- 7 Kasım 2019
- 4.541
- 10.001
- 108
Merhaba kullandığınız ilaçlar neler yazar mısınız ayrıca gebe kalmadan da kullandınız miMerhaba, geçmiş olsun. Benim tedaviye başlarken değerim sınırda çıktı (4.25). Ultrasonla muayenede hiçbir bulgu çıkmadı ve endokrinolog ilaca gerek yok ama şimdi bir sürü hormon alacaksınız, o yüzden transferinizden 3 gün önce mutlaka görüşelim dedi. Geçtiğimiz pazartesi tekrar kan verdim ve değerim 5.80'e çıkmıştı, hafif seyirli hashimoto olduğum ortaya çıktı. Aynı gün ilaç başladık. Eğer pozitif olursa, ilk kalp atışı ile birlikte doktora gidip her ay düzenli kontrole gideceğim taa ki 24. haftaya dek. Sonrasını ben de bilemiyorum. Hem kadın doğumcum hem endokrinologum bunun gebelikte hiçbir sorun yaşatmayacağını ancak ilacımı çok çok düzenli sabah aç karna ve kahvaltıdan 30-40 dakika önce kullanmam gerektiğini ve ayda bir kontrole mutlaka gitmem gerektiğini söylediler. Bir de folik asitimi değiştirdiler iyotlu bir folik asite. Benim doktorlarım birbirlerini de tanıyorlar, bu da benim için çok rahatlatıcı ve güven verici oldu. Bundan sonraki aşamaları ben de göreceğim. Siz ilaç kullanıyor musunuz? Dilerim sağlıkla pozitif sonuçlar alırız.
Merhaba, ben transferden 3 gun once ogrendigim icin o zaman baslayabildim, folik asit olarak folic iod 12 , tiroid icin de levotiron 50 mg kullaniyorum birer adet. Ama dozum degisecek herhalde. pozitif sonuc ve kalp atimiyla tekrar gelin dedi, cuma günü gorecegimMerhaba kullandığınız ilaçlar neler yazar mısınız ayrıca gebe kalmadan da kullandınız mi
Anladım benimde tsh 4lerde hafif seyrediyor ilk defa bu ay ts3 de yüksek çıktı gebelik istiyorum pazartesi doktora sonuclarimi göstereceğim daha önce levotrin 25 mg yarim içinde düzelmiş ve klomenle birlikte kızım olmuştu şimdi bir süredir ikinciyi deniyoruz rabbim isteyen herkese nasip etsin ins cuma olumlu sonuçlar alırsınızMerhaba, ben transferden 3 gun once ogrendigim icin o zaman baslayabildim, folik asit olarak folic iod 12 , tiroid icin de levotiron 50 mg kullaniyorum birer adet. Ama dozum degisecek herhalde. pozitif sonuc ve kalp atimiyla tekrar gelin dedi, cuma günü gorecegim
Merhaba transfer öncesi kullandıgınız ilaçlar etkiledi mi peki tiroidleri yoksa sorun olmadı mı?Ben euthrox kullanıyordum, tüp bebek yumurta büyütme ilaçları sonunda benimde TSH yüksledi. İlaç kullanmama ragmen. 4 ün üxeründe olduğu için endokrinoloji 2.5 altına inmeden transfer yapmayın, donmuş transfer yaptırın önce bunu TSH dengeleyelim dedi.
11 Kasım'da opu, 16 Kasım'da transfer yapıldı. Bu ikisi arasında TSH baktırmadim. Doktorlar 4 e ilaçlar sebebiyle çıkmıştır, diger tüm değerler iyi taze transfer yapalım dediler... Pazartesi günü tsh baktiracagim. 3 hafta oldu euthrox u yükseltilmiş kullanıyorum. Umarim bi yükselme olmamistir bu sürede.Merhaba transfer öncesi kullandıgınız ilaçlar etkiledi mi peki tiroidleri yoksa sorun olmadı mı?
İnşallah olmamıştır ve bebeğiniz sizinle birliktedir tutunmuştur sağlıkla kucagınıza alırsınız11 Kasım'da opu, 16 Kasım'da transfer yapıldı. Bu ikisi arasında TSH baktırmadim. Doktorlar 4 e ilaçlar sebebiyle çıkmıştır, diger tüm değerler iyi taze transfer yapalım dediler... Pazartesi günü tsh baktiracagim. 3 hafta oldu euthrox u yükseltilmiş kullanıyorum. Umarim bi yükselme olmamistir bu sürede.
