Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

bende selenyum kullandım 1,5 sene ama kanda selenyum düşüktü benim o yüzden kullanmıştım şimdi doktorum bıraktırdı kullandığım süre boyunca da antikorlar düşmedi düşmezde bu hastalıktaki tek toparlanmayan kan değerleri bunlar çünkü

merhaba arkadaşlar ankarada numune hastanesine gittim ve tsh normal cıktı daha ilac kullanmamiştim ama antikorum 811 ve bir tanede nodülüm varmiş ceyrek hap kullanıyorum şimdilik 6 ay sonra tekrar gelmemi söyledi dr

Sağlık ocaklarında kan tahlili olarak selenyum eksikliği var mı yok mu bakılıyor mu acaba ?
Bu konuda bilgisi olan var mı ?

arkadaşlar internette meyankökünün hashimoto hastalığına iyi geldiği yazıyor.bununla ilgili birşey bilen var mı ?lütfen yazınn.tşk ederim

arkadaşlar internette meyankökünün hashimoto hastalığına iyi geldiği yazıyor.bununla ilgili birşey bilen var mı ?lütfen yazınn.tşk ederim

ilk kez duyuyorum ama denemediğim ot bi o kaldıydı.kesinse onu da deniycez.bi araştırmak lazım...

bende selenyum kullandım 1,5 sene ama kanda selenyum düşüktü benim o yüzden kullanmıştım şimdi doktorum bıraktırdı kullandığım süre boyunca da antikorlar düşmedi düşmezde bu hastalıktaki tek toparlanmayan kan değerleri bunlar çünkü

bebişin çok tatlıııııııııııııı nayhan güle güle büyüt....

nayhan, kızına bayıldım. Allah size bağışlasın, darısı benim gibi yıllardır bu uğurda savaş verenlerin başına.

lalehan, ankara'da ibni sina'da bile bakılmıyor selenyuma. Özel bir kliniğe sormuştum da bir kaç yıl önce 180 tl demişlerdi. Selenyumu bir süre bende kullandım ama bizim antikorlara hiç bir şeyin faydası yok, sadece stressiz yaşam ve bir de kafaya bu mereti fazla takmamak.

nayhan, kızına bayıldım. Allah size bağışlasın, darısı benim gibi yıllardır bu uğurda savaş verenlerin başına.

lalehan, ankara'da ibni sina'da bile bakılmıyor selenyuma. Özel bir kliniğe sormuştum da bir kaç yıl önce 180 tl demişlerdi. Selenyumu bir süre bende kullandım ama bizim antikorlara hiç bir şeyin faydası yok, sadece stressiz yaşam ve bir de kafaya bu mereti fazla takmamak.

sağol canım aminnnn inşallah seninde en kısa sürede olur isteyipte olmayınca çoook üzülüyorum

selenyumu bende kızılayda yaptırmıştım o zamanda pahalıydı şimdi ne kadar bilmiyorum

evet arkadaşım bende okudum..hatta siteye bu konuyu kopyalayacaktım...ama önce deneyım dedim...ayrıca bu meyan kökü sadece hasimotoya değil biçok hastalığa iyi geldiği yazıyordu.... ben 4 gündür kullanıyorum...sonuçları yazacam inş. bakalım nasıl olacak..anladığım kadarıyla bu meyankökü yorgunluğa ii geliyormuş ve enerji veriyormuş...hashimotonunda belirtisinde zaten yorgunluk var ...bağışıklık sistemini de güçlendiriyormuş...bir çok ülkede meyan kökü expresi olara kullanıyormuş...hatta kanser tedavisinde de...bizim buralarda çok fazla meyan kökü var... ve ramazanda özellikle çok satılıyor..ve serinletici özelliği olduğundan her yaz köşebaşında olur..çoğu insan tadını beğenmiyor ama faydası çok ....ben seviyorum ama ....sağlıklı günler...hayırlı ramazanlara.s.

bende haşimato hastasıyım internetten çok araştırdım dünyada 4 tane doktor var ortak çalışıyorlar ve bu hastalığın tedavisini bulmaya çalışıyorlar selenyumu denemişler başta faydalı gibi olmuş sonraki aylarda değerler yine değişmiş çözüm olmamış halada araştırıyorlar...

