- 1 Mayıs 2023
- 1.853
- 5.593
-
- Konu Sahibi cileklisakiz7
Ama sizinki farklı. Ben böyle durmadan keyfiye zırt pırt sülalece gidenleri kastediyorumŞuan bende halamlardayim.3 gün oldu.Aslinda babam geldi evde sıkılmayim diye bende geldim.Her sabah 6 da uyaniyorlar.Bende 9 kadar uyuyunca kendimi suçlu hissediyorum.Halam ev supururken bulaşık yıkarken yardım da istemiyor. Sıkılıyorum internetim dayanmadı.Babam sabahtan eniştemle gezmeye çıkıyor.Bende uykusuzluga dayanamam diye gitmedim.Amca kızım var onun yanına gitsem yengem kal diye ısrar edecek.Orada da kalmayı sevmiyorum.
Ipi baştan eline verirseniz bir daha kurtaramazsınız bu durumu ve hep böyle devam eder. Gerekirse günlerce küs kalsın ama kabul etmeyin. Tatil köyü mü sizin eviniz, bu ne saçmalık? Kimsenin evi otel gibi kullanılmaz zaten ama 4 aylık evlinin evine mecburiyet dışında hiç gelinmez kalmaya..Öncelikle herkese merhaba ben 4 aylık evliyim eşimin annedi ablası ve ablasının çocukları (3ve 7 ) başka şehirdeler ve sürekli tatillerde gelip bizde kalacaklarmış zaten 2 aylık evliyken gelip kaldılar bir de şimdi ara tatilde 10 gün kalacaklar yani anladınız bakın sorun kalmaları değil sorunum çocuklar. Kınamak istemiyorum ama çocuklar çok yaramaz ve pisler. Uyarmıyırlar ilgilenmiyorlar sürekli peşlerinde koşma ihtiyacı duyuyorum çünkü haliyle anlarsınız yeni evliyim evime ve eşyalarıma karşı dikkatliyim para kolay kazanılmaz sonuçta ben ne yapacağımı bilmiyorum düşünmekten kafayı yedim akıl verin eşime söylüyorum tartışma çıkıyor hep
Bazi insanlar oğlunun evini kendi evi görüyor.Aynisini yaşadım.Hem eşyalar ortak alınsın dendi.Hemde en çok erkek tarafı gelmeliymis.Bak sen.Ama sizinki farklı. Ben böyle durmadan keyfiye zırt pırt sülalece gidenleri kastediyorum
Ankara merkezi için dediğiniz doğru fakat Ankara'da belli yerlerde kanyon gölet vs var.Merkezden ulastikca köyler var.Termal tesisler kaplıcalar var.Ankara'da yaşıyormuşsunuz. Tatil beldesi olarak tercih edilen bir yerde de değilmişsiniz. Eşinizin annesi ve ablası nerede yaşıyorlar ? Amaç özlem gidermekse onları ziyarete siz de gidebilirsiniz.
Ay teşekkür ederim yorumlarınız için inanın o kadar çaresizim onlar gelmeden haftalar öncesi stres başlıyor bende otel gibi kullanıyorlar resmen canımı sıkıyor bu durum bir de eşim çalışıyor tüm gün onlarla ben yalnızımÇocuklar evime zarar veriyor derseniz siz suçlu olursunuz bunu onlara söylemeyin, ama eşinizle konuşun. Şimdi aynı sorunu ben de yaşıyorum, bizde görümcemin kızı büyük o bakımdan çocukların gelmesi ile ilgili bir sorun yaşamıyorum. Ancak kayın ailem gelir ve en az 1 ay kalırlar. Ben de çok yoruluyorum ama buna bir çözüm bulamadım. Gelmeyin diyemiyorum. Ya da geldiniz bu kadar uzun kalmayın da diyemiyorum. Size önerim ya bu durumu kabulleneceksiniz ve onların gelecekleri zaman çocukların zarar verebileceği tüm eşyaları, ne bileyim, vazo, biblo, ortadan kaldıracaksınız, koltuklara da örtü vb şeyler alıp sereceksiniz, aklınıza gelen tüm önlemleri alacaksınız, geldiklerinde de "misafirlik 3 günlüktür gerisi misafirlik değildir" sözünü kendiniz için benimseyip hizmet etmeyeceksiniz. Ya da gelmelerini hiç istemiyorsanız, benim göze alamadığımı yapıp, kavga kıyameti göze alıp "gelmesinler" deyip eve sokmayacaksınız. Bir diğer alternatif de eşinizle anlaşıp tatillerde başka yere gideceksiniz ya da gitmiş gibi yapacaksınız.
Yok zaten maksat tatil değil bütün akrabalar burda ve çocukalrın babası o yüzden onu görsün diye getiriyorlarAnkara'da yaşıyormuşsunuz. Tatil beldesi olarak tercih edilen bir yerde de değilmişsiniz. Eşinizin annesi ve ablası nerede yaşıyorlar ? Amaç özlem gidermekse onları ziyarete siz de gidebilirsiniz.
Herkeste normal karşılıyor e zaten ayda bir iki ayda bir geliyorlar diye canım nesi normal bununSizi yok sayıyorlar oğlumuzun evi diye düşünüyorlar. Ben deliyim bu konularda ya onlar gelmeden bende ailemin yanına tatile gidiyorum derdim yada aynı tarihte kendi ailemi davet ederdim. Sinirlendim bu konuya 4 aylık evlilik, yeni hayatınıza eşinize adapte olamadan sık sık gelmeleri doğru değil.
O pek sever misafiri istiyor ki evin kapısını açalım içerisi dolsun taşsın vallahi çok bunaldım 4 aylık insan evliliğinden soğur mu ben soğudumSize danışmadan, sormadan etmeden kendi kendilerine karar mı veriyorlar? Birine gitmeden evin hanımına sorulur müsait misin değil misin diye. Ve de nasıl kendi kendilerine her tatil 10 gün sizde kalmaya karar verebiliyorlar? İnsanın özel hayatı var ya bir ailesiniz artık. Hani mecburiyet olur bilmem ne kalınır birkaç gün,1 hafta neyse. Ne o her tatil 10 gün? Tatil evi miymiş eviniz? Eşinizin bu konuda sizin fikrinize önem vermeden onay vermesi hiç kabul edilebilir değil. Gelin kaynanasına bakmak, hizmet etmek zorunda değil. Sanki kendilerine hizmet ettirmeyi beklemiş gibi bir halleri var. Güzellikle evin hanımına sorulur, uygunluk durumuna göre birkaç gün kalınabilir ayrı konu da bu da abartı yani ne alaka. Eşinizle oturun doğru düzgün konuşun. Biz daha yeni evlendik. Annen ve ablan tabii ki gelsinler misafir edeyim ama her tatil 10 gün kabul edemem. Bizim de bir özel hayatımız var, düzenimiz var. Daha evliliğe yeni alışmaya çalışırken bu şekilde zorlanıyorum. Sen de annenlerle konuş bu konu yüzünden aramızın bozulmasını ve tartışmayı istemiyorum. Herkesin kendi evi var. Misafirlikse birkaç gün kalsınlar fakat her tatilde 10 gün bize yatılı gelmelerini kabul edemem. Senin de bu konuda daha duyarlı olmanı bekliyorum. Benim annemler,kardeşim cümbür cemaat gelse her tatil 10 gün hoşuna gider mi? Gitmez. Biraz sen de empati yap. Daha yeni evli insanlar da bu kadar bunaltılmaz. Böyle başlayıp böyle gitmesini istemiyorum. Özel hayatımıza biraz daha saygı duymalarını bekliyorum. Bu sınırı biraz da senin koyman lazım vs vs diye eşinizle konuşun. O da hemen celallenmesin. Annesiyse annesi, ablasıysa ablası bu kadar mıç mıç olmaya gerek yok. Evlerinde su mu çıkmış da her tatil 10 gün sizde kalacaklar, ne ala memleket ya tövbe Yarabbim.
Misafir istiyorsa birbirlerinde kalsınlar. Evleri dolup taşsın ne güzel. Gelen 10 gün giden 20 gün kalsın kendilerinde. Başkasına emrivaki ne gitmeye çalışıyorlar.O pek sever misafiri istiyor ki evin kapısını açalım içerisi dolsun taşsın vallahi çok bunaldım 4 aylık insan evliliğinden soğur mu ben soğudum