Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

kızlar buarada kansızlıkla demir eksikliği aynı şey değilmi zaten?
ben hep öyle bilirdim. çünkü ikisinede ferro gibi ilaçlar veriliyo

aynı değil...kansızlığın bi sürü çeşidi var..,bi kırmızı kan hücrelerinin azlığından olan kansızlık var,demir eksikliği anemisi var,b12 eksikliği var...çeşit çeşit bi bilen daha detaylı anlatsın..

sanırım birebir aynı şey denilmiyor
yani, kansızlığın farklı nedenleri olabiliyor diye biliyorum
benimkine demir eksikliğine bağlı anemi tanısı konmuştu
çünkü kan değerlerim çok düşük değildi,sınırın çok az altındaydı
ama demir deposu denen ferritin yok denecek kadar boşalmıştı
doktor da senin damarlarında akan kanın miktarında çok sorun yok,sorun demir deponda demişti
ama tanı anemi olarak geçiyordu
orda burda okuduklarımda da şuna bağlı kansızlık buna bağlı kansızlık diye farklı farklı ifadeler var

Oluş nedenlerine göre üç tip kansızlık sa­yılabilir: Birinci tip kansızlık kan yapımı­nın azalması sonucu meydana gelen kan­sızlıklardır: ıkinci tipte kan kaybı söz konusudur: Üçüncü tip kansızlıkta ise alyu­varların yıkımında artma vardır.

Bu tip kansızlıklar içinde en çok görülen demır eksikliklerine bağlı kansızlıklardır

alıntı

sanırım birebir aynı şey denilmiyor
yani, kansızlığın farklı nedenleri olabiliyor diye biliyorum
benimkine demir eksikliğine bağlı anemi tanısı konmuştu
çünkü kan değerlerim çok düşük değildi,sınırın çok az altındaydı
ama demir deposu denen ferritin yok denecek kadar boşalmıştı
doktor da senin damarlarında akan kanın miktarında çok sorun yok,sorun demir deponda demişti
ama tanı anemi olarak geçiyordu
orda burda okuduklarımda da şuna bağlı kansızlık buna bağlı kansızlık diye farklı farklı ifadeler var
aynı değil...kansızlığın bi sürü çeşidi var..,bi kırmızı kan hücrelerinin azlığından olan kansızlık var,demir eksikliği anemisi var,b12 eksikliği var...çeşit çeşit bi bilen daha detaylı anlatsın..

anladım.. ama her ikisindede ferro veriliyo sanıyorum.. yada bana denk gelen doktorlar gerçekten çok ilgisizlerdi, senelerdir kan değerlerim düşük çıkar, ferro alırım, bikaç ay sonra yine düşük çıkar, yine ferro verirler..
hep böyle oldu bu

çeşitlerine göre beslenmeye de farklı şekillerde dikkat etmek gerekiyor diye biliyorum
ilaç ve de beslenmede bazı püf noktalara dikkat ederek demir deposu denen ferritini 4ten 30a çıkarmıştım en son
artık ilaç içmiyorum

bu arada kansızlık da tiroidi tetiklermiş,nerde okudum hatırlamıyorum

burcu demekki sende sadece demir eksikliği olmuş:p..banada veriyolar her gidişimde ama içmiyorum acayip iştah açıyo kilo alıyorum..

anladım.. ama her ikisindede ferro veriliyo sanıyorum.. yada bana denk gelen doktorlar gerçekten çok ilgisizlerdi, senelerdir kan değerlerim düşük çıkar, ferro alırım, bikaç ay sonra yine düşük çıkar, yine ferro verirler..
hep böyle oldu bu

hmmmmm
kansızlığın çözümü ilaç verip göndermek değilki yaaa
ilk gittiğim doktor hemoglobin normal çıktığı için sorun yok demişti ama meğer ferritine bakmamış örneğin
yani araştırılması gereken bişey... bir iki değere bakmakla olmuyo
neyseki o sorunum artık yok
ama sürekli olan bişeyse nedeni araştırılmalı diye biliyorum
özellikle bunun için bağırsaklar kontrol ediliyo diye duymuştum

hmmmmm
kansızlığın çözümü ilaç verip göndermek değilki yaaa
ilk gittiğim doktor hemoglobin normal çıktığı için sorun yok demişti ama meğer ferritine bakmamış örneğin
yani araştırılması gereken bişey... bir iki değere bakmakla olmuyo
neyseki o sorunum artık yok
ama sürekli olan bişeyse nedeni araştırılmalı diye biliyorum
özellikle bunun için bağırsaklar kontrol ediliyo diye duymuştum

hıh bi o sağlamdı zaten, ondada bişey çıksın tam olsun:roflol:
tekrar doktora gitmem lazım ozaman, azıcık kafalarının etini yiyimde benle maytap geçmesinler artık cıngar çıkarırım bukez yoksa

burcu demekki sende sadece demir eksikliği olmuş:p..banada veriyolar her gidişimde ama içmiyorum acayip iştah açıyo kilo alıyorum..

