• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Harcamalarımız...

hadi hesap yapalım
Kira:500
doğalgaz elektrik su: 250
aidat:100
kredi kartı kullanmıyorlar
aylık mutfak masrafı bimden a101den alınırsa(kuru erzak yağ,un şeker,salça,yumurta,süt,yoğurt vb.) : 400
Taksi parası ayda:50
Çeşit çeşit deterjan: 50 :)
Çeşit çeşit zeytin peynir: 50 :)
Dışarıya çıkıldığındaki çay kahve su parası:100
Bebek masrafları: 250
Kıyafet masrafı:100
Toplam: 1850

Eğer eşinin sigarası fln da yoksa yetebilir. Ama örneğin o ay bir arkadaşın düğününe gidilecek, ya d aani bir sağlık sorunu çıktı bunun gibi şeylere harcayacak para kalmıyordur diye tahmin ediyorum. Eğer bu ani masraflara da para kalıyorsa saygıyla önlerinde eğiliyorum :)

Maas artar demek:aylik 2800 maas aliyordur kisi bu ay eksiye duser hic bir artirim olmaz.
Baska ay maas:2800 yine ay sonuna cebinde 500 tl kalir arti bakiye ile ayi kapatirisin demek.
Maasin artmasindan kazanin dogurmasi gibi 2800 tllik maas 5000 olmaz.
Umarim aciklayici olmustur iyi gunler

Sorun şu ki maaş artmıyor. İki yaka bir araya zor geliyor ya da gelmiyor, umarım senin içinde açıklayıcı olmuştur. Ya da dur hiç kasma bereket yok bizde tamam tamam...

Sorun şu ki maaş artmıyor. İki yaka bir araya zor geliyor ya da gelmiyor, umarım senin içinde açıklayıcı olmuştur. Ya da dur hiç kasma bereket yok bizde tamam tamam...
Sizden banane bende oldugunu ne biliyosunuz bereketin.bir cok kisi gibi uc kurusun hesabini yaparak gunu tamamliyoruz.ayni maasla daha rahat yasayanlar var.
Herneyse biz anlasamayacagiz anlattigim anladiginiz kadardir der ve gider...

Son düzenleme:
vallahı, eşimim maaşı 2 bın tl. ben calısmıyorum. ev kıra. ıstanbul da yasıyoruz. aidat da ödüyoruz. ama gel gelelım, bebegımızın tum hazırlıkları tam, buzdolabımız buzlugumuz tıka basa dolu, sureklı etlı yemek yerız. abur cuburumuz zaten dolu. mınıbuze otobuse bınmeyız. taxı kullanırız berabersek. maasını ceker bana verır ben ona harclık verırım.

paramız az, ama bereketı cok. kv bıle hayrete kapılıyor dolapları gorunce. hıc bır seyı kucuk almam. hep kocaman kocaman alırım. ve hep yedek alırım. bırsey den bırtane aldıgım gorunmemıstır.. zeytınım en guzelı, peynırımın en az 3-4 cesıdı, deterjanlar 4-5 adet sıralı vs. cok sukur bın sukur :KK33::cool:

Ev Sultangazi gibi bir ilçede bodrum kat ya da Arnavutköy Silivri ya da Beylikdüzü gibi Istanbul dışı sayılacak bir yerse. .

Taksi ile gidilen yer yürüme ile 20 dk süren 7 tl yazan yol ise dediginiz gibi geçim mümkündür tabi :)

Bu arada Istanbul'da geçim zor öcüü diye anlatanlari ben de anlayamam normalde çünkü gerçekten bence her bütçeye göre tercih imkanı var bu şehirde. Bir şeylerden feda edilirse pek tabiki gecinilebilir. Ayda bir iki gidilen sahili bile yeter benim için..

Vapuruna oturayim elime iki liralık kagit helva ver valla dünyalar benim olur.
En lüks yerde yediğim yemek öyle mutlu etmez.

Ama sizde biraz abartmissiniz sanki :)

hadi hesap yapalım
Kira:500
doğalgaz elektrik su: 250
aidat:100
kredi kartı kullanmıyorlar
aylık mutfak masrafı bimden a101den alınırsa(kuru erzak yağ,un şeker,salça,yumurta,süt,yoğurt vb.) : 400
Taksi parası ayda:50
Çeşit çeşit deterjan: 50 :)
Çeşit çeşit zeytin peynir: 50 :)
Dışarıya çıkıldığındaki çay kahve su parası:100
Bebek masrafları: 250
Kıyafet masrafı:100
Toplam: 1850

Eğer eşinin sigarası fln da yoksa yetebilir. Ama örneğin o ay bir arkadaşın düğününe gidilecek, ya d aani bir sağlık sorunu çıktı bunun gibi şeylere harcayacak para kalmıyordur diye tahmin ediyorum. Eğer bu ani masraflara da para kalıyorsa saygıyla önlerinde eğiliyorum :)

Pazarda peynirin kilosu 18 TL nasıl çeşit çeşit olacak ki 50' ye :))

Bi de kasap eksik burada, kuaför, giyim eksik aa pardon giyim varmış ama az geldi gözüme demek :KK70: bir de sinema, tiyatro etkinlik hiç mi gidilmez ?

aylık 2000 tl ile bol bol geçinen arkadaşlara kocaman bir maaşallah :nazar:
kendimi geçtim, geçen yıl arkadaşım eşinden ayrıldı, 2500 tl maaşı, 2 çocuğu var, anadolu yakasında kirası 1000 tl yi geçmeyen düzgün bir ev bulalım dedik, aylarca aradık sonunda güneş görmeyen, 70 m2 bir ev bulduk, çocuklar bütün kış iyileşmedi, şu an yine ev arayışındayız, bu kez 1200 ün altına bile bulamıyoruz.

