• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

Merhaba arkadaşlar,
Ben de haşimato hastasıyım. 3 ay önce öğrendim ilaçlarımı aksatmamaya çalışıyorum fakat ister istemez aksıyor malesef. Aşırı yorgunluk şikayetimle gitmiştim ki bunda kansızlığın da etkisi çokmuş. Aşılmayacak gibi bir rahatsızlık değil. Allah hepimize acil şifalar versin.
Euthyrox 25 ml adında bir ilaç kullanıyorum ömür boyu dedi doktorum tamamen hormon takviyesi vücudunu rahatsız edecek hiçbir yan etkisi olmaz dedi.
Anti Tp. 640
Anti tpo. 5800 küsürlerde çıktı.
Tsh değerim düşmesine rağmen bu değerlerimde herhangi bir düşme yok.
Yine de yaşıyoruz şükür. Allah beterinden saklasın.
Herkese geçmiş olsun. Buradan birbirimiz fikir alış verişinde bulunmak çok güzel.

Geçmiş olsun canım şimdilik bende ilaç kullanmıyorum. Dr. 1 ay sonra kontrolden sonra Euthyrox 25 ml kullanmaya başlayacağımızı söyledi. Benimde tsh düşüktü. Benimde aklıma takılıyor niçin anti tpo değerleri düşmüyor. Evlimisin çocuğun varmı?

merhaba sizinle durumumuız aynı benim tsh 5 antikorlarımın hepsi 1000 üzerinde olduğu için tetkiklerde > işareti çıkıyor moralinizi bozmak istemem ama ben 5 yıldır bebek sahibi olamıyorum bu değerler yzündenkesinlikle bir doktora gidin bana ömrü boyu kullanacaüım bir ilaç verdi haşimoto yani triod yetmezliği teşhisi koydu bu hastalık yumurtalıklarda iltihaba sebeb oluyormuş onun için gebe kalamıyorum umarım siz kalırsızı

benim teşhisim konuldu tiroidlerimin çok çalışıyormuş. bunun için iyot tedavisi aldım az çalışmayı dönüşütürüp 1 ay ilaç kullandıktan sonra tekrar dr göründüm tsh 0,53 şuan herşey normal kadın doğumada gittim yumurtalıkların sağlıklı dedi ama henüz bebek girişiminde bulunmadık umarım hepimize istediğimiz zaman verir Allah..

canım antikorlara fazla takılma onlar bzimle yaşayacak hep
kimi zaman yüksek kimi zaman düşük çıkar dengesiz yani
zaten haşimatoda insanı dengesiz yapıyor bazen:)))
duygu durum değişikliği çok olur yani
tsh iyi görününüyor...refarans değerleirni göre bak sen
sintigrafi de iyi çıkar umarım, endişe etme fazla stress çok etkiliyor
bazen boğazımda dğümler oluşuyor bişeyler takılıyor bnm
acaba nodül falan mı var diyorum
hatta yemek yiyemiyorum yutkunma zorluğundan
bunun için emar bile çekildim..bişey çıkmadı çok şükür
hepsi stresten..bu haşimato bizi fazla evhamlı yapıyor
en çok ta içime attığım zaman tsh ta dalgalanmalar oluyor
boğazından yukarı çıkacaklara ve tıkanacaklara dikkat etmek gerek
soyut manada demek istedim
ne fazla konuşmak ne de hiç konuşmamak
dengeyi sağlarsak tsh ta dengede olur inş.
sağlıcakla

