• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Harcamalarımız...

Olayi geyige baglamissiniz ama paranin bereketine bende inanirim.
Bazi aylar para su gibi gider oturup hesap yapinca nereye harcanmis goze gorunur birsey olmaz.
Bazi aylarda maas artar bile.
Tabi dikkatli harcamak sart buyuk boy alinan urunlerde indirim daha fazla oluyor ve israf cope giden yiyecekler bereketi kaciriyor diye dusunuyorum

Bazi aylar paa su gibi gider oturup hesap yapinca nereye harcanmis goze gorunur birsey olmaz.
Tabi dikkatli harcamak sart buyuk boy alinan urunlerde indirim daha fazla oluyor ve israf cope giden yiyecekler bereketi kaciriyor diye dusunuyorum
İyi de bu bereketle alakalı degil ki
Parayı cebine 2000 koyup 4000 olarak alırsan tamam adına bereket deriz

2000 tl altı üstü.
Yani nasıl olur diye insan hayrete düşmüyor değil :)

İstanbul' da değilse olabilir aslında. Kira düşüktür, kasap, manav tanıdıktır. Ürünlerin maxi boylarını almak zaten daha ucuza geliyor. Yani olabilitesi var gibi.

arkadaşlarım dediği gibi herkesin yaşam standartı değişik. Belki mutfak masraflarımızdan örnekle verebiliriz. Bizim mutfagımız ve deterjan sabun gibi giderler dahil 700'ü geçmiyor. hani onun yanında eşya, bedelli askerlik kyk kredisi araba kredisi, kira fln ödüyorz ama onları anlatmamın pek bir anlamı yok. geneli çok şükür geçiniyoruz.

İstanbul' da değilse olabilir aslında. Kira düşüktür, kasap, manav tanıdıktır. Ürünlerin maxi boylarını almak zaten daha ucuza geliyor. Yani olabilitesi var gibi.
İşte soruyorum ben de nasıl oluyor bu.
Kirayı sordum özellikle.
Ayda 300 tl kira verirse amenna dediklerinin hepsini yapabilir
Ama taksi diyor aidat diyor.
Ne bileyim en iyisi diyor çeşit çeşit diyor
Bende pil bitiyor.
a 101 bim hakmar geliyor aklıma
Olabilir evet

Bazi aylar para su gibi gider oturup hesap yapinca nereye harcanmis goze gorunur birsey olmaz.

Orası öyle. Ben işsizim şu an ama tek maaşla gayet lüks geçiniyoruz aylardır. Ama arkadaşın dediği gibi herşeyi beşer beşer almıyorum stoklamıyorum, benim kiram aidatım da yok zaten. Yani bereket başka bu başka.

İyi de bu bereketle alakalı degil ki
Parayı cebine 2000 koyup 4000 olarak alırsan tamam adına bereket deriz
Hayir oyle bisey imkansiz tabiki.fakat ekstra masraflar cikar,ivir zivira gider elde bisey kalmaz.maaslarda dikat ederim ay sonunda genelde nereye harcanmis hicc ama parada kalmamis.
Ayni maasla bir aile gul gibi gecinirken ayni sartlarda baska aile aclik sinirinda yasayanlar var sahit oldugum.
Allah herkeisn cuzdanina evine bereket huzur versin

Aylık giderim belli değil ki, telefon, tablet, laptop gibi elektronik eşyalarımı çok sık bozuyorum, ya da başka bir şey gözüme çarpıyor alıyorum. Kimi ay hiç sinemaya gitmiyorum güzel film olmuyor, bazı aylar arka arkaya gidiyorum her hafta sevdiğim tarzda filmler oluyor. Kıyafet, makyaj malzemesi için para ayırmıyorum kenara ihtiyaç duyarsam alıyorum.

Yanlış okumadıysam İstanbul'da dedi. Ayrıca paranın bereketine ben de inanırım. Ancak her yere taksiyle gitmek, her gün et yemek kirada oturup aidat vererek bunları yapmak birazcık ütopik geldi. ( Yoksa dolabın dolu olması, yazdan kışın hazırlığı yapılabilir, ucuzluk takip edilebilir. Büyük boy deterjan filan hep daha avantajlı olur. Bunlara katılırım elbette.)

