Mutfak Püf Noktaları Hanımlar Kışa Ne Hazırlaklar Yapıyorsunuz?

Bende deepfreze taze fasulye, vişne, çilek, semizotu attım. Bugün 3 kg. taze barbunya aldım, çok severim onları atacağım. Azda olsa kırmızı biber közlemek istiyorum, deeprezde yer kalmadı olsa daha yapmak istediklerim var.

Veee bu hafta tarhana yapacağım (kızımla nasıl olacak bilmesemde)

Şişeye menemenlik yapan varsa nasıl yaptığınızı yazar mısınız. Herkes bereketli bir kış ve ramazan geçirir inş.

ben domatesleri doğruyorum ya da robotta çekiyorum sivri biberleri doğruyorum,tencereye az zeytinyağı koyuyorum biberleri az kavurduktan sonra dometesi koyuyorum pişerken tuz da ilave ediyorum,piştikten sonra,sıcak sıcak kavanozas koyup,ağzını kapatıp kavanozu ters çevirip o şekilde soğttuktan sonra buzdolabına koyuyorum.cokacimcoook

arkadaşlar deepfreez de domates sadece domates saklamak için ne yapmam gerekiyo?

Bende annemle birlikte çilek,vişne şeftali reçeli yaptım....kırmızı erik bezelye iç bakla(eşim cok seviyor) k enginar koydum....taze fasulye barbunya koymak istiyorum bide mısır koyabilirsem cok iyi olacak... domates sosu yapaıp kavonazlarada koyacağım inşallh birde annemle birlikte tarhana turşuda yapabilrsem cok iyi olacak inşallh yaprım bunları

Hanimlar kişa ne hazirliklari yapiyorsunuz???yerimseniben
Turşu, recel, eriste, vs.. tarifleri, püf noktalari hadi hepberaber paylasalim
:icecream:

kızlar bende taze fasülye,kabak vişne seftali koydum
hafta sonuda patlıcan közlemesi ve kızartması yapcam onları koycamm
haa bide domates koycamm

arkadaşlar deepfreez de domates sadece domates saklamak için ne yapmam gerekiyo?

domatesleri olduğu gibi bütün olarak koyabilirsin,poşetlere küçük küçük doryıp koyabilirsin,robottan geçirip poşetleyebilirsin ya da buz kalıplarında dondurduktan sonra poşetleyebilirsin.

barbunya bezelye enginar yaprak gibi bircok sey yokduk dolaba
ama en cok cilek ve seftali gibi meyvelerden püre yapıp koydum.sonra bunlardan pasta sosu yapıyorum. yarım kilo cilek püresine bir bardak su 1 cay bardagı seker 2 yemek kasıgıda nişasta koyup agır agır karıstırarak pisirin. sonrada yaptıgınız pastaların üzerine süsleyin cok güzel bir lezzet arkadaslar

Hiç bir hazırlaık yapmıyorum yiyeceklerle ilgili..

Ne ihtiyacım varsa marketlerden karşılıyorum..
Yemekleri de günlük yapıyorum zaten...

bende dün bıber dizdim ipe kurutmalık kaynanamla bırlıkte oturuyoruz şimdi o köyde beni tembıhlemıs bıber alıp dizsin dıye ......
gecen hiç bişi ellememiştim bu sene yok ben yapıyorum ...

Hiç bir hazırlaık yapmıyorum yiyeceklerle ilgili..

Ne ihtiyacım varsa marketlerden karşılıyorum..
Yemekleri de günlük yapıyorum zaten...

ama canım kısın fasülye domates patlıcan almak cok saglıksız neredeyse hepsi hormonlu oluyorlar yazdan hazırlamak en mantıklıı ama genede sen bilirsin

ben konserve melemenlik yaptım
buzluğa.fasülye.patlıcan.mısır.vişne.çilek.semizotu.dolmabiber.domates.sivribiber.şeftali suyu.süt bilem attım cokacimcoook tarhana kurutulmuş patlıcan dolmabiber fasulye. turşu ve yaprak annemden gelecek benim bitti kış hazırlıkları haaaa bu arada yufka yaptık komşularımla 120 adet buda kış için darısı yapamayan tüm arkadaşlarımızın başına:lepi:kaydirigubbakcemile2

domatesleri olduğu gibi bütün olarak koyabilirsin,poşetlere küçük küçük doryıp koyabilirsin,robottan geçirip poşetleyebilirsin ya da buz kalıplarında dondurduktan sonra poşetleyebilirsin.

buz kalıplarında dondurmak guzel fıkır nasıl kullanılacak bılgı verırımısın:)

buz kalıplarında dondurmak guzel fıkır nasıl kullanılacak bılgı verırımısın:)

buz kalıplarında dondurduktan sonra poşetlere koyarsın ,aynı şeyi tavuk suyu içinde uygulayabilirsin çorbalara koymak içn.Dondur ve poşetlere koy.canım.

buz kalıplarında dondurduktan sonra poşetlere koyarsın ,aynı şeyi tavuk suyu içinde uygulayabilirsin çorbalara koymak içn.dondur ve poşetlere koy.canım.

birşey daha soracagim hani tavuk suyunu donduruyoruz ya peki sagliklimi pişmiş olarak donduracagiz ya o bakimdan mesela kozde olanlar zararli degilmiş ama diger pişen yemekleri koymak zaraliymiş tavuk suyundada boyle bir zarar olabilirmi acaba

birşey daha soracagim hani tavuk suyunu donduruyoruz ya peki sagliklimi pişmiş olarak donduracagiz ya o bakimdan mesela kozde olanlar zararli degilmiş ama diger pişen yemekleri koymak zaraliymiş tavuk suyundada boyle bir zarar olabilirmi acaba

hayır canım tavuğu haşladığın suyu donduracaksın sağlıklı tabiki çarşıdan aldığımız tavuk etsu tabletleri sağlıksız,Yemeklerini de koyabilirsin hiç bir zararı yok sadece ben kızartma koymuyorum çünki kansorejen oluyor,sağlıksız olan kızartmalar.:kahve:

Saral allah razi olsun cevapladigin icin elinin altinda hazir olmasi heleki ramazanda geliyor cok iyi olacak sagol ya:)

biber kuruttuk turşu yaptık daha salça yapacağız ya bişey sorcam meyveleri nasıl koyuyorsunuz? yöntemler neler anlatır mısınız?

kızlar ya şu mısırı dolaba nasıl atıyorsunuz.

mısırı düdüklü tencerede haşla daha sonra mısırları tane tane ufalayıp poşetlere koy.kışın ihtiyacın kadarını alıp kullanabilirsin.:kahve:

Son düzenleme:
biber kuruttuk turşu yaptık daha salça yapacağız ya bişey sorcam meyveleri nasıl koyuyorsunuz? yöntemler neler anlatır mısınız?

çilek ,böğürtleni temizleyip olduğu gibi koy,şeftaliyi kabuklarını soyup 2-3 dilm yaptıktan sonra üzerine biraz toz şeker serptim,vineyi de aynı şekilde toz şeker serperek poşetledim.:kahve:

ben üzüm, erik, şeftali ve vişne koydum. vişneelrin saplarını temizledim poşetledim. şeftalilerin kabuklarını soydum, doğrayıp poşetledim. eriklerin de kabuğunu soydum doğrayıp poşetledim. en güzeli de üzümler. onları da ayıklayıp kapaklı saklama kabına koydum. bugün çıkar ye sanki yeni alınmış gibi.

X