• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Harcamalarımız...

zaman içerisinde pek çok hesapta olmayan giderler çıkabiliyor.
sağlık mesela.
eşimin ameliyatı için ödediklerimiz.
benim tedavim için ödenenler.
çocuklar büyüdükçe artan masraflar.
bozulan kırılan dökülen eşyalar.
işte bunlar işin içine girince o bütçeler şaşıyor malesef.
yoksa ekstra bir masraf olmasa iki kişi geçinmek çok kolay.
benim bu yazdıklarımla ise çok zor.
gerçekçi olmak lazım.

Dediğim gibi, taxi yi yakin mesafeler de kullanıyorum, is gereği.. Gezmek için ayaklarınızı kullanıyoruz, hele gece yürüyüşleri bi harika.. Bütün kira aidat faturaları hepsini yazdim, biraz güldüm biraz kirildim, ama durum bu. Çalışıyorken bekarken tek maaş yetemzdi bana baba evindeyken.. Ama simdi yetiyor. Rabbim hepinizin kesesine bereket versin :)

vallahı, eşimim maaşı 2 bın tl. ben calısmıyorum. ev kıra. ıstanbul da yasıyoruz. aidat da ödüyoruz. ama gel gelelım, bebegımızın tum hazırlıkları tam, buzdolabımız buzlugumuz tıka basa dolu, sureklı etlı yemek yerız. abur cuburumuz zaten dolu. mınıbuze otobuse bınmeyız. taxı kullanırız berabersek. maasını ceker bana verır ben ona harclık verırım.

paramız az, ama bereketı cok. kv bıle hayrete kapılıyor dolapları gorunce. hıc bır seyı kucuk almam. hep kocaman kocaman alırım. ve hep yedek alırım. bırsey den bırtane aldıgım gorunmemıstır.. zeytınım en guzelı, peynırımın en az 3-4 cesıdı, deterjanlar 4-5 adet sıralı vs. cok sukur bın sukur :KK33::cool:
istanbulda kira ve sadece 2 bin maaş valla az

Rica ederim, ben kimseye benimki bereket se sizinki haram demedim. Siz de öyle şeyler demeyin.

Ksitigim Noktalar yokmu? Elbette ki var. Mesela kaşarı 2kg, Ezine ve peyniri BİM den alırken, su murat bey topileri, taze taze 200-300 gr açık dan alıyorum. Kilosuna 6tl em az fark ediyor.

Ama isteyipde yiyemedigim hiçbirşey olmadı çok şükür. Aksine herkez bize yemeğe gelir. Çok misafirim gelir. Gerçekten çok.

Bebegimin kıyafetlerini daha şimdiden h&m den sezon sonu dan 10-15 RL ye aldım. Vallahi de etiketleri üstünde. Gösterim.

Ama yeri geldi oyuncağının dahi Fisher price dan aldım. Beslenme gereçleri zaten hep avent den.

İzah edilebilir bir şey mi? Bilemem. Ama çok misafirim gelir, hic bir şeyi ziyan etmemek için ugrasirim. Yani krem santim dahi artsa, onu bzuluga atarim. Çöpe tamam.

Tebrik ederim ama ayıp olmazsa ev kiranızı merak ettim ben

İstanbul Acıbadem,Koşuyolu tarafındayım.Eskiden burada 1200-1500 e düzgün ev bulunabilirler kentsel dönüşümden sonra 2500 altına ev bulunmaz oldu.Eski kiracıları da ev sahipleri allem edip kallem edip çıkardılar evden.Değerinin iki katı oldu evler.Üsküdarda arkadaşım var aynı şekilde,ev sahibi evini basıp durdu 300 lira zam yaptı eski eve yetmedi bu yıl da 300 lira istedi.

Ev Sultangazi gibi bir ilçede bodrum kat ya da Arnavutköy Silivri ya da Beylikdüzü gibi Istanbul dışı sayılacak bir yerse. .

Taksi ile gidilen yer yürüme ile 20 dk süren 7 tl yazan yol ise dediginiz gibi geçim mümkündür tabi :)

Bu arada Istanbul'da geçim zor öcüü diye anlatanlari ben de anlayamam normalde çünkü gerçekten bence her bütçeye göre tercih imkanı var bu şehirde. Bir şeylerden feda edilirse pek tabiki gecinilebilir. Ayda bir iki gidilen sahili bile yeter benim için..

Vapuruna oturayim elime iki liralık kagit helva ver valla dünyalar benim olur.
En lüks yerde yediğim yemek öyle mutlu etmez.

