Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

ben euthyrox 50 mcg günde 1 tane kullanıyorum...benim tshım 4.5 idi...dr uygun gördüyse yarım yetreli olabilir ilacın değişik olduğu için yorum yapamıcam...ben 2007 öğrendim 1 sene kullandım ialcı tshım ancak düzeldi...1 senedir 2.5 civarındaydı..ama 1.5 aydır ılacımı almadım tatildi ramazandı derken...1 hafta önce test yaptırdım tsh ım 4.05 olmuş...acıkcası benimde şikayetlerim ilacı kullandığım halde hiç geçmiyor...hep yorgunum halsizlik,uyku hali,depresyon kolumu kaldırcak dermanım yok...ne olcak bilemiyorum 20 saatte uyusam uykuya doyamıyorum...kansızlıkta var bende...allah hepimizin yardımcısı olsun...multivitamin kullanmk istiyorum ama kilo yapar diye korkuyorum...zaten haşimatoda kilo yapıyo..

teforu duymuştum ama onu hiç duymamıştım canım.
bende kilo sorunu allaha şükür yok:nazar:ama saçlarım kupkuru cildimde öyle. kansızlık bendede var ve folik asit eksikliği çıktı. ben selenyum kullanmayı düşünüyorum, doktor tecbübesiz gibi geldi bana içim rahat değil açıkçası, bidahaki randevuda yeni doktor istiycem:eek:klava: allah yardım etsin hepimize kötü bi hastalıkmış, insanın yaşam standartlarını tepetaklak ediyo

benim haşimatoyu ilk öğrendiğim dönem kilo problemim vardı 55 ten 68 e cıkmıstım zaten onun ıcın gıttım dr a haşimato cıktı ılaclarımı kullanınca 8 kılo verdım su an 60 kg yim...2-3 kg hala fazla ama 1 gr bile veremiyorum..benim saçlarım çok dökülüyo cildimde kuru..eklem ağrılarımda var bacaklarım filan cok ağrır..
devlet hastanesıne gıttıgınde 4.5 tsh a normal dıyo endokrın drları...özlee gıdıyosun normal degıl dıyolar..
benimde su an bı drum yok özeller cok pahalı ssk da doğru duzgun ılgılenmıyo guvenemıyorum...bide bizim bebek problemımız var...:KK43:

lalehan peki meyanı kullandıktan sonra hiç antikorlarına baktırdınmı? düşmüşmü?
netten araştırdım meyanı bizim köyde buna biyam diyolar küçükken kuzenim topraktan ckarırdı bizde elimizde emerdik...annem sivasa gidicek yarın ona getirticem ordan..

evt her bölgde farklı bir tabir kullanılıyor..bizim burdada da piyam şerbeti olarak bilinir..
ben ramazan da kullandım piyam şerbetini ondan sonra kullanmadım..zaten her ramazan ve yaz ayında adet halinde sürekli tüketilir hazır olarak..ama bundan sonra sürekli kullanmaya başlayacam.kendim yapmadım ama denyecem... sonra düzenli kullandıktan sonra tahlil yaptıracam inş....
prof. dr marankinin bugun kitabına baktim meyan kökü bilgilerine....şöyle yazıyordu kitabında
Bağışıklık sisteminin bozulmasından doğan tüm hastalıkların tedavisinde ( behçet, sedef, vitiligo, lupus türleri, pernisiöz anemi, hashimoto vs. gibi ) sorunlarda diğer tıbbi ve bitkisel teavilerle birlikte uygulanmaktadır.
bağışıklık sisteminin depresyon nedenli olduğu bilimsel olarak açıklandığı için meyan kökünün depresif sinirsel hastalıklara karşı da iyi bir ilaç olarak kullanılabileceği görülmüştür.
not: uzun süre kullanılmamalıdr, alışkanlık yapar. kronik karaciğer iltihabı yüksek tansiyon ve kanda potasyum eksikliği durumlarında kullanmamalıdır. ayrıca bu ürün marankinin destek ürün tableti olarak üretilip satılıyor.ama yinede ilaç ekstresi olarak değilde taza olarak içilmesi taraftarıyım...
haşimato hastalığının zaten en belirgin özelliğide depresif durumlar....kronik halde oldu bu durum bende..doktor yada antidepresyon ilaçlar kullansamda fayda vermiyor artık...bağışıklığın güçlenmesi içinde defresif olmamak gerek diyor dr. lar bu hasimato olduğu sürece biraz zor gibi....bu duruma alışmaktan başka çare yok...en önemliside elimizde olamyan bir durum.. çevremizdeki kişilerin bu konuda anlayışlı olması gerek çünki sinirlenmek elimizde değil....kim durduk yere sinirlenmek ister ki...rabbim hepimizin yardımcısı olsun...inş. sabırla tevekkülle kucağımıza bebişlermizi alacaz. :ecrin_bebek:...sevgiler a.s.

benim haşimatoyu ilk öğrendiğim dönem kilo problemim vardı 55 ten 68 e cıkmıstım zaten onun ıcın gıttım dr a haşimato cıktı ılaclarımı kullanınca 8 kılo verdım su an 60 kg yim...2-3 kg hala fazla ama 1 gr bile veremiyorum..benim saçlarım çok dökülüyo cildimde kuru..eklem ağrılarımda var bacaklarım filan cok ağrır..
devlet hastanesıne gıttıgınde 4.5 tsh a normal dıyo endokrın drları...özlee gıdıyosun normal degıl dıyolar..
benimde su an bı drum yok özeller cok pahalı ssk da doğru duzgun ılgılenmıyo guvenemıyorum...bide bizim bebek problemımız var...:KK43:

haklısın canım ya geçmiş olsun, allah kolaylık versin sizede inşallah sağlıklı minik bi bebeğiniz olur

arkadaşlar sorumla ilgili yardımcı olursanız sevinirim

bizler iyotsuz tuz kullanmalıyız ancak gebelikte de bebek gelişimi için iyotlu tuz şart.peki içinizde bu hastalıkla sonradan gebe kalan arkadaşlar tuz olayına doktorlarınız nasıl bir çözüm getirdi ?