herkese merhaba..bende 3 senelik bir bebek isteme maratonundan sonra 4 ay önce haşimato hastası olduğumu öğrendim..en son tüp bebek aşamasına gelince anti-tpo 400 lerden 600 lere yükselmişti..bende erteledim..euthrox diye bir ilaç ve selenyum kullanıyorum..kk ya kısa süre önce başladım ve bu topiği gördüm..bu hastalığın bebek oluşumuna engel olması düşük ve bebekte zeka geriliği yaptığını okudum..bu durum iyice işimizi zorlaştırdı ve ümitlerimizi azalttı..(özellikle eşimin)her şeyin hayırlısını istemek gerek..geçen gün endorinologa gittim..anti tpo 529 a düşmüş..tsh iyi..bu değerlerle hamile kamana engel değil..bebeğe zarar vermez hamile kalırsan tedavine devam edeceğiz dedi...hamile kalmak bir yana bebek üzerinde yaptığı yada yapacağı etkiler beni düşündürüyor..şu an hamileyken haşimato hastalığıyla uğraşyanlar vardır eminim aranızda..sanırım iyi şeyler duymaya ihtiyacım var..bu hastalık stresle oluşan bi hastalıkmış ve metebolizma yapıyormuş..hastalıkla başetmenin birinci şartı sanırım üzülmemek..yenen varsa yada yenmeye çalışan varsa yaptıkarını öğrenmek isterim..yardımlarınızı istiyorum...

PAYLAŞIN NE OLUR...geçmişi okudum biraz ama benimle aynı durumda olan varmı merak ediyorum??

buketçim endişelenmekte belki haklısın ama bazı şeyleri de Allah atevekkül etmeliyiz
yoksa işin içinden çıkamayız..bnden bir örnek vereyinm sana
ilk bebğim 3 aylıkken karnımda öldü..ve bebk zaten anormal imiş..
yani normal gitmeyen bir durum varsa herşey kendice devam ediyor biz olumsuz düşünsekte
yani dr. ların tabiriyle doğal seleksiyon diyorlar..
eğer olumsuz bişey olacaksa ya olmuyor ya da olup yok oluyor
normal şartlarda giderse zaten biz endişelensekte endişelenmesekte oluyor Allah ın izniyle tabi
biz ne yaparsak yapalım alınyazımızda yazılısa ve hayırlısya olur eğer değilse olmaz zaten
ama bu işlerde sabır gerekli...inş. mevlam hayırlsını verir sabrın sonucunda
her haşimatolu böyle olacak diye bişey yok aslında..
bnm şimdi 16 aylık bir oğlum var ..sadece haşimato değil bir çok hastalıkla mücadele ettim ve ediyroum halen
Allah a şükürler olsun..tüm zorluklara rağmen kucağıma aldım bebeğimi
Allah isteyen herkese versin inş.
dua ile...

buketçim endişelenmekte belki haklısın ama bazı şeyleri de Allah atevekkül etmeliyiz
yoksa işin içinden çıkamayız..bnden bir örnek vereyinm sana
ilk bebğim 3 aylıkken karnımda öldü..ve bebk zaten anormal imiş..
yani normal gitmeyen bir durum varsa herşey kendice devam ediyor biz olumsuz düşünsekte
yani dr. ların tabiriyle doğal seleksiyon diyorlar..
eğer olumsuz bişey olacaksa ya olmuyor ya da olup yok oluyor
normal şartlarda giderse zaten biz endişelensekte endişelenmesekte oluyor Allah ın izniyle tabi
biz ne yaparsak yapalım alınyazımızda yazılısa ve hayırlısya olur eğer değilse olmaz zaten
ama bu işlerde sabır gerekli...inş. mevlam hayırlsını verir sabrın sonucunda
her haşimatolu böyle olacak diye bişey yok aslında..
bnm şimdi 16 aylık bir oğlum var ..sadece haşimato değil bir çok hastalıkla mücadele ettim ve ediyroum halen
Allah a şükürler olsun..tüm zorluklara rağmen kucağıma aldım bebeğimi
Allah isteyen herkese versin inş.
dua ile...

