• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasetlik mi çekememezlik mi bilemedim :/

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba hanımlar nasılsınız umarım iyisinizdir.
Dün ben üniversiteden mezun oldum ve hem tüm bölümler arasında birinci oldum hem de sınıf birincisi.Bu yüzden plaket ve bir kaç birincilik ödülü aldım.Bu özel günümde de heyecanımı sosyal medya üzerinde paylaştım.Fakat her anında yanında olduğum insanlardan bir kaçı tebrik dahi etmedi…..
Çok üzüldüm darıldım.
Allah razı olsun 50 küsür mesaj aldım.Onun dışında annem babam vasıtasıyla bir sürü tanıdık tebrikler yağdırdılar.Bir sürü özel hediye aldım .En güzel tebriği erkek arkadaşımdan aldım fakat yakın bildiklerim kaç sene aynı ortamda okuduğum lise arkadaşlarımdan bir kaçı tebrik dahi etmedi…Her özel günlerinde tebrikten kaçınmadım hep yanlarında oldum fakat bu günümde böyle yapmaları beni çok kırdı.
Bunun adı hasetlenmek midir nedir bilemiyorum.Unuttular diyemeyeceğim ben olsam görür görmez tebrik ederdim.
Siz olsanız bundan sonra nasıl davranırdınız bu insanlara?

Tebrik ederim öncelikle. Başarılarınız daim olsun. Ben senin yerinde olsam takmazdım. Takma sende. Görüşme hatta. Başarılarının devamı olaraktan hayatında insan elemesi yap.

Şey konudan alakasız hasetlik zaten çekemezlik değil mi ? 😀 birde çekememezlik değil çekemezlik değil mi doğrusu 😀 bu arada onlar tebrik etmediyse biz tebrik ederiz canım. Ama kötüye yormamak lazım senin paylaşımını hangi koşullarda gördüler ya da sen hassassin ama onlar bu kadar hassas mi bilemezsin . Beklentiye girmeseydin keşke o kadar birinci olmuşsun masallah bu dert, dert değil ben hiç sallamazdim . Ki nitekim öyleyim yapım benimde hatirnazdir herkesi ararım ama kimseye beni aramadı diye gucenmem yapı meselesi bunlar

Ablası, etme eyleme şimdi pesimist ne diye kafa yoracak konu sahibi…

Bu arada ön lisans mezunlarını gömen arkadaşları da şaşkınlıkla okudum.
İnsanın değeri kaç yıllık okuldan mezun olduğuyla mı ölçülür?
Ara eleman tabir ettiğimiz bu mezunlar olmasa pek çok sektörde çarklar dönmez.
Ya aslında gömmedik de öyle bir alattı ki biz de tıbbı birincilikle bitirmiş falan beklentisine girdik, önlisans deyince bir gülme geldi. Yoksa okul okuldur ister önlisans olsun ister açıköğretim, yeter ki hakkıyla okunsun. Kendi beklentiyi bu kadar yükseltmese o kadar şaşırmazdık bence.

Sen benım her konuda düşüncelerimin, kelımere dökülmüş halisin ya 🤩💜
Menekşem burda da karsiliyoruz ve Ben mutlu oluyorum teşekkür ederim 🥰

Ama öyle bazı insanlar poh pohlanmayi sever bazıları içe dönüktür paylaşım sevmez bazısı gerçekten sorunludur egosu tavandır değişik değişik kişilikler yaşam sekilleri

Kimi dört yıllık okur kimi iki yıllık mezun olunca sevinmiş.olabilir paylaşmış olabilir gerçekten böyle bir seyide uyduruyorda olabilir ama hastalığıyla okuluyla ne.bileyim bunları dile getirmek bana göre dogru değil

Kendini önemsedi egosu var eski konusu şu yada her neyse bdv de neler görüyoruz okuyoruz

Ben suna takildim önlisans mezunuzun deyip önlisans eğitimini beğenmeyenler olmuş binlerce öğrenci var yıllardır uzaktan eğitimle öğrenci olup mezun oluyor ve meslek sahibi oluyorlar
Şahsım adına önlisansı beğenmemekten ziyade kıskanılacak, haset edilecek bir şeyi olmadığını düşünüyorum. Türkiye’de iyi üniversitelerde dört yıllık bölümlerin bile niteliği düştü. Ne emeklerle, ümitlerle hukuk kazanıp mezun olup 4 bin lira maaşa talim eden öğrencilerim var. Onlarda bile böyle bir trip görmedim ben. :KK43:

Ya aslında gömmedik de öyle bir alattı ki biz de tıbbı birincilikle bitirmiş falan beklentisine girdik, önlisans deyince bir gülme geldi. Yoksa okul okuldur ister önlisans olsun ister açıköğretim, yeter ki hakkıyla okunsun. Kendi beklentiyi bu kadar yükseltmese o kadar şaşırmazdık bence.
Konuyu ilk okuyunca yalan yok ben de hangi okulu bitirdi? Acaba diye düşündüm.
Tüm bölümlerin 1.siyim vs yazınca beklentiyi yükseltti konu sahibi.