araştıran doktorlardan birisi türk onu buldum konuştum izmir'de yaşıyor tedavisi varsa oraya geleyim dedim kesin tedavi yok selenyumda tam başarılı olmadı dedi değerlerimi söyledim henüz ilaca başlatmadı doktorum dedim (doktorumda gazi üniversitesinde endokronoloji bölümünde doçent özeline gitmiştim) neler yapmam gerektiğini sordum...sigara içenler bırakmalıymış değerleri yükseltiyormuş neyseki içmiyorum..sigaralı ortamda bulunmayın, konserve yiyecekler tüketmeyin, balık ayda 2 seferden fazla yemeyin, stresli ortamda bulunmayın gibi tavsiyelerde bulundu bunların dışında yapacak başka bir şeyimiz yok

Ben de haşimatoluyum, yani öyleymişim:) Bir ay önce doktora gittim, ilaç verdi.hergün kullandım.kontrole gittiğimde tsh yine yüksek çıktı.yine ilaca dvm etmemi haftasonları ikişer tane yutmamı söyledi doktor.3 ay sonra tekrar kontrole çağırdı.Acaba ne zaman normal seviyeye gelicek tsh?bu ilaca daha ne kadar devam edicem :KK43:

Ben de haşimatoluyum, yani öyleymişim:) Bir ay önce doktora gittim, ilaç verdi.hergün kullandım.kontrole gittiğimde tsh yine yüksek çıktı.yine ilaca dvm etmemi haftasonları ikişer tane yutmamı söyledi doktor.3 ay sonra tekrar kontrole çağırdı.Acaba ne zaman normal seviyeye gelicek tsh?bu ilaca daha ne kadar devam edicem :KK43:

haşimato rahatsızlığında ilaç kullanımı ömür boyu sürer maalesef...bende ömür boyu kullanacam..ve her 3 ay da bir doktor kontrolüne gitmem gerekecek...bu sefer tsh yüksek olduğundan 1.5 ay sonra gel demişti doktorum...ama ben gitmedim....tsh yine aynı düzeyde bunu hissediyorum çok yorgun ve halsizim sinirlerim çok gergin yine sakinleştiricide fayda vermez oldu stresin ilacı yok...ve en iyi doktor kendinsin.. ne yaparsan kendi yararına yada zararına .ne zaman stres azalacak o zaman bu tsh değerleri düşer...herkese hayırlı şifalar a.s.

Hipotiroidi geçici olabilir mi?
Oluşum sebebine göre hipotiroidiler geçici ve kalıcı olabilir.
Geçici hipotiroidilerin nedenleri: Subakut tiroidit, postpartum tiroidit, ağrısız veya sessiz tiroidit ve bazı ilaçların (lithium. amiodarone, (porpycil ve thyramazol gibi antitiroit ilaçlar ) kullanılması. Bu nedenlerle oluşan hipotiroidiler bir-iki ay sürdükten sonra kendi başına veya ilaç kesildikten sonra geçer. Bu konularda ilgili bölümlerde bilgi verilmiştir.
Diğer nedenlerle meydana gelen hipotiroidiler ise kalıcı yani ömür boyu devam eden ve tedavi gerektiren hipotiroidilerdir. Bunların sebepleri: Hashimoto tiroiditi, radyoaktif iyot tedavisi, cerrahi olarak fazla miktarda tiroit dokusunun çıkartılması, konjenital (doğumsal) bozukluklar, radyasyon (Hodgkin hastalığı veya diğer nedenlerle boyun bölgesine uygulanan radyoterapi), hipofiz veya hipotalamik bozukluk ve idiyopatik (sebebi bilinmeyen). Bunlar arasında Hashimoto tiroiditi, radyoiyot tedavisi ve cerrahi tedavi en sık görülenlerdir.
Tiroidit, tiroit glandının iltihabi bir hastalığıdır. Tiroiditler iyileşme zamanlarına göre 3’e ayrılırlar.

