Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

ayrıca kızlar ben hayatımda yaptığım tek 1 aylık tatilde 5 kilo aldım...ve o sene boyunca bi 3 kg daha aldım...seneyede haşimato olduğumu öğrendim...ben tatil boyunca fazlasıyla deniz suyu yuttum bunun zaten genetik olan guatrımı tetiklediğini düşünüyorum..

evet çok haklısın
mantık olarak sonuç senin söylediğin kapıya çıkıyor
ama neden her doktor farklı şey söylüyor onu anlayabilmiş değilim ben de

------------

nix,şu an bu başlığı baştan okumaya başladım da bişey sorucam sana,bir ara brezilya fıstığından bahsetmişsin.selenyumu en yüksek olan bu fıstıkmış.aldın mı yedin mi naptın :))

ıyodun oluşturduğu tiroidit (Hashimoto tiroiditi)
Yüksek miktardaki iyot Tiroglobulin immunitesini artırarak otoimmun reaksiyonunu tetikler veya oluşan serbest radikaller tiroit hücrelerine zarar verir. ılk defa Amerika''''da 1962 yılında tuza katılan iyodun cerrahi sonucu çıkarılan guatırlarda Hashimoto tiroiditine neden olduğu gösterilmiştir. Daha sonra ıyot suplemantasyonu sonucu Hashimoto tiroiditindeki ortaya çıkan artış, Yunanistan ıtalya, ıngiltere ve Danimarka''''da da dikkati çekmiştir. 2002 yılında Batı Afrika''''da yapılan bir çalışmada suya iyot katıldıktan 30 hafta sonra yüzde 40 vakada Hashimoto tiroiditinin geliştiği ve iyot miktarının azaltılması ile bunun azldığı gösterilmiştir.
İyot ve tiroit

begonya eve bi ara 3 paket yedim kaju fıstığı...ama yedikten sonra antikorlarıma baktırmadığım için düşüp düşmediğini bilmiyorum canım...
ben antikorlarıma uzun süredir baktırmıyorum 1 sene olmuştur...en son 1000 in üstündeydi..

ıyotlu tuz, lahana, deniz ürünleri guatr nedeni mi?
Her gün vücuda belli miktarda iyot girmesi gerekir (150-300 mg), ülkemizde özellikle bazı bölgelerde iyot eksikliği belirgin olduğundan daha sık guatra rastlanılır. Bu nedenle tuzların iyotlu olması tercih edilir. Öte yandan bazı besinler guatrojen yapıdadır. Örneğin kara lahana çok miktarda ve devamlı yendiğinde guatra neden olabilir. Vücutta aşırı iyot birikimine neden olan bazı durumlarda ise tam tersine iyot içeren besinler (özellikle deniz ürünleri) ve iyotlu tuz alımı sakıncalı olabilir.

SABAH - 26/07/2005 - Stresten uzak durun ve iyot eksikliğine dikkat edin

kızlar bu kopyaladığım yazıları iyi okuyun...

begonya bide bazı drlar b
izi hiç ciddiye almıyolar özele gidersen ilgileniyolar ssk ya gidersen 4.5 tsh a bile normal diyen drlar var...hemde endokrin dru...malesef drlarımız çok ilgisiz ve bizi başlarından savuyolar..

bende ilk olarak hipotiroid vardı
antikorlar normaldi
doktorum dahiliye doktoruydu
çünkü neyim olduğunu bilmeden gitmiştim
ama sonrasında ilaç kullanmaya başlamama rağmen iyotlu tuza da devam ettim
çünkü doktor herhangi bir diyete gerek yok demişti
sonra endokrinciye gittim,haşimoto olmuşum
diyet yapsaydım,iyotu kesseydim belki de tetiklemeyecekti
yani sebep nedir bilmiyorum ama şu iyot olayına dikkat etmek lazım

hmm şu kaju olayını deneyeceğim kesinlikle...

begonya bence dahiliyeye gittiğindede haşimato vardır ama dahiliye drları antıkorlara bakmıyorlar..endokrınci bakınca farketmıstır..

