Hani kimse kimsenin çocuğunun sesini çekmek zorunda değil ya peki el kadar bebekleri nasıl oyalıyorsunuz?

Çocuğun kahkahası da mi sorun? İyi misiniz ?
Bağırıyorsa bağırsın, çok yüksek sesli olursa dikkatin başka yere çekersiniz. Bakış açınızı hic sağlıklı bulmadım.
Komşu sorun çıkarmasın diye çocuğu puta cevirmeye çalışmak bu.
Yazık çocuğa kahkaha yok, oynamak yok, koşmak yok, hiçbir şey yok yani. Televizyon karşında uyuşsun bütün gün. Eşiniz komşu bahanesiyle iş sonrası kafa dinlemek istiyor bence. Çünkü sağlıklı düşünen hiçbir anne baba çocuğu bu kadar baskılamaz.
Yok inanın öyle değil büyük oğlum daha yaramazdı onu zapdetmek daha zordu ama hiç bir komşuyla sorun yaşamamıştık o yüzden eşimde hiç sorun etmezdi ama bunlar sıkıntılı insanlar gerçekten duş sesi geliyor diye bile söyleniyorlar

7 de geliyorsanız zaten iki buçuk saat vakit geçirip sonra uyutuyormuşsunuz. Ve gündüz de anneanne baktığı için TV ye maruz kalıyormuş. Komşu en ufak seste vurmaya devam etsin yapacak bir şey yok çocuk bu yani geç saatlerde de gürültü çıkarmıyormuşsunuz zaten ne istiyor ki bu komşu sizden. Taşınma durumunuz da yoksa çözüm çocuğunuzu kısıtlamak olmamalı komşuyla aranız bozulsun çocuktan önemli değil. Annenizin sağlık durumu nedir şehrinizde kapalı çocuk oyun alanları var mı anneniz oraya götürebilir gün içinde mesela enerjisini atmış olur geldiğinde öğle uykusu yapıyorsa uyur yemekti biraz oyundu derken siz gelirsiniz zaten.
Taşınma durumumuz yok ev sahibiyiz annem bypass ameliyatlı en fazla sitenin bahçesine çıkarabiliyor maalesef

Herkese merhaba. Daha öncede konu açmıştım alt komşumun sıkıntılı olmasından dolayı en ufak bir sese bile duvara vurmasından bahsetmiştim. 22 aylık bir bebeğim var zaten geç yürüdü haliyle sustan durdan anlamıyor. Ben çalışıyorum akşam eve 7 gidiyorum haliyle çocuk bizi görünce sevincinden yerinde duramıyor sürekli koşturuyor kahkahalar eğlenmeler ve çoğunlukla da ağlamaları var (2 yaş sendromu). Alt kata ses gidecek diye bebeğimi oturmaya zorluyorum oyuncak oynatmaya çalışıyorum ama asla oynamıyor zaten onları da alıp yere etrafa atıyor ses çıkarıyor diye artık topladım hiç oyunca vermiyorum eline mecburen tv açıyorum zaten anneannesi bakıyor akşama kadar o da açıyor tv çünkü yetişemiyor bir de ben açıyorum ses yapmasın diye ama o kadar kötü hissediyorum ki kendimi ben bu çocuğa bu kötülüğü neden yapıyorum diye çünkü konuşma geriliği de var tv olmaması gerekirken ben ses yapmasın diye tv açıyorum. Siz bebeklerinizi nasıl oyalıyorsunuz küçücük bebeğin koşmasını nasıl engelliyorsunuz yada engellemiyor musunuz?
Çocuğunuza kendi sınırlanırızı kurallarınızı koyun, net olun fakat komşu kızacak diye de azarlamayın, kızmayın. Bebek bu sizden öğreniyor her şeyi yavaş yavaş yetişkin gibi olamaz. Anne baba etrafında kim varsa onu sünger gibi çekiyor. Komşunuzun kısmen haklı olduğu yerler olsa da en nihayetinde bebek kimin olsa illa ağlayacak ya hareketli olacak... Bu günler geçecek yarın komşu için çocuğuma bunu yaptım diye üzüleceğiniz şeyleri yapmayın. Yarın onun da bebeği olur, torunu olur, misafiri gelir alasını yapar gürültünün dünya böyle🤷🏻‍♀️

Önceki oturduğum evler de büyük oğlumu büyütürken ben inerdim alt komşuya kusura bakmayın sesimiz çok çıkıyor bazen diye söylerdim hepsi de sağolsun olur mu öyle şey çocuk bu hiç ses gelmiyor derlerdi büyük ihtimal nezaketen söylüyorlardı ama bunlar sıkıntılı insanlar gece duş sesi geliyor diye bile söylendiler
Valla sıkıntı olana ben de sıkıntı olurdum. Kimse kusura bakmasın. Evde disko mu var sanki. Çok yüz vermeyin. Eğer şikayet ederlerse siz daha büyük sıkıntı olun daha büyük sesler çıkarın.

