Salix, allah bağışlasın. Bebeğinin ömrü uzun, sağlıklı ve mutlu bir geleceği olsun. Darısı da başıma olsun. :) Benim de amh 0,1, gelecek ay son kez
tüp bebek tedavisine gireceğim. Beslenme ile ilgili tavsiyelerine ihtiyacım var, eğer vaktin olursa, çok sevinirim. Kilo problemim de var, umarım bu kez başarılı olurum.
İyi dileklerin için çok teşekkürler, darısı senin de başına. Ben taş devri diyetine benzer bir beslenme izlemeye çalıştım. Tek tip değil , mümkün olduğu kadar farklı gerçek gıda almaya çalıştım. Et çeşitleri , kuzu eti , dana, hindi , daha sınırlı olarak tavuk, değişik balık çeşitleri, her sabah mutlaka yumurta, aklına gelen her türlü sebze çeşidi, karnıbahardan, pancara, kerevizden ıspanağa, pazıdan lahanaya, enginardan yer elmasına kadar. Her gün farklı meyve, abartmadan da kuru yemiş. Karbonhidrat ihtiyacımı ağırlıklı olarak yine çeşitli baklagillerden sağladım, börülce, maş fasülyesi, nohut, kırmızı ve yeşil mercimek, kuru fasulye gibi. Esmer pirinç pilavı ve karabuğday da tükettim. Biliyosun karabuğdayın (buckwheat) buğday ilE ilgisi yok. Hem yemeğini yedim hem de unundan ekmek yaptım. Ancak hamilelik sonucunu aldıktan sonra karabuğdayı da az tükettim. Mısır unu ekmeği de ( buğday unu katılmadan , evde yapılmış) yedim. Mümkün olduğu kadar paketlenmiş, işlenmiş gıda yemedim. İçinde katkı maddeleri glüten ve soya içerebiliyor, ve koruyucu madde var. Süt ya açık süt ya da cam şişede günlük süt tükettim. Kutu süt hele de yağsız süt kesinlikle yok. Bende York testinde maya ve buğday intoleransı çıktığı için peynir ve normal yoğurt da yemedim 7 ay boyunca. Yalnız Yorkcular probiyotik yoğurdu günlük 100 ml demişlerdi, evde mayalanmış probiyotik yoğurdu bense bol bol tükettim, o öneriye uymadım bi tek. Probiyotik bakteri takviyesi de yaptım ayrıca. Yine bağırsak florasını iyileştirmek için sık sık kemikli kuzu eti tükettim, baklagillerle beraber pişirilmiş, hatta içindeki ililkleri de yedim :) Malum buğday olamayınca hamurişi de yok, hamilelik boyunca toplam 11.5 kg aldım. Yediklerimde de herhangi bir miktar sınırlaması yapmadım, doyana kadar yedim. Salata yine bol tükettim. Kahve yok, çikolata çok çok canım çekerse glütensiz olanlarından tükettim, onlar da bile soya var, soya önerilmiyor. Glutensiz diye glütensiz bisküviye çok sarılmamak lazım, sonuçta şeker , soya ve katkı maddeleri vs var, onları da 7. aydan sonra çok az miktarda tükettim. Dolayısıyla meyva ve kuru yemiş hariç hiç tatlı tüketmedim gibi bir şey .Unuttuğum şeyler olabilir , istersen önceki yazdıklarıma da yine bir gözat. Tüp bebek süreci maddi manevi çok yıpratıcı,o kadar zor bir süreçten sonra da negatif sonucunı almak çok zor gayet iyi biliyorum, İnşallah bu sefer güzel sonuç alırsın. Yalnız şöyle bir durum var, bu kadar harcama yapacaksın zaten, bence York ya da muadili iyi bir gıda intolerans testi yaptırman daa iyi olabilir, sonuçta belki sende farklı bir intolerans vardır, ben 7 ay peynir bile yemedim, her gün yumurta yedim , ama belki sende yumurta veya süt intolernsı vardır, bilemeyiz. Bu arada çok rahat bir hamilelik geçirdim, bir kere bile midem bulanmadı, ne ayaklarım ne ellerim şişti , ödem de olmadı. Bunun yaptığım beslenmeden dolayı olduğu düşünüyorum.