ya valla ben artık ister özel olsun ister devlet olsun hepsine şüpheyle yaklaşıyorum
hıh artık derdimin ne olduğu anlaşıldı demek buymuş dediğimde aslında yanılmışım ve her doktor değiştirişimde,her doktor bir öncekinin bulamadığını buluyor :)))

ilk doktor maceram aile hekimiyle başladı ve hiç bişeyin yok psikolojik dedi :)))
şu an yeni bir doktora başladım,endokrinci,şimdilik güveniyorum kendisine :)
ahhh benim doktor hikayelerim bitmez :))))

valla ben de anlamadım
bazısı doktor toptan yasakladı diyor
bazısı ayda iki kere diyor
benim doktorum da haftada iki dedi
zaten her hafta balık yediğim de yok o da ayrı mesele
ama şu balık olayını bir dahaki gidişimde açıklığa kavuşturucam neymiş mantığı
soru listeme ekledim :)))))
adamcağız soru listemi görünce o an meslekten istifa edecek diye korkuyom :))))
ben zaten çok yemiyorum ama eğer yasaksa hiç yemiyim.. kafam karıştı işte
yukarıdaki yazıyı okuyun verdiğim linkten te bakabilirsiniz...balıkta büyük oranda iyot var...haşimatolulara iyot yasak değilmi? bu durumda balıkta yasak olmazmı?
mantıken evetbenneyaptımki

Guatr nasıl önlenir ?

Guatrı önlemek için en iyi yol iyotlu tuz kullanmak, bol miktarda balık, midye, karides ve deniz mahsulleri yemek, tatilleri deniz kenarında geçirmektir. Kara lahana gibi guatr yapan besinlerden ve troidi bozan ilaçlardan uzak durmak gerekir.
(haşimatolulara iyot yasak)
Tiroid | Guatr | Selçuk CAN | Endokrinoloji, Diyabet & Metabolizma Uzmanı
hah işte bu yazıyı bende okumuştum ya demiştim iyot yememek lazımdı hani..ama sonra düşündümki ben hipotiroid ve hasimoto hastasıyım, guatr hastası değilim.. ödem yada kist yok, biz guatr hastası değilizki.. iyot yemememiz lazım yanii bence

Son düzenleme:
begonya bence dahiliyeye gittiğindede haşimato vardır ama dahiliye drları antıkorlara bakmıyorlar..endokrınci bakınca farketmıstır..

inanmıcaksın ama dahiliyecim de antikorlara bakmıştı,değerlerimin hepsi bozuk çıkmıştı,bana antibiyotik verdi :)) ben de bi güzel içtim :) bendeniz saf hasta :)
sonra endokrinciye anlatınca adam küplere bindi ne mantıkla antibiyotik verirler diye
ahh arkadaşım hangi birini anlatayım :))
neyseki hayattayım :)))

ya valla ben artık ister özel olsun ister devlet olsun hepsine şüpheyle yaklaşıyorum
hıh artık derdimin ne olduğu anlaşıldı demek buymuş dediğimde aslında yanılmışım ve her doktor değiştirişimde,her doktor bir öncekinin bulamadığını buluyor :)))

ilk doktor maceram aile hekimiyle başladı ve hiç bişeyin yok psikolojik dedi :)))
şu an yeni bir doktora başladım,endokrinci,şimdilik güveniyorum kendisine :)
ahhh benim doktor hikayelerim bitmez :))))
bende çok çektim doktorlardan, ilk doktorum asistandı üniversite hastanesinin en kötü yanı bu, asistanlar sizi kobay gibi kullanıyolar!! bana 4 civarı olunca düzeldin dedi , bende bigüzel ilacı kestim:1no2: sonra öğrendimki hep kullanmam gerekliymiş, tedavi edilemezmiş biömür almalıymışım ben levotironu.. şimdiki doktorda allahlık, ilgi derseniz hakgetire yani:eek:klava:

inanmıcaksın ama dahiliyecim de antikorlara bakmıştı,değerlerimin hepsi bozuk çıkmıştı,bana antibiyotik verdi :)) ben de bi güzel içtim :) bendeniz saf hasta :)
sonra endokrinciye anlatınca adam küplere bindi ne mantıkla antibiyotik verirler diye
ahh arkadaşım hangi birini anlatayım :))
neyseki hayattayım :)))

benim ilk doktorum bana hasimoto olmuşsun , ilacı almazsan çocugun sakat doğar demişti:eek:klava: bide psikolojiye ugradım endokrine gelmişken :roflol:
doktorlarmızın hepsi değil ama çoğu gerçekten özensiz

ben zaten çok yemiyorum ama eğer yasaksa hiç yemiyim.. kafam karıştı işte

mantıken evetbenneyaptımki

hah işte bu yazıyı bende okumuştum ya demiştim iyot yememek lazımdı hani..ama sonra düşündümki ben hipotiroid ve hasimoto hastasıyım, guatr hastası değilim.. ödem yada kist yok, biz guatr hastası değilizki.. iyot yemememiz lazım yanii bence

