Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

arkadaşlar ben daha yeni üye oldum bendede haşimato hastalığj var yaklaşık on sene oldu 2 sene önce evlendik cocuk düşümüyorum ama hastalığım nedeniyle hamile kalaamıyorum benim gibi arkadaşlar varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim

a.s.
arkadaşim meyan kökünü nasıl kullandıgını yazarmısın bende kullanmayı düşünüyorum

Meyan Kökünün Yararları
-Bağışıklık sistemini sürekli güçlü tuttuğu için tüm hastalıklara karşı etkin koruma sağlamaktadır. Bu durum tıbben kanıtlanmıştır.Yılda iki aylık bir meyan kürü sizi gripten kanser türlerine kadar korumaya büyük ölçüde yardımcı olur.Hem organik hem zararsız bir doğal ilaçtır.
-Bağışıklık sisteminin bozulmasından doğan tüm hastalıkların tedavisinde (Behçet sedef vitiligo lupus türleripernisiöz anemi hashimoto vs.gibi) sorunlarda diğer tıbbi ve bitkisel tedavilerle birlikte uygulanmaktadır. Bağışıklık sisteminin depresyon nedenli olduğu bilimsel olarak açıklandığı için meyan kökünün depresif Sinirsel) hastalıklara karşı da iyi bir ilaç olarak kullanılabileceği görülmüştür.

yaklaşık 1 aydır kullanıyorum meyan kökü şerbeti olarak
bizim burlarda çok yetiştiği için hazır satılıyor
özellikle ramazanda çok içilen bir şerbet...susuzluğa çok iyi geliyor. bu ramazan sıcak olmasına ragmen çok az susuzluk çektim diyebilirim.faranjit olmama ragmen.
...yapılışına gelnce; ben denemedim ama yapanla anlatıyor ..aktardan aldığın meyan kökünü su dolu bir şişede örneğin sabah koyup akşam olabilir...su da dinlenemeye alınca tülbentten süzüyorsun..soğuk olarak buzdolabında muhafaza edip içeceksin...diğer kullanım şekli ise kapsül şeklinde ya da toz halinde satılnlar var ama en yararlısı bu. en taze ve ekonomik olan..benim yöremde yetişdiği için hazır satılandan günlük olarak alıyorum hergün 1 lt. ve içiyoum gerçekten faydası çok fazla...tadını ilk başta beğenmeyebilirsin ama alışıncada bırakamazsın..sanıırm kola yapımında da bu meyan kökünden faydalanılıyormuş rengindede benzerlik var zaten...sağlıklı günler hayırlı ramazanlar dilerima.s.

arkadaşlar ben daha yeni üye oldum bendede haşimato hastalığj var yaklaşık on sene oldu 2 sene önce evlendik cocuk düşümüyorum ama hastalığım nedeniyle hamile kalaamıyorum benim gibi arkadaşlar varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim

canım en son olculen tsh degerlerini yazarmısın ?
ona anti tpoya bakarak soluolar gerci
banada ole dediler
sonra otiroid dendi

Son düzenleme:
a.s.

Meyan Kökünün Yararları
-Bağışıklık sistemini sürekli güçlü tuttuğu için tüm hastalıklara karşı etkin koruma sağlamaktadır. Bu durum tıbben kanıtlanmıştır.Yılda iki aylık bir meyan kürü sizi gripten kanser türlerine kadar korumaya büyük ölçüde yardımcı olur.Hem organik hem zararsız bir doğal ilaçtır.
-Bağışıklık sisteminin bozulmasından doğan tüm hastalıkların tedavisinde (Behçet sedef vitiligo lupus türleripernisiöz anemi hashimoto vs.gibi) sorunlarda diğer tıbbi ve bitkisel tedavilerle birlikte uygulanmaktadır. Bağışıklık sisteminin depresyon nedenli olduğu bilimsel olarak açıklandığı için meyan kökünün depresif Sinirsel) hastalıklara karşı da iyi bir ilaç olarak kullanılabileceği görülmüştür.

