Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

Bana endokrin doktorum dedi ki

Tsh in bakildiginda normal olabilir ama bu normal bi insan icin

Sen hasimato hastasisin ve senin hamile kalman icin tsh in 1,5 un altinda olmasi gerek dedi

Zaten hamile kaldiginda yukselecek dedi

Tsh 2 nin ustunde iken hamile kalamazsin dedi kalsan da dusuk yada ozurlulukle sonuclanabilir dedi

Doc dr sinan caglayan endokrin

Anadolu yakasinda

Hasimato hastasi olan

Hamile kalmak icin gelen cok hastasi olan bi doktor ona gidebilirsin

Tahlillerini devlette yaptirirsin

Bana endokrin doktorum dedi ki

Tsh in bakildiginda normal olabilir ama bu normal bi insan icin

Sen hasimato hastasisin ve senin hamile kalman icin tsh in 1,5 un altinda olmasi gerek dedi

Zaten hamile kaldiginda yukselecek dedi

Tsh 2 nin ustunde iken hamile kalamazsin dedi kalsan da dusuk yada ozurlulukle sonuclanabilir dedi

Ben haşimatoluyum kızlar gebe kalmakta sıkıntı yaşamadım daha öncede yazmıştım buraya ilaçları düzenli içip tsh değerini korumak önemli olan

Haşimato adet düzenizi yada yumurtalık rezervine zarar verdi sizde de

E2
Lh
Fsh
Amh
Progesteron

Değerlerinizi değiştirdi mi

Ben haşimatoluyum kızlar gebe kalmakta sıkıntı yaşamadım daha öncede yazmıştım buraya ilaçları düzenli içip tsh değerini korumak önemli olan
Merhaba ilaçları düzenli kullanıyorum şuanda ama gebelik hala olmadı peki siz ilaçtan sonra mı hamile kaldınız ilacı kullanmadan önce mi?

Merhaba ilaçları düzenli kullanıyorum şuanda ama gebelik hala olmadı peki siz ilaçtan sonra mı hamile kaldınız ilacı kullanmadan önce mi?

arkadaşım ben evlendikten sonra hemen çocuk istemedik bunu farkettiğimde çocuk diye bir düşüncem olmamıştı belki deneseydik çocuk olmayacaktı o zaman anlşılacaktı, ama ben diyetisyen için tahlil yaptırmıştım tsh çok düşük çıkınca endokrine gittim tahlil falan filan derken hafif radyasyonlu bir su veriyorlar sintigrafi mi ne onu çekilmek için onu aldıktan sonra benim tsh 30 küsürlere çıktı sonra ilaç tedavisine başladım 2,5 ayda tsh 2 lere indi dr 2 lere inmeden çocuk düşünme demiştim zaten 2 leri gördükten sonra 3. denememde oldu bebeğim.. allaha şükürler olsun ... sizde bunu kafaya takmayın yani sizin kaç tsh benim hatta gebe kalamdan önce antikorlarım 1000 den büyüktü hep formlarda okudum işte olmaz antikor yüksekse diyordu okudukça insanın morali bozuluyordu hiç öyle düşünmeyin

birde sizin adet düzensizliği varmıydı bende mesela yoktu düzenli geliyordu

Son düzenleme:
Canım bende hiç bir sorun yok her 29 günde bir regli oluyorum sadece troid ilacını kullanmaya başladım 5 gün önce regli olmama neden oldu
Benim tedirgin olma nedenim 2.5 yıl sebepsiz kısırlık dediler iğne ve aşılama denedik 2side tutmadı
Sonra polip ve troid var dediler polip ameliyatı oldum troid ilacı kullanmaya başladım 2 ay olmadı bile ama troidi olanlar hamile kalabilmiş.
Bizde başka bir sorun mu var yoksa tamamen engel bunlar mıydı beklemeli miyim yoksa elimde iğne varken denemeli miyim bilemedim.

Ben yine de denemeye düşünüyorum.birezilya fındığı bolca selenyum ihtiva ediyormuş. Faydasını götürürüm sizi bilgilendiririm
Bende özellikle araştırdım ama 2 tane doktora sordum hiçbir faydası olmaz tedavisi yok gibi konuştu sadece troidi denge de tutabilmek için ilaca devam etmem gerektiğini düşmeden de hamile kalmakta zorlanacağımı aksi halde düşüğe neden olacağını söyledi hatta bu arada düşürmüşte olabilirsin dedi.