İnanın kaldırdım çünkü bizden önceki ev sahibiylede boğaz boğaza kavga etmişler çocuk sesi yüzünden biz de sorun yaşayınca deliye bulaşmayalım diye sterse girdik
Deli, deliyi görünce değneğini saklarmış:) siz de en iyisi taktik değişin 😁 Demek ki kibarlık işe yaramıyor. Yasal haklarınız var sizi rahatsız edemez bir nevi evi taciz gibi bir durum var. Güm güm vurmak ne kadar ayıp bir şey, söylenmek... Gürültü sizden gelmese bile sizi kafaya taktı ise her sesi sizden geliyor diye yorumlar ve inadına yaptığınızı düşünür.

YA mümkün mü cocuk oyunsuz koşmasız dursun. yüz göz de olunacak kavga da edileck gerekirse insan yetistiriyoruz. Onu komşunun keyfi için sindiremeyiz ki. Gelişimi, yaşı ne gerektiriyosa yapacak.

Kimsenin çocuğu put gibi oturmuyo oturamaz oturmasın da bir problem var demektir.

Her şeye hayır dedikleri dönemdeler zaten geçen benimki bez olayına takıldı. Asla aldırmıyo asla yatmıyodu. 3 4 gün sabah bağladığım bezi kaka yoksa gece zor alıyodum. Tam o yoğun günlerde 2 kez üstü ıslak uyudu mesela. Ağlayacak oluyodum. Sonra geçti. Yine itirazlı ama geliyo yatıyo filan.

Zaten yapma dur filan asla uygulayacakları komutlar değiller. Kimseyi değil çocuğunuzu düşünün.
Eee yetiştirmeyin insan falan diyordur onlar da.biz mi dedik yetiştirin diye.her çocuklu çocuklu konuya da yazacağım.hayat hiç güzel bir şey değil.lütfen yapmayın artık çoluk çocuk.rezillikten, acıdan, perişanlıktan başka birşey değil.ohh iyi yapıyorlar.kimse için bir anlamımız yok, sizin çocuğunuzun da yok.ben geberip kurtulsam diye bakıyorum, siz yenilerini getirip bir de anlayış bekliyorsunuz.sana mi soracağım diyeceksiniz ama kimi uyandırabilirsem kârdır.sevipmiyoruz işte yani.ne biz me çocuğumuz.niye ısrar ediyorsunuz.sanki yetiştirdikleriniz de çok bir halta benziyor.toplumun hâli ortada.çok elit bir toplumuz da benim mi haberim yok.

Kusura bakmayın ama delirdiniz mi? Çocuk koşmasın, ses çıkarmasın diye tv açmak nedir?
Çocuk bu yahu, evde koşacak oynayacak. Siz onu sürekli baskılayamazsınız.

Ben de komşuyu rahatsız etmeme konusunda hassasım, çocuğum 5 yaşında. Aynı şeyleri yapıyor koşuyor oyuncak atıyor. Tabi ki uyarıyorum ilgisini dağıtıyorum ama bir yere kadar engel olabiliyorum. Zaten erkenden yatıyor çocuğum geçmişten beri. O kadarcık çocuk sesi tabi ki olur.

En ufak seste duvara vuran komşum olsa gider kendisiyle konuşurum, çocuğuma tv açmam.
Neticede sürekli duvara vurmak da tacizdir.
Çok sinirlendim.

Yok inanın öyle değil büyük oğlum daha yaramazdı onu zapdetmek daha zordu ama hiç bir komşuyla sorun yaşamamıştık o yüzden eşimde hiç sorun etmezdi ama bunlar sıkıntılı insanlar gerçekten duş sesi geliyor diye bile söyleniyorlar
Söylesinler yahu sizde verin cevabinizi.
Böyle çocuğu puta çevirmek bir çözüm değil kesinlikle.
Çok hassaslarsa müstakil eve geçsinler.