Hayir oyle bisey imkansiz tabiki.fakat ekstra masraflar cikar,ivir zivira gider elde bisey kalmaz.maaslarda dikat ederim ay sonunda genelde nereye harcanmis hicc ama parada kalmamis.
Ayni maasla bir aile gul gibi gecinirken ayni sartlarda baska aile aclik sinirinda yasayanlar var sahit oldugum.
Allah herkeisn cuzdanina evine bereket huzur versin
Amin

vallahı, eşimim maaşı 2 bın tl. ben calısmıyorum. ev kıra. ıstanbul da yasıyoruz. aidat da ödüyoruz. ama gel gelelım, bebegımızın tum hazırlıkları tam, buzdolabımız buzlugumuz tıka basa dolu, sureklı etlı yemek yerız. abur cuburumuz zaten dolu. mınıbuze otobuse bınmeyız. taxı kullanırız berabersek. maasını ceker bana verır ben ona harclık verırım.

paramız az, ama bereketı cok. kv bıle hayrete kapılıyor dolapları gorunce. hıc bır seyı kucuk almam. hep kocaman kocaman alırım. ve hep yedek alırım. bırsey den bırtane aldıgım gorunmemıstır.. zeytınım en guzelı, peynırımın en az 3-4 cesıdı, deterjanlar 4-5 adet sıralı vs. cok sukur bın sukur :KK33::cool:

Vay bee diyesi geliyor insanın..

neredeyse açlık sınırında yaşayıp her yere taksiyle gitmek.. hele İstanbul'da kira ödeyip bir de üzerine aidat vermek.. bende merak ettim yazarsa kalem kalem öğreniriz :)
:))
vallahı, eşimim maaşı 2 bın tl. ben calısmıyorum. ev kıra. ıstanbul da yasıyoruz. aidat da ödüyoruz. ama gel gelelım, bebegımızın tum hazırlıkları tam, buzdolabımız buzlugumuz tıka basa dolu, sureklı etlı yemek yerız. abur cuburumuz zaten dolu. mınıbuze otobuse bınmeyız. taxı kullanırız berabersek. maasını ceker bana verır ben ona harclık verırım.

paramız az, ama bereketı cok. kv bıle hayrete kapılıyor dolapları gorunce. hıc bır seyı kucuk almam. hep kocaman kocaman alırım. ve hep yedek alırım. bırsey den bırtane aldıgım gorunmemıstır.. zeytınım en guzelı, peynırımın en az 3-4 cesıdı, deterjanlar 4-5 adet sıralı vs. cok sukur bın sukur :KK33::cool:
Eti nereden alıyorsunuz, dana ya da kuzu eti olduğundan emin misiniz öncelikle :D

Maaş artar diyorsun ya belki senin öyledir bilemem de, genel anlamda o ifadeyi kullandın ya bana küfretsen daha iyi derim o derece. Napcan fakirin eğlencesi de çenesi işte. Kişisel alma...
Maas artar demek:aylik 2800 maas aliyordur kisi bu ay eksiye duser hic bir artirim olmaz.
Baska ay maas:2800 yine ay sonuna cebinde 500 tl kalir arti bakiye ile ayi kapatirisin demek.
Maasin artmasindan kazanin dogurmasi gibi 2800 tllik maas 5000 olmaz.
Umarim aciklayici olmustur iyi gunler

Ben de merak ediyorum.
Kira aidat taksi stok çeşit çeşit hem de en iyisi derken hesap makinam yandı masa basında
Kendisine göre en iyisi(!)dir. Örneğin gider Bim'in çeşit çeşit 10-15 tl peynirlerinden alsa 50 tl, ayda bir dışarı çıksa takside 50 tl desek ee etleride tavuk ciğeri türünde birşeylerse alın size bereket. :confused:
Kimse yanlış anlamasın alım gücü veyahut aldıkları ile kesinlikle dalga geçmek istemem her kim olursa olsun. Herkes emeği ile kazanıyor parasını. Kaldı ki bizde Bim'den alışveriş yapıyoruz. Ancak biriside buraya gelip sanki kilosu 100 tl olan peynirlerden çeşit çeşit alıp maaşımda 2000tl oh bizim para bereketli, siz çok kazanıyorsunuz ama haram haram gibi imalarda bulununca komik duruyor.

Back
X