Ama sizde biraz abartmissiniz sanki :)
beylikdüzünde bile ucuz ev kalamdı

şu an nerde 850 oduyorsunuz çok ıyıymıs

valla benimki şaka gibi, şu an oturduğum sitede 1600-1800 arası kiralar, 250 de aidatımız var. ben baştan çok uygun fiyata girdim, sonra da az az arttırdık hatta yaz başına kadar 750 ödüyordum yeni 850 yaptık :KK39:
açık adres vermeyeyim şimdi tanıdık çıkar ama ümraniye esenşehirdeki sitelerden biri diyeyim

valla benimki şaka gibi, şu an oturduğum sitede 1600-1800 arası kiralar, 250 de aidatımız var. ben baştan çok uygun fiyata girdim, sonra da az az arttırdık hatta yaz başına kadar 750 ödüyordum yeni 850 yaptık :KK39:
açık adres vermeyeyim şimdi tanıdık çıkar ama ümraniye esenşehirdeki sitelerden biri diyeyim
çok tesekkurler çok nazıksın kardeşime ev bakıyoruz da.

hadi hesap yapalım
Kira:500
doğalgaz elektrik su: 250
aidat:100
kredi kartı kullanmıyorlar
aylık mutfak masrafı bimden a101den alınırsa(kuru erzak yağ,un şeker,salça,yumurta,süt,yoğurt vb.) : 400
Taksi parası ayda:50
Çeşit çeşit deterjan: 50 :)
Çeşit çeşit zeytin peynir: 50 :)
Dışarıya çıkıldığındaki çay kahve su parası:100
Bebek masrafları: 250
Kıyafet masrafı:100
Toplam: 1850

Eğer eşinin sigarası fln da yoksa yetebilir. Ama örneğin o ay bir arkadaşın düğününe gidilecek, ya d aani bir sağlık sorunu çıktı bunun gibi şeylere harcayacak para kalmıyordur diye tahmin ediyorum. Eğer bu ani masraflara da para kalıyorsa saygıyla önlerinde eğiliyorum :)

O fiyatlara Bim, Şok v.s. gibi yerlerden bile alsa çeşit çeşit peynir, deterjan alamaz. Birde bu tür marketler sanki yarı fiyatına satıyormuş sanılıyor galiba. Hayır piyasanın biraz daha altında ve kendi üretimleri olan ürünler diğerlerine kıyasla daha ucuz sadece yani her şey çok ucuz diye bir şey yok.
Eee nerde bunu pazar alış-verişi, meyvesi sebzesi? En az ayda üç yüz gider pazara. Abur cubura da en az bi 100 tl ekle.

bız anadolu yakası bakıyoruz.Heryer olur satın almak ıstıyoruz en az 900.000 burda:KK43: uçmuş fıyatlar napacagız bılmıyorum.hıcte dusmuyor

o zaman ümraniye esenşehir necip fazıl mahallesindeki sitelere bir bakın, (metrogarden civarı) evlerimiz çok geniş ferah, 3 cepheli, metro da yapılıyor 2017 de kullanım başlayacak daha da değer kazanacak bu civardaki evler. biraz nakitim olsa iyi kötü demem atlardım birine.

hıc bır sekılde abartmadım, yanı ancak yemın edebılırım :KK28: evım ıstanbul dısı sayılır, 4 kat. avrupa yakasında site ıcerısınde. hı aıdat dedıgım oyle 200 tl degıl, 50 tl.

aynen taxı mız normalde 10-15 tl yı geçmez, k.valıdemlere gıttıgımız de harıc.

kıstıgım nokta yokmu? var. bim en yakın dostum oldu, kıyafet alırken kredı kartı kullanıp taksıt e boluyorum. tlf num bozuldu, yenısını hala alamadım, her ay esımın cebın de kı bozuk paraları bırıktırıyorum 80-100 tl de ordan cıkıyor. ve kc elı hıc boş gelmıyor :KK24: sanıyorum buyuk buyuk ve ındırımden almanın faydaları, yoksa gercekten cok zor olabılır dı.. ama sukur evımde ne cerezım eksık olur, ne etım ne sutum ne abur cuburum.. rabbım kımselere muhtaç etmeısn kımeyı

Tabi böyle anlatınca hiç abartı gelmedi.
Ama yemeklerim hep etlidir deyince et kaç para biliyoruz yani :)

Allah herkese hayırlı geçimler versin..

Konu zaten Ekonomi/Finans hadi o da olmadı Hiçbir Başlığa Uymayan Yazılar kısmına ait ama sizlerde pek hoşsunuz, helal/haram vb içerikle ilgisi olmayan konulara nasıl bağladınız, nasıl geyik yaptınız akıllara zarar.
Bir araya gelmeye görün, konular çorbaya dönüyor:-) illa uyarı vermek mi gerekiyor?

Back
X