• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimato

maydanozca04

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2018
546
401
53
Haşimato olanınınız varsa lütfen bana yardım edin lütfen. 24 yaşındayım Eutrox kullanıyorum 50 mg. Coronadan dolayı doktora gidemiyorum. Gecikmeyi haşimatoya ve kullandığım ilaca bağlamıştım ama sanırım hamileyim. Diğer başlıklarda sorularıma cevap verilmediği için burdan yazıyorum. Dahiliyeye ve kadın doğuma gideceğim ama ondan önce gitmekten çok çok korkuyorum. Haşimato ben de kalp sıkıntısı yaratıyor şu sıralar çarpıntım oluyor uyutmuyor bunu yaşayan var mı?

Bende 40 yaşındayım 24 yaşımdan beri haşimatoyum .çarpıntı evet ilac yetersiz olduğunda oluyor yani en azından bana öle oluyor hamile kalmadan önce 2 ayda bir kontrole gidiyordum ..antikorların yuksekse doktorunda tavsiyesiyle selenyum kullanmanı tavsiye ederim tabii hamileysen degil.. hamile olabilirsin olmayacak diye bisey yok..bende gec hamile.kaldim.ama benim eşimde de sorun vardı ..Hayirlisi olsun hakkında ...troid değerini sabit tutman önemli bunun icinde endokrin bölümüne gitmelisin

Doktora gitmekten korkmayın. Çünkü hamileyseniz ilacın dozunu yükseltmeleri gerekir büyük ihtimalle. Teşhis yeni konulduğunda ilaca alışma evresinde ben de yaşamıştım çarpıntı. Stres yapmadan doktorunuzla görüşün derim.

Bende 40 yaşındayım 24 yaşımdan beri haşimatoyum .çarpıntı evet ilac yetersiz olduğunda oluyor yani en azından bana öle oluyor hamile kalmadan önce 2 ayda bir kontrole gidiyordum ..antikorların yuksekse doktorunda tavsiyesiyle selenyum kullanmanı tavsiye ederim tabii hamileysen degil.. hamile olabilirsin olmayacak diye bisey yok..bende gec hamile.kaldim.ama benim eşimde de sorun vardı ..Hayirlisi olsun hakkında ...troid değerini sabit tutman önemli
Cevabınız bana ilaç gibi geldi biliyor musunuz kendimi çaresiz hissediyordum bu arada benim 1 yaşında bir bebeğim var ikinciyi düşünmüyordum zaten haşimato doğumdan sonra oldu sezaryan oldum belki onunla da ilgilidir bilmiyorum ama nasip reglim bir ay gecikti sandım ki kullandığım ella hapından böyle oldu. Baktım ki ella bu kadar geciktirmez belki stresdir dedim sonra stresi de kenara bıraktım yine regl olmadım ve eğer hamileysem bebeğe de bir şey olmasını istemiyorum çarpıntı bir aydır oluyor bu da hamilelikle doğrudan ilgili ne yazık ki çok çaresizim inanın çok doktora da gidemiyorum ...

Doktora gitmekten korkmayın. Çünkü hamileyseniz ilacın dozunu yükseltmeleri gerekir büyük ihtimalle. Teşhis yeni konulduğunda ilaca alışma evresinde ben de yaşamıştım çarpıntı. Stres yapmadan doktorunuzla görüşün derim.
O zaman pazartesi ben mecburen gideceğim yoksa bu beni mahvedecek

Yani evet şu ortamda doktora hastaneye gitmek zorunlu olmadıkça olmamalı ..ama senin biran önce hamile olup olmadığını öğrenmek lazim çünkü hamileysen tSh deverin yukselir buda bebek.icin sorun teskil eder ..ilacla degerini sabit tutulmasi gerekir ..yani sen hamile misin önce onu ögren

Yani evet şu ortamda doktora hastaneye gitmek zorunlu olmadıkça olmamalı ..ama senin biran önce hamile olup olmadığını öğrenmek lazim çünkü hamileysen tSh deverin yukselir buda bebek.icin sorun teskil eder ..ilacla degerini sabit tutulmasi gerekir ..yani sen hamile misin önce onu ögren
İlk işim pazartesi günü öğrenmek peki hani dedim ya bir ay geçti reglim diye bebek varsa ya bi şey olmuşsa o kadar korkuyorum ki... zaten ben doktora kontrole gittiğim de değerlerin düzelmeden hamile kalma demişti ama zaten şuan varsa da istenilen bir gebelik değil hani ilaca bağlamıştım sonra dedim stres şimdi biraz da bu son bir aydır çarpıntılarım artınca normal değil dedim

