• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasetlik mi çekememezlik mi bilemedim :/

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle tebrik ederim, bunun benzeri şeyleri ben de yaşadım zamanında, mesela Erasmusa giden bir arkadaşım gurbetteyken çok arar sorardım, ne yapıyorsun, ne yiyip içiyorsun, zorlanıyor musun diye. Ertesi yıl ben gittim aramalar bıçak gibi kesildi. Insan en yakınlarından manevi destek bekliyor haliyle, haksızsınız diyemem ama şöyle düşünün, sosyal medyada (Muhtemelen Instagram kullanıyorsunuz) koyduğumuz fotoğraflar, hikayeler gözden kaçabiliyor, mesela bazı hikayelere yazılmış şeyler okunmadan trak geçiliyor. Okumamış olabilirler, belki işleri vardır akıllarındadır sonra yazacaklardır ve siz de dert ettiğinizle kalacaksınızdır. Bunu düşünüp kafana takma, şu an aldığın başarının mutluluğuyla yerinde duramaman hatta muhtemelen uyuyamaman lazımken bunları düşünmek aşırı dünyevi şeyler. Kafana takma, keyfine bak. Onların özel günlerinde de sen kutlamazsın, kendini çekersin olur biter.

Kıskançlıkla suçlamadım siz öyle anlamışsınız.Ben ne olduğunu bilemediğimden yazdım buraya direkt olarak haset demedim
Karşında aradaki farkı anlamayacak insanlar var mı sanıyorsun acaba? Sen o yolları giderken biz dönüyorduk. Ne olduğunu bilmeyen insan “neden böyle davrandılar” falan diye sorar, hasetlik mi diye değil.

Öncelikle tebrik ederim, bunun benzeri şeyleri ben de yaşadım zamanında, mesela Erasmusa giden bir arkadaşım gurbetteyken çok arar sorardım, ne yapıyorsun, ne yiyip içiyorsun, zorlanıyor musun diye. Ertesi yıl ben gittim aramalar bıçak gibi kesildi. Insan en yakınlarından manevi destek bekliyor haliyle, haksızsınız diyemem ama şöyle düşünün, sosyal medyada (Muhtemelen Instagram kullanıyorsunuz) koyduğumuz fotoğraflar, hikayeler gözden kaçabiliyor, mesela bazı hikayelere yazılmış şeyler okunmadan trak geçiliyor. Okumamış olabilirler, belki işleri vardır akıllarındadır sonra yazacaklardır ve siz de dert ettiğinizle kalacaksınızdır. Bunu düşünüp kafana takma, şu an aldığın başarının mutluluğuyla yerinde duramaman hatta muhtemelen uyuyamaman lazımken bunları düşünmek aşırı dünyevi şeyler. Kafana takma, keyfine bak. Onların özel günlerinde de sen kutlamazsın, kendini çekersin olur biter.
Keşke herkes sizler gibi ılımlı yaklaşsa.Bazılarının köpeğine hoşt dedim sanırım bayağı bi sinirlendiler anlam veremiyorum ben kimseye hasetler diye yakıştırma yapmış bir insan değilim sadece hasetlik mi çekememezlik mi bilemedim dedim gelin beni linçleyin demedim ki kimsenin kimseyi bu şekilde iğneleyeci şekilde linçleme hakkı yok.Çevremde doğum gününü kutlayan ama böyle başarı içeren paylaşımları kutlamayan çok insan gördüm tanıdıklarımdan bende bundan dolayı böyle olduğunu düşündüm.
Hatta bir söz vardır “hayret etme gayret et.”

Keşke herkes sizler gibi ılımlı yaklaşsa.Bazılarının köpeğine hoşt dedim sanırım bayağı bi sinirlendiler anlam veremiyorum ben kimseye hasetler diye yakıştırma yapmış bir insan değilim sadece hasetlik mi çekememezlik mi bilemedim dedim gelin beni linçleyin demedim ki kimsenin kimseyi bu şekilde iğneleyeci şekilde linçleme hakkı yok.Çevremde doğum gününü kutlayan ama böyle başarı içeren paylaşımları kutlamayan çok insan gördüm tanıdıklarımdan bende bundan dolayı böyle olduğunu düşündüm.

Bu başarı senin başarın, onu sen benimseyeceksin, o hayat boyu seninle olacak, iş kapıları açacak belki, hayatını değiştirecek. Başarılarına odaklan... Boşver kim yazmış kim yazmamış, sana yazdıklarında belki herşeyi unutup arkadaşlığına bile devam edebilirsin. Kişiliğini bilmeyip, seni şahsen tanımadığım için yazıyorum, yanlış anlaşılmasın. Sosyal mecra bambaşka bir yer, düşünürsen dert edilecek çok şey var ama reality'de olaylar böyle dönmüyor.

