HAŞİMATO VE TÜP BEBEK

esdenizes

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2021
389
267
23
32
Merhabalar.yaklaşık iki senedir bebek istiyoruz. 1 senenin sonunda tüm tahliller , hsg vs dahil tüp bebek doktoruna gittik. Hiçbir problem yok . Bir sene daha deneyin dedi ve denedik. Bir kaç ay içinde tüp bebeğe başlamayı düşünüyoruz. Ben haşimato hastasıyım. Tiroid değerlerim normal sınırlarda. Doktorlar engel olmayacağını hiçbir sorun olmadıgını söylüyor ama bir kere klomen tedavisinde östrojen ve progestan takviseyide veriyorlar birden bire tiroid değerlerim 2.5 dan 10 a fırladı. Tüp bebek sürecinde yine bu ilaçlardan alacağım mecburen. Acaba tiroid değerlerim tekrar fırlar mı bilmiyorum. Doktorlar sorun olmaz diyor ama yaşadım. Başına hiç böyle bir şey gelen ve önlem alan veya haşimato olup tüp bebek yaptıran var mıdır acaba?

Ben de 10 yıldır haşimato hastasıyım ve doğal yolla hamile kaldım. İlaç kullanıyor musunuz?

Merhaba, geçmiş olsun. Benim tedaviye başlarken değerim sınırda çıktı (4.25). Ultrasonla muayenede hiçbir bulgu çıkmadı ve endokrinolog ilaca gerek yok ama şimdi bir sürü hormon alacaksınız, o yüzden transferinizden 3 gün önce mutlaka görüşelim dedi. Geçtiğimiz pazartesi tekrar kan verdim ve değerim 5.80'e çıkmıştı, hafif seyirli hashimoto olduğum ortaya çıktı. Aynı gün ilaç başladık. Eğer pozitif olursa, ilk kalp atışı ile birlikte doktora gidip her ay düzenli kontrole gideceğim taa ki 24. haftaya dek. Sonrasını ben de bilemiyorum. Hem kadın doğumcum hem endokrinologum bunun gebelikte hiçbir sorun yaşatmayacağını ancak ilacımı çok çok düzenli sabah aç karna ve kahvaltıdan 30-40 dakika önce kullanmam gerektiğini ve ayda bir kontrole mutlaka gitmem gerektiğini söylediler. Bir de folik asitimi değiştirdiler iyotlu bir folik asite. Benim doktorlarım birbirlerini de tanıyorlar, bu da benim için çok rahatlatıcı ve güven verici oldu. Bundan sonraki aşamaları ben de göreceğim. Siz ilaç kullanıyor musunuz? Dilerim sağlıkla pozitif sonuçlar alırız.

Ben de 10 yıldır haşimato hastasıyım ve doğal yolla hamile kaldım. İlaç kullanıyor musunuz?
Evet kullanıyorum. Doktorlar bir sebep bulamadılar sebepsiz dediler zaten. 2 sene oldu artık sanırım deniycem tüp bebek

Merhabalar cok saolun cevap için. Evet ilaç kullanıyorum. Doktorlar bunu sorun olarak görmüyor . Tedavi sürecinde cok az yükselmiş tiroid hormonunuz. İçiniz rahat olsun bebiş tutunduktan sonra tiroidi kontrol altına almak kolay. Tedavi sırasında cok yükselir mi diye korktum bende

Bende haşimato hastasıyım. Tüp bebek sürecinde kullandığımız hormonlar yükseltiyor maalesef değerleri. Hamile olduğumu düşündüğüm anda kanda beta ile birlikte tsh ımada baktırdım çünkü hamilelik direk dahada yükseltiyor. Sonra hemen ilaca başlamıştı doktor.

Demek ki tedavi esnasındada ilacın dozunu arttırmam gerekicek. Tahmin ettiğim gibi hormonlar yükseltiyor. Gebelikte bir sorun yaşamadınız değil mi?

Merhaba. Anti tpo degerinize bakıldımı acaba?

Merhaba. Anti tpo degerinize bakıldımı acaba?
Bakıldı. 200-300 arası değişiyor. Olması gerekenden yüksek ama haşimato hastası için normal dedi doktor. İnanın korkuyorum tüp bebektede yine tsh fırlar bir sürü sorun yaşarım diye

Tup bebek tedavisi surecinde TSH hep 2'nin altinda, T3 ve T4 degerlerim de hep normal araliklarda olmasina ragmen anti TPO 1000 civarinda cikti dolayisi ile aktif olmayan hashimoto tanisi konuldu. Endokrinolojistim tup bebek doktorumun da onayi ile iki ay once tsh 2.40'a cikinca transferi riske atmamak adina 0.25 euthyrox baslatti suan seviyem tekrar 1.90'a indi. Hamilelikte TSH'in 2.50 uzerinde olmasini istemeyiz, hamilelik olmasa 5'e kadar ilaca baslatmayiz dediler. Benimki yakin bir rakam oldugu icin euthyrox'a basladim ve her ay kan tahlili ile kontrol altinda olacagim. Ayrica transfer oncesi prednol 16 mg ve yine transferden bir hafta once ve transfer gunu intralipid serum onerildi. Bu konuda remziye_06 'nin cok guzel ve detayli aciklanmis yazilari var okumanizi tavsiye ederim. Remziye Hanim'in onerisi ile tup doktoruma danistim ve transfer sonrasi da doktorumun onayiyla intralipide 12. haftaya gelende kadar iki haftada bir devam edecegim. Dilerim yakinda guzel sonuclar elde edersiniz.

Hemen bakıyorum remziye hanımın yazılarına. Çok teşekkür ederim. Umarım sağlıkla kucagınıza alırsınız evladınızı. Yazdıgınız serum ve ilacı doktora bende danışıcam.

Demek ki tedavi esnasındada ilacın dozunu arttırmam gerekicek. Tahmin ettiğim gibi hormonlar yükseltiyor. Gebelikte bir sorun yaşamadınız değil mi?

Aynen hormonlar yükseltiyor. Çok sıkıntı yaşadım ama haşimato ile ilgili değil tabi. Onda ilaç kullanıyorsun bir sorun olmuyor. Nasıl olsa doktor kontrolünde ilerliyorsun tedirgin olmana gerek yok. Herşey dilediğin gibi olur inş

Etiketinizi gordum, cok tesekkur ederim. Mumkun oldugunca sorularinizi cevaplamaya calisirim. Simdilerde emeklemeye calisan bir mucizem oldugu icin foruma her daim giremiyorum

Otoimmun hastalıkların tamaminda glutensizbve sut urunsuz beslenme başarının yuzde80idir lutfen unutmayin.

Umarim saglikli gebelikler elde eder ve kucaginiza alirsiniz. Guzel haberlerinizi bekliyorum.

Ben euthrox kullanıyordum, tüp bebek yumurta büyütme ilaçları sonunda benimde TSH yüksledi. İlaç kullanmama ragmen. 4 ün üxeründe olduğu için endokrinoloji 2.5 altına inmeden transfer yapmayın, donmuş transfer yaptırın önce bunu TSH dengeleyelim dedi.

Bende 2. Günümdeyim ilaçları kullanıyorum. Opudan önce tekrar baktırayım tiroidlerime. Sizin tedaviniz ne aşamada?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…