Hanımlar buyurun güle eğlene bebeklerimizi beraber bekleyelim :))

Bu kasılmalar esnasında rahimde bölgesel olarak prostaglandin adı verilen bazı maddeler salgılanır. Ağrıya yol açan olayın bu prostaglandinlerin ya aşırı miktarda salgılanması veya kadında prostaglandinlere ağrı şeklinde bir aşırı duyarlılık cevabı oluşması olduğu kabul edilmektedir. Prostaglandin salgısı özellikle yumurtlamalı bir adet döngüsünde gerçekleşebildiğinden adet görmeden kısa süre önce başlayan ve kanama bittikten sonra tümüyle kaybolan adet sancısı bir önceki adet döngüsünde yumurtlama olduğunun en güvenilir belirtilerinden biridir.

RİA ("spiral") kadınların bir kısmında önceden var olmayan adet sancılarının ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Esasen RİA uygulamalarından sonra kadınların bir kısmının RİA'lsrını çıkarttırmak istemelereinin en önemli nedenlerinden biri budur.

RİA>> doktorun sitesinden kopyaladım kendi kafama göre yazmadım bilmenizi istedim :nazar:

iştee ben de bundan bahsediyorum.

kızlar selam benim bekleyişim biraz uzun sürecek sanırım kasık ağrımın reglle birlikte gekmemesi üzerine dr.gittim
ve 5 cm lik kistimin olduğunu söyledi. tahliller yapıldı sonuç bakalım 1 2 güne belli olacak tedavisi nasıl olur bilmiyorum ameliyat olabilir dedi sonuca göre bu süreci baya uzatıcak sanırım ben ne zaman iyileşirim ve bebek yapmaya hazır olurum acaba sürekli bir şeyim çıkıyor artık üzülmeye takatimde kalmadı...:KK43:((((((:-)2::2::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

canım geçmiş olsun. bende de kist olmuştu. adetim 10 gün gecikti ama adetle atıldı o ay. merak etme hemen ameliyat edilmez canım :KK66: adetle atarsın büyük ihtimal. benimki de 4 cm ye yakındı...

ben bu ay kistlerim içi n soğan suyu içicem, sende dene yıllardır yapılan iyi bi tedavi yöntemi sonuçt

evet soğan suyu işe yarar bence de. ben de daha adet olmadan önce tesadüfen öğrenmiştim. soğan suyu içtin 3- 5 gün. devam edicektim ama midem bulandı içemedim artık. bence dene...

Kızlar kızlar gelem miiii
Yanağızdannn öpem miiii
Siz kocanızın koynundaaaa
Ben soğuktan ölem miii????? :21::21::21:
Koca işe gitti yine adam zaten bi haftadır yurtdışında geldiğinden beri de gececi çalışıyo... Karnım şiş patlıcam sanıyorum.. Evde tek başınayı oynuyorum günlerdir.... :KK53::KK53:

Son düzenleme:
Az önce ateşimi ölçtüm dil altından 37.4 girçekten ii değilim ben :KK53::KK53: karnıma biri bise batırsa sanki fısss diyivercek acayip şiş 3 gündür... :KK53::KK53:

Yanağızdannn öpem miiii
Koca işe gitti yine adam zaten bi haftadır yurtdışında geldiğinden beri de gececi çalışıyo... Karnım şiş patlıcam sanıyorum.. Evde tek başınayı oynuyorum günlerdir.... :KK53::KK53:

kuzummm bu hafta bende soğuktan ölüyorum eşim gece çalışıyo:KK37:

doktora ne zaman gidiyosun
kanama devam ediyomu?

Yanağızdannn öpem miiii

canım kanaman devam ediyomu :18::18::18:

kuzummm bu hafta bende soğuktan ölüyorum eşim gece çalışıyo:KK37:

doktora ne zaman gidiyosun
kanama devam ediyomu?

Mujummmmm özledim kız seniii :KK54::KK54: gel sarılıp yatalım kardeş kardeş :KK34::KK34:
Kanamam bitti sayılır cok azıcık tozpembe sadece.. Ama karnım şişti davul gibi şimdi de ve ateşim yüksek.. Ateşime bakarak en azından adet olmadığını kestirebiliyorum şimdilik...
Haftaya salı randevum var su Amerika'dan gelen doktor amcaylana ne varsa sallıcam torbanın dibini :KK9::KK9:

Bn su salak kanama için doktora gittim ya Cumartesi günü... Kocişim de yurtdışından gelmişti ya o gün ... dedi ki madem sen hastasın biz bişe yapamıcaz en azından ben bi test daha yaptırıyımm...
Neyse yaptırdık o gün... Dün sonuçlar geldi 42 milyon çıkmış cızlarrrrr.... :KK52::KK52::KK52::KK52: çok mutlu oldummm en azından o baya yüzümü güldürdü.. :KK23::KK23:

Bn su salak kanama için doktora gittim ya Cumartesi günü... Kocişim de yurtdışından gelmişti ya o gün ... dedi ki madem sen hastasın biz bişe yapamıcaz en azından ben bi test daha yaptırıyımm...
Neyse yaptırdık o gün... Dün sonuçlar geldi 42 milyon çıkmış cızlarrrrr.... :KK52::KK52::KK52::KK52: çok mutlu oldummm en azından o baya yüzümü güldürdü.. :KK23::KK23:

ohh ne güzel yükselmiş dimi :KK8::KK8::KK8:

ohh ne güzel yükselmiş dimi :KK8::KK8::KK8:

Aay evet PAPATYAMMM ilk test 7milyondu yıkıldık resmen o zaman yaaa ... 2.test 16milyon çıkmıştı bu da 3. İşte :KK43::KK43: çok duygusallandımmmm... Demek ki besinlerle ciddi anlamda alakası var yaaa ameliyata falan gerek yok morfolojısıde gayet ii ... Çok sevindim yaaaa :KK9:

X