Burası K.K burda böyle bende üye olunca gördüm😄🤷‍♀️
milletin işi yok gücü yok sanırım kendilerince linçliyorlar hayır insanları kötü bir şekilde linçleyince elinize ne geçiyor acabaaaaa hadi buna da bir cevabınız olsun linç tayfa

Bunun erkek bakışı, kadın bakışıyla alakası yok aslında. Burda bir sürü üye yazmış ben paylaşmadım kimseyle hiçbir şeyim de eksilmedi diye. 50 kişi tebrik etmiş, hediyeler almış ama hala onaylanma ihtiyacı karşılanmamış. Bu doymak bilmeyen onaylanma ihtiyacı hiç normal bir şey değil. Sırf kendisini tebrik etmedi diye yakın arkadaşlarını kıskançlıkla suçlamaksa çok büyük bir ayıp.

bence asıl meseleyi kaçırıyorsunuz konu sahibinin tepki alma nedeni insanları hem de yakın arkadaşlarını kendisini sırf tebrik etmedikleri için kıskançlıkla suçlaması. yoksa onaylanma ihtiyacı duyması falan değil
Açıkçası evladım yaşındaki bir gencin triplerine daha anlayışlı yaklaşmayı tercih ediyorum.
Asıl meseleyi de kaçırıyor olabilirim,
konu sahibini tanımıyorum çünkü.
Burada yazdığı kadarını, kendi bakış açımla,
biraz da anne toleransıyla yorumluyorum.
Günümüzde büyük çoğunluğun hayatını sosyal medya üzerinden naklen yayınladığı ve postlarına gelen etkileşimin çok önemsendiği dikkate alınırsa bu hanım kızımızın hali çok da tuhaf değil.
Üniversiteden yeni mezun 22-23 yaşında bir gençten bahsediyoruz burada.

site kuralları çerçevesinde üyeler kendi fikirlerini yazabilirler.siz yasaklayamazsınız bunu.site yönetimi karar verir doğrusuna ya da yanlışına
benim konumsa ben karışırım hanımefendi gidin yazmayın başka konuların muhattabı olun burası benim konum benimse yazmanızıda istemiyorum.İstenmediğiniz yerde durmayın gidiniz

Canım bence bu düşünceler ile çok yorulursun. Etrafımızdaki çoğu insanın kıskanç olduğunu varsayarsak gerçekten hayat çekilmez olur. Bir tür oyun gibi olur strateji oyunu gibi olur. Kim yorum yaptı. Kim yapmadı. Kim tebrik etti. Kim etmedi. Sana bir şey diyeyim mi. İnsanlar kendi hayatlarıyla kendi imajlariyla kendi ilişkileriyle o kadar fazla ilgili ki. Kimse kimse hakkında anlık düşünmekten öteye geçmiyor. Kimse demiyor ki esmerkadina bak birinci olmuş instagrama koymuş ayyy görgüsüz filan.

Şimdi mesela feedine koyduysan. Görmemiş olabilirler. Storyne koyduysan. Gördülerse bile o storye emoji yollamak ayrı bir mesaj. Mesaj atmayı unutmuş olabilir. Yani aklına neden ilk haset düşüncesi geliyor. Kendi kendini dolduruyorsun insanlara karşı. Boşuna negatif bi enerji basıyorsun kendine. Gerek var mı?

benim konumsa ben karışırım hanımefendi gidin yazmayın başka konuların muhattabı olun burası benim konum benimse yazmanızıda istemiyorum.İstenmediğiniz yerde durmayın gidiniz
Mune Mune konusuna yazamazmışız.site kuralları çerçevesinde yazabileceğimizi buna engel olamayacağını konu sahibine siz söylermisiniz .bize inanmıyor da

Yavrum evladım bir sakinleş.
Anonim açılan konuya isteyen, istediği yorumu yazar.
Kimseyi kovamazsın.
Konu senin olabilir ancak bu sana, konuna, kimin, ne yazacağına karar verme hakkı vermiyor.

öncelikle tebrik ederim canım. :) bir arkadaşım vardı whatsappta mesajına 10 dakika geç cevap verdiğimde neden cevap vermiyorsun diye benimle kavga edip küsmüştü :KK70: nedense bana onu anımsattın. tabii ki seni tanımıyorum ama sosyal medyayı da çok önemsiyorsun sanırım. bir de alıngan biri gibi düşündüm seni. Arkadaşlarının işi olabilir, ya da gerek görmemişlerdir. Bu çok doğal. Herkesin merkezi sen değilsin sonuçta. Hasetlik göremedim bu davranışta. Sana bir tavsiye bu kadar alıngan olma. :KK200::KK200::KK200:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X