Son düzenleme:
Kendini önemsedi egosu var eski konusu şu yada her neyse bdv de neler görüyoruz okuyoruz

Ben suna takildim önlisans mezunuzun deyip önlisans eğitimini beğenmeyenler olmuş binlerce öğrenci var yıllardır uzaktan eğitimle öğrenci olup mezun oluyor ve meslek sahibi oluyorlar
Evet sanki ülkedeki lisans eğitimi çok matahmış gibi önlisansı beğenmemeyi anlamıyorum. Mesele sonunda iş bulmaksa teknikerler daha kolay atanabiliyor ona bakılırsa.

Ben önlisans-lisans ayrımını burada çok gördüm ama öncesinde kimseden duymamıştım açıkçası. Belki de benim cahilliğimdendir ama şaşırıyorum bu tarz yorumlara.

Merhaba hanımlar nasılsınız umarım iyisinizdir.
Dün ben üniversiteden mezun oldum ve hem tüm bölümler arasında birinci oldum hem de sınıf birincisi.Bu yüzden plaket ve bir kaç birincilik ödülü aldım.Bu özel günümde de heyecanımı sosyal medya üzerinde paylaştım.Fakat her anında yanında olduğum insanlardan bir kaçı tebrik dahi etmedi…..
Çok üzüldüm darıldım.
Allah razı olsun 50 küsür mesaj aldım.Onun dışında annem babam vasıtasıyla bir sürü tanıdık tebrikler yağdırdılar.Bir sürü özel hediye aldım .En güzel tebriği erkek arkadaşımdan aldım fakat yakın bildiklerim kaç sene aynı ortamda okuduğum lise arkadaşlarımdan bir kaçı tebrik dahi etmedi…Her özel günlerinde tebrikten kaçınmadım hep yanlarında oldum fakat bu günümde böyle yapmaları beni çok kırdı.
Bunun adı hasetlenmek midir nedir bilemiyorum.Unuttular diyemeyeceğim ben olsam görür görmez tebrik ederdim.
Siz olsanız bundan sonra nasıl davranırdınız bu insanlara?

Öncelikle tebrik ederim başarınızı. Ama bunu birileri tebrik etsin diye yapmadınız değil mi?
Tabi ki sevdiklerimiz mutlu günlerimizde yanımızda olduğunda seviniyoruz. Ama neden birileri sizi tebrik etmedi diye kendi kendinize mutluluğunuzu gölgeliyorsunuz? Gerek var mı kim tebrik etti diye defter tutmaya. Bi sal yavrum. Hayat böyle şeyleri düşünmek için fazla kısa.

ya varlar tabi yani onlisans da hic yoktan iyidir ama bunu o kadaaarrr abartip sunun da birincisi oldum bunun da birincisi oldum diye anlatinca ben de cidden bayaaa bir sey yapti zannettim.

zaten okula toplam 6 ay gitti galiba sonra pandemi oldu, bir daha da gidemedi. hani bu sartlarda okunmus bir okula birinci oldum tebrik etmediler diye trip yapinca ben guldum yalan yok. 😂

bunu o kadaaarrr abartip sunun da birincisi oldum bunun da birincisi oldum diye anlatinca ben de cidden bayaaa bir sey yapti zannettim.
Ben en son ilkokulda okuma yarışında birinci olmuştum 😢 Bazen yarışmalara katılıyorum genelde ikincilik geliyor.

Cidden herhangi bir şeyde birinci olursam alnıma yapıştırıp gezerim artık, o kadar taktım :KK70:

Şahsım adına önlisansı beğenmemekten ziyade kıskanılacak, haset edilecek bir şeyi olmadığını düşünüyorum. Türkiye’de iyi üniversitelerde dört yıllık bölümlerin bile niteliği düştü. Ne emeklerle, ümitlerle hukuk kazanıp mezun olup 4 bin lira maaşa talim eden öğrencilerim var. Onlarda bile böyle bir trip görmedim ben. :KK43:
Sende kendine göre haklisin doğru iyi yerlerden mevzun olup iş bulamaynlarla atanamayanlarla dolu bu ülke yine 4 bine talim edenler varmış.uniden mezun olup asgari ücretle çalışanlar da var maalesef

Kıskanmak haset iste bunu sen düşünüyorsun ona göre de o doğru dediğim gibi kime ne göre mezun oldum bitti olur bazısı herseyini paylaşır bazıları milletin gözüne sokar poh poh sever

Sadece ben konu sahibinin konusu dışında önlisans mi mezun olduğun yer dendiği için dedim yukarda yazdığım gibi küçümsenmesi tuhafıma gitti buda benim düşüncem

Arkadaşlar konu sahibi daha çok genç.
Hayata bakışı, başarıya yüklediği anlam o yüzden bizden farklı.
Belki kişilik olarak onaylanma ihtiyacı yüksek biri.
Biz kadınlar erkeklere göre daha başarı odaklı oluyoruz ve etrafın tepkilerini daha fazla önemsiyoruz.