Bende ses konusunda dikkat ederim, saldım çayıra mevlam kayıra tipinde anne babalardan hoşlanmam ama her şeyin de bir sınırı var. Normal saatlerde olan sese kimse bir şey diyemez. Siz alttan aldıkça daha beter olurlar.

Eee yetiştirmeyin insan falan diyordur onlar da.biz mi dedik yetiştirin diye.her çocuklu çocuklu konuya da yazacağım.hayat hiç güzel bir şey değil.lütfen yapmayın artık çoluk çocuk.rezillikten, acıdan, perişanlıktan başka birşey değil.ohh iyi yapıyorlar.kimse için bir anlamımız yok, sizin çocuğunuzun da yok.ben geberip kurtulsam diye bakıyorum, siz yenilerini getirip bir de anlayış bekliyorsunuz.sana mi soracağım diyeceksiniz ama kimi uyandırabilirsem kârdır.sevipmiyoruz işte yani.ne biz me çocuğumuz.niye ısrar ediyorsunuz.
Sen geçen gün yine çocuk konusunda böyle gerine gerine konuştun, bir üye geçmiş konularından ağzının payını verdi. Ders almadın mı ayşe?

Çocuk çalışmaların hüsranla sonuçlanıyosa demek.

Eee yetiştirmeyin insan falan diyordur onlar da.biz mi dedik yetiştirin diye.her çocuklu çocuklu konuya da yazacağım.hayat hiç güzel bir şey değil.lütfen yapmayın artık çoluk çocuk.rezillikten, acıdan, perişanlıktan başka birşey değil.ohh iyi yapıyorlar.kimse için bir anlamımız yok, sizin çocuğunuzun da yok.ben geberip kurtulsam diye bakıyorum, siz yenilerini getirip bir de anlayış bekliyorsunuz.sana mi soracağım diyeceksiniz ama kimi uyandırabilirsem kârdır.sevipmiyoruz işte yani.ne biz me çocuğumuz.niye ısrar ediyorsunuz.sanki yetiştirdikleriniz de çok bir halta benziyor.toplumun hâli ortada.çok elit bir toplumuz da benim mi haberim yok.
Sanane milletin çocuğundan ya?
Sen oksijen israfı olabilirsin kendi adına konuş sadece.

Sen tedavi oluyo musun? Ciddi soruyorum?

Herkese merhaba. Daha öncede konu açmıştım alt komşumun sıkıntılı olmasından dolayı en ufak bir sese bile duvara vurmasından bahsetmiştim. 22 aylık bir bebeğim var zaten geç yürüdü haliyle sustan durdan anlamıyor. Ben çalışıyorum akşam eve 7 gidiyorum haliyle çocuk bizi görünce sevincinden yerinde duramıyor sürekli koşturuyor kahkahalar eğlenmeler ve çoğunlukla da ağlamaları var (2 yaş sendromu). Alt kata ses gidecek diye bebeğimi oturmaya zorluyorum oyuncak oynatmaya çalışıyorum ama asla oynamıyor zaten onları da alıp yere etrafa atıyor ses çıkarıyor diye artık topladım hiç oyunca vermiyorum eline mecburen tv açıyorum zaten anneannesi bakıyor akşama kadar o da açıyor tv çünkü yetişemiyor bir de ben açıyorum ses yapmasın diye ama o kadar kötü hissediyorum ki kendimi ben bu çocuğa bu kötülüğü neden yapıyorum diye çünkü konuşma geriliği de var tv olmaması gerekirken ben ses yapmasın diye tv açıyorum. Siz bebeklerinizi nasıl oyalıyorsunuz küçücük bebeğin koşmasını nasıl engelliyorsunuz yada engellemiyor musunuz?
Yapiyor ses. Niye ses olmasin diye tv dayiyorsunuz. Zaten en gec 21 de uyuyordur. O zamana kadar idare eder herkes cocuk sesini.

Kanka seni yetistirememisler o cok belli. Naptilar kucukken 3 kere havaya atip 2 kere mi tuttular?

Siz yapın diye demiyorum ama ben bu durumda çok farklı tepkiler verirdim. Evde nefes aldırmıyolar böyle bir hakları varmışcasına.
O duvara mı vurdu ben de vururum. O söyleniyor mu ben daha çok söylenirim.
Olmadı yasal yollara başvururum.
Her şeye hükmedemeyeceklerini görsünler, anlasınlar. Yok öyle mağara adamlığı. Densizler.

