- 10 Aralık 2024
- 83
- 9
- 1
- 24
- Konu Sahibi zuleyhanim
-
Aslında 700 metre içinde elektrik ve su sorunu olmayan bir arsamizda var ama asla satamadikAltın almak. Oturmayacagin eve para oduyorsun ama yillari hesaba katmıyoruz örneğin 5 yıl sonraki değeri düşüyor evin.
Ama üçüncü bir seçenek olan arsayı değerlendir derim 10-15 yıl unutursan baya kar elde edersin
En mantıklısı yinede ev görünüyor1.5 sene önce ev aldık %150 zamlandı şuan aynı ev. Altın o kadar oldu mu bilmiyorum altın hiç takip etmedigim için. Bilen arkadaşlar aydınlatsın.
Peki sizce 2+1 eski ev almak mı yoksa 1+1 yeni ev almak mı kiraya verecegiz
Müteahhidin alabileceği yani imara girmemiş ama girmek üzere olan bi arsa olmalı. Ama evet arsa dediğin ha deyince sayılan bisey değilAslında 700 metre içinde elektrik ve su sorunu olmayan bir arsamizda var ama asla satamadik
Ben almazdim ev bu şartlarda , dovize yatirirdim sepet yapardim beklerdim.Şimdilik oturmayacagız tayinciyiz biz eski dediğim ev 18 yaşında bir toki dairesi
Miktarsal olarak tabi yükseliyor ama evin getirisinin 5 yıllık değeri ile altının aynı olmuyor. 10 yillik evimizi geçenlerde sattık. Bu arada içinde hiç oturmadık. Hep kiradaydı. Yeni hesaplama fırsatımız oldu yani o evi hiç almamış olsaydık altında kalsaydı daha kardaymisizEvin değeri mi düşüyor? Hiç böyle değeri duşen bir eve denk gelmedim. Seneler içinde hep yükselmiyor mu değeri?
Peki neden 1+1Altın satıp ev almayı düşünüyoruz. 1+1 yeni bir ev alacağız. Size de onu tavsiye ederim. Evler her ay 50 bin artıyor en az. Altın o kadar getirmez.
Oturduğumuz evi 55 bin dolara almıştık şimdiki değeri 100 bin dolar. Evler döviz bazında da artıyor yani
Kiraya vermesi daha kolay. Bekar çalışanlar, öğrenciler falan 1+1 tercih ediyor. 2+1 i genelde aileler tercih ediyor ama eski 2+1 ler ile yeni 1+1 ler aynı fiyata kiraya veriliyor. Satarken eski evi satması zor oluyor bir de.Peki neden 1+1
Çok teşekkür ederim cevabınız içinKiraya vermesi daha kolay. Bekar çalışanlar, öğrenciler falan 1+1 tercih ediyor. 2+1 i genelde aileler tercih ediyor ama eski 2+1 ler ile yeni 1+1 ler aynı fiyata kiraya veriliyor. Satarken eski evi satması zor oluyor bir de.
Kredi çekip bi tık iyi bi ev mi alsanız sürekli yer mi değiştireceksinizBiz lojmanda oturuyorz
haziran 2023te gram 1480mis bugun 30301.5 sene önce ev aldık %150 zamlandı şuan aynı ev. Altın o kadar oldu mu bilmiyorum altın hiç takip etmedigim için. Bilen arkadaşlar aydınlatsın.
O zaman o arsaya ev yaptırın ne uğraşıyorsunuz binayla falanAslında 700 metre içinde elektrik ve su sorunu olmayan bir arsamizda var ama asla satamadik
Annem 2020de 250 bin tlye ev aldı yarısı kredili 1500 tl galiba ödemesi. Şimdi o ev 3.5 milyon içinde 20 bine kiracısı var. Çok bireysel bi sonuç bu altın da hemen bozuluyor düşüyor insanın siniri bozuluyor. arabamı sattım altın aldım herkes yapma etme dedi. Araba değeri 1.5 senede ucuzladı piyasada benim sattığım fiyatın altına gitti hep. Ama altın değerlendi ara ara bozdurdum ama. Sonra gittim kredi çekip araba aldım tekrar. Teyzemler de kiracıya kızıp evi sattı arsa aldı borsada değerlendirdi vs evi şuan aynı ama parası arttı. Ama bu kısa dönem yani. Şuan ev fiyatları fırlayacak diyen de çok.Altın almak. Oturmayacagin eve para oduyorsun ama yillari hesaba katmıyoruz örneğin 5 yıl sonraki değeri düşüyor evin.
Ama üçüncü bir seçenek olan arsayı değerlendir derim 10-15 yıl unutursan baya kar elde edersin
İnşaata kredi çıkmıyor ve ev yaptırınca evdeki hesap çarşıya uymuyor. Bizim iliğimiz kuruduO zaman o arsaya ev yaptırın ne uğraşıyorsunuz binayla falan
Krediye gerek yokki elindeki paraya valla güzel bi 2+1 yapar zaten . Para oldukça da odaları çıkar arkasından genişletir bahçeli ev gibisi varmıİnşaata kredi çıkmıyor ve ev yaptırınca evdeki hesap çarşıya uymuyor. Bizim iliğimiz kurudu
Öyle olmuyor valla kaba inşaatına yetmez. Bir de tayinciyse de olmaz bazı meslekler 4 senede bir gider. Oda çıkma genişletme de yok plan neyse ruhsata göre o ekstra yapınca kaçak oluyor. İnşaat malzemeleri sürekli artıyor.Krediye gerek yokki elindeki paraya valla güzel bi 2+1 yapar zaten . Para oldukça da odaları çıkar arkasından genişletir bahçeli ev gibisi varmı
anladım hayırlısı olsun o zaman zenginim parası züğürtün ağzını yorarmışÖyle olmuyor valla kaba inşaatına yetmez. Bir de tayinciyse de olmaz bazı meslekler 4 senede bir gider. Oda çıkma genişletme de yok plan neyse ruhsata göre o ekstra yapınca kaçak oluyor. İnşaat malzemeleri sürekli artıyor.
Biz de deli gibi o yola girdik neler çektik alllah biliyor daha borcumuz bitmedi 1 senedir oturduğumuz halde. O zaman eldeki para üstüne kredi çekseydik şuan 6-8 bin ödememiz olacaktı borcu da bitecekti. Ama şuan hala borç var aylık 50 bin ödüyoruz. Her şey birden artıyor plan proje anahtar teslim olmadıkça ev inşaatına girilmez parasızanladım hayırlısı olsun o zaman zenginim parası züğürtün ağzını yorarmışparam yok valla parası olanda elbet kocasıyla bulur doğru yolu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?