Benim oğlum yurtdışında mühendislik hazırlık okudu bu yıl.
Evvelki gün bana hazırlık sınıfını başarıyla bitirme belgesini ve B2 dil sertifikasını göndermiş.
Tebrik ettim, babana da gönderdin mi? Diye sordum.
Ne gerek var, aynı evde değil misiniz?
Sen söylersin dedi.
Ona buna belgemi gösterme, anneanneme filan da gönderme sakın, Facebook’ta yayınlamaya kalkar diye de tembihledi.
Annem yapar öyle işler, çocuğum huyunu biliyor.
Erkek bakışı da böyle demek ki…

Ama öyle bazı insanlar poh pohlanmayi sever bazıları içe dönüktür paylaşım sevmez bazısı gerçekten sorunludur egosu tavandır değişik değişik kişilikler yaşam sekilleri

Kimi dört yıllık okur kimi iki yıllık mezun olunca sevinmiş.olabilir paylaşmış olabilir gerçekten böyle bir seyide uyduruyorda olabilir ama hastalığıyla okuluyla ne.bileyim bunları dile getirmek bana göre dogru değil
Aynı fikirdeyim 💜

Ben en son ilkokulda okuma yarışında birinci olmuştum 😢 Bazen yarışmalara katılıyorum genelde ikincilik geliyor.

Cidden herhangi bir şeyde birinci olursam alnıma yapıştırıp gezerim artık, o kadar taktım :KK70:
niye canim illa birinci olmana gerek yok ki, bak ben hic birinci olmadim :D hedefine ulasacak kadar yap yeter ;)

benim simdiki nisanlim o zaman sinif arkadasimdi, lysde 3.olmustu. dumduz 3 yani. ben 9k yapmistim heh simdi beraber proje yapiyoruz noldu o 3.oldu da :D

bence sen 1.lige asla kafayi takma, 1.olsan da alnina yapistirip gezme, gatsby demem senle de dalga gecerim ahsjshskshsjsh

niye canim illa birinci olmana gerek yok ki, bak ben hic birinci olmadim :KK70: hedefine ulasacak kadar yap yeter :KK66:

benim simdiki nisanlim o zaman sinif arkadasimdi, lysde 3.olmustu. dumduz 3 yani. ben 9k yapmistim heh simdi beraber proje yapiyoruz noldu o 3.oldu da :KK70:

bence sen 1.lige asla kafayi takma, 1.olsan da alnina yapistirip gezme, gatsby demem senle de dalga gecerim ahsjshskshsjsh
yazsın yahu alnına:1 belli 2. kim diye :rolleyes:

Hem madem bu kadar inanmadı kimse hadi başarı belgenizi plaketinizi paylaşında inanalım ne dersiniz çekin fotoğrafını koyun ya da özelden yollayın valla tebrik edicem😆😆
Sizi tanımıyorum bile gelip neden yalan yere şeyler yazayım? Yalan borcum mu var kimsiniz yani tanımam etmem Allahümme.AYRICA KANITLAMAK ZORUNDA DEĞİLİM ÖYLE BİR ZORUNLULUĞUM YOK HANIMEFENDİ.(!)

benim yaptigim yorumlar konu sahibinin iyi veya kotu kalpli olmasina gore degisiyor. Eger konu sahibi iyi kalbli ve hakliysa daha iliman yorumluyorum ama cevresinde kendisini tebrik etmeyen insanlari cekemiyorlar, hasetler seklinde degerlendiren bir insana en ufsk empati ve hatta sempati beslememi de kimse beklemesin

benim yaptigim yorumlar konu sahibinin iyi veya kotu kalpli olmasina gore degisiyor. Eger konu sahibi iyi kalbli ve hakliysa daha iliman yorumluyorum ama cevresinde kendisini tebrik etmeyen insanlari cekemiyorlar, hasetler seklinde degerlendiren bir insana en ufsk empati ve hatta sempati beslememi de kimse beklemesin
Gelin size yorum yazın diyen yok yazmayın istemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X