Mutfak Püf Noktaları Hanımlar Kışa Ne Hazırlaklar Yapıyorsunuz?

pekı oyle seftalı falan dondurucudan cıkınca nasıl oluyo kı, yanı ole yenebılıo mu pastalara fln mı konuyo??

pekı oyle seftalı falan dondurucudan cıkınca nasıl oluyo kı, yanı ole yenebılıo mu pastalara fln mı konuyo??

canım şeftaliyi bu sene ilk kez deniyorum. ben hoşaf yapmak için buzluğa attım bakalım nasıl olacak. vişne ve üzüm geçen sene çok işime yaramıştı. sürekli misafirlerime vişne duyu yapmıştım.

pekıı uzumu ole cıkar cıkmaz yıyebılıo muyuz..

canım ben siyah çekirdekli üzüm koyuştum geçen sene, bu sene çıkardım hoşaf yaptım üzümler aynen duruyordu. benimd e çok hoşuma gitti kışın üzüm yemek için bu yıl da koyuyorum o nedenle.

Benim buzlukta yer kalmadı valla.
Bezelye, barbunya, domates ve biberle pişirdiğim domates soslarım. Patlıcan, taze fasulye, dolmalık biber,asma yaprağı. Erik ve vişne.
Arkadaşlar mısır ve şaftali koymuşlar. Merak ettim bende koycam bulabilirsem.
Annemle makarna kestik ve tarhana yaptık onlar var ayrıcada.
Bide annem turu kurdu.

derin dondurucuya taze fasulye,bezelye,mısır,biber,patlıcan koyuyorum.
domates sosu,komposto,kahvaltılık salçayı kavanozlarda yapıyorum.

kızlar şeftali çilek gibi meyvaları koyuca hazırlanmış şerbete batırırsanız kararmazlar
bende reçellerimi yaptım deepfreze e taze fasulye enginar barbunya bezelye koydum
turşu yapacağım
birde ben herzaman derindondurucuya hazırlanmış zeytinyağlı dolma içi ve haşlanmış nohut koyarım çok rahat oluyor

ananem buğday tarhanası(bu el gibi yuvarlak oluyo çok lezzetli, iki çeşit tarhanamız oldu)marmelat, salça yapıp göndermiş kışlık

Patlıcan közlemesi yapıcammmm şekerim.. mısır unuyla kızartınca harika oluyo....:teytey:

hafta sonu mantı yaptık.. diğer sebzelerin yanına deepfreze bamya atıcam

Hanimlar kişa ne hazirliklari yapiyorsunuz???yerimseniben
Turşu, recel, eriste, vs.. tarifleri, püf noktalari hadi hepberaber paylasalim
:icecream:

ben yeşil fasülyeyi çok sevdiğim için bolca yeşil fasülye koyuyorum derindondurucuma fasülyeleri bi görseniz kışa darbemi var ya da kıtlıkmı çıkıcak dersiniz ayrıca ben yazdan bahçe domatesi ve biberle şöyle tereyağlı bi menemen yapıp buzluğa atıyorum acaip kolaylık oluyor hemen çıkarıp 2 yumurta kırıyorum harika
biber kurutuyoruz hem dolmalık hem kavurmalık
çilek kayısı erik gül vişne incir şeftali reçeli yapıyoruz ama gıdım ağzıma koymuyorum ev yapımı olduğu için misafirlerim çok beğeniyor
vs vs kışa tam tekmil giriyoruza.s.

tarhana,erişte,tursu,yaprak ve recellerım tamam...

dondurucuya fasulye ve semız otu attım..

maydanoz,nane kuruttum.

bırazda bıber ve patlıcan kuruttum.. kuru bıber dolmasına bayılırım çunku...

ben taze yapraktan sarma konservesi yaptım kışın çok tatlı oluyor yemesi domates kabuklarını soyup tencerede pişirip sıcak sıcak şişelere doldurup kapağını kapatıp ters çeviriyorsun tutuyor taze fasulye konservesi yaptım dondurucuya da koyuyorum tarhanamı yaptım düzcede yufkada yaptık ev yapımı makarnada yaptık daha yapacak çok şey var

bizim buralarda kurutmalık çok yapılır,biber,patlıcan,fasülye..turşulara başlıcam
daha çok kırmızı lahana turşusunu severim

kendi bahçemin ürünleriyle dolmalık biber,patlıcan,kızartmalık biber kuruttum
yine bahçemden taze fasüleye, kavurup poşetleyip dondurucuya koydum
ve yine bahçemden topladığım domatesi yemeklik doğradım poşetleyip dondurucuya koydum
annem mantı ve turşu yapıp gönderdi bende bahçemden topladığım biberlerle acı biber turşusu yaptım
herhalde bu kadar

Adanada oturan arkadaşlardan yardım lütfen! turşu zamanı nezaman kuruluyor patlıcan nasıl kurutulur bu nemde kurutma oluyormu acep?

yaşadığım ülkede kışları malesef sebze olmadığından doğru dürüst bi çok hazırlık yapmak zorundaydım. dolmalık biber patlıcan kabak ve salatalık kuruttum. buzluğa şoklayıp fasulye koydum. yine buzluğa enginar ve karnıyarıklık kızarttığım patlıcanları kaldırdım.kabağı başka türlü kaldıramayacağımdan mücver yaptım attım buzluğa. kırmızı biber ve patlıcan közleyip koydum. vişne ve şeftali reçeli erik marmelatı yaptım.sanırım şimdilik bu kadar.. allah sağlıkla ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…