• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimato

Size de geçmiş olsun peki boğazda hiçbirşey yokken de hipo tiroidi olabiliyormuş haa cok şaşırdım buna iste bendeki tiroidit..tiroit bezi iltihabı oluyor işte. Peki neden su sıralar içmiyorsunuz?
Doktora sormadan mi içmiyorsunuz kendiniz mi istemediniz?
Bence icin. Doktor içme gerek yok derse içmezsiniz. Yaaa cok teşekkür ederim bu arada moral verdiniz evham yapmamam lazim gerçekten ❤❤
Doktor içmene gerek yok demişti bir kaç ay oldu ama benim içim rahat değil bakalım nasıl çıkıcak değerlerim:(
Ben teşekkür ederm umarım sizde de bişey yoktur ve yoluna girer zamanla❤️❤️😍

Haşimato olanınınız varsa lütfen bana yardım edin lütfen. 24 yaşındayım Eutrox kullanıyorum 50 mg. Coronadan dolayı doktora gidemiyorum. Gecikmeyi haşimatoya ve kullandığım ilaca bağlamıştım ama sanırım hamileyim. Diğer başlıklarda sorularıma cevap verilmediği için burdan yazıyorum. Dahiliyeye ve kadın doğuma gideceğim ama ondan önce gitmekten çok çok korkuyorum. Haşimato ben de kalp sıkıntısı yaratıyor şu sıralar çarpıntım oluyor uyutmuyor bunu yaşayan var mı?
Haşimato tiroiditi var bende.İlk ilaç kullanmaya başladığımda dozajı fazla geldiğinden bende de kalp çarpıntısı oluodu.Daha snra dozaj düşürüldü ve benim çarpıntım geçti.Belki hamilellikten ya da farklı bi sebepten değerlerinizi değişmiş olabilir.Kan testinde belli olur. Geçmiş olsun ve hayırlı olsun:)

merhaba bende haşimatoyum.
tiroit ile ilgili sorunlar genelde çarpinti yapar.
suan degerlerim iyi olmasina ragmen carpintim oluyor.
sizin haşimato oldugunuz ne zaman anlasildi?
dr bana ilac seviyeni stabile ayarlayip degerlerin duzelene kadar hamile kalmaman gerekeiyor demisti.
eger supheniz varsa tedbirlerinizi alip dr. mutlaka gidin hastane istemiyorsaniz ozel bir endokrin yada dahiliye klinigine gidin.
evde gebelik testi yaptiniz mi

Haşimato olanınınız varsa lütfen bana yardım edin lütfen. 24 yaşındayım Eutrox kullanıyorum 50 mg. Coronadan dolayı doktora gidemiyorum. Gecikmeyi haşimatoya ve kullandığım ilaca bağlamıştım ama sanırım hamileyim. Diğer başlıklarda sorularıma cevap verilmediği için burdan yazıyorum. Dahiliyeye ve kadın doğuma gideceğim ama ondan önce gitmekten çok çok korkuyorum. Haşimato ben de kalp sıkıntısı yaratıyor şu sıralar çarpıntım oluyor uyutmuyor bunu yaşayan var mı?
Ben de hasimato hastasiyim. Gebelikte ilac dozu degisebiliyor artip azalabiliyor. Hem gebeligin kesinlesmesi icin hem de bi tsha bakilmasi icin maske eldiven takip hastaneye gidin bence
Carpinti bende olmadi hic, belki ilac dozunuz fazla geliyordur

Hasimato tanısı sadece boğaz ultroson ve kan tahlilindeki TSH yüksekliği ile mi konuldu? Yoksa sintigrafi de çekildiniz mi
Benim tanım tiroidit.
Ama buna bağlı TSH yuksek. Hamileyim yükseliyor. Anti tPO testi verdim hasimato icin sonuç iyi çıktı değilmişim ancak bazen tpo yuksek ve ya az çıkarmış. Bende 3 sene olcak tek tanı tiroidit. 3 ayrı hastanede çekildim nodül yok.
Ama tiroidit olanlarda zehirli guatr ve ya hasimato oluyormuş . Siz sintigrafi çekildiniz mi? Doğumdan sonra cekilcem galiba
Evet sintigrafi çekildim ..radyasyonlu bi çekim benim nodulum vardı ama ne zman 4 cm e geldi o zman sintigrafi istendi..sonuc nodulum de tehlikeli durum vardı ..ondan önce senede bi kez biyopsi yatırıyordum temiz çıkıyordu..nodül büyüdüğünde işler değişti riskli olabilir diye ameliyat önerildi ..ameliyatla tüm troid bezlerim temizlendi .biyosiler allaha şükür temiz çıktı ..kurtuldum gitti tabi onur boyu ilac kullancam ..6.ayda bir kontrole gidiyordum tsh değerine göre ilac dozu ayarlanıyor..hamileyken ayda bir kontrol ve doz ayarlaniyordu..allaha şükür zeka küpü bir oglum var hic bi sorun yaşamadım..