Merhaba benimde tsh donmuş embriyo transferi sırasında ilaçlarla arttı. 4.41 olmuş 2 olan değer. Sizin sonuç ne oldu acaba. Eıytrox 50den 100e cıkardı ve 5 gun sonra transferim var. Üzülüyorum tutmaz diye11 Kasım'da opu, 16 Kasım'da transfer yapıldı. Bu ikisi arasında TSH baktırmadim. Doktorlar 4 e ilaçlar sebebiyle çıkmıştır, diger tüm değerler iyi taze transfer yapalım dediler... Pazartesi günü tsh baktiracagim. 3 hafta oldu euthrox u yükseltilmiş kullanıyorum. Umarim bi yükselme olmamistir bu sürede.
Tup bebek tedavisi surecinde TSH hep 2'nin altinda, T3 ve T4 degerlerim de hep normal araliklarda olmasina ragmen anti TPO 1000 civarinda cikti dolayisi ile aktif olmayan hashimoto tanisi konuldu. Endokrinolojistim tup bebek doktorumun da onayi ile iki ay once tsh 2.40'a cikinca transferi riske atmamak adina 0.25 euthyrox baslatti suan seviyem tekrar 1.90'a indi. Hamilelikte TSH'in 2.50 uzerinde olmasini istemeyiz, hamilelik olmasa 5'e kadar ilaca baslatmayiz dediler. Benimki yakin bir rakam oldugu icin euthyrox'a basladim ve her ay kan tahlili ile kontrol altinda olacagim. Ayrica transfer oncesi prednol 16 mg ve yine transferden bir hafta once ve transfer gunu intralipid serum onerildi. Bu konuda @remziye_06 'nin cok guzel ve detayli aciklanmis yazilari var okumanizi tavsiye ederim. Remziye Hanim'in onerisi ile tup doktoruma danistim ve transfer sonrasi da doktorumun onayiyla intralipide 12. haftaya gelende kadar iki haftada bir devam edecegim. Dilerim yakinda guzel sonuclar elde edersiniz.merhabalar
Merhaba bende de hipotroidi var benimde tüp bebek transfer oncesi 2 kez bakılıyor değerlere tsh t3 t4 olmak üzere bende ilacımı bekarlıktan beri kullanırım kuzenimde genel carrah onada danışırım hep değerlerimi ve ilacın dozunu bende intralipit serumu alıyorum transferden bikaç gün önce ama malesef negatif le sonuçlanıyor hep tedavilerim bende eutroks 50 mg sabah aç karnına en son yıllar önce ki gittiğim endokrin Dr u ilacımı öyle düzenledi 5 gün 50 lik 2 gün 75 lik olarak öyle devam ediyorum en son bende 3 hafta önce 1. Kusur tsh değeriyle transfer olmuştum ama tutmadı bende kullandım prednol sabah akşam toplam 8 mg ama işte nasip olmayıncaTup bebek tedavisi surecinde TSH hep 2'nin altinda, T3 ve T4 degerlerim de hep normal araliklarda olmasina ragmen anti TPO 1000 civarinda cikti dolayisi ile aktif olmayan hashimoto tanisi konuldu. Endokrinolojistim tup bebek doktorumun da onayi ile iki ay once tsh 2.40'a cikinca transferi riske atmamak adina 0.25 euthyrox baslatti suan seviyem tekrar 1.90'a indi. Hamilelikte TSH'in 2.50 uzerinde olmasini istemeyiz, hamilelik olmasa 5'e kadar ilaca baslatmayiz dediler. Benimki yakin bir rakam oldugu icin euthyrox'a basladim ve her ay kan tahlili ile kontrol altinda olacagim. Ayrica transfer oncesi prednol 16 mg ve yine transferden bir hafta once ve transfer gunu intralipid serum onerildi. Bu konuda @remziye_06 'nin cok guzel ve detayli aciklanmis yazilari var okumanizi tavsiye ederim. Remziye Hanim'in onerisi ile tup doktoruma danistim ve transfer sonrasi da doktorumun onayiyla intralipide 12. haftaya gelende kadar iki haftada bir devam edecegim. Dilerim yakinda guzel sonuclar elde edersiniz.