Merhaba.
Yaklaşık 3 senedir ben de haşimatoyum. O ilaçtan 50lik kullanıyordum bir süre. Bir süredir kestim, fakat şu aralar yine kontrole gitmeye ihtiyacım var. Benim de hamilelik durumum falan olursa takip gerekiyor. Ama gidemiyorum.
Haşimato vücud dengesini bozan bir olgu. Panik atağın bile sebeplerinden biri. Çarpıntınızın sebebi; muhtemelen vücudun alarm sistemini bozması.
Belki doz fazla geldi, ya da az. Bunu test ettirmeden bilemeyiz tabii. İnşallah bir an önce şu beladan kurtuluruz da hayat normale döner.
Gebeliğin ilk haftalarında çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ama ilerleyen zamanlarda kesin takip gerekiyor.

Merhaba.
Yaklaşık 3 senedir ben de haşimatoyum. O ilaçtan 50lik kullanıyordum bir süre. Bir süredir kestim, fakat şu aralar yine kontrole gitmeye ihtiyacım var. Benim de hamilelik durumum falan olursa takip gerekiyor. Ama gidemiyorum.
Haşimato vücud dengesini bozan bir olgu. Panik atağın bile sebeplerinden biri. Çarpıntınızın sebebi; muhtemelen vücudun alarm sistemini bozması.
Belki doz fazla geldi, ya da az. Bunu test ettirmeden bilemeyiz tabii. İnşallah bir an önce şu beladan kurtuluruz da hayat normale döner.
Gebeliğin ilk haftalarında çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ama ilerleyen zamanlarda kesin takip gerekiyor.
Merhaba o kadar güzel özetlemişsiniz ki. Çok çok teşekkür ederim. Ciddi anlamda psikolojim bozuldu doğumdan hemen beş ay sonra yakalandım ben bu hastalığa. Aynı zamanda kalbimde delik ama o çok önemli değil yarım santim çok büyük değil şükürler olsun ama vücudum başlı başına normal değil. Hani uyumaya çalışıyorum bir böyle baskı ama tüm vücudumda hissediyorum özellikle de göğüs kafesinde baskılı yani inşallah hepimiz kurtuluruz gerçekten ruh sağlığımız bile bozuldu

Hasimatoyum, aynı ilacın aynı dozunu kullanıyorum.
Ve evet çarpıntı normalde de, hamilelikte de oluyor.
İlk hamileliğim cok daha fenaydı.

En azından bir sağlık ocağına gidip test yaptırın 😊

Bende 40 yaşındayım 24 yaşımdan beri haşimatoyum .çarpıntı evet ilac yetersiz olduğunda oluyor yani en azından bana öle oluyor hamile kalmadan önce 2 ayda bir kontrole gidiyordum ..antikorların yuksekse doktorunda tavsiyesiyle selenyum kullanmanı tavsiye ederim tabii hamileysen degil.. hamile olabilirsin olmayacak diye bisey yok..bende gec hamile.kaldim.ama benim eşimde de sorun vardı ..Hayirlisi olsun hakkında ...troid değerini sabit tutman önemli bunun icinde endokrin bölümüne gitmelisin
Hasimato tanısı sadece boğaz ultroson ve kan tahlilindeki TSH yüksekliği ile mi konuldu? Yoksa sintigrafi de çekildiniz mi
Benim tanım tiroidit.
Ama buna bağlı TSH yuksek. Hamileyim yükseliyor. Anti tPO testi verdim hasimato icin sonuç iyi çıktı değilmişim ancak bazen tpo yuksek ve ya az çıkarmış. Bende 3 sene olcak tek tanı tiroidit. 3 ayrı hastanede çekildim nodül yok.
Ama tiroidit olanlarda zehirli guatr ve ya hasimato oluyormuş . Siz sintigrafi çekildiniz mi? Doğumdan sonra cekilcem galiba

Hasimatoyum, aynı ilacın aynı dozunu kullanıyorum.
Ve evet çarpıntı normalde de, hamilelikte de oluyor.
İlk hamileliğim cok daha fenaydı.

En azından bir sağlık ocağına gidip test yaptırın 😊
Hasimato tanısı nasil kondu canim sintigrafi çekil mismiydin

Kalp çarpıntısı el ayak titremesi vs oluyor bende hipo tiroidi yim ama o ilaç gecikme yapmaz. Ayni ilacı kullanıyorum. TSH değerin yerinde değilse yani doz yetersiz geliyorsa gecikme yapmis olabilir. Tırnağımizi saç larımızı etkiliyor bu hastalık adeti de geciktirir tabi bende gidemiyorum çırpmadan dolayı evde idrar testi yokmu hic? Once bi gebeligi teyit etmek lazım bence

