- 12 Eylül 2009
- 2
- 0
- 47
arkadaşim meyan kökünü nasıl kullandıgını yazarmısın bende kullanmayı düşünüyorum
arkadaşlar ben daha yeni üye oldum bendede haşimato hastalığj var yaklaşık on sene oldu 2 sene önce evlendik cocuk düşümüyorum ama hastalığım nedeniyle hamile kalaamıyorum benim gibi arkadaşlar varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim
arkadaşlar ben daha yeni üye oldum bendede haşimato hastalığj var yaklaşık on sene oldu 2 sene önce evlendik cocuk düşümüyorum ama hastalığım nedeniyle hamile kalaamıyorum benim gibi arkadaşlar varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim
a.s.
Meyan Kökünün Yararları
-Bağışıklık sistemini sürekli güçlü tuttuğu için tüm hastalıklara karşı etkin koruma sağlamaktadır. Bu durum tıbben kanıtlanmıştır.Yılda iki aylık bir meyan kürü sizi gripten kanser türlerine kadar korumaya büyük ölçüde yardımcı olur.Hem organik hem zararsız bir doğal ilaçtır.
-Bağışıklık sisteminin bozulmasından doğan tüm hastalıkların tedavisinde (Behçet sedef vitiligo lupus türleripernisiöz anemi hashimoto vs.gibi) sorunlarda diğer tıbbi ve bitkisel tedavilerle birlikte uygulanmaktadır. Bağışıklık sisteminin depresyon nedenli olduğu bilimsel olarak açıklandığı için meyan kökünün depresif Sinirsel) hastalıklara karşı da iyi bir ilaç olarak kullanılabileceği görülmüştür.
yaklaşık 1 aydır kullanıyorum meyan kökü şerbeti olarak
bizim burlarda çok yetiştiği için hazır satılıyor
özellikle ramazanda çok içilen bir şerbet...susuzluğa çok iyi geliyor. bu ramazan sıcak olmasına ragmen çok az susuzluk çektim diyebilirim.faranjit olmama ragmen.
...yapılışına gelnce; ben denemedim ama yapanla anlatıyor ..aktardan aldığın meyan kökünü su dolu bir şişede örneğin sabah koyup akşam olabilir...su da dinlenemeye alınca tülbentten süzüyorsun..soğuk olarak buzdolabında muhafaza edip içeceksin...diğer kullanım şekli ise kapsül şeklinde ya da toz halinde satılnlar var ama en yararlısı bu. en taze ve ekonomik olan..benim yöremde yetişdiği için hazır satılandan günlük olarak alıyorum hergün 1 lt. ve içiyoum gerçekten faydası çok fazla...tadını ilk başta beğenmeyebilirsin ama alışıncada bırakamazsın..sanıırm kola yapımında da bu meyan kökünden faydalanılıyormuş rengindede benzerlik var zaten...sağlıklı günler hayırlı ramazanlar dilerima.s.
bende haşimato hastasıyım internetten çok araştırdım dünyada 4 tane doktor var ortak çalışıyorlar ve bu hastalığın tedavisini bulmaya çalışıyorlar selenyumu denemişler başta faydalı gibi olmuş sonraki aylarda değerler yine değişmiş çözüm olmamış halada araştırıyorlar...
araştıran doktorlardan birisi türk onu buldum konuştum izmir'de yaşıyor tedavisi varsa oraya geleyim dedim kesin tedavi yok selenyumda tam başarılı olmadı dedi değerlerimi söyledim henüz ilaca başlatmadı doktorum dedim (doktorumda gazi üniversitesinde endokronoloji bölümünde doçent özeline gitmiştim) neler yapmam gerektiğini sordum...sigara içenler bırakmalıymış değerleri yükseltiyormuş neyseki içmiyorum..sigaralı ortamda bulunmayın, konserve yiyecekler tüketmeyin, balık ayda 2 seferden fazla yemeyin, stresli ortamda bulunmayın gibi tavsiyelerde bulundu bunların dışında yapacak başka bir şeyimiz yok
hülya kahvaltıdan 30-45 dk önce hapımızı almalıyız...çünkü sentetik tiroit hormonu mide asitinde ancak eriyebiliyomuş..
burcu bizim tiroit bezimiz tiroit hormonu üretmiyor...içtiğimiz ilaçlarla vücudumuza gereken günlük tiroit hormonunu alıyoruz...haşimatoda iyileşme gibi bi durum yok aynı kalp,tansiyon,şeker hastalığı gibi kronik bir hastalık...ömür boyu kontrol altında tutulmak zorunda..benim tsh ım normal seviyede artık ben ilacı bırakıcam diye bişey yok..ilacı bıraktığımız andna herşey yine alt üst olur..
burcu antikorlar için drların değişik tedavi yöntemleri var ben bi ara selenyum kullandım...bi arkadaşa dr kortizon tedavisi yapıyomuş..bi arkadaş meyan kökü kullanıyomuş..
sonuç olarak bağışıklık sistemini güçlendirici ilaçlar içmekten başka bişey gelmiyo elimizden..
antikorları yüksek olan hamile kalabiliyo ama kalamayanda var.