Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar merhaba.oğlum 2.5 yaşında harnup pekmezi kullanmak istiyorum.
yanlız ne kadar ölçüde kullanacağım.sabahları aç karnına vs.mi olacak?
birde bu pekmezin faydasını gören varmı?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürleropuyorumnanaktan
hiç kullanan yokmu yahu??
canım günde bir tatlı kaşığı pekmezi sabah kahvaltısıyla beraber verebilirsin:) faydaları okadar çokki:))
Konyanın Gülü :)
Kayıtlı Üye
ben kızlarım 6 aylık olduktan sonra vermeye başladım..hem keçi boynuzu pekmezi hemde üzüm pekmezi veriyorum...kızlarımda çok seviyorlar pekmezi...1-2 tatlı kaşığı veriyorum ben..
karınları aç tok farketmiyor..bayıla bayıla içiyorlar :))
merhaba arkadaşlar.epey olmuş konuyu açalı.2o gündür kullanıyorum harnup pekmezini ve çok memnunum.oğlumuniştahı önemli ölçüde açıldı.
çocuğu iştahsız annelere öneririm:)
ben bir ara yedirdim ama ishal yaptı bizde bıraktık
oğluma kardeş geliyor
Kayıtlı Üye
ya ben de çok kararsız kalmıştım.Oğluma kan testi falan yaptırmadık ama bana kansız gibi geliyordubilmiyorumkismile bende de aşırı kansızlık var, dedim keçiboynuzu pekmezi iyi gelir. 1 yaşından itibaren her sabah kahvaltısında ekmeğine bir tatlı kaşığı pekmez sürdüm. ek gıda döneminde de kahvaltısına normal pekmez karıştırıyordum. ne kadar ii geldi bilemiyorum tabi. inşaallah yanlış bişi yapmamışımdır. ama çok seviyor oğlum pekmezi. biraz da obur olduğu için sorun olmadı..alkisalkisalkis
Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
ben bir ara yedirdim ama ishal yaptı bizde bıraktık
Bende 4 gün önce başlamıştım kızıma. kızım 11,5 aylık 1-2 tatlı kaşığı veriyorum.. Ama bugün ishal gibi.. Acaba pekmez mi yaptı ki benneyaptımki
yazın çok pekmez önerilmiyor diye biliyorum ishal yapabilirmiş
Ben çok faydasını görüyorum. Özellikle öksürüğü hemen kesiyor.
Sabah aç karnına bir tatlı kaşığı veriyorum. Tok da verebilirsiniz ama o zaman kilo yapar.
Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Ben çok faydasını görüyorum. Özellikle öksürüğü hemen kesiyor.
Sabah aç karnına bir tatlı kaşığı veriyorum. Tok da verebilirsiniz ama o zaman kilo yapar.
Merhaba takip ettiğim kadarıyla kızınız şuan 2,5 yaşında.. şuan hala devam ediyor muzunuz keçi boynuzu pekmezine.. Benim kızım 11 gün sonra yaşına değecek.. sabahları kahvaltıdan sonra veriyordum pekmezi.. biraz iştahı açılsın diye.. çünkü hala 9 kilo... ishal diye bırakmıştım vermeyi bu sabah tekrar verdim 1 kaşık.. sıcaklarda zararı olmaz değil mi???
oğlum 1 yaşında ferra sanol ilacı dişlerini çürük görünümünde yaptığı için bıraktıydım şimdi pekmeze başladım bende günde 2 çay kaşığı sütle birlikte veriyorum umarım iyi gelir
cokacimcoook
oğlum 1 yaşında ferra sanol ilacı dişlerini çürük görünümünde yaptığı için bıraktıydım şimdi pekmeze başladım bende günde 2 çay kaşığı sütle birlikte veriyorum umarım iyi gelir
cokacimcoook
sütle vermen yanlış. pekmezle birlikte süt ürünleri kullanılmamalı. pekmezde demir var. süt ürünleri demirin emilimini engeller
bende yakşaık 15 gündür veriyorum faydaı çok bildiğim kadarıyla.bene 1 tatlı kaşığı kadar veriyorum hergün sabah vermiyorum mide bulantısı yaptı.. öğleden sorna meyve öğününde sonra veriyorum..
benim kızımda da demir eksikliği oldugu için,sabah harnup akşam üzüm pekmezi vermeye çalısıyorun.red ediyor ama özellikle harnup pekmezinde ağlata ağlata yediriyorum yedirmek zorundayım,rengi çok soluk çünkü.
ama su var ki,istekle içtiği günlerde yanaklarına allık gelmişti,cadı işte düzenli yese ne olacak ki sanki,niye üzerler anacıklarını bilemiyorum
Çok üzgünüm çoook
Harnup pekmezinin faydası demir eksikliğini karşılaması. Sütle verirseniz demir emilimini engellemiş olursunuz.
sabahları kahvaltıda verıyorum bende 1 tatlı yemek kaşığı kadar...
aç karnına verirseniz çocuğun bağırsakları çok fazla çalışır.tok karnına verin.
bir de asla sütle vermeyin.süt ve pekmez arası en az 2 saat olsun.sadece süt değil, süt ve süt ürünleri diyelim.
harnup pekmezi çok faydalıdır.hamilelikte de içilmesi iyidir.bana çok yaramıştı.
Benim kızım 6 aylık ve iştahsız bir bebek 7kg.Zaten ben demir eksikliği için değil iştahsızlık için kullanmaya başladım 15 gün önce öksürüğü için gittiğimizde kan değerlerine de bakıldı demiri gayet iyiydi.3-4 gün oldu kullanalı iştahı gerçekten arttı ve öksürüğüde azaldı öksürüğü ciğere bağlı değildi boğazdan kaynaklanıyordu.Sabahları kahvaltıdan sonra 1 tatlı kaşığı veriyorum.İştahsız bebekleri olanlar mutlaka denesin bende çok işe yaradı.