sağol canım güzel dileklerin için..uzun zamandır uğraşıyorum bu işle ..artık bende sırtımı Allah'a yasladım OL demesini bekliyorum..ama emeksiz yemek olmaz biliyorsun..Peygamber efendimiz buyuruyorki önlem almadan dua eden savaşa silahsız giden gibidir..bizlerde çabalıyoruz uğraşıyoruz..dediğin gibi belki endişelenmek yersiz..hiç bir hastalık yokkende Allah kendi takdiriyle bu durumu bize yaşatabilir.. Ama eşimin endişeleri beni asıl üzen şey..söylemesi çok zor..ben büyük konuşmaktan korrkarım.ama böyle bir ihtimalle karşı karşıya kalmak bile korkutuyor bizi...asıl korktuğumuz bununla baş etmek zorunda kalmamız mı, bizim başımıza geldiği için kızgınlık mı yaşarız..yoksa asıl koktuğumuz Allah mıdır.??bunları belirlemek lazım..her şey Allahtan hayırda şerde..olduktan sonra yapacak bişey yok..

Alllah sana ve oğluna sağlık ve sıhhat versin...Allah onu sana bağışlasın..uzun sağlıklı ömür versin..Amin..Amin deki gökten iki melek insin..biri bize dua etsin, diğeri amin desin.Dileğim Allahtan ne muradın varsa versin. rabbim dualarımızı kabul eylesin..

Son düzenleme:
selam arkadaşlar..bende geçen ay öğrendim bu anti tpoyu..geçen ay 584 çıkmışken üzülüyordum şimdi781 olmuş..bebek bebek die ölüyorum 2 yıllık evliyim olmuyor..ağlamaktan moralimin bozukluğundan daralan ruhumdan sürekli doktor arayıp araştırma yapmaktan yopruldum..ümitsizim en güzel tabirle bugün perişanım..17,00 de randevu aldım drdan bilmiyorum bilemiyorummm:(

selam arkadaşlar..bende geçen ay öğrendim bu anti tpoyu..geçen ay 584 çıkmışken üzülüyordum şimdi781 olmuş..bebek bebek die ölüyorum 2 yıllık evliyim olmuyor..ağlamaktan moralimin bozukluğundan daralan ruhumdan sürekli doktor arayıp araştırma yapmaktan yopruldum..ümitsizim en güzel tabirle bugün perişanım..17,00 de randevu aldım drdan bilmiyorum bilemiyorummm:(
geçmiş olsun canım..bende dört ay önce öğrendim..üstelik 3 senedir tedavi oluyorum hiç bi doktor bu değere bakmadı..birde ona yandım anlayacağın..ama ümit verici olaylar var..bu topiği okuduysan buna rağmen hamile kalanlar var...ilaçla tedavi, ömür boyu sürecek, hamileykende ilaç içilecek..ilaçlarda antikorlarda bebeğe geçmiyor..önemli olan tsh değerin1-2 arasındaysa problem yok..bende ilk öğrendiğimde445 di tam tüp bebeğe gittiğim ay 600 e fırladı.. doktor metebolizma yapıyo dedi..baş düşmanı stresmiş..
topikte haşimatoluyum napacam diye yazanların mesajlarının altında şimdi hamilelik takvimleri var..:49::49:
üzülmemeye çalış..ümit hep var..

geçenlerde uzun süredir görmediğim arkadaşıma rastladım. uzun süre bebek tedavisi görmüşlerdi.
5-6yıl kadar. tam olarak sorunu neydi bilmiyorum ama o da tiroid hastasıymış.
ilk bebeği 5-6 aylıkken 2.ye hamile kalmış. nasıl olsa olmuyor diye düşünürken.
üstelik bana dediği de çoğu zaman tsh ı yüksekmiş. hamileyken bile düşmemiş değeri.
evlatlarıda çok sağlıklı maşallah.
bende 2 yıldır istiyorum :14: bu ay aşılama yaptırıyoruz...
haşimato bebeğe engelse bazıları neden sorunsuz hamile kalabiliyor.
engel değilse biz neden kalamıyoruz :26:
Allah'ım ol desin bizim bebeklerimize de...