yaklaşık 1 aydır kullanıyorum meyan kökü şerbeti olarak
bizim burlarda çok yetiştiği için hazır satılıyor
özellikle ramazanda çok içilen bir şerbet...susuzluğa çok iyi geliyor. bu ramazan sıcak olmasına ragmen çok az susuzluk çektim diyebilirim.faranjit olmama ragmen.
...yapılışına gelnce; ben denemedim ama yapanla anlatıyor ..aktardan aldığın meyan kökünü su dolu bir şişede örneğin sabah koyup akşam olabilir...su da dinlenemeye alınca tülbentten süzüyorsun..soğuk olarak buzdolabında muhafaza edip içeceksin...diğer kullanım şekli ise kapsül şeklinde ya da toz halinde satılnlar var ama en yararlısı bu. en taze ve ekonomik olan..benim yöremde yetişdiği için hazır satılandan günlük olarak alıyorum hergün 1 lt. ve içiyoum gerçekten faydası çok fazla...tadını ilk başta beğenmeyebilirsin ama alışıncada bırakamazsın..sanıırm kola yapımında da bu meyan kökünden faydalanılıyormuş rengindede benzerlik var zaten...sağlıklı günler hayırlı ramazanlar dilerima.s.

arkadaşim acıklaman icin teşekkür ederim inşallah hepimize şifa olur :Saruboceq:

bende haşimato hastasıyım internetten çok araştırdım dünyada 4 tane doktor var ortak çalışıyorlar ve bu hastalığın tedavisini bulmaya çalışıyorlar selenyumu denemişler başta faydalı gibi olmuş sonraki aylarda değerler yine değişmiş çözüm olmamış halada araştırıyorlar...

araştıran doktorlardan birisi türk onu buldum konuştum izmir'de yaşıyor tedavisi varsa oraya geleyim dedim kesin tedavi yok selenyumda tam başarılı olmadı dedi değerlerimi söyledim henüz ilaca başlatmadı doktorum dedim (doktorumda gazi üniversitesinde endokronoloji bölümünde doçent özeline gitmiştim) neler yapmam gerektiğini sordum...sigara içenler bırakmalıymış değerleri yükseltiyormuş neyseki içmiyorum..sigaralı ortamda bulunmayın, konserve yiyecekler tüketmeyin, balık ayda 2 seferden fazla yemeyin, stresli ortamda bulunmayın gibi tavsiyelerde bulundu bunların dışında yapacak başka bir şeyimiz yok

gul,
izmirde yaşayan doktorun isimini merak ettim,paylaşabilir misin rica etsem

lalehan peki meyanı kullandıktan sonra hiç antikorlarına baktırdınmı? düşmüşmü?
netten araştırdım meyanı bizim köyde buna biyam diyolar küçükken kuzenim topraktan ckarırdı bizde elimizde emerdik...annem sivasa gidicek yarın ona getirticem ordan..

mehaylonesin dr u kortizon tedavisi uygulamış..1000 den 600 e düşmüş..

arkadaşlar hapı kahvaltıdan ne kadar önce yutmalıyız günlük yuttugumuz hapı ben yeni başladım 3 ay olacak ama dr sormayı unutmuşum
belli bir süre olması gerekiyormu

Son düzenleme:
hülya kahvaltıdan 30-45 dk önce hapımızı almalıyız...çünkü sentetik tiroit hormonu mide asitinde ancak eriyebiliyomuş..

hülya kahvaltıdan 30-45 dk önce hapımızı almalıyız...çünkü sentetik tiroit hormonu mide asitinde ancak eriyebiliyomuş..

