- 26 Ekim 2019
- 403
- 640
- 44
- Konu Sahibi cibicibicibi
Bu güzel bilgiler için teşekkürler. Aslında ben oruç tutan bir kişi değilim kendimce yarım günlük oruçlar vs tutmuşluğum ya da 3-4 gün tam tutabilmişiğim var. Ben doğru tutulduğunda orucun çok büyük faydaları olacağına inanıyorum. Bizim millet oruç işinde tamamen saçmalıyor diye düşünüyorum. Deli gibi iftar sofraları yağlılar tatlılar etler gömüyorlar Allah gömüyorlar aslında oruç bence düzgün tutulsa aslında çok fazla sağlığa faydaları olabilir.Vegan Eki Görüntüle 2554559 diyet hakkında
Örneğin su içile bol bol, iftar açarken bir sebze ile açılsa ve küçük bir porisyon şeklinde yense. 15-20 dk sonra yine küçük bir porsiyon daha yense mide rahat proses eder. Mesela yapılan bir araştırmada mide çeperindeki hücrelerin yenilenmesi ve iyileşmesinde bir katkısı olduğu bulunmuş tabi doğru yapılırsa. Kesinlikle vucudumuza iyi bakmamız ve onu dinlendirmemiz şart. Bu oruç olur, az yemek olur, vegan olur şu olur bu olur ama herşeyin fazlası zarar ondan eminim.
Gluten mevzusuna gelince evet faydası olduğunu söyleyenler var tabi kimlerde faydalı kimlerde faydasız bilmiyorum benim gluten hassasiyetim yok, testte de çıkmadı fakat yine de çok da dikkat etmeden alımımı azalttım son 1 haftadır, bakalım bana bir faydası olacak mı göreceğiz.
Bunun dışında bence hepimiz kan değerlerimizi iyi takip etmeli ama bu durumu takıntı haline getirmemeliyiz.
Magnezyum kullanıyorum ve 2 aydır anksiyetem sıfıra indi gibi birşey oldu! Ben de şaşkınım fakat Selenyumdan fayda gördüm mü emin değilim çünkü önce sonra kan değerlerim yok elimde imkan olmadı baktırmaya.
Bunun dışında ise spor yapıyorum her gün en azında 20 dk yürüyüş iyi günlerde 1 saat hızlı yürüyüş yapıyorum kilomda a azalma oldu. Az yiyorum, kahvaltım klasik 1-2 yumurta, peynir, domatesten ibaret bazen de ekmek.
Öğlenleri çerez, meyve yiyorum çünkü çok acıkmıyorum.
Akşam da normal bir tabak yemek yiyorum mesela pilav, et, sebze, yogurt gibi.
Gün boyu bardak bardak su içiyorum.
Multivitamini bıraktım çünkü içeriğinin bana iyi geldiğini düşünmüyorum gerçekten sadece omega alıyorum.
Sağlıklı mıyım biraz saç derimde kaşıntı ve saç dökülmem var onun dışında kendimi dinç ve iyi hissediyorum hatta son zamanlarda uykum da düzene girdi.
İşte böyle. Son not şu anda stresli bir dönemden geçiyorum ama başaracağım :) Dua ederseniz benim için çok sevinirim. Çünkü şu anda herşeyden çok buna ihtiyacım var. İş bulmam lazım ve hamile kalmak istiyorum. Dilerim herşey hepimizin gönlünce olsun.