Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

Salix, allah bağışlasın. Bebeğinin ömrü uzun, sağlıklı ve mutlu bir geleceği olsun. Darısı da başıma olsun. :) Benim de amh 0,1, gelecek ay son kez tüp bebek tedavisine gireceğim. Beslenme ile ilgili tavsiyelerine ihtiyacım var, eğer vaktin olursa, çok sevinirim. Kilo problemim de var, umarım bu kez başarılı olurum.

İyi dileklerin için çok teşekkürler, darısı senin de başına. Ben taş devri diyetine benzer bir beslenme izlemeye çalıştım. Tek tip değil , mümkün olduğu kadar farklı gerçek gıda almaya çalıştım. Et çeşitleri , kuzu eti , dana, hindi , daha sınırlı olarak tavuk, değişik balık çeşitleri, her sabah mutlaka yumurta, aklına gelen her türlü sebze çeşidi, karnıbahardan, pancara, kerevizden ıspanağa, pazıdan lahanaya, enginardan yer elmasına kadar. Her gün farklı meyve, abartmadan da kuru yemiş. Karbonhidrat ihtiyacımı ağırlıklı olarak yine çeşitli baklagillerden sağladım, börülce, maş fasülyesi, nohut, kırmızı ve yeşil mercimek, kuru fasulye gibi. Esmer pirinç pilavı ve karabuğday da tükettim. Biliyosun karabuğdayın (buckwheat) buğday ilE ilgisi yok. Hem yemeğini yedim hem de unundan ekmek yaptım. Ancak hamilelik sonucunu aldıktan sonra karabuğdayı da az tükettim. Mısır unu ekmeği de ( buğday unu katılmadan , evde yapılmış) yedim. Mümkün olduğu kadar paketlenmiş, işlenmiş gıda yemedim. İçinde katkı maddeleri glüten ve soya içerebiliyor, ve koruyucu madde var. Süt ya açık süt ya da cam şişede günlük süt tükettim. Kutu süt hele de yağsız süt kesinlikle yok. Bende York testinde maya ve buğday intoleransı çıktığı için peynir ve normal yoğurt da yemedim 7 ay boyunca. Yalnız Yorkcular probiyotik yoğurdu günlük 100 ml demişlerdi, evde mayalanmış probiyotik yoğurdu bense bol bol tükettim, o öneriye uymadım bi tek. Probiyotik bakteri takviyesi de yaptım ayrıca. Yine bağırsak florasını iyileştirmek için sık sık kemikli kuzu eti tükettim, baklagillerle beraber pişirilmiş, hatta içindeki ililkleri de yedim :) Malum buğday olamayınca hamurişi de yok, hamilelik boyunca toplam 11.5 kg aldım. Yediklerimde de herhangi bir miktar sınırlaması yapmadım, doyana kadar yedim. Salata yine bol tükettim. Kahve yok, çikolata çok çok canım çekerse glütensiz olanlarından tükettim, onlar da bile soya var, soya önerilmiyor. Glutensiz diye glütensiz bisküviye çok sarılmamak lazım, sonuçta şeker , soya ve katkı maddeleri vs var, onları da 7. aydan sonra çok az miktarda tükettim. Dolayısıyla meyva ve kuru yemiş hariç hiç tatlı tüketmedim gibi bir şey .Unuttuğum şeyler olabilir , istersen önceki yazdıklarıma da yine bir gözat. Tüp bebek süreci maddi manevi çok yıpratıcı,o kadar zor bir süreçten sonra da negatif sonucunı almak çok zor gayet iyi biliyorum, İnşallah bu sefer güzel sonuç alırsın. Yalnız şöyle bir durum var, bu kadar harcama yapacaksın zaten, bence York ya da muadili iyi bir gıda intolerans testi yaptırman daa iyi olabilir, sonuçta belki sende farklı bir intolerans vardır, ben 7 ay peynir bile yemedim, her gün yumurta yedim , ama belki sende yumurta veya süt intolernsı vardır, bilemeyiz. Bu arada çok rahat bir hamilelik geçirdim, bir kere bile midem bulanmadı, ne ayaklarım ne ellerim şişti , ödem de olmadı. Bunun yaptığım beslenmeden dolayı olduğu düşünüyorum.

york testi yaptırmak istiyorum yaptıranlar nerede yaptırdıklarını yazabilir mi acaba ?

ben ankara tunalıda bir laboratuvarda gıda intolaransı besin alerjisi imupro testi yaptırmıştım. 100lü 200lü ve 300lü gıda üzerinden oldukça pahalı testlerdir..(sanırım 300lüğü 3sene önce 1000 tlydi)

york testi deyip internet üzerinden araştırırsan çevrendeki veya en yakın laboratuvarlara sor yapanlar vardır belki.

sevgili salix1,

senin yaptırdığın test nasıldı. mesala buğday için bir oran vermişler miydi. derecelendirmişler miydi. 3 hafta yeme 1 sene yeme diye..

bana gluten buğday için 3 değer vermişlerdi.
yumurta için 4 değer..

yumurtayı yani 4 leri hiç tüketme dedi... 1,2,3 leri ise yiyebilirsin dedi. tabi onların da süreleri vardı. 1 olanları 3 hafta 3 olanları 6 hafta vs gibi..

