Mutfak Püf Noktaları Hanımlar Kışa Ne Hazırlaklar Yapıyorsunuz?

sanırım geçti canım vişnenin zamanı. bebişine bayıldım. allahım hayırlı evlat etsin. analı babalı büyütsün inş.:Saruboceq:

tşkler..bende yeni doğum yaptığım için pazara gidemedim bir türlü vişne geçmediyse koyayım diyordum difrize..kışın çocuklara meyve suyu yapıyordum..tühh...

Son düzenleme:
bende domates küp küp doğardaım koydum yine fasulye patlıcam biber

sonra birazda kurutm dolma biber felan arkadaşlar mısırı haşlayıpmı koydunuz

bende fasülyeleri ayıtladım küp küp doğranmış fasülyelerle paket paket yapıp dolaba attım.. snr sivri bibberleri kızarrtım soğuyunca yine yanlarına biraz domates koyarak dolaba attım kışın çıkartıp üzerine yoğurtla harika oluyor... dolmalık biberlerim vardı yıkayıp ayıtladım onlarıda kaldırdım..dün akşamda melemenliklerimi yapıp kaldırdım.. yazdan eriklerimi yıkayıp kaldırdım kışın çok güzel hoşaf oluyor..

Kizlar taze fasulyeyi hiç pişirmeden poşetleyip dolaba koyan varmi.biz domatesle kavurup koyuyoruz kayinvalidem böle yap dedi zahmetsiz oluyo dedi kişinda ayni pişiyo dedi bide domatesleri pişirmeden koysak bozulurmu.

Slm taze fasulyeyi biraz haşlayıp koyarsan çok güzel oluyor. Haşlamazsanız kötü bir tsdı oluyomuş. Domatesleri de bütün olarak yıkayıp kuruduktan sonra atıyorum ben. KIşın istersen doğrarsın ya da rende yaparsın.

kızlar ya mısırı haşlayıp koyan varsa çıkarınca nasıl tükettiğinizi yazarmısınız yanı nasıl ısıtıyoruz.birde üzüm şeftali v.s koyan varsa onlarıda nasıl komposto yaptıgınızı yazabilirmisiniz lütfen.

Misiri haşlamadan koydumm kişinn dolaptann çikaripp haşliyorumm çok güzell oluyorr fasülyeyi haşlayip koydum bide barbunya koydumm dolabaa

canım üzümü geçen sene direk dolaptan çıkarıp hoşaf yaptım, vişneyi de öyle. bu sene ilk kez şeftali de koydum bakalım onu deniycem denemeden sana birşey söyleyip yanıltmayım seni.

slm arkadaşlar,
bende kış için aşağıdakileri hazırladım ve son olarak turşu yapacağım.
vişne,kayısı ve çilek reçeli yaptım.
barbunya,bezelye ve bamyayı çiğden buzdolabı poşetlerine koydum.
asma yaprağı aldım biraz haşladım ve onları da poşetlere koydum.
yeşil dolma biberin içini ayıkladım ve hiç bir işlem yapmadan poşetlere koydum.
taze fasulye ve patlıcan aldım,ayrı ayrı domatesle tencerede pişirdim,poşetledim.

yarencim pişirmeden koysan hiç bişey olmaz bozulmaz yani
ben herşeyi çiğ koyuyorum

fasulyeyi domatesle pişirip koymayınca tadı ve kokusu buzlu buzlu çiğ gibi oluyor. Pişiriyorum pişiriyorum tadı çiğ gibi geliyor bence domatesle kavurup koyun, yazın olduğu gibi kalıyor

dolmalık biber temizleyip koydum dondurucuya ben, fasulye ve bezelye koydum bir de domatesle öldürüp. biberleri de unutmadım, pişirmeden direk kırmızı biber attım.

Domates

Biber

Közlenmiş kırmızı biber

Barbunya

Taze fasulye

Şimdilik bunları koydum.Dolmalık biberde koymak istiyorum fakat nasıl koyulur,lezzeti nasıl olur hiç bilmiyorum :uhm: Birde biraz şeftali,mürdüm eriği hazırlayacagım birara hoşaf için.Patlıcanları küp küp doğrayıp,biraz domatesle kavurup atmak istiyorum,umarım güzel olur.

Allah agız tadıyla yemek nasip etsin.
Hayırlı ramazanlar :1hug:

Kızlar mısırı haşlayıp buzluğa koymak istiyorum,salatalarda kullanmak için.1-2 saat önce çıkarıp,çözülmesini bekleyip tüketmek yeterli degilmi :uhm: Yoksa akşamdan alt rafamı indirmek gerek fisfisfis

Bence hersey mevsiminde güsel artik hemen hemen her yiyeceke yaz kis demeden satiliyor pek saglikli bulmuyorum recel hariç ben sadece recel turcu bide ezme yaptim bu sene

taze fasulye barbunye bamya dollmalık biber közlenmiş patlıcan kızarmış patlıcan mısır bakla zamanı taze bakla koymustum bir poşetim kaldı bunlar buzluktki yerlerini aldılar salamura yaprak bastım turşu yaptım konserve domates yaptım yalnız bizim buralarda biber salçasını herkes evinde yapar bütün komşular toplanır salçalık biberi temizlerler çektirip damda veya balkonda kuruturlar ben çalıştığım için bu yıl geç kaldım ve yapamadım sanırım hazır alacam

bende tarhana yaptım turşu yaptım tarhanayı 2 sene öncesine kadar teyzem yapar yollardı köyden ama onunda ailesi büyüdü damatlar gelinler vs. bize gelen azaldı haliyle 2 senedir annem,kardeşim,bizim gelin beraber yapıyoruz benim evde yapıyoruz yer müsait diye velakin yatakların içinden bile tarhana çıkıyor o kadar bereketli oluyor yani

Arkadaşlar ıspanağı dondurucuya nasıl koyuyosunuz annem haşlayıp suyunu sıkıp koyuyo ama haşlanınca bütün vitamini gidiyormuş haşlamadan koyulur mu?

Adanada oturan arkadaşlardan yardım lütfen! turşu zamanı nezaman kuruluyor patlıcan nasıl kurutulur bu nemde kurutma oluyormu acep?

bu sıralar tam turşu zamanı ama kurutmalıklar için biraz geç kaldın ama yinede gölgede
kurutabilirsin

benim turşularım annemle kayınvalidemden geliyor, saolsunlar..
ama ben kendim domatesli biberli sos yapıyorum kavanozlara
hatta bugünde kırmızı lahana yaptım sirkeli limonlu kavanoza..
bide kabak.havuç,patates rendeleyip az zeytinyağında tencere azcık çevirip onlarıda kavanozladım..
dolapta hazır rahat oluyo..

X