1. Kronik tiroiditler(ömür boyu devam eder)

a. Hashimoto tiroiditi

b. Atrofik tiroidit

c. Juvenil tiroidit

d. Riedel struması

2. Gecici tiroiditler (Bir yıldan az bir zaman devam eder)

a. Subakut tiroidit (de Quervain)

b. Ağrısız veya sessiz tiroidit

c. Postpartum tiroiditi (bazen kronikleşebiliyor)

d. Radyasyon tiroiditi

3. Akut tiroidit (hızlı başlar ve kısa sürer)

Arkadaşlar merhaba,

Biz de eşimle yıl sonuna doğru bebek yapmayı planlıyorduk. Bu sebeple önce kan tahlili yaptırmak istedim herhangi bir sıkıntı var mı diye. TSH değerim 0.126 uIU/ml (0.270-4,20) olarak çıkınca beni endorkrinolojiye yönlendirdi. Daha detaylı yapılan tahlillerde
T3 3.75 (2.3-9.0)
T4 14.95 (9.0-25.0)
Tiroglobulin 33.69 (0.00-85.0)
Anti TPO 5.66 (0-34)
Anti TG 503.4 (0-115) olarak çıktı. Ayrıca USG'de iki tane nodül tespit etti. Şu anda ilaç kullanmama gerek olmadığını 3-4 yıl sonra hormonlarımın yavaşlayacağına o zaman T4 hormonunu dışardan almam gerektiğini söyledi. Bir de beni tekrar 3 ay sonra tahlile beklediğini söyledi, nodülleri kontrol altında tutmak gerekiyormuş.

Afalladım kaldım, bu forumdaki tüm sayfaları okudum, herkes erken tedavinin iyi olacağını söylüyor. Bnm doktor ise 3-4 sene diyor, halbuki ben yıl sonu gibi hamile kalmak istiyorum.

Başka bir doktordan randevu almadan önce sizin de deneyimlerinizden faydalanmak istedim. Değerleri benim gibi olan arkadaşlar var mı aranızda? Bana ne önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler.

evet arkadaşım bende okudum..hatta siteye bu konuyu kopyalayacaktım...ama önce deneyım dedim...ayrıca bu meyan kökü sadece hasimotoya değil biçok hastalığa iyi geldiği yazıyordu.... ben 4 gündür kullanıyorum...sonuçları yazacam inş. bakalım nasıl olacak..anladığım kadarıyla bu meyankökü yorgunluğa ii geliyormuş ve enerji veriyormuş...hashimotonunda belirtisinde zaten yorgunluk var ...bağışıklık sistemini de güçlendiriyormuş...bir çok ülkede meyan kökü expresi olara kullanıyormuş...hatta kanser tedavisinde de...bizim buralarda çok fazla meyan kökü var... ve ramazanda özellikle çok satılıyor..ve serinletici özelliği olduğundan her yaz köşebaşında olur..çoğu insan tadını beğenmiyor ama faydası çok ....ben seviyorum ama ....sağlıklı günler...hayırlı ramazanlara.s.

arkadaşim meyan kökünü nasıl kullandıgını yazarmısın bende kullanmayı düşünüyorum

ilaç alarak her ay düzenli olarak 1 birim düşmüş ve 1,2 olmuş tsh ım.bir ay sonraki ölçümde 6,48 e çıkmış.hiç bi şey anlamıyorum.ramazanda sahur öncesinde içiyorum acaba onunla mı ilgili?

bu arada arkadaşlar ben endokrine gitmiştim tahli sonuçlarımı henüz gösteremedim ama endokrinci benden growth(büyüme hormonu) ve ıgf-1 diye bir tetkik istemiş.bu ıgf-1 düşük çıkmış.birazcık internette araştırdım da,tiroit bozukluları,cinsel isteksizlik,organ ve dokuların kendini yenileyememesi,metabolizmada yavaşlama,kaslarda güçsüzlük vs vs gibi bir çok soruna hatta kalp krizi sonucu erken ölümlere bile neden olabiliyomuş eksikliği..gidince sorucam çok merak ettim doğrusu...bu tetkikle ilgili bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim...

X