York testinde kirmizi , sari ve yesil listeler var. Yesil sorunsuz tuketim, sari kisitli , kirmizi yasak liste.kirmizi listede de dereceler var. 1. Derece yasaklı olanlarda en dusuk duzey, 4 ise en yuksek intoleransi düzeyi .bende maya 1, bugday 2 çıktı kırmızı liste olarak. Mayaya 6 ay, buğdaya 9 ay yeme dediler. 4. Derecede daha uzun süre yasak veriyorlardir.

York testinde kirmizi , sari ve yesil listeler var. Yesil sorunsuz tuketim, sari kisitli , kirmizi yasak liste.kirmizi listede de dereceler var. 1. Derece yasaklı olanlarda en dusuk duzey, 4 ise en yuksek intoleransi düzeyi .bende maya 1, bugday 2 çıktı kırmızı liste olarak. Mayaya 6 ay, buğdaya 9 ay yeme dediler. 4. Derecede daha uzun süre yasak veriyorlardir.

peki o 9 ay dan sonra yedin mi yani şimdi yiyor musun?

teşekkürler..

Kısıtlı olarak yiyorum, 1 gun yiyorsam ertesi gun yemiyorum , ya da 2 gun ustuste yiyorsam, 3 gun yemiyorum gibi.

Salix, zaman ayırıp yazdığın için tekrar çok teşekkür ediyorum. Hamur işi yemediğim zaman kendimi iyi hissediyorum, baklagiller ve süt barsaklarımda inanılmaz gaz yapıyor. Senin kadar düzenli bir beslenme programını zor uygulayabilirim ama bakalım:)

kızlar peki,bu yabancı makalelerden de araştırdığım gibi fibromiyalji var bende..
ama çözümü yok gibi.. her bölüm en son psikolojiye bağlıyor aynen makalelerde dedikleri gibi.stres sıkıntı yok ...ama bu kas ağrıları kramplar,beni bitirrdi. devamlı tutulup kalıcam endişesiyle yaşıyorum...ilaçlar faydasız..
benim gibi fibromiyalji olan var mı?
bilmeyenler için söyleyeyeim,haşimato ile beraber çıkan bir hastalık,çok doktor anlayamıyor,süper kadın hasatlığı olarak geçiyor:)neyse ayrıntısı çok isteyene anlatırım..:)

fm hastalığı bende de var..
haşimato gibi pek bir çözümü yok
stresten kasılma ve gerilimden uzak duracan, spor ve gevşeme haketleri nefes alma tekniği yardımcı olabilir..
ben yakın zamanda hacamat yaptırdım
yapan kişi bile zorlandı ve vucudumkaskatı olmuş
en az3 kere yaptıracam..tüm hastalıkların tedavisinde öncelikle vucutta birikmiş toksinleri kimyasalları radyasyon vb artıkları atmak gerek..
zayıflama diyetinde bile vucuttan toksinler atılmazsa karaciğer temizlenmezse zayıflama geçici olur..
hacamat ta bir nevi detoks..vucutta birikmiş zararlı şeyleir kan yoluyla atar...
hepimize Allah şifalar versin.

Salix, zaman ayırıp yazdığın için tekrar çok teşekkür ediyorum. Hamur işi yemediğim zaman kendimi iyi hissediyorum, baklagiller ve süt barsaklarımda inanılmaz gaz yapıyor. Senin kadar düzenli bir beslenme programını zor uygulayabilirim ama bakalım:)

Kolay gelsin :) İnşallah guzel haberlerini alırız.

fm hastalığı bende de var..
haşimato gibi pek bir çözümü yok
stresten kasılma ve gerilimden uzak duracan, spor ve gevşeme haketleri nefes alma tekniği yardımcı olabilir..
ben yakın zamanda hacamat yaptırdım
yapan kişi bile zorlandı ve vucudumkaskatı olmuş
en az3 kere yaptıracam..tüm hastalıkların tedavisinde öncelikle vucutta birikmiş toksinleri kimyasalları radyasyon vb artıkları atmak gerek..
zayıflama diyetinde bile vucuttan toksinler atılmazsa karaciğer temizlenmezse zayıflama geçici olur..
hacamat ta bir nevi detoks..vucutta birikmiş zararlı şeyleir kan yoluyla atar...
hepimize Allah şifalar versin.

merhaba,geçmiş olsun size de..
hacamat nedir tam olarak ilk defa duydum,biraz ayrıntılı bahseder misiniz?

merhaba,geçmiş olsun size de..
hacamat nedir tam olarak ilk defa duydum,biraz ayrıntılı bahseder misiniz?

İşte geldim burdayımmmm :KK70:

acamat kısaca vücutta hastalıklara neden olan kirliliğin peygamber efendimiz s.a.v in de uyguladığı şekilde dışarı alınması işlemidir.

Hacamat Bağışıklık sistemimizi felç eden kirlenmiş, kan özelliğini kaybetmiş sıvının peygamber efendimiz sav inde 1400 yıl öncesinde tarif etmiş olduğu çok önemli bir tedavi şeklidir.

Hacamat ağrısız, acısız, yatak istirahatsız, iş gücü kaybı olmadan tatbik olunan hastalıklardan korunmanın ve sağlıklı yaşamanın en kolay yoludur.

Hacamat vücüdun dışarıya atamadığı ağır metaller, toksinler, serbest radikaller, toksinler ve kullanılan ilaçların vücutta bıraktığı kalıntıların dışarı alınması işlemidir.

Öz kültürümüzde binlerce yıldır kullanılan sünnet bir tedavi şeklidir.

Hacamat İslam ülkelerinde çok yaygındır ama faydası bilim adamları tarafından kanıtlanan ülkelerde de uygulanmaktadır işte bazı avrupa ülkeleri. Çin’de Almanya, Malezya’da Kanada Arap dünyasından Avustralya’ bütün dünyada kullanılan önemli bir tedavi yöntemidir.

‘Hacamat’ kelimesi Arapça ‘emmek, normal formuna getirmek’ anlamlarını taşır. Geleneksel olarak boynuzla, cam kupalarla veya çağdaş aletler yardımıyla yapılabilir.

Arkadaşlar ben doktora sordum. Hashimato Boğaz'da daralma hissi yaratmazmış. Ama bende çok nadir oluyor. Özellikle canım sıkıldığı zaman. Bir şeyi çok düşündüğüm zaman oluyor.. Sizde de var mı böyle psikolojik bir boğaz darlığı hissi??

Arkadaşlar ben doktora sordum. Hashimato Boğaz'da daralma hissi yaratmazmış. Ama bende çok nadir oluyor. Özellikle canım sıkıldığı zaman. Bir şeyi çok düşündüğüm zaman oluyor.. Sizde de var mı böyle psikolojik bir boğaz darlığı hissi??

bende özellikle sinirlendiğim zaman bogazımda sanki birşey varmış gibi hissediyorum.nedenini bende bilmiyorum.

yıllardır hipotroidim diye biliyorum ama haşimato oldugumu öğrendim.aradaki fark nedir bilmiyorum :KK43: bir de haşimato da nasıl tuz kullanmamız gerekiyor ?

bende özellikle sinirlendiğim zaman bogazımda sanki birşey varmış gibi hissediyorum.nedenini bende bilmiyorum.

Ben kulak burun boğaz doktoruma ve dahiliye doktoruma sordum..
Bunun kesinlikle psikolojik olduğunu söylediler..
Hatta boğazıma kamera ile baktırdım. Hiçbir şey yok dedi doktor.
Kendine bir şeyleri sıkıntı etme dedi.
O yüzden oluyormuş.
Dediği doğru çünkü dün de akrabalarıma sinirlendim, üzerinde düşündüm ve anında boğazım daraldı..
Kendimize hiçbir şeyi sıkıntı etmememiz lazım...

Ben kulak burun boğaz doktoruma ve dahiliye doktoruma sordum..
Bunun kesinlikle psikolojik olduğunu söylediler..
Hatta boğazıma kamera ile baktırdım. Hiçbir şey yok dedi doktor.
Kendine bir şeyleri sıkıntı etme dedi.
O yüzden oluyormuş.
Dediği doğru çünkü dün de akrabalarıma sinirlendim, üzerinde düşündüm ve anında boğazım daraldı..
Kendimize hiçbir şeyi sıkıntı etmememiz lazım...

Ben de dün gerildim boğazım daraldı. Keşke sıkıntı etmeyebilsek, ama herkes iyi niyetli değil ki. Bu hastalığın tetiklenmesini ben çevreye de bağlıyorum. Üzüldüğümüz şeylerin yükü boğazımızda birikiyor sanki

Ben de dün gerildim boğazım daraldı. Keşke sıkıntı etmeyebilsek, ama herkes iyi niyetli değil ki. Bu hastalığın tetiklenmesini ben çevreye de bağlıyorum. Üzüldüğümüz şeylerin yükü boğazımızda birikiyor sanki

Kesinlikle haklısın..
Bizde de suç var ki çevreyi önemsiyoruz..

X