Not: 6 kez tüp bebek yaptik hic biri tutmadı ..eşimde sorun vardı ama tup bebekle sperm var yumurta var herşey yolunda gidiyordu ama tutunma.hic olmadı..bence ben ameliyat olduktan sonra vucudum bebek.yapmaya hazır hale geldi ve doğal yoldan hamile.kaldim tıp a göre bu imkansiz dı eşimin sperm sayısı az benimde antikorlarım yüksekti...oldu işte allah ol dedi ve oldu ama haşimato buna engel di ne zman seviyeleri normale.cevirdik o zman bebeğimiz geldi ben buna inanıyorum

Merhabalar , ben doğumumdan sonra boğazımda nefes alıp vermede güçlük çekmeye başladım sağlık ocağında kan verdim tiroidlerine baktır dedi daha sonra küçük bir yerde yaşıyorduk eşim asker doğudayız. Sonra doktora gittim dahiliyeye doktor bana tiroidlerinde iltihaplanma var geçebilir dedi yani bi nevi haşimato oluyor bu 15 gün sonra tekrar gittim ama bu sefer ailemin yanına gelip büyük bir şehirde gittim kontrole bana 25mg eutrox verdi ve o boğazdaki nefes güçlüğünü bu ilaç sayesinde atlattım ama zaman geçtikten sonra ilac yetmedi kontrole gittim doktor ilaç dozunuzu yükseltelim dedi 50 mg yaptı 3 aydık 50 mg kullanıyorum. Bana sadece hormon testi ve ultrasonda bakılarak haşimato teşhisi konuldu. Nodülüm yok denildi. Herkese ayrı ayrı çok çok teşekkür ederim. Hamileysem veren de Allah alanda o yüzden gelene razı olacağım. Tek tek müsait oldukça mesajlarınızı cevaplayacağım. Bu arada çarpıntı ellerde terleme vs bir ay içinde sıklaştı. Son adet tarihinden hesaplanıyor ya gebelik iki üç hafta önce sayılıyor bir de. İnşallah bebekte bir şey yoktur. Gebelik varsa. Onu da pazartesi öğreneceğim nasipse...

Benim ilacın dozu fazla gelince çarpıntı yapıyor. 🤔🤔
Önce gebelikten emin olun çünkü tiroid bozukluğu adet düzensizliğine neden olabilir.
Bir de gebelikte değerlerim hiç oynamadı ama doğumdan sonra dibe vurdu resmen.

Kalp çarpıntısı varsa verilen dozda sorun olabilir.
Benim çok çalıştığında çarpıntım okurdu adette gecikirdi. Acil doktora gidin

Hayır canım çok oldu hatırlamıyorum adını, bir antikora bakmislardi ve ultrason.
Bu şekilde tanı koymuşlardı.
Sintigrafi nedir ki 🙄
Anti tpo testi o baktıkları iste canim. Sintigrafi de röntgen oluyor boğaza.ultrosondan daha detaylı sonuç veriyor zannedersem 🤔

Bende ikinci çocuğum beş aylıkken haşimato başladı. Bir yıl önce yani. Sezaryenle alakası yoktur çübkü ben nırmal doğum yapmıştım. 25 mg euthyrox sanırım yetmiyor. Çarpıntı hiç olmadı ama saçlarım dökülüyor. Doktora gidemiyorum şu durumda. Ama hamilelik ihtimalin varsa sen mutlaka gitmelisin. Kendi kendime 50 mg alsam mı.... lütfen bir fikir verin. Ortam ne zaman durulur da doktora gidilir bilemiyorum

Evet sintigrafi çekildim ..radyasyonlu bi çekim benim nodulum vardı ama ne zman 4 cm e geldi o zman sintigrafi istendi..sonuc nodulum de tehlikeli durum vardı ..ondan önce senede bi kez biyopsi yatırıyordum temiz çıkıyordu..nodül büyüdüğünde işler değişti riskli olabilir diye ameliyat önerildi ..ameliyatla tüm troid bezlerim temizlendi .biyosiler allaha şükür temiz çıktı ..kurtuldum gitti tabi onur boyu ilac kullancam ..6.ayda bir kontrole gidiyordum tsh değerine göre ilac dozu ayarlanıyor..hamileyken ayda bir kontrol ve doz ayarlaniyordu..allaha şükür zeka küpü bir oglum var hic bi sorun yaşamadım..

