Hanımlar ben ne yapayım böyle

cileklisakiz7

Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2022
79
41
Öncelikle herkese merhaba ben 4 aylık evliyim eşimin annedi ablası ve ablasının çocukları (3ve 7 ) başka şehirdeler ve sürekli tatillerde gelip bizde kalacaklarmış zaten 2 aylık evliyken gelip kaldılar bir de şimdi ara tatilde 10 gün kalacaklar yani anladınız bakın sorun kalmaları değil sorunum çocuklar. Kınamak istemiyorum ama çocuklar çok yaramaz ve pisler. Uyarmıyırlar ilgilenmiyorlar sürekli peşlerinde koşma ihtiyacı duyuyorum çünkü haliyle anlarsınız yeni evliyim evime ve eşyalarıma karşı dikkatliyim para kolay kazanılmaz sonuçta ben ne yapacağımı bilmiyorum düşünmekten kafayı yedim akıl verin eşime söylüyorum tartışma çıkıyor hep

Gelmeyin yoruluyorum cocuklar evime zarar veriyor istemiyorum deseniz misafirlere esiniz sorun cikarir mi?

Ankara'da yaşıyormuşsunuz. Tatil beldesi olarak tercih edilen bir yerde de değilmişsiniz. Eşinizin annesi ve ablası nerede yaşıyorlar ? Amaç özlem gidermekse onları ziyarete siz de gidebilirsiniz.

İpleri baştan vermeyin kesinlikle ne kadar kavga çıkarsa çıksın. 2 yada 4 aylık yeni evli insanın evine gelinmez ayıptır.

Ankara'da yaşıyormuşsunuz. Tatil beldesi olarak tercih edilen bir yerde de değilmişsiniz. Eşinizin annesi ve ablası nerede yaşıyorlar ? Amaç özlem gidermekse onları ziyarete siz de gidebilirsiniz.
muhtemelen bu kadınlar çalışmıyor, gelip bol bol kalabilirler okul tatilerinde
konu sahibinin eşi öğretmen değilse ara tatillerde gitmek gibi bir lüksünün olacağını sanmıyorum
öğretmen değilse şayet zaten senelik 2 hafta izni vardır muhtemelen o zaman da memlekete anasına ablasına gitmesin yav.

Sizi yok sayıyorlar oğlumuzun evi diye düşünüyorlar. Ben deliyim bu konularda ya onlar gelmeden bende ailemin yanına tatile gidiyorum derdim yada aynı tarihte kendi ailemi davet ederdim. Sinirlendim bu konuya 4 aylık evlilik, yeni hayatınıza eşinize adapte olamadan sık sık gelmeleri doğru değil.

Ne büyük terbiyesizlik ya....Bence baştan bu kadar izin vermeyin.Siz davet etmeden ne diye geliyorlar yeni evlisiniz...Ben bu insanlardaki rahatlığı anlayamıyorum.Ben kendi kardeşime davet edilmeden oturmaya gitmiyorum kaldı ki kalmaya gidicek hele ki iki çocukla

İstemiyorum diyin söyleyin soğukluk olursada olsun.Baştan ya bu önlemi alırsın ya da hadi sana geçmiş olsun.Geleceklerse yılda 1 hafta 10 gün gelinir biter.Sen kimsenin hizmetçisi değsin.
Ama bu kuralı kendi ailenede uygula.alısın yoksa sıkıntı çıkar.