Bende özellikle araştırdım ama 2 tane doktora sordum hiçbir faydası olmaz tedavisi yok gibi konuştu sadece troidi denge de tutabilmek için ilaca devam etmem gerektiğini düşmeden de hamile kalmakta zorlanacağımı aksi halde düşüğe neden olacağını söyledi hatta bu arada düşürmüşte olabilirsin dedi.
Zaten yapılması gereken ilacı bırakmak değil ilaçla birlikte kullanıp sık sık kontrollerini yaptırmak inşallah fayda görürüm de sizlere de bir ışık olurum.

Zaten yapılması gereken ilacı bırakmak değil ilaçla birlikte kullanıp sık sık kontrollerini yaptırmak inşallah fayda görürüm de sizlere de bir ışık olurum.
İnşallah canım keşke faydası olsa yok ben o manada söylemedim doktorum benim ilaca sürekli devam etmem gerektiğini selenyumun hiçbir faydası olmayacağını söyledi .

Merhaba arkadaşlar. Internette konu başlığını görünce kayitsız kalamadım bir kısım yorumları okudum. Yasadığım sıkıntılı süreci buradan paylaşarak belki diğer kullanıcıların ihmalkarlık kurbanı olmasını engelleyebilirim.
Şuan 7 aylık bir bebeğim var cok şükür. Isteyerek hamile kaldım ve bebeğim sağlıklı bir sekilde dünyaya geldi. Tüm gebelik takibim ve doğumum Istanbul Medipol Hastanesi'nde yapıldı. Kan değerlerime ve tahlillerime baktığımda tiroid yönünden hiçbir tahlil ve arastırmanın yapılmadığını maalesef görüyorum. Bu derece onem arz ettiğini o zamanlar elbette bilmiyordum.
Şöyle ki; elimde bir kaç hafta önce beyaz lekeler olusmaya basladı. Hemen dermatologa muayeneye gittik ve vitiligo'dan süphelenilerek tsh ve anti tpo dahilinde kan degerlerimin tespiti istendi. Neticede tsh 6, anti tpo ise 1077 çıktı. Evet yanlış yazmıyorum binyetmişyedi. Doktor bu aşırı yüksek. Derhal endokrinoloji polikliniğine muayene olmam gerektigini, bu yukseklikten sebeple vitiligo hastalığının da nüks ettiğini soyledi.
Hamileliğimde tam 32 kilo aldım. Son aylarda ve sezeryanle doğumdan hemen sonra dev gibi tüm vücudum şişti ve ben göz kapaklarımı dahi acamaz halde mumya gibi yatıp kıpırdayamıyor ve resmen acınacak haldeydim. Sezeryan oncesi anestezi tetkiklerinde dahi tiroid kontrol edilmedi. Belki mevcut deger anormalliğinden kaynaklı da anestezi ilaçları vücudumda tepki doğurmuştu. Bebeğimin mutlulugunu bir kenara bıraktım ve resmen canımın derdindeydim.

Tekerlekli sandalye üzerinde o halde gittiğim dangalak dahiliye doktorları dahi bunun doğuma bağlı vücudun bir tepkimesi olabileceğini ve bu tip durumların normal karşılanması gerektiğini, evham yapmamamı ve en az 6 ay beklememi söylediler. Dedikleri gibi zamanla ödemler inmeye başlayıp o dayanılmaz eklem kas ve kemik ağrıları da azalmaya başlayınca demekki geçiyormuş dedim ve sevindim.
Şimdi görüyorum ki yaşadıklarım haşimato hastalığına bağlıymış ve bunca at gözlüklü beyinsiz doktorlardan biri de çıkıp gel sana bir troid testi yapalım demedi. Evladım sakat olabilirdi, düşük yapabilirdim, bu anti tpo ne illetse daha da yükselip bana büyük zararlar verebilirdi. Inanın iyi ki vitiligo denen göz veremi hadtalık başladı da bunları fark ettim diye seviniyorum.
Bu carşamba gününe Kartal Egitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji bölümünden randevu aldım. Bakalım teşhis ve tedavi ne olacak.
Lütfen etrafınızdaki hamile ve hamile kalmak isteyenleri bu riske karşı uyarın ve o doktor denenler, tüplerce kan alırken bir zahmet tiroid degerlerini de gözden geçirmeyi ihmal etmesinler.
Hepinize sağlıklı bir yaşam diliyorum.

Bende haşimato hastasıyım

Ama hamile kalamadım bu yüzden

Tsh düşmeden hamile kalamazsın kalsan da düşük olabilir yada engelli olabilir bebek dedi

X