Not: 6 kez tüp bebek yaptik hic biri tutmadı ..eşimde sorun vardı ama tup bebekle sperm var yumurta var herşey yolunda gidiyordu ama tutunma.hic olmadı..bence ben ameliyat olduktan sonra vucudum bebek.yapmaya hazır hale geldi ve doğal yoldan hamile.kaldim tıp a göre bu imkansiz dı eşimin sperm sayısı az benimde antikorlarım yüksekti...oldu işte allah ol dedi ve oldu ama haşimato buna engel di ne zman seviyeleri normale.cevirdik o zman bebeğimiz geldi ben buna inanıyorum

Anladım. Geçmiş olsun şükür temiz cıkmış hersey Siz de baya birşey yaşamışsınız benimde değerlerim düşmeden hamile kalamadım. Hoş düştü yine kalamadım pko vardi eşimde sperm sorunu vardi ben de tup bebek yaptırdım ilk deneme de tuttu. Zaten bu değerler yüksek olunca gebelik olmuyormuş olsa da düşük ile sonuclaniyormus doktor oyle söyledi bana.
Bazen ameliyat yapılıyor cevremde çoğu kişi ameliyat oldu ben onu da sordum Hayir dedi doktor
Tip a gore imkansız olur ama bu işler Allah işidir. O yüzden hastaya ölecek derler hasta yaşar adına mucize derler. Sizin de mucizeniz gelmis size Allah bağışlasın ❤

Bende ikinci çocuğum beş aylıkken haşimato başladı. Bir yıl önce yani. Sezaryenle alakası yoktur çübkü ben nırmal doğum yapmıştım. 25 mg euthyrox sanırım yetmiyor. Çarpıntı hiç olmadı ama saçlarım dökülüyor. Doktora gidemiyorum şu durumda. Ama hamilelik ihtimalin varsa sen mutlaka gitmelisin. Kendi kendime 50 mg alsam mı.... lütfen bir fikir verin. Ortam ne zaman durulur da doktora gidilir bilemiyorum
Hayır sakın alma ben yetmiyor diye 75 şeklinde aldım ve çok çarpıntı yaptı. Ama şu şekilde de almışlığım var onu da anlatmak isterim şimdi 50 mg alıyorum sabah açken bu sayede %70 oranında kana geçiyor ve ilaç etkili oluyor. Daha sonra akşam kötüleşmeye başladığımı hissediyorum ve ilacın yarısını alıyorum ama tok olduğum için ilaç %70 değil yarısı kadar etkili olduğu için çarpıntı yapmadı tam tersi geçirdi. Bu ilacın ortası yok mu ya 60lık falan. Coronadan dolayı gidemediğim için ben böyle yaptım. Ama yarın hastaneye mecbur gideceğim. Kafama göre 50 mgnin üzerine 25 mg daha ekleyip sabah aç karnına içtiğimde ilacın yetersizliğinde kötü olduğumun iki katı kötü oldum dozaj ayarlamak çok zor. Çok kötüysen doktora git ama o da çok çok kötüysen ... ben hamilelik durumu olmasa gitmezdim eğer hayatımı etkilemeseydi ama hayatı etkiliyorsa gidilmeli😞😞😞

Cnm bnm ileri dereceydi hafta ici 100 hafta sonu 150 lik iciorum adet duzenligi fln etkilio ama bazen gunu gununede oluo kalp vs herseyi etkilio ilacini duzenli kullan ve doktora git mutlaka ac birakma kndini en buyuk tavsiyem bu aclik cok kotu yapio bni . Nys gecmis olsun dikkatli ol

Merhabalar bendede hasimato var çarpıntıya sebep olmaz bilemedim ama bende 100 lük ile başladım şuanda 25 lik kullanıyorum hamileyseniz direk endokrine gidin belirli kadın doğum doktorunuz varsa arayın randevu verirse öyle gidin zira şuanda ortalık çok kötü geçmiş olsun stres yapmayın sakin olun

Bende haşimoto hastasym sakin ihmal etme ilaç dozu çok önemli bebek açısından

Cnm bnm ileri dereceydi hafta ici 100 hafta sonu 150 lik iciorum adet duzenligi fln etkilio ama bazen gunu gununede oluo kalp vs herseyi etkilio ilacini duzenli kullan ve doktora git mutlaka ac birakma kndini en buyuk tavsiyem bu aclik cok kotu yapio bni . Nys gecmis olsun dikkatli ol
Bende aynı seki l kullaniyorum

merhaba antikorları düşürmek için herhangi birşey yaptınız mı

Back