- 2 Ekim 2014
- 2.335
- 5.030
- 38
-
- Konu Sahibi dipsiz kuyu
Bende çok isterdim giriş kat yada müstakil ama maalesef evi satın aldık kredi ödüyoruz halaBen çocuklar büyüyene kadar giriş katlarda oturdum hep. Alt katta kimse oturmuyordu. Çok rahat ettim. Üst katlarda da tesadüfen hep bebekli, çocuklu insanlar oturdu. Sıkıntı yaşamadım. Ama pandemi döneminde üst katıma bebekli bir aile taşındı. Öocuklarım evdeydi zaten sürekli, enerjilerini atamıyorlardı. Birkaç kere sorun çıkardılar. Uyuyan bebekleri uyanmış falan. Bu dönemde herkes birbirini idare edecek dedim artık. Baktım ki olmuyor, taşınma fikrim vardı zaten, hemen hayata geçirip içinde oyun parkları ve kocaman bahçesi olan bir siteye taşındım. Taşınmak şu dönemde çok zor, imkânınız varsa, şartları uydurabilirseniz giriş katta bir daireye taşınmanızı önerebilirim.
Ee madem her gelenden rahatsızlar sıkıntı onlarda. Benim sese hassasiyetim olsa ya en üst katta otururum ya da yalıtım yaptırırım. Komşu hem cebini ayarlayıp yalıtım yaptırmıyor hem de milleti boğazlıyor. Siz de halı kullanmıyorsanız kullanmalısınız. Sesi bir miktar sönümlerİnanın kaldırdım çünkü bizden önceki ev sahibiylede boğaz boğaza kavga etmişler çocuk sesi yüzünden biz de sorun yaşayınca deliye bulaşmayalım diye sterse girdik
Ben de öyleyim işte.yaşama amacım olsun diye çocuk yapmak da sağlıklı mi sizce?.neyse yine de bilinçli birisiniz.ama bence gerek yok.hiç çocuğunuz yok sanırım ki sadece perişanlık rezillik diye bakıyorsunuz olaya eğer öyle bakacaksak çalışmak da perişanlık yaşamak da perişanlık insanların çoğu kötü napalım yani bütün insanları öldürelim mi çalışmayalım dilenelim mi yaşamayalım intihar mı edelim? Hiç bir şey kolay değil evet çocuk büyütmek de kolay değil ama yine dünyaya gelsem yine anne olurum hayatım da pişman olmayacağım tek şey çocuklarım. Dünyadaki hiç bir zevkle hiç bir güzellikle kıyaslayamam onların sevgisini. Bende zamanında sizin gibi atıp tutuyordum çok sorunlu bir aileden geldiğim için sürekli depresif intihara meyilli ne gerek var yaşamaya dünya kötü modunda takılıyordum. Evet dünya kötü zaman kötü hangi zaman iyiydi ki dünya tarihini biraz biliyorsanız var olduğundan beri ne zaman insan oğlunun yüzü güldü ki. Asla evlenmem çocuk sahibi olmam diyen ben 2 çocuğum var şu an ve benim yaşama sebeplerim eskiden yaşamasam da olur diye ben şimdi ölümden çok korkar oldum olur da ölürsem çocuklarım annesiz kalırlar diye geleceğe dair hiç umudum yokken şimdi çocuklarım için umutla bakıyorum hayaller kuruyorum gerçekleşir mi bilmem ama gerçekleşme ihtimali bile beni mutlu ediyor. Biraz hayatın akışına bırakın kendinizi hayat ne bu kadar nefret edilecek kadar kötü nede toz pembe kum tanesiyiz sonuçta yaşayacağız ve öleceğiz çok da ciddiye almamak lazım.
Yok kullanıyorum halı ama sanırım ben yazın parke üstüne yalıtım yaptıracağımEe madem her gelenden rahatsızlar sıkıntı onlarda. Benim sese hassasiyetim olsa ya en üst katta otururum ya da yalıtım yaptırırım. Komşu hem cebini ayarlayıp yalıtım yaptırmıyor hem de milleti boğazlıyor. Siz de halı kullanmıyorsanız kullanmalısınız. Sesi bir miktar sönümler
Yapmaz olur muyum ama inanın her çocuk çok farklı büyük oğlum bu tarz oyunları oynarken bu hiç sevmiyor oturmak istemiyor çünkü oturtamıyorumYaptığınız çok yanlış zaten hali hazırda bi konuşma geriliği varmış çocuk sizi bütün gün görmüyor gördüğü 2-3saat ondada tv karşısına oturtuyorsunuz. Boya yapın bir sürü boya çeşiti var parmak boya sulu boya hamur oynatın tepsi içinde etkinlik yapın bir sürü alternatifiniz var
Gidin tedavi olun lütfen artık yaEee yetiştirmeyin insan falan diyordur onlar da.biz mi dedik yetiştirin diye.her çocuklu çocuklu konuya da yazacağım.hayat hiç güzel bir şey değil.lütfen yapmayın artık çoluk çocuk.rezillikten, acıdan, perişanlıktan başka birşey değil.ohh iyi yapıyorlar.kimse için bir anlamımız yok, sizin çocuğunuzun da yok.ben geberip kurtulsam diye bakıyorum, siz yenilerini getirip bir de anlayış bekliyorsunuz.sana mi soracağım diyeceksiniz ama kimi uyandırabilirsem kârdır.sevipmiyoruz işte yani.ne biz me çocuğumuz.niye ısrar ediyorsunuz.sanki yetiştirdikleriniz de çok bir halta benziyor.toplumun hâli ortada.çok elit bir toplumuz da benim mi haberim yok.
Herkes hayatı sevmek zorunda değil.sevmeyen de hasta değil.Gidin tedavi olun lütfen artık ya
Her konuya saçma sapan yazıyorsunuz
ahh sizi çok iyi anlıyorum çocuğum yok ama teyzeyim yeğenim srf koşuyo diye üst komşu evimi bastı üstelik 18 20yaşlarında 4yldr küsüz napalım bebeleri zinciremi vuralımHerkese merhaba. Daha öncede konu açmıştım alt komşumun sıkıntılı olmasından dolayı en ufak bir sese bile duvara vurmasından bahsetmiştim. 22 aylık bir bebeğim var zaten geç yürüdü haliyle sustan durdan anlamıyor. Ben çalışıyorum akşam eve 7 gidiyorum haliyle çocuk bizi görünce sevincinden yerinde duramıyor sürekli koşturuyor kahkahalar eğlenmeler ve çoğunlukla da ağlamaları var (2 yaş sendromu). Alt kata ses gidecek diye bebeğimi oturmaya zorluyorum oyuncak oynatmaya çalışıyorum ama asla oynamıyor zaten onları da alıp yere etrafa atıyor ses çıkarıyor diye artık topladım hiç oyunca vermiyorum eline mecburen tv açıyorum zaten anneannesi bakıyor akşama kadar o da açıyor tv çünkü yetişemiyor bir de ben açıyorum ses yapmasın diye ama o kadar kötü hissediyorum ki kendimi ben bu çocuğa bu kötülüğü neden yapıyorum diye çünkü konuşma geriliği de var tv olmaması gerekirken ben ses yapmasın diye tv açıyorum. Siz bebeklerinizi nasıl oyalıyorsunuz küçücük bebeğin koşmasını nasıl engelliyorsunuz yada engellemiyor musunuz?
Desene benim komşular cok şanslıdır aksam evi olsan kaçarsın o kadar altan üsten sesler geliyor cocuk sesleri ama ben hiç rahattsız olmuyorum cünkü adı üsttünde cocuk bahçe yok evdede ses etmeseler nasıl enerjilerini atacaklar saat 10 kadar müsade etmisim gel görki üst komsum o kadar bişey sirkeme dedigim halde herseyi sirkeliyor malesef ben ona cocuk için anlayış gösterdigim gibi o bana göstermiyor ben balkunu silerim ama onu da ALLAH havalet ettimHerkese merhaba. Daha öncede konu açmıştım alt komşumun sıkıntılı olmasından dolayı en ufak bir sese bile duvara vurmasından bahsetmiştim. 22 aylık bir bebeğim var zaten geç yürüdü haliyle sustan durdan anlamıyor. Ben çalışıyorum akşam eve 7 gidiyorum haliyle çocuk bizi görünce sevincinden yerinde duramıyor sürekli koşturuyor kahkahalar eğlenmeler ve çoğunlukla da ağlamaları var (2 yaş sendromu). Alt kata ses gidecek diye bebeğimi oturmaya zorluyorum oyuncak oynatmaya çalışıyorum ama asla oynamıyor zaten onları da alıp yere etrafa atıyor ses çıkarıyor diye artık topladım hiç oyunca vermiyorum eline mecburen tv açıyorum zaten anneannesi bakıyor akşama kadar o da açıyor tv çünkü yetişemiyor bir de ben açıyorum ses yapmasın diye ama o kadar kötü hissediyorum ki kendimi ben bu çocuğa bu kötülüğü neden yapıyorum diye çünkü konuşma geriliği de var tv olmaması gerekirken ben ses yapmasın diye tv açıyorum. Siz bebeklerinizi nasıl oyalıyorsunuz küçücük bebeğin koşmasını nasıl engelliyorsunuz yada engellemiyor musunuz?
Üremek için elit olmak şart mıymış? Ben daha önce duymamıştım. Tüh elit de değilim.Eee yetiştirmeyin insan falan diyordur onlar da.biz mi dedik yetiştirin diye.her çocuklu çocuklu konuya da yazacağım.hayat hiç güzel bir şey değil.lütfen yapmayın artık çoluk çocuk.rezillikten, acıdan, perişanlıktan başka birşey değil.ohh iyi yapıyorlar.kimse için bir anlamımız yok, sizin çocuğunuzun da yok.ben geberip kurtulsam diye bakıyorum, siz yenilerini getirip bir de anlayış bekliyorsunuz.sana mi soracağım diyeceksiniz ama kimi uyandırabilirsem kârdır.sevipmiyoruz işte yani.ne biz me çocuğumuz.niye ısrar ediyorsunuz.sanki yetiştirdikleriniz de çok bir halta benziyor.toplumun hâli ortada.çok elit bir toplumuz da benim mi haberim yok.
Oluyorum.ama dayanabilmek için.Sen tedavi oluyo musun? Ciddi soruyorum?
Taşınma ihtimaliniz varmı ? Bende 3 katta oturuyodum, koşma sesi, beşik sallama sesinden rahatsız oluyorlarmis. Giriş katına taşındım alt katta kimse yok, çocuklarda rahat bende rahatBütün oyuncakları kaldırdım fırlatmasın diye ama koşmasını da engellemek zorunda kalıyorum eşim de sürekli alttakilerle yüz göz olmamak için koşmasın otur oturt deyip durduğu için bende zaptedemediğimden mecbur kalıyorum.
Onun odasında da oynatamıyoruz altında genç çocuk yks ye hazırlanıyor sesten rahatsız olmasın diye bizimle salonda oynuyor işte elinde ki oyunca düştü diye pat diye duvara vuruyorlar sürekli
Kopmuyor işte kıyamet napalım.Oluyorum.ama dayanabilmek için.
Çocuk sesinden rahatsız olan apartmanda oturmasın. Lütfen tv açmayın, oyuncak oynamazsa nasıl kendini geliştirip dünyayı keşfedecek ya da nasıl vakit geçirecek bu bebiş. Benim komşum normal bebek gürültüsüne şikayete gelse müstakil eve çıkın rahatsız oluyorsanız derdim. Zaten gece uyuyormuş dediğinize göre akşam 2-3 saat de sabretsinler bir zahmet. Komşu şikayete gelirse açmayın kapıyı.Herkese merhaba. Daha öncede konu açmıştım alt komşumun sıkıntılı olmasından dolayı en ufak bir sese bile duvara vurmasından bahsetmiştim. 22 aylık bir bebeğim var zaten geç yürüdü haliyle sustan durdan anlamıyor. Ben çalışıyorum akşam eve 7 gidiyorum haliyle çocuk bizi görünce sevincinden yerinde duramıyor sürekli koşturuyor kahkahalar eğlenmeler ve çoğunlukla da ağlamaları var (2 yaş sendromu). Alt kata ses gidecek diye bebeğimi oturmaya zorluyorum oyuncak oynatmaya çalışıyorum ama asla oynamıyor zaten onları da alıp yere etrafa atıyor ses çıkarıyor diye artık topladım hiç oyunca vermiyorum eline mecburen tv açıyorum zaten anneannesi bakıyor akşama kadar o da açıyor tv çünkü yetişemiyor bir de ben açıyorum ses yapmasın diye ama o kadar kötü hissediyorum ki kendimi ben bu çocuğa bu kötülüğü neden yapıyorum diye çünkü konuşma geriliği de var tv olmaması gerekirken ben ses yapmasın diye tv açıyorum. Siz bebeklerinizi nasıl oyalıyorsunuz küçücük bebeğin koşmasını nasıl engelliyorsunuz yada engellemiyor musunuz?