Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sanırım birebir aynı şey denilmiyor
yani, kansızlığın farklı nedenleri olabiliyor diye biliyorum
benimkine demir eksikliğine bağlı anemi tanısı konmuştu
çünkü kan değerlerim çok düşük değildi,sınırın çok az altındaydı
ama demir deposu denen ferritin yok denecek kadar boşalmıştı
doktor da senin damarlarında akan kanın miktarında çok sorun yok,sorun demir deponda demişti
ama tanı anemi olarak geçiyordu
orda burda okuduklarımda da şuna bağlı kansızlık buna bağlı kansızlık diye farklı farklı ifadeler var
aynı değil...kansızlığın bi sürü çeşidi var..,bi kırmızı kan hücrelerinin azlığından olan kansızlık var,demir eksikliği anemisi var,b12 eksikliği var...çeşit çeşit bi bilen daha detaylı anlatsın..
anladım.. ama her ikisindede ferro veriliyo sanıyorum.. yada bana denk gelen doktorlar gerçekten çok ilgisizlerdi, senelerdir kan değerlerim düşük çıkar, ferro alırım, bikaç ay sonra yine düşük çıkar, yine ferro verirler..
hep böyle oldu bu
hmmmmm
kansızlığın çözümü ilaç verip göndermek değilki yaaa
ilk gittiğim doktor hemoglobin normal çıktığı için sorun yok demişti ama meğer ferritine bakmamış örneğin
yani araştırılması gereken bişey... bir iki değere bakmakla olmuyo
neyseki o sorunum artık yok
ama sürekli olan bişeyse nedeni araştırılmalı diye biliyorum
özellikle bunun için bağırsaklar kontrol ediliyo diye duymuştum
burcu demekki sende sadece demir eksikliği olmuş..banada veriyolar her gidişimde ama içmiyorum acayip iştah açıyo kilo alıyorum..
tuzla pişen yemekle sonradan tuz eklenmiş yemeğin lezzeti arasında dağlar kadar fark var
bunu bu hafta anlamış bulunuyorum :)
ben de yeni başladım iyotsuz tuz olayına
yemekleri tuzsuz yapıyorum
sonradan herkes kendi tuzunu ekiyor
prof metin özatanın bir yazısında da öyle yazıyor,yemekleri tuzsuz pişirin sonradan herkes kendi tuzunu eksin yazıyor.
napalım yapacak bişey yok sağlık bu
Allahtan eşim çok anlayışlı sağolsun