benim de okuduklarımdan çıkardığım sonuç şu
ülkemizdeki topraklarda ve suda iyot çok az varmış
ancak iyot,gebeler,çocuklar,ergenlik çağındaki kişiler ve yetişkinler için yani kısaca herkes için :) büyük önem taşıyormuş
bu nedenle 99 ya da 2000 yılından itibaren bütün tuzlar iyotlanarak satılmaya başlanmış
hatta bir kaç ilde iyotsuz tuz satışı yasaklanmış,raflardan toplatılmış,hala öyle midir bilmiyorum
bütün bunlar guatr olmamak ve sağlıklı gelişim için
ama işte halk arasında da bütün tiroid hastalıklarına guatr deniyor
haşimoto desen millet anlamıyor o kim diyen var :)
ama işte şimdi gel görki haşimoto olduk,işte şimdi de iyot yememek gerekiyor
çıkardığım sonuç budur :)

Son düzenleme:
benim de okuduklarımdan çıkardığım sonuç şu
ülkemizdeki topraklarda ve suda iyot çok az varmış
ancak iyot,gebeler,çocuklar,ergenlik çağındaki kişiler ve yetişkinler için yani kısaca herkes için :) büyük önem taşıyormuş
bu nedenle 99 ya da 2000 yılından itibaren bütün tuzlar iyotlanarak satılmaya başlanmış
hatta bir kaç ilde iyotsuz tuz satışı yasaklanmış,raflardan toplatılmış,hala öyle midir bilmiyorum
bütün bunlar guatr olmamak ve sağlıklı gelişim için
ama işte halk arasında da bütün tiroid hastalıklarına guatr deniyor
haşimoto desen millet anlamıyor o kim diyen var :)
ama işte şimdi gel görki haşimoto olduk,işte şimdi de iyot yememek gerekiyor
çıkardığım sonuç budur :)
vereliniortak
zaten nerde kıl tüy işler var hep beni bulur:eek:klava:
iyotuz tuzda zor bulunuyo yai ben migrostan alabiliyorum ancak.

bide kızlar saçlarınız dökülüyomu benim acayip dökülüyo ve tırnaklarım zayıf...
ilac kulanmaya yeniden başladım, ilaç bu şikayetlerimi zamanlar ortadan kaldırırmı??

benimde saçım çok dökülüyor ben ilacı 2 senedir kullanıyorum hiç azalamadı dökülme...üstüne üstlük bide egzama çıktı kafa derimde ..madeni para kadar bide onun için ilaç kullanıyorum..

benimde saçım çok dökülüyor ben ilacı 2 senedir kullanıyorum hiç azalamadı dökülme...üstüne üstlük bide egzama çıktı kafa derimde ..madeni para kadar bide onun için ilaç kullanıyorum..

canım geçmiş olsun ya, ilacı kullanınca şikayetler geçer filan yazıyodu nette..
odamı yalanmafoldumben

aslında benim bir ara azalmıştı ama ben de extra çaba harcamıştım,şampuanımın içine tonla şey katmıştım,iyi gelmişti,sonra üşendim bi daha yapmadım
son zamanlarda gene artmıştı dökülme,kontrole gitmeden anlamıştım değerlerin bozulduğunu,öyle de olmuş

aslında benim bir ara azalmıştı ama ben de extra çaba harcamıştım,şampuanımın içine tonla şey katmıştım,iyi gelmişti,sonra üşendim bi daha yapmadım
son zamanlarda gene artmıştı dökülme,kontrole gitmeden anlamıştım değerlerin bozulduğunu,öyle de olmuş

şampuana bişeyler katmak iyi değilmiş diye duydum, gözenekleri tıkayıp daha çok dökermiş. ben yiyceklerime dikkat etmeye çalışıyorum artık, içten gelen bi sorun bizdeki çünkü dışardan müdahaleyle düzelmez demişti doktorda.

bende kansızlık ve demir eksikliğide var ..bunlarda saç dökülmesi yapıyor..

bende kansızlık ve demir eksikliğide var ..bunlarda saç dökülmesi yapıyor..

aynenmafoldumben ferrosanol içiyorum, küç yiyorum ve badem yemeye başladım çinko eksikse onuda dengeliyim diye ama nafile ya.. yada daha etki etmedi bilemiyorum

X