Mutfak Püf Noktaları Hanımlar Kışa Ne Hazırlaklar Yapıyorsunuz?

E

EU3

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU3
Hanimlar kişa ne hazirliklari yapiyorsunuz???yerimseniben
Turşu, recel, eriste, vs.. tarifleri, püf noktalari hadi hepberaber paylasalim
:icecream:

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Konu Sahibi EU3
dondurucuya bezelye, taze fasülye, domates, şeftali,vişne, üzüm koydum ben.

• Konu Sahibi EU3
ben de domatesle biberi birlikte küp küp doğrayıp buzluğa attım
annem türlü ve fasulye konservesi yapmış :)
benim dondurucum büyük olduğu için her seyi oraya atıyorum
dolmalık biber, bezelye , patlıcan , taze fasulye koydum
asma yaprağı bir de....

bir de yufka yapan biri bulsam üçgen yufkalardan yaptırıcam
karadenizden gelmişti bir kez hemen içini açıp dolduruosun kızartıosun çok pratik...

• Konu Sahibi EU3
henüz başlamadım malum ev taşıyorum ama yerleşince azıcıkın biber salçası yapmayı düşünüyorum. bi de deepfreeze birkaç bişi atarım... zamanım kalırsa bide domates şişelerim...

tarhana, turşu vs. annem , ananem sağolsun yapıyorlar onlardan alıyom... pek bi beleşçiyim yafff...

• Konu Sahibi EU3
Bende taze fasülye, biber, misir, attim.bezelyeyi kaçirdim ama başka şeyler atmayi düşünüyorum

• Konu Sahibi EU3
ekliyim annem domates salçası yaptı bir de biber salcası yapıcak :)
ananem de pekmez yapmış tarhana yapıyor şimdi de
2 aylık evliyim ama bayıldım ben bu kış hazırlıklarınaa yeni evliyim diye bana torpil geçiyorlar

• Konu Sahibi EU3
taze fasulye, bezelye, mısır, domates ve biber menemenlik yani,patlıcan şimdilik dolaba atılanlar

erişte, böreklik yufka, tarhana,asma yaprağı bide ramazan için turşu kurduk şimdilik

• Konu Sahibi EU3
şişe domate, patlıcan konservesi, buzluğa bezelye-fasulye, kabak ve biber dolmasıbide kayınvalidemden domates ve patlıcan kurusu isitycem

Arkadaslar nettende bir kac tarif buldum, belki kimimize yardimci olur...

Yapım aşaması biraz meşakkatlide olsada yapmaya değer doğrusu işte malzemeler:

5 kg domates

3 kg kırmızı biber

250g cin biberi

3 baş sarımsak

1 su bardağı zeytinyağ

1 su bardağı sirke

tuz

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tutam fesleğen

Öncelikle domatesler robotta veya rondoda çekilerek büyük bir tencereye konur ve kaynamaya bırakılır.Bu arada kırmızı biberlerin sapları ve çekirdekleri çıkarılarak robotta parçalanır ve 10dk kaynamış olan domateslerin üzerine eklenir ve kaynatılmaya devam edilir.20 -30 dk kaynatıldıktan sonra robotta çekilen cin biberleri ve sarımsaklar ilave edilir ve kaynatılır suyunu çekince zeytinyağı , sirke ve tuz konur 10 dk kadar kaynatılıp baharatları eklenir ve ocaktan alınır 5 dk kadar bekletildikten sonra kavanozlara doldurulur ve ters çevrilir soğumaya bırakılır.
Kış boyunca buz dolabında veya serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.Kavanozları açmak için su dolu bir kaba ters çevirip kaynatın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Beyaz Peynirle doldurulmus biber tursusu

MALZEMELER
Biber tursusu (kisa ve sisman biberler,hazir satilanlar)
300 gr.Keci peyniri
200 gr. krem peynir
yaklasik 5 yemek kasigi süt
1/3 lt. zeytin yagi
tuz
kirmizi ve kara biber
2-3 Defne yapragi
kimyon
kekik
4-5 tane zeytin

HAZRILANISI

Keci peyniri,krem peynir süt,tuz,kimyon,kekik,kirmizi ve kara biber iyice karisir püre haline gelene kadar.Daha sonra peynir harci ya cok kücük cay kasikla yada krema sIkIcI tüpün icine koyup biberlerin sapli olan kismin kesip,peynir harcini icine doldurulur.Biberin sivri uc kismini cok az kesilir ve zeytin yagi dolu kavonozun icine biberler yerlestirilir.Aralarina zeytin de konur. Biberler yaklasik 5 saat dinlendikten sonra yenebilir.Afiyet olsun.

mısırı nasıl atıyorsun dondurucuya arkadaşım?

mısırı düdüklüde haşla elinle tane tane ufalayıp poşetleyip dolaba koyarsan rahat oluyor,böylece kışın poşetten istediğin kadar alıp kullanabilirsin.şutarafagitti

ben reçel yapıyorum,turşu yaptım,dondurucuyada,mısır,közlenmiş patlıcan,şeftali, üzüm yaprağı,sivri biber koydum,fasülye,biber dolması,kırmızı biber,domates komayı düşünüyorum.Ayrıca domates ve içine küçük küçük biber koyarak ocakta pişirip dolaba domates koydum,ayrıca domates sos yaptım,

domates ve şeftali konservesi yaptım. cam kavanozlarda.

mısırı düdüklüde haşla elinle tane tane ufalayıp poşetleyip dolaba koyarsan rahat oluyor,böylece kışın poşetten istediğin kadar alıp kullanabilirsin.şutarafagitti

teşekkür ederim yardımların için arkadaşım. mısırı çok seviyorum ve kışın konservesini alıp yiyordum artık kendim yaparım hem daha saplıklı olur evde yaptığım.:teytey:

yaaa hiç göremedim ama ben bamya attım dondurucuya.denedim ve süper sonuç aldım.buralar sıcakta bamya kurutmak zormuş kurtlanabilirmiş bende dondurucuya atarak cözdüm işi..........:)

cocostar arkadaşım şu şeftali ve üzümü nasıl koyuyosun dolaba

Bende deepfreze taze fasulye, vişne, çilek, semizotu attım. Bugün 3 kg. taze barbunya aldım, çok severim onları atacağım. Azda olsa kırmızı biber közlemek istiyorum, deeprezde yer kalmadı olsa daha yapmak istediklerim var.

Veee bu hafta tarhana yapacağım (kızımla nasıl olacak bilmesemde)

Şişeye menemenlik yapan varsa nasıl yaptığınızı yazar mısınız. Herkes bereketli bir kış ve ramazan geçirir inş.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…