ben euthyrox 50 mcg günde 1 tane kullanıyorum...benim tshım 4.5 idi...dr uygun gördüyse yarım yetreli olabilir ilacın değişik olduğu için yorum yapamıcam...ben 2007 öğrendim 1 sene kullandım ialcı tshım ancak düzeldi...1 senedir 2.5 civarındaydı..ama 1.5 aydır ılacımı almadım tatildi ramazandı derken...1 hafta önce test yaptırdım tsh ım 4.05 olmuş...acıkcası benimde şikayetlerim ilacı kullandığım halde hiç geçmiyor...hep yorgunum halsizlik,uyku hali,depresyon kolumu kaldırcak dermanım yok...ne olcak bilemiyorum 20 saatte uyusam uykuya doyamıyorum...kansızlıkta var bende...allah hepimizin yardımcısı olsun...multivitamin kullanmk istiyorum ama kilo yapar diye korkuyorum...zaten haşimatoda kilo yapıyo..
lalehan peki meyanı kullandıktan sonra hiç antikorlarına baktırdınmı? düşmüşmü?
netten araştırdım meyanı bizim köyde buna biyam diyolar küçükken kuzenim topraktan ckarırdı bizde elimizde emerdik...annem sivasa gidicek yarın ona getirticem ordan..
benim haşimatoyu ilk öğrendiğim dönem kilo problemim vardı 55 ten 68 e cıkmıstım zaten onun ıcın gıttım dr a haşimato cıktı ılaclarımı kullanınca 8 kılo verdım su an 60 kg yim...2-3 kg hala fazla ama 1 gr bile veremiyorum..benim saçlarım çok dökülüyo cildimde kuru..eklem ağrılarımda var bacaklarım filan cok ağrır..
devlet hastanesıne gıttıgınde 4.5 tsh a normal dıyo endokrın drları...özlee gıdıyosun normal degıl dıyolar..
benimde su an bı drum yok özeller cok pahalı ssk da doğru duzgun ılgılenmıyo guvenemıyorum...bide bizim bebek problemımız var...
haşimato olduğum için doktorumun yasakladıkları:
iyotlu tuz,midye,kalamar,karides,tentürdiyot,batikon,perma maddesi içeren saç boyaları
iyotlu tuz,midye,kalamar,karides,tentürdiyot,batikon,perma maddesi içeren saç boyaları
ama saçımı boyatmam şart ötesi :) organik bir boya almıştım,içinde zararlı bişey olmasın diye,natural colors...içinde sayılan maddeleri göremedim ama yine de bi araştırayım olmadı başka bi çare bulcaz artık beyazlara :)
doktor bana sadece iyotlu tuz,midye,kalamar,karides dedi
diğer deniz ürünlerini de haftada en fazla iki kez tüket dedi
sizlerin saydıklarını da gidince bi sorayım bakalım ne dicek
heryerde yasak diye yazıyo ama acaba bana doktor onları niye saymadıki acepppp
balık yasakmı değilmi anlamadım ben:uhm: doktorum bana ye yada yeme demedi, gerçi benim doktorum bana hiçbişey demedi!! ilacı verdi yolladı zekiklava:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?