Merhaba.
Hasimato da TSH yuksek olmuyor mu. Hamileliğin ilk haftasında yani beta hcg verdiğimde bile yükselmişti benim.

evet hipoda tsh yüksek oluyo. Önceden var mıydı bu rahatsızlığınız peki? Yeni mi farkettiniz.
Evet vardi 3 sene olacak var ama nodül yok yani tiroidit oldugu icin birisi bana dediki zehirli guatr ve ya hasimato da olabilir. Anti tpo testi verdim 2 ay kadar önce. Dahiliye uzmanı dediki hasimato var mı bakalim. Sonra dediki temiz. Ama bana biri dediki iste anti tpo bazen iyi bazen kotu çıkar sintigrafi çekilmesi lazim ben küçük yerde yaşıyorum benimle cok ilgilenmediler kimse nana sintigrafi cekmedi.hatta en son gittigim doktor TSH degerim su halimde 3.42 olmasına rağmen ayni dozdan devam et dedi. Yazıklar olsun. Bende kendi doktoruma whatsaptan yazdim (hastaneden ayrılmıştı gidememiştim ona) ve dozu değiştirdi. Saglik anlamında cok kotu yerde yaşıyorum.. Yani merak ettim size bu tani nasi kondu? Ben 4 kez falan boğaz usg çekildim kimse bana sintigrafi çekmedi:(

evet hipoda tsh yüksek oluyo. Önceden var mıydı bu rahatsızlığınız peki? Yeni mi farkettiniz.
Birde hamileyken baya yukseldi 5 i bile gordu TSH. Hamile kalmadan 3 ayda bir gidiyordum guzel çıkıyordu sonuçlar simdi her ay gitmek zorundayım ama koronadan dolayı gidemiyorum sinsi bisey boğazımda yükseliyor korkuyorum da yüksek doz içiyorum bide 175 haftasonu ve 150 haftaici

Evet vardi 3 sene olacak var ama nodül yok yani tiroidit oldugu icin birisi bana dediki zehirli guatr ve ya hasimato da olabilir. Anti tpo testi verdim 2 ay kadar önce. Dahiliye uzmanı dediki hasimato var mı bakalim. Sonra dediki temiz. Ama bana biri dediki iste anti tpo bazen iyi bazen kotu çıkar sintigrafi çekilmesi lazim ben küçük yerde yaşıyorum benimle cok ilgilenmediler kimse nana sintigrafi cekmedi.hatta en son gittigim doktor TSH degerim su halimde 3.42 olmasına rağmen ayni dozdan devam et dedi. Yazıklar olsun. Bende kendi doktoruma whatsaptan yazdim (hastaneden ayrılmıştı gidememiştim ona) ve dozu değiştirdi. Saglik anlamında cok kotu yerde yaşıyorum.. Yani merak ettim size bu tani nasi kondu? Ben 4 kez falan boğaz usg çekildim kimse bana sintigrafi çekmedi:KK43:

ben panik atak gecirmistm, sebebi hipotiroid olabilir dediler. Kan testi yaptırdım, çıktı. Guatr nodul falan da baktılar ama onlar yok sükür. Uzun süre hap kullandım. Düzene girdi. Şu sıralar içmiyorum. Ama yine kontrol zamanım geldi de, çıkamıyoruz evden :(
Ama değerler anormal değişmediği sürece o kadar risk değil. Sonuçta kontrol altına alınmışsınız,
Zaten tiroid hapı icmeye devam ediyorsunuz, her durumda tiroidiniz normal seyreder insallah, evham yapmayalım olumlu düşünelim😊

ben panik atak gecirmistm, sebebi hipotiroid olabilir dediler. Kan testi yaptırdım, çıktı. Guatr nodul falan da baktılar ama onlar yok sükür. Uzun süre hap kullandım. Düzene girdi. Şu sıralar içmiyorum. Ama yine kontrol zamanım geldi de, çıkamıyoruz evden :KK43:
Ama değerler anormal değişmediği sürece o kadar risk değil. Sonuçta kontrol altına alınmışsınız,
Zaten tiroid hapı icmeye devam ediyorsunuz, her durumda tiroidiniz normal seyreder insallah, evham yapmayalım olumlu düşünelim😊
Size de geçmiş olsun peki boğazda hiçbirşey yokken de hipo tiroidi olabiliyormuş haa cok şaşırdım buna iste bendeki tiroidit..tiroit bezi iltihabı oluyor işte. Peki neden su sıralar içmiyorsunuz?
Doktora sormadan mi içmiyorsunuz kendiniz mi istemediniz?
Bence icin. Doktor içme gerek yok derse içmezsiniz. Yaaa cok teşekkür ederim bu arada moral verdiniz evham yapmamam lazim gerçekten ❤❤

Back