bu hastalık aslında önemsenmesi gereken bir hastalık özellikle bebek isteyenler için.gebeliği zorlaştırıyor hatta erken menopoza bile sebep olabiliyo ben günde 1 tane ilaç alıyorum ve kilo vermek çok zor yani herşeyi zorlaştırıyo çünkü tüm organları yavaşlatıyo dikkat

haşimato hastasıyım.6 aydır günde 1,5 euthyrox 50 mcg kullanıyorum.ilk tsh sonucum 7.75 di.bu hastalığa endokrinoloji bakıyor.ekimde tekrar testlerim var bakalım ne çıkacak.

haşimato olduğum için doktorumun yasakladıkları:
iyotlu tuz,midye,kalamar,karides,tentürdiyot,batikon,perma maddesi içeren saç boyaları

haşimato olduğum için doktorumun yasakladıkları:
iyotlu tuz,midye,kalamar,karides,tentürdiyot,batikon,perma maddesi içeren saç boyaları

saç boyası olayını öğrendiğim iyi oldu yaaaaaaa,hemen gidip elimdeki boyaya baktım hiç biri yok ama belki ismi farklıdır filan diye biraz daha inceliyim
sağol ilgina :)

begonya saç boyalarında iyot var ..dr banada yasakladı...zaten sacımı boyatmıyorum...iyotlu film çekimi,saç boyası,iyotlu öksürük şurupları, deniz ürünleri,tendürdiyot,kına yasak...

ama saçımı boyatmam şart ötesi :) organik bir boya almıştım,içinde zararlı bişey olmasın diye,natural colors...içinde sayılan maddeleri göremedim ama yine de bi araştırayım olmadı başka bi çare bulcaz artık beyazlara :)

doktor bana sadece iyotlu tuz,midye,kalamar,karides dedi
diğer deniz ürünlerini de haftada en fazla iki kez tüket dedi
sizlerin saydıklarını da gidince bi sorayım bakalım ne dicek
heryerde yasak diye yazıyo ama acaba bana doktor onları niye saymadıki acepppp

ama saçımı boyatmam şart ötesi :) organik bir boya almıştım,içinde zararlı bişey olmasın diye,natural colors...içinde sayılan maddeleri göremedim ama yine de bi araştırayım olmadı başka bi çare bulcaz artık beyazlara :)

doktor bana sadece iyotlu tuz,midye,kalamar,karides dedi
diğer deniz ürünlerini de haftada en fazla iki kez tüket dedi
sizlerin saydıklarını da gidince bi sorayım bakalım ne dicek
heryerde yasak diye yazıyo ama acaba bana doktor onları niye saymadıki acepppp

balık yasakmı değilmi anlamadım ben:uhm: doktorum bana ye yada yeme demedi, gerçi benim doktorum bana hiçbişey demedi!! ilacı verdi yolladı zeki:eek:klava:

bana dr kalamar,karides filan diye ayırmadı deniz ürünleri yasak dedi balıkda deniz ürünleri içersine girmiyomu ?çok nadir ye dedi...ama ben bu yasağı deleli çok oldu...lahanda yiyorum balıkta..

balık yasakmı değilmi anlamadım ben:uhm: doktorum bana ye yada yeme demedi, gerçi benim doktorum bana hiçbişey demedi!! ilacı verdi yolladı zeki:eek:klava:

valla ben de anlamadım
bazısı doktor toptan yasakladı diyor
bazısı ayda iki kere diyor
benim doktorum da haftada iki dedi
zaten her hafta balık yediğim de yok o da ayrı mesele
ama şu balık olayını bir dahaki gidişimde açıklığa kavuşturucam neymiş mantığı
soru listeme ekledim :)))))
adamcağız soru listemi görünce o an meslekten istifa edecek diye korkuyom :))))

Dr. Mengüç:Guatrın en sık sebebi vücuttaki iyot eksikliğidir.
Tiroid bezi ıyot maddesi ve aminoasitleri kullanarak T4 ve T3 hormonları üretir. ıyotun temel kaynağı su ve topraktır. Eğer yaşanan coğrafi bölgedeki su ve topraktaki iyot oranı az ise Guatr oluşur. Tiroid bezinin sağlıklı çalışması için günde en az 150 mg. iyot besinlerle alınmalıdır. Türkiye’de bazı bölgelerde günlük iyot alımı ortalama 35-50 mikrogram olup, ihtiyacın altındadır.Türkiye’de %30 oranında guatr görülür. %40 tiroid nodülü görülür,sadece kadın nüfusta bu oran %60′tır.Bu yüzden Türkiye bir guatr ülkesidir. ıyot en fazla deniz suyunda ve başta balık olmak üzere deniz ürünlerinde bulunur. ıyottan fakir topraklarda yetişen sebze ve meyvelerde veya burada yetiştirilen hayvanların etinde iyot azdır

alıntıdır
Guatr ülkesi türkiye | Sağlık bilgisi kadın hastalıkları çocuk hastalıkları diyet güzellik sağlık haberleri

yukarıdaki yazıyı okuyun verdiğim linkten te bakabilirsiniz...balıkta büyük oranda iyot var...haşimatolulara iyot yasak değilmi? bu durumda balıkta yasak olmazmı?

X