Size danışmadan, sormadan etmeden kendi kendilerine karar mı veriyorlar? Birine gitmeden evin hanımına sorulur müsait misin değil misin diye. Ve de nasıl kendi kendilerine her tatil 10 gün sizde kalmaya karar verebiliyorlar? İnsanın özel hayatı var ya bir ailesiniz artık. Hani mecburiyet olur bilmem ne kalınır birkaç gün,1 hafta neyse. Ne o her tatil 10 gün? Tatil evi miymiş eviniz? Eşinizin bu konuda sizin fikrinize önem vermeden onay vermesi hiç kabul edilebilir değil. Gelin kaynanasına bakmak, hizmet etmek zorunda değil. Sanki kendilerine hizmet ettirmeyi beklemiş gibi bir halleri var. Güzellikle evin hanımına sorulur, uygunluk durumuna göre birkaç gün kalınabilir ayrı konu da bu da abartı yani ne alaka. Eşinizle oturun doğru düzgün konuşun. Biz daha yeni evlendik. Annen ve ablan tabii ki gelsinler misafir edeyim ama her tatil 10 gün kabul edemem. Bizim de bir özel hayatımız var, düzenimiz var. Daha evliliğe yeni alışmaya çalışırken bu şekilde zorlanıyorum. Sen de annenlerle konuş bu konu yüzünden aramızın bozulmasını ve tartışmayı istemiyorum. Herkesin kendi evi var. Misafirlikse birkaç gün kalsınlar fakat her tatilde 10 gün bize yatılı gelmelerini kabul edemem. Senin de bu konuda daha duyarlı olmanı bekliyorum. Benim annemler,kardeşim cümbür cemaat gelse her tatil 10 gün hoşuna gider mi? Gitmez. Biraz sen de empati yap. Daha yeni evli insanlar da bu kadar bunaltılmaz. Böyle başlayıp böyle gitmesini istemiyorum. Özel hayatımıza biraz daha saygı duymalarını bekliyorum. Bu sınırı biraz da senin koyman lazım vs vs diye eşinizle konuşun. O da hemen celallenmesin. Annesiyse annesi, ablasıysa ablası bu kadar mıç mıç olmaya gerek yok. Evlerinde su mu çıkmış da her tatil 10 gün sizde kalacaklar, ne ala memleket ya tövbe Yarabbim.

Ay hem de ne ailesi çok kıymetlidir evde hemen bir soğukluk olur bu konu açılınca
Sizi saymayan, değer vermeyen ve hiç kıymetinizin olmadığı kocanızı suçlamak geliyor mu hiç aklınıza? Aileme mık dersen soğurum senden diyor adam ama siz koltuk halı derdindesiniz. Benim için her iki taraf da eşittir. Kocam böyle yaparsa aynı günler kendi ailemi de çağırırım herkes üst üste yatar. Ha benimkiler yapmaz diyorsanız siz çıkın gidin ailenizin evine. Herkes anasını babasını görsün değil mi? Soğursak ikimiz de soğuruz, işimize gelmezse ikimizin de gelmez. Böyle koca olacağına hiç olmazsın. Suçu başkalarında ablasında annesinde aramayın, suçlu yanınızda yatağınızda.

Tam aklımdaki cevabı vermissin

İnsanlar yeni eşya aldın demezler maalesef.Esinizle konuşun.Siz ses ederseniz gelin olursunuz.

Asla kabul etmem asla. Eşim ister hır çıkarsın ister evden soğuyup dışarda yatsın gram umrumda olmaz ben kimsesin enayisi değilim. Evimde tatil evi değil.

Şuan bende halamlardayim.3 gün oldu.Aslinda babam geldi evde sıkılmayim diye bende geldim.Her sabah 6 da uyaniyorlar.Bende 9 kadar uyuyunca kendimi suçlu hissediyorum.Halam ev supururken bulaşık yıkarken yardım da istemiyor. Sıkılıyorum internetim dayanmadı.Babam sabahtan eniştemle gezmeye çıkıyor.Bende uykusuzluga dayanamam diye gitmedim.Amca kızım var onun yanına gitsem yengem kal diye ısrar edecek.Orada da kalmayı sevmiyorum.

3 yasında bir cocuk annesi olarak anneme gidince bile diken üstündeyim 3 yasındaki bebe dağıtıyor kırıp döküyor diye millet kardesimin evi diyip yeni gelinin evine gidiyor bu ne gamsızlık ya.Kabul etmeyin geleceklerse de yatıya neden geliyorlar annesinin evi yok mu orada niye kalmiyor ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…