- Konu Sahibi Yokuspokus
Ben bu konularla ilgili çok araştırma yapıp, okuyorum. Daha önce özgüven ve ikili ilişkilerle alakalı regreyon terapisi almıştım bir seans ama pek bir işe yaramadı. Belki tek seans olmasıyla alakalıdır belki devam etmem gerekiyordu ama terapistim de hiç demedi devm etmemiz gerektiğini filan kaldı öyle. Üstüne yıl geçmesine rağmen hayatımda ve düşünce tipimde hiçbir değişiklik olmadığı için bir işe yaramadığı düşüncesindeyim. Şimdi hipnozu araştırıyorum yalnız son olarak Bruce Goldberg’in hipnoz adlı kitabını okudum. Kendi kendine de yapılabileceğini belirtip nasıl yapılacağıyla ilgili teknikler var. Bir de hipnozla ilgili bilgiler vermiş belki korkusu olanlara bir nebze faydalı olabilir öünkü benim de önyargılarım vardı. Bir kere hipnoz tamamen derin bir trans değilmiş daha doğrusu insanların sadece %5i girebilirmiş zaten o transa. Sizin etik veya ahlaki bulmadığınız birşeyi hipnozla yapmanız veya sır olarak sakladığınız birşeyi hipnoz esnasında söylemek gibi bişey söz konusu da olamazmış. Ama tabiki bence iyi bir terapsitle çalışmak önemli ben de araştıracağım veya bu konuyla alakalı öneri veya isim verebileceklerin de özelden benimle iletişime geçebilmelerini isterim :)