Ev Sultangazi gibi bir ilçede bodrum kat ya da Arnavutköy Silivri ya da Beylikdüzü gibi Istanbul dışı sayılacak bir yerse. .

Taksi ile gidilen yer yürüme ile 20 dk süren 7 tl yazan yol ise dediginiz gibi geçim mümkündür tabi :)

Bu arada Istanbul'da geçim zor öcüü diye anlatanlari ben de anlayamam normalde çünkü gerçekten bence her bütçeye göre tercih imkanı var bu şehirde. Bir şeylerden feda edilirse pek tabiki gecinilebilir. Ayda bir iki gidilen sahili bile yeter benim için..

En lüks restaronda yediğim yemek öyle mutlu etmez.

hıc bır sekılde abartmadım, yanı ancak yemın edebılırım :KK28: evım ıstanbul dısı sayılır, 4 kat. avrupa yakasında site ıcerısınde. hı aıdat dedıgım oyle 200 tl degıl, 50 tl.

aynen taxı mız normalde 10-15 tl yı geçmez, k.valıdemlere gıttıgımız de harıc.

kıstıgım nokta yokmu? var. bim en yakın dostum oldu, kıyafet alırken kredı kartı kullanıp taksıt e boluyorum. tlf num bozuldu, yenısını hala alamadım, her ay esımın cebın de kı bozuk paraları bırıktırıyorum 80-100 tl de ordan cıkıyor. ve kc elı hıc boş gelmıyor :KK24: sanıyorum buyuk buyuk ve ındırımden almanın faydaları, yoksa gercekten cok zor olabılır dı.. ama sukur evımde ne cerezım eksık olur, ne etım ne sutum ne abur cuburum.. rabbım kımselere muhtaç etmeısn kımeyı

Bi de kasap eksik burada, kuaför, giyim eksik aa pardon giyim varmış ama az geldi gözüme demek :KK70: bir de sinema, tiyatro etkinlik hiç mi gidilmez ?

Bimden iki üç çeşit peynir alsa alınır :)

Bi de her çift tiyatro ya gitmiyor.
Ama şu sıra et çok yiyorum canım çekiyor diye iflas edecek duruma getirdim evi :))

En lüks restaronda yediğim yemek öyle mutlu etmez.

Abartması lüks içinde yaşıyormuş gibi kısmında olmuş. Bunlar yapılır da, ucuz yerlerden alışveriş yaparsın, vasatın altı bir semtte oturursun vs. Ben mavişehirde yaşıyorum mesela İzmir'de. İmkansız 2000-TL. ile burada kirada oturmak sadece kiraya yetmez o para. Yemeyi, içmeyi bırak yani.

kendimi geçtim, geçen yıl arkadaşım eşinden ayrıldı, 2500 tl maaşı, 2 çocuğu var, anadolu yakasında kirası 1000 tl yi geçmeyen düzgün bir ev bulalım dedik, aylarca aradık sonunda güneş görmeyen, 70 m2 bir ev bulduk, çocuklar bütün kış iyileşmedi, şu an yine ev arayışındayız, bu kez 1200 ün altına bile bulamıyoruz.

Bende mecidiyeköy capa vs bakındım ama çok pahalı geldi taşınmaktan vazgeçtim :)

kestir 250 gr. taze kaşardan
yarım kilo da beyaz peynir
250 gr da tulum
50 tl etmedi bile :)

1 ay ye ye bitmez...

Sinema tiyatro mu cıss onlar cısss lüks şeyler hepsi, karnını doyur yeter :27:

vallahı, eşimim maaşı 2 bın tl. ben calısmıyorum. ev kıra. ıstanbul da yasıyoruz. aidat da ödüyoruz. ama gel gelelım, bebegımızın tum hazırlıkları tam, buzdolabımız buzlugumuz tıka basa dolu, sureklı etlı yemek yerız. abur cuburumuz zaten dolu. mınıbuze otobuse bınmeyız. taxı kullanırız berabersek. maasını ceker bana verır ben ona harclık verırım.

paramız az, ama bereketı cok. kv bıle hayrete kapılıyor dolapları gorunce. hıc bır seyı kucuk almam. hep kocaman kocaman alırım. ve hep yedek alırım. bırsey den bırtane aldıgım gorunmemıstır.. zeytınım en guzelı, peynırımın en az 3-4 cesıdı, deterjanlar 4-5 adet sıralı vs. cok sukur bın sukur :KK33::cool:

Tek merak ettiğim evinizin nerede olduğu ?

Arkadaslar gece gece actıgım konuya ınanamıyorum ama cidden meraktayım. Aylık gideriniz ne kadar oluyır. Ev kıra aidat elektrık su gıderlerını saymadan. Murfak masrafınve kişisel harcamalarınuz...

Valla cnm hep içerden hep içerden gecinip gidiyoruz
Neden mi her zaman gelirimizden çok çok fazla harcıyoruz

Arkadaş doğuma 2 aydan az vaktim kaldı Allah nasip ederse hazırlıklarım tam diyemedim hala (:
Bebek arabası var,kıyafetler var ama mobilyasını almadık henüz ki asla yanlış anlaşılmak istemem sadece benim maaşım 2 binden fazla ve İstanbul gibi bir şehirde yaşamıyorum son derece ucuz bir şehirde yaşıyorum,ev kendimizin.
Nasıl bir haram yediysek demek ki !! bir türlü düzelemiyoruz ::)

Gene iyi. Biz evi almadan evvel Maltepe' de baktık 1750' den başlıyordu o da 40 senelik evler mutfak bile rezalet. Bizim apartmanda dubleksi 4500 e verdiler. Tamam dubleks ama çılgın bir rakam yani. Anadolu yakası uçmuş.

Back
X