Kaçlık yaptı ilacı Dr unuz acaba ben 5 gün 50 2 gün 75 lik kullanıyorumİnşallah olmamıştır ve bebeğiniz sizinle birliktedir tutunmuştur sağlıkla kucagınıza alırsınız
Kaç tsh ile transfer oldunuz tutmadı. Of benim de 4.34 transferim var 4 gun sonraMerhaba bende de hipotroidi var benimde tüp bebek transfer oncesi 2 kez bakılıyor değerlere tsh t3 t4 olmak üzere bende ilacımı bekarlıktan beri kullanırım kuzenimde genel carrah onada danışırım hep değerlerimi ve ilacın dozunu bende intralipit serumu alıyorum transferden bikaç gün önce ama malesef negatif le sonuçlanıyor hep tedavilerim bende eutroks 50 mg sabah aç karnına en son yıllar önce ki gittiğim endokrin Dr u ilacımı öyle düzenledi 5 gün 50 lik 2 gün 75 lik olarak öyle devam ediyorum en son bende 3 hafta önce 1. Kusur tsh değeriyle transfer olmuştum ama tutmadı bende kullandım prednol sabah akşam toplam 8 mg ama işte nasip olmayınca
1 kusur ile transfere girdim tutmadı canım eutroks 50 mg kullanıyorum hafta sonu 75 likKaç tsh ile transfer oldunuz tutmadı. Of benim de 4.34 transferim var 4 gun sonra
Benim 3.inşalah hayırlısıyla sağlıkla tutunurlar. Süreç zor Allah yardım etsin. Siz nerde yaptırdınız1 kusur ile transfere girdim tutmadı canım eutroks 50 mg kullanıyorum hafta sonu 75 likvalla bilmiyorum 2. Nin altında istiyorlar ama 1 kusurla girdim olmadı t3 t4 de normal seviyede pıhtılaşma ihtimaline karsı oksopar iğne her gün 3 tane transfer edildi malesef olmadı senin kaçıncı deneme bu? İns TSH değeri önemli değildir bak düşüktü benim değer gene olmadı..
İzmir canım tanvergendeBenim 3.inşalah hayırlısıyla sağlıkla tutunurlar. Süreç zor Allah yardım etsin. Siz nerde yaptırdınız
Bende medikalpark izmir.İzmir canım tanvergende
Çok şükür sonucumuz pozitif. Ama tsh düzeyim hala net şekilde ayarlanmamalı. Şimdi de çok düşükMerhaba benimde tsh donmuş embriyo transferi sırasında ilaçlarla arttı. 4.41 olmuş 2 olan değer. Sizin sonuç ne oldu acaba. Eıytrox 50den 100e cıkardı ve 5 gun sonra transferim var. Üzülüyorum tutmaz diye
Transfer önü kaçtı değerinizÇok şükür sonucumuz pozitif. Ama tsh düzeyim hala net şekilde ayarlanmamalı. Şimdi de çok düşükumarım sizin de sonuçlar güzel gelir.
Maşallah Allahım sağlıklıca bizede nasip etsin hayırlısıylaÇok şükür sonucumuz pozitif. Ama tsh düzeyim hala net şekilde ayarlanmamalı. Şimdi de çok düşükumarım sizin de sonuçlar güzel gelir.
4 idi transferden önce, transfer olduktan sonra 0.49 ardından 0.06 ya düştü…Transfer önü kaçtı değeriniz
Merhaba daha önce sordummu size bilmiyorum ama tsh artmısmı transferden sonra. Ve transfer sonucunUz pozitif mi11 Kasım'da opu, 16 Kasım'da transfer yapıldı. Bu ikisi arasında TSH baktırmadim. Doktorlar 4 e ilaçlar sebebiyle çıkmıştır, diger tüm değerler iyi taze transfer yapalım dediler... Pazartesi günü tsh baktiracagim. 3 hafta oldu euthrox u yükseltilmiş kullanıyorum. Umarim bi yükselme olmamistir bu sürede.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?