teşekkür ederim Allahım hepimize şifa versin evlat isteyenlerede hayırlıca kavuşmalarını nasip etsin:ecrin_bebek: :Saruboceq:

bende hipotiroidi ve hasimoto var. levotiron kullanıyorum,günde yarım.
benim merak ettiğim bu kullandığım ilaç hasimotoyu iyileştirimi

burcu bizim tiroit bezimiz tiroit hormonu üretmiyor...içtiğimiz ilaçlarla vücudumuza gereken günlük tiroit hormonunu alıyoruz...haşimatoda iyileşme gibi bi durum yok aynı kalp,tansiyon,şeker hastalığı gibi kronik bir hastalık...ömür boyu kontrol altında tutulmak zorunda..benim tsh ım normal seviyede artık ben ilacı bırakıcam diye bişey yok..ilacı bıraktığımız andna herşey yine alt üst olur..

burcu bizim tiroit bezimiz tiroit hormonu üretmiyor...içtiğimiz ilaçlarla vücudumuza gereken günlük tiroit hormonunu alıyoruz...haşimatoda iyileşme gibi bi durum yok aynı kalp,tansiyon,şeker hastalığı gibi kronik bir hastalık...ömür boyu kontrol altında tutulmak zorunda..benim tsh ım normal seviyede artık ben ilacı bırakıcam diye bişey yok..ilacı bıraktığımız andna herşey yine alt üst olur..

biliyorum canım benim, ama bu aldıgımız levotiron yada tefor, sadece tshı düşürmekte kullanılıyo. antiTPOlarımız tavan yapmış durumda. bunuda düşürmenin bi yolu yokmu yada ilacı yokmu? bunu sormak istemiştim aslında.
çok bitkin düşüyorum dikkat dağınıklıgım var ve cildim saçlarım berbat durumda!

burcu antikorlar için drların değişik tedavi yöntemleri var ben bi ara selenyum kullandım...bi arkadaşa dr kortizon tedavisi yapıyomuş..bi arkadaş meyan kökü kullanıyomuş..
sonuç olarak bağışıklık sistemini güçlendirici ilaçlar içmekten başka bişey gelmiyo elimizden..
antikorları yüksek olan hamile kalabiliyo ama kalamayanda var.

burcu antikorlar için drların değişik tedavi yöntemleri var ben bi ara selenyum kullandım...bi arkadaşa dr kortizon tedavisi yapıyomuş..bi arkadaş meyan kökü kullanıyomuş..
sonuç olarak bağışıklık sistemini güçlendirici ilaçlar içmekten başka bişey gelmiyo elimizden..
antikorları yüksek olan hamile kalabiliyo ama kalamayanda var.

ben 2006da öğrenim,1 sene ilaçlara devam ettim ama sonra bıraktım tahlillere gidemediğim için. şimdi yeniden başladım çünkü berbat durumdayım, çok yoruluyorum terliyorum. 5.6 çıktı doktor yarım al dedi ama bana az geldi, eski doktorum günde tam aldırırdı. aralıkta kontrolüm var. siz kaç doz alıyosunuz canım sence normalmi yarım alınması? birde ilacı uzun süre kullanınca benim şikayetlerim geçicekmi?sizler faydasını görüyomusunuz ben hala farkedemiyorum 1 ay oldu ilaca başlayalı.

ben euthyrox 50 mcg günde 1 tane kullanıyorum...benim tshım 4.5 idi...dr uygun gördüyse yarım yetreli olabilir ilacın değişik olduğu için yorum yapamıcam...ben 2007 öğrendim 1 sene kullandım ialcı tshım ancak düzeldi...1 senedir 2.5 civarındaydı..ama 1.5 aydır ılacımı almadım tatildi ramazandı derken...1 hafta önce test yaptırdım tsh ım 4.05 olmuş...acıkcası benimde şikayetlerim ilacı kullandığım halde hiç geçmiyor...hep yorgunum halsizlik,uyku hali,depresyon kolumu kaldırcak dermanım yok...ne olcak bilemiyorum 20 saatte uyusam uykuya doyamıyorum...kansızlıkta var bende...allah hepimizin yardımcısı olsun...multivitamin kullanmk istiyorum ama kilo yapar diye korkuyorum...zaten haşimatoda kilo yapıyo..

X