biyerim tam değilki zaten, bide folik asitim eksikmiş mesela folat alıyorum:1shok:
beni ne uyduruk doğurmuş annem böyle:roflol:

benim dr. ta iyot lu iyotsuz fark etmez demişti.
sonuçta fark etse de iyotlu yemek zorundayım
herkese ayrı tuz kullanmak zor
yemekleri tuzsuz pişirip sonradan tuz koymak lezzeti kalmıyor..
bir de şunu sormak istiyorum kaya tuzu ile deniz tuzu arasındaki fark nedir
biz daha evvel hep kaya tuzu kullanırdı annem..acaba o eksiklikten mi bu rahatsızlık diye düşünüyorum ama ...bu hastalıkta en önemli faktör stress ...
ama bu haşimato depresyon gibi sebeblere yol açtığından stressiz yaşam nasıl olur bilemiyorum.

Hipotiroidi hangi laboratuar bulgularını bozar?
Hipotiroidi tiroit fonksiyonları dışında diğer bazı organlara ait laboratuar testlerini de bozabilir.

Anemi (kansızlık) görülebilir. Anemide hemoglobin düşüktür ve alyuvar sayısı azalmıştır. Karaciğer fonksiyon testleri (SGOT, SGPT ; LDH ve alkali fosfataz ), prolaktin ve kas enzimleri (CPK) yükselmiş olabilir. Nadir olarak yüksek kalsiyum seviyesi görülebilir.

Kolesterol seviyesi yüksektir. Bu nedenle kolesterol seviyesi yüksek olan hastalarda tiroit fonksiyon testleri yapıp hipotiroidism araştırılmalıdır. Başarılı bir tedaviden sonra kolesterol seviyesi normale iner.

:))) ah arkadaşım Allah beterinden korusun da kansızlık çözümü olan bişey sonuçta ama kökü bulunsun kazınsın
sen bu konuyu detaylı araştır ondan sonra git,bildiklerini anlat :))
bi de kansızlık da tiroidi tetiklermiş,ikisi arasındaki ilişkiyi de bi araştır bakalım,doktora bilinçli gidersin sorarsın en azından

tuzla pişen yemekle sonradan tuz eklenmiş yemeğin lezzeti arasında dağlar kadar fark var
bunu bu hafta anlamış bulunuyorum :)
ben de yeni başladım iyotsuz tuz olayına
yemekleri tuzsuz yapıyorum
sonradan herkes kendi tuzunu ekiyor
prof metin özatanın bir yazısında da öyle yazıyor,yemekleri tuzsuz pişirin sonradan herkes kendi tuzunu eksin yazıyor.
napalım yapacak bişey yok sağlık bu
Allahtan eşim çok anlayışlı sağolsun

tuzla pişen yemekle sonradan tuz eklenmiş yemeğin lezzeti arasında dağlar kadar fark var
bunu bu hafta anlamış bulunuyorum :)
ben de yeni başladım iyotsuz tuz olayına
yemekleri tuzsuz yapıyorum
sonradan herkes kendi tuzunu ekiyor
prof metin özatanın bir yazısında da öyle yazıyor,yemekleri tuzsuz pişirin sonradan herkes kendi tuzunu eksin yazıyor.
napalım yapacak bişey yok sağlık bu
Allahtan eşim çok anlayışlı sağolsun

ben yanlız yasıyorum şimdilik oyüzden iyotsuz pişirebiliyorum ama evlenince naparım bilmem, nişanlımda acayip tuzlu yer.
hipotiroidi olan bi arkadaşım tuz yediğim zaman elerim ayaklarım şişiyo derdi ve gözlerinin altı bazen acayip şişerdi. sanırım iyota karşı hassasiyet herkeste farklı.

ben iyotsuz tuz olayına alışamayacam sanırım
ayrıca dr.um balık yemende sorun yok dedi
bir dr. dediği diğerini tutmuyor....anlamıyorum bu dr. ları
gerçekten özen göstermiyorlar
ya da biz mi çok üzerinde durup büyütüyoruz olayı
besin konsusunda iyotlu meselesini anladımda saç boyaının nasıl etkisi oluyor
saçlarımı boyatmayı düşünüyorum da

saçımı da boyatıyorum, iyotlu tuzla yemek de yapıyorum...o kadar da abartmayalım arkadaşlar..hayatınızı zorlaştıran bir hastalık değil bu..
tek dikkat edilmesi gereken şey..düzenli olarak ilaçlarınızı alın yeter..

abarttığımı sanmıyorum, 3 senedir hastayım yorgunluk hissim artııgı için iyotu kesmeyi düşündüm ve kestim. kendi sağlığımla ilgili aldığım fikirler kendimi ilgilendirir.
size mutlu sağlıklı günler ama ben ' abartmak ' istiyorum...

X