Çocuklar evime zarar veriyor derseniz siz suçlu olursunuz bunu onlara söylemeyin, ama eşinizle konuşun. Şimdi aynı sorunu ben de yaşıyorum, bizde görümcemin kızı büyük o bakımdan çocukların gelmesi ile ilgili bir sorun yaşamıyorum. Ancak kayın ailem gelir ve en az 1 ay kalırlar. Ben de çok yoruluyorum ama buna bir çözüm bulamadım. Gelmeyin diyemiyorum. Ya da geldiniz bu kadar uzun kalmayın da diyemiyorum. Size önerim ya bu durumu kabulleneceksiniz ve onların gelecekleri zaman çocukların zarar verebileceği tüm eşyaları, ne bileyim, vazo, biblo, ortadan kaldıracaksınız, koltuklara da örtü vb şeyler alıp sereceksiniz, aklınıza gelen tüm önlemleri alacaksınız, geldiklerinde de "misafirlik 3 günlüktür gerisi misafirlik değildir" sözünü kendiniz için benimseyip hizmet etmeyeceksiniz. Ya da gelmelerini hiç istemiyorsanız, benim göze alamadığımı yapıp, kavga kıyameti göze alıp "gelmesinler" deyip eve sokmayacaksınız. Bir diğer alternatif de eşinizle anlaşıp tatillerde başka yere gideceksiniz ya da gitmiş gibi yapacaksınız.