüyorsunuz kafam karışık

6 yaş altındaki çocuklar için yapılan diş macunlarında yokmuş florür birde sülfatta zararlıymış sanırım bu durumda şampuan ve sıvı sabunada dikkat etmek lazım bulaşık makinası deterjanıda dahil
Yetişkinler içinde florürsüz macunlar varmış. Ayrıca, toz deterjan da kullanılmamalıymış.

burada pek fazla paylaşımda bulunulmuyor ama yinede sorup şansımı deniyim sorum şu ki ben bundan 20 gün önce saç dökülmesi şikayeti ile cilt doktoruna gittim kan testi yaptı 10 gün sonra kontrole gittiğimde tsh hormonumun 4.72 anti tpo nun 130 küsür olduğunu öğrendim öğrendikten 10 gün sonra ünüversitede görev yapan bir profösöre gittim ertesi gün ultrasonla baktı ve kan testi yapıldı bu sefer tsh 5.0 anti tpo 132 çıktı bana Euthyrox 25 mcg yazan bir ilaç verdi her sabah aç karna 1 tane alıcakmışım 6 ay sonra kontrol edeceğini sonrasında senede bir kontrol edeceğini söyledi şimdi ben haşimeto hastasımıyım dedim doktor daha değil başlangıç dedi bende başlangıç olsa bile bunun tedavisi yok ilerleyecek değilmi dedim şimdilik belli değil dedi ama okuduğum kadar anti tpo yu yükseltecek başka hastalık yok muhtemelen doktor benim çok korktuğumu görünce canımı sıkmak istemedi siz ne düşünüyorsunuz kafam karışık
Haşimato'nun geriye dönüşü yok dedi dr.um. Olsa da olmasa da canınızı sıkmanın bir faydası yok anlayacağınız. Önemli olan ilerlemesini engellemek. Kontrolleri aksatmayın, beslenmenize, psikolojinize, yaşam tarzınıza, dikkat edin derim.

http://www.enbasit.com/hasimato-has...si-hasimato-hastaligindan-kurtulmak-icin.html

burada hastalığın ilk devrelerinde iyileşmenin mümkün olduğunu yazıyor şu şekilde

Düzenli olarak ilaçlarını aksatmadan alan haşimato hastalarında bu sorunun kendiliğinden geçtiğine de rastlanmıştır. Ancak bu iyileşme hastalığın ilk evrelerinde mümkündür. Aşırı derecede tahrip edilmiş ve iltihap kapmış olan tiroid bezinde iyileşme ne yazık ki söz konusu bile değildir.

biliyorum o kadar şanslı olamayabileceğimi ama bi umut işte

http://www.enbasit.com/hasimato-has...si-hasimato-hastaligindan-kurtulmak-icin.html

burada hastalığın ilk devrelerinde iyileşmenin mümkün olduğunu yazıyor şu şekilde

Düzenli olarak ilaçlarını aksatmadan alan haşimato hastalarında bu sorunun kendiliğinden geçtiğine de rastlanmıştır. Ancak bu iyileşme hastalığın ilk evrelerinde mümkündür. Aşırı derecede tahrip edilmiş ve iltihap kapmış olan tiroid bezinde iyileşme ne yazık ki söz konusu bile değildir.

biliyorum o kadar şanslı olamayabileceğimi ama bi umut işte
Keşke iyileşebilsek ya da dur, evrene pozitif düşüce yollayalım;
"- Biz zaten çok iyiyiz, tiroidlerimiz çok sağlıklı ve süper düzgün çalışıyor. :KK66: "

Merhaba Ben 1,5yıllık evliyim. Yaklaşık 10 aydır korunmuyoruz eşimle. Bugüne kadar 4 kadın doğum doktoruna gittik. Başklarda prolaktın yukseklığım ve progestron yumurtlama hormınumun düşük olduğunu söylemişlerdi. Hiç bir doktor bilemedi haşimato hastası olduğumu. Troid hastası bir yakınımız prolaktin yuksekliği altında haşimato gizli troid olabileceğini söyledi. Medıpol bağcılar endokrınolojı bolumune gıttık. Prof doktora anti tpo değerime bakıldı ve haşimato hastası olduğum ortaya çıktı. Euthyox ismli ilacı verdi. Her sabah aç karnına 1 adet. İlaç içtikten yarım saat sonra yeyip içebilirsin dedi.

Haşimato hastası olup da bebek sahibi olan var mı. Tedavi süreci ne kadar zaman aldı. Ne kadar zamanda hamile kalabildiniz.

Kızlar ben hasimatoydum değerlerim yüksekti ilaç kullandim 3 ay şimdiki kan tahlili limde 2.40 çıkmış tsh artık ilaç kullanmamalıyım aceba doktor ne dicek e duzeldiysem neden hala kilo aliyorum

Kızlar ben hasimatoydum değerlerim yüksekti ilaç kullandim 3 ay şimdiki kan tahlili limde 2.40 çıkmış tsh artık ilaç kullanmamalıyım aceba doktor ne dicek e duzeldiysem neden hala kilo aliyorum
haşimato iyileşilen bir hastalık değil ne yazık ki.sadece ilaçlarla istenilen seviyeye geliniyor.tsh normalse aynı dozda ilaca devam edecektir doktorunuz.belli aralıklarla da kontrol isteyecektir.
ömür boyu ilaç alarak kontrol edilecek..ilacı bırakıtğınızda ,bir süre sonra değerleriniz düzensizleşecektir.

Merhaba Ben 1,5yıllık evliyim. Yaklaşık 10 aydır korunmuyoruz eşimle. Bugüne kadar 4 kadın doğum doktoruna gittik. Başklarda prolaktın yukseklığım ve progestron yumurtlama hormınumun düşük olduğunu söylemişlerdi. Hiç bir doktor bilemedi haşimato hastası olduğumu. Troid hastası bir yakınımız prolaktin yuksekliği altında haşimato gizli troid olabileceğini söyledi. Medıpol bağcılar endokrınolojı bolumune gıttık. Prof doktora anti tpo değerime bakıldı ve haşimato hastası olduğum ortaya çıktı. Euthyox ismli ilacı verdi. Her sabah aç karnına 1 adet. İlaç içtikten yarım saat sonra yeyip içebilirsin dedi.

Haşimato hastası olup da bebek sahibi olan var mı. Tedavi süreci ne kadar zaman aldı. Ne kadar zamanda hamile kalabildiniz.
çok fazla insan var haşimatolu olup bebek sahibi olan.ben de dahil.:)
önceki sayfalarda ayrıntılı bilgiler mevcut okuyun isterseniz..

mrb ben de malesef hashimato hastasıyım 4senelik evliyim ve çocuk sahibi olamıyoruz.aç dra gittiysem engel olmadıgını söylediler.sebepsiz infertilite dendi en son.4 klomen iğne tedavisi 2aşılama ve negatif sonuçlanan tedavi sürecim var.hiç hamile kalamadım:KK43: uzun zamandır endokrine gitmemiştim sonularım normal çıkıyordu tsh t3 t4 yapılıodu sadece.eger anti tgo antitp antikor yüksekliği gebeliğe engelse niye hiç bir dr bunlara bakmıyo.t3 t4 lere bile benm söylememle bakıolardı şimdiye kadar.bugün dra gittim anti tgo 293 antitp de 123 cıkmış sonucu yarın göstercem dra lh:4,30 fsh:7,18 t4:1,44 tsh:2,57 cıkmış.dr ne diyeck bilmiyorum.çok yoruldum artık allah yardım etsin hepimize.

X