- 1 Kasım 2007
- 6.008
- 2.637
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben zaten çok yemiyorum ama eğer yasaksa hiç yemiyim.. kafam karıştı iştevalla ben de anlamadım
bazısı doktor toptan yasakladı diyor
bazısı ayda iki kere diyor
benim doktorum da haftada iki dedi
zaten her hafta balık yediğim de yok o da ayrı mesele
ama şu balık olayını bir dahaki gidişimde açıklığa kavuşturucam neymiş mantığı
soru listeme ekledim :)))))
adamcağız soru listemi görünce o an meslekten istifa edecek diye korkuyom :))))
mantıken evetbenneyaptımkiyukarıdaki yazıyı okuyun verdiğim linkten te bakabilirsiniz...balıkta büyük oranda iyot var...haşimatolulara iyot yasak değilmi? bu durumda balıkta yasak olmazmı?
hah işte bu yazıyı bende okumuştum ya demiştim iyot yememek lazımdı hani..ama sonra düşündümki ben hipotiroid ve hasimoto hastasıyım, guatr hastası değilim.. ödem yada kist yok, biz guatr hastası değilizki.. iyot yemememiz lazım yanii benceGuatr nasıl önlenir ?
Guatrı önlemek için en iyi yol iyotlu tuz kullanmak, bol miktarda balık, midye, karides ve deniz mahsulleri yemek, tatilleri deniz kenarında geçirmektir. Kara lahana gibi guatr yapan besinlerden ve troidi bozan ilaçlardan uzak durmak gerekir.
(haşimatolulara iyot yasak)
Tiroid | Guatr | Selçuk CAN | Endokrinoloji, Diyabet & Metabolizma Uzmanı
begonya bence dahiliyeye gittiğindede haşimato vardır ama dahiliye drları antıkorlara bakmıyorlar..endokrınci bakınca farketmıstır..
bende çok çektim doktorlardan, ilk doktorum asistandı üniversite hastanesinin en kötü yanı bu, asistanlar sizi kobay gibi kullanıyolar!! bana 4 civarı olunca düzeldin dedi , bende bigüzel ilacı kestim:1no2: sonra öğrendimki hep kullanmam gerekliymiş, tedavi edilemezmiş biömür almalıymışım ben levotironu.. şimdiki doktorda allahlık, ilgi derseniz hakgetire yaniklava:ya valla ben artık ister özel olsun ister devlet olsun hepsine şüpheyle yaklaşıyorum
hıh artık derdimin ne olduğu anlaşıldı demek buymuş dediğimde aslında yanılmışım ve her doktor değiştirişimde,her doktor bir öncekinin bulamadığını buluyor :)))
ilk doktor maceram aile hekimiyle başladı ve hiç bişeyin yok psikolojik dedi :)))
şu an yeni bir doktora başladım,endokrinci,şimdilik güveniyorum kendisine :)
ahhh benim doktor hikayelerim bitmez :))))
inanmıcaksın ama dahiliyecim de antikorlara bakmıştı,değerlerimin hepsi bozuk çıkmıştı,bana antibiyotik verdi :)) ben de bi güzel içtim :) bendeniz saf hasta :)
sonra endokrinciye anlatınca adam küplere bindi ne mantıkla antibiyotik verirler diye
ahh arkadaşım hangi birini anlatayım :))
neyseki hayattayım :)))
ben zaten çok yemiyorum ama eğer yasaksa hiç yemiyim.. kafam karıştı işte
mantıken evetbenneyaptımki
hah işte bu yazıyı bende okumuştum ya demiştim iyot yememek lazımdı hani..ama sonra düşündümki ben hipotiroid ve hasimoto hastasıyım, guatr hastası değilim.. ödem yada kist yok, biz guatr hastası değilizki.. iyot yemememiz lazım yanii bence
benim ilk doktorum bana hasimoto olmuşsun , ilacı almazsan çocugun sakat doğar demiştiklava: bide psikolojiye ugradım endokrine gelmişken :roflol:
doktorlarmızın hepsi değil ama çoğu gerçekten özensiz
vereliniortakbenim de okuduklarımdan çıkardığım sonuç şu
ülkemizdeki topraklarda ve suda iyot çok az varmış
ancak iyot,gebeler,çocuklar,ergenlik çağındaki kişiler ve yetişkinler için yani kısaca herkes için :) büyük önem taşıyormuş
bu nedenle 99 ya da 2000 yılından itibaren bütün tuzlar iyotlanarak satılmaya başlanmış
hatta bir kaç ilde iyotsuz tuz satışı yasaklanmış,raflardan toplatılmış,hala öyle midir bilmiyorum
bütün bunlar guatr olmamak ve sağlıklı gelişim için
ama işte halk arasında da bütün tiroid hastalıklarına guatr deniyor
haşimoto desen millet anlamıyor o kim diyen var :)
ama işte şimdi gel görki haşimoto olduk,işte şimdi de iyot yememek gerekiyor
çıkardığım sonuç budur :)
benimde saçım çok dökülüyor ben ilacı 2 senedir kullanıyorum hiç azalamadı dökülme...üstüne üstlük bide egzama çıktı kafa derimde ..madeni para kadar bide onun için ilaç kullanıyorum..
aslında benim bir ara azalmıştı ama ben de extra çaba harcamıştım,şampuanımın içine tonla şey katmıştım,iyi gelmişti,sonra üşendim bi daha yapmadım
son zamanlarda gene artmıştı dökülme,kontrole gitmeden anlamıştım değerlerin bozulduğunu,öyle de olmuş
bende kansızlık ve demir eksikliğide var ..bunlarda saç dökülmesi yapıyor..