geçenlerde uzun süredir görmediğim arkadaşıma rastladım. uzun süre bebek tedavisi görmüşlerdi.
5-6yıl kadar. tam olarak sorunu neydi bilmiyorum ama o da tiroid hastasıymış.
ilk bebeği 5-6 aylıkken 2.ye hamile kalmış. nasıl olsa olmuyor diye düşünürken.
üstelik bana dediği de çoğu zaman tsh ı yüksekmiş. hamileyken bile düşmemiş değeri.
evlatlarıda çok sağlıklı maşallah.
bende 2 yıldır istiyorum :14: bu ay aşılama yaptırıyoruz...
haşimato bebeğe engelse bazıları neden sorunsuz hamile kalabiliyor.
engel değilse biz neden kalamıyoruz :26:
Allah'ım ol desin bizim bebeklerimize de...

canım benim çok güzel bi örnek vermişsin..ben doktora işte düşük yapıyomuş sakatlık yapıyomuş diye sorduğumda bana verdiği cevap şuydu, olacaksa olur olmayacaksa olmaz..yani kesin bir şey söyleyemez..tamam diyelim ki hamile kaldın ve düşük yaptın bunu haşımatoya bağlayalım ama yapmayadabilirsin..buna rağmen hamile de kalabilirsin dedi..yani olduktan sonra bu sebebe bağlıyolar..ama Rabbim OL dedikten sonra olmayacak bişey yok..hiç bi problem yokken bile bebekleri sakat yada özürlü doğanlar..herşey Allahı n takdiri.sadece bazı sebepler var..:49:

canım benim çok güzel bi örnek vermişsin..ben doktora işte düşük yapıyomuş sakatlık yapıyomuş diye sorduğumda bana verdiği cevap şuydu, olacaksa olur olmayacaksa olmaz..yani kesin bir şey söyleyemez..tamam diyelim ki hamile kaldın ve düşük yaptın bunu haşımatoya bağlayalım ama yapmayadabilirsin..buna rağmen hamile de kalabilirsin dedi..yani olduktan sonra bu sebebe bağlıyolar..ama Rabbim OL dedikten sonra olmayacak bişey yok..hiç bi problem yokken bile bebekleri sakat yada özürlü doğanlar..herşey Allahı n takdiri.sadece bazı sebepler var..:49:

sadece haşimatoyla da ilgili değil. yıllardır tedavi olup evlat sahibi oluyorlar mesela.tüp bebekle. sonra nasıl olsa olmuyor diye korunmayıp
çabucak hamile kalanlar var.burda da çok okudum. işin aslı sanırım düşünmemek istememek. rahat olmak.
ama bunun için bir adada yaşamamız lazım.
dediğin gibi aslında hepsi bir sebep işte. herşey aslında bizim hayrımıza ama sabredemiyoruz.bilemiyoruz.
Allah yardımcımız olsun.tutsun elimizden

Merhaba herkese, ben de bu dertten muzdaribim. 9 ay önce düşük yaptım ve hamile kalmaya uğraşıyorum. İlk bu hastalığa yakalandığımı öğrendiğimde çok üzülmüşütm çocuğum olmayacak mı diye ama artık takmamaya çalışıyorum, internette araştırma yapmak insanı iyice strese sokuyor. Ben de doktoruma çok defa sordum bu yüzden mi olmuyor ya da olursa sakat olur mu diye "sen bunları düşünme rahat ol" dedi hep. Hem annem bir kadınla tanışmış hem kızında hem de kendisinde varmış ve ikisinin de çocukları varmış. Bence tsh'ı normal aralıklarda tutmaya çalışalım fazla da kafaya takmayalım zaten yapacak bir şey de yok boşuna stres yapıyoruz ve stres de en büyük düşmanımız biliyorsunuz.

Merhaba herkese, ben de bu dertten muzdaribim. 9 ay önce düşük yaptım ve hamile kalmaya uğraşıyorum. İlk bu hastalığa yakalandığımı öğrendiğimde çok üzülmüşütm çocuğum olmayacak mı diye ama artık takmamaya çalışıyorum, internette araştırma yapmak insanı iyice strese sokuyor. Ben de doktoruma çok defa sordum bu yüzden mi olmuyor ya da olursa sakat olur mu diye "sen bunları düşünme rahat ol" dedi hep. Hem annem bir kadınla tanışmış hem kızında hem de kendisinde varmış ve ikisinin de çocukları varmış. Bence tsh'ı normal aralıklarda tutmaya çalışalım fazla da kafaya takmayalım zaten yapacak bir şey de yok boşuna stres yapıyoruz ve stres de en büyük düşmanımız biliyorsunuz.
senin anti tpo kaçtı canım..değerler nerelerde seyrediyor..??

merhabalar...benim de haşimato var.ama hiç bir ilaç kullanmıyorum. bütün hormon değerlerim normal sınırlarda sadece anti tpo 900 lerde...bu durum gebeliğe engel degil dediler ama benim 14 aydır bebegiim olmuyor.acaba diyorum sebebi bu olabilir mi?içinizde ilaç kullanan var mı?

Canım geçmiş olsun .... Sana dereotunu tavsiye edebilirim müthiş bişeyy... Yemeklerden 15 dk evvel bir tutam yeniliyor değerlerini düşürecekti allahın izniyle....

Canım geçmiş olsun .... Sana dereotunu tavsiye edebilirim müthiş bişeyy... Yemeklerden 15 dk evvel bir tutam yeniliyor değerlerini düşürecekti allahın izniyle....

dereotundan nefret ederim... napacaz?
bu arada sen neler yapıyorsun?burda da karşılaştık.var mı gelişme?

DERE OTUNU BENDE DUYMUŞTUM..AMA TROİD İÇİNDİ..TSH DEĞERLERİNİ DÜŞÜRDÜĞÜ YADA DENGELEDİĞİNİ DUYMUŞTUM..anti tpo içinde mi geçerliymiş??ben yerim ozaman hiç aksatmam..ilaçta içiyorum zaten..

DERE OTUNU BENDE DUYMUŞTUM..AMA TROİD İÇİNDİ..TSH DEĞERLERİNİ DÜŞÜRDÜĞÜ YADA DENGELEDİĞİNİ DUYMUŞTUM..anti tpo içinde mi geçerliymiş??ben yerim ozaman hiç aksatmam..ilaçta içiyorum zaten..

Bir kere ölçüldü anti tpo 85'ti dr tekrar ölçmeye gerek yok, bizim için önemli olan tsh dedi, o sadece hashimoto oldumuzu gösterirmiş

EVET üst sınır 34 sanırım..banada doktor tsh önemli dedi..benim tsh hep normaldi zaten 3 senedir bu nedenle doktorlar bişey anlamadı..anti tpo ya sadece son gittiğim doktor baktı ve sonuç haşimotoluyum:))hayırlısı Allahtan..gelen Allahtan..takdir allahtan..
ama bizde elimizden geleni yapacağız..

EVET üst sınır 34 sanırım..banada doktor tsh önemli dedi..benim tsh hep normaldi zaten 3 senedir bu nedenle doktorlar bişey anlamadı..anti tpo ya sadece son gittiğim doktor baktı ve sonuç haşimotoluyum:))hayırlısı Allahtan..gelen Allahtan..takdir allahtan..
ama bizde elimizden geleni yapacağız..

Ben de diğer doktorlar neden bakmadı diye çok kızmıştım ama öğrenmek de stresimi arttırmaktan başka bir işe yaramadı.
Bence tsh'ının normal olması çok iyi rahat ol boşuna kafana takıp da tpo'yu yükseltme, her şeyin bir zamanı var eminim bebeklerimiz geldiğinde iyi ki de bu zamanda gelmiş diyeceğiz, sadece birazcık sabır, böyle söylüyorum da ben üzülmüyor muyum, üzülüyorum hem de çok sabırsızlanıyorum ama doğrusu bu...

Back