Sen geçen gün yine çocuk konusunda böyle gerine gerine konuştun, bir üye geçmiş konularından ağzının payını verdi. Ders almadın mı ayşe?

Çocuk çalışmaların hüsranla sonuçlanıyosa demek.
Ders almadım.neyse konu o değil.çevrenizde kaç tane akıl sağlığı gerçekten yerinde, hayattan keyif alan, aklı başında kişi tanıyorsunuz? Bütün gün gez, dolaş insanlar zombi gibi.bir güler yüze hasret kalıyorsun.bir ev tutacaksın.donuna kadar alıyorlar, bir iş bulacaksın 30 yaşına kadar debeleniyorsun.bir eş bulacaksın buradaki konulardan bilindiği üzere başına gelmeyen kalmıyor.koca hayatı boyunca 2 gün gülmemiş insanlar var bu ülkede.siz yine eşinizi bulan şanslı azınlıktansınız.o belki eş bile bulamayacak.bulduğu da bu sitedekiler gibi olacak.hiç mi ana haber izlemiyorsunuz.her akşam en az bir buçuk saat şiddet, tehdit, şantaj, cinayet haberi.bu forumda ağlaşıp duran bir sürü insan.mücadele ederek harcanmiş koskoca yıllar. ve ağzımın payını alması gerekn ben mi oluyorum.

hiç çocuğunuz yok sanırım ki sadece perişanlık rezillik diye bakıyorsunuz olaya eğer öyle bakacaksak çalışmak da perişanlık yaşamak da perişanlık insanların çoğu kötü napalım yani bütün insanları öldürelim mi çalışmayalım dilenelim mi yaşamayalım intihar mı edelim? Hiç bir şey kolay değil evet çocuk büyütmek de kolay değil ama yine dünyaya gelsem yine anne olurum hayatım da pişman olmayacağım tek şey çocuklarım. Dünyadaki hiç bir zevkle hiç bir güzellikle kıyaslayamam onların sevgisini. Bende zamanında sizin gibi atıp tutuyordum çok sorunlu bir aileden geldiğim için sürekli depresif intihara meyilli ne gerek var yaşamaya dünya kötü modunda takılıyordum. Evet dünya kötü zaman kötü hangi zaman iyiydi ki dünya tarihini biraz biliyorsanız var olduğundan beri ne zaman insan oğlunun yüzü güldü ki. Asla evlenmem çocuk sahibi olmam diyen ben 2 çocuğum var şu an ve benim yaşama sebeplerim eskiden yaşamasam da olur diye ben şimdi ölümden çok korkar oldum olur da ölürsem çocuklarım annesiz kalırlar diye geleceğe dair hiç umudum yokken şimdi çocuklarım için umutla bakıyorum hayaller kuruyorum gerçekleşir mi bilmem ama gerçekleşme ihtimali bile beni mutlu ediyor. Biraz hayatın akışına bırakın kendinizi hayat ne bu kadar nefret edilecek kadar kötü nede toz pembe kum tanesiyiz sonuçta yaşayacağız ve öleceğiz çok da ciddiye almamak lazım.

Ders almadım.neyse konu o değil.çevrenizde kaç tane akıl sağlığı gerçekten yerinde, hayattan keyif alan, aklı başında kişi tanıyorsunuz? Bütün gün gez, dolaş insanlar zombi gibi.bir güler yüze hasret kalıyorsun.bir ev tutacaksın.donuna kadar alıyorlar, bir iş bulacaksın 30 yaşına kadar debeleniyorsun.bir eş bulacaksın buradaki konulardan bilindiği üzere başına gelmeyen kalmıyor.koca hayatı boyunca 2 gün gülmemiş insanlar var bu ülkede.siz yine eşinizi bulan şanslı azınlıktansınız.o belki eş bile bulamayacak.bulduğu da bu sitedekiler gibi olacak.hiç mi ana haber izlemiyorsunuz.her akşam en az bir buçuk saat şiddet, tehdit, şantaj, cinayet haberi.bu forumda ağlaşıp duran bir sürü insan.mücadele ederek harcanmiş koskoca yıllar. ve ağzımın payını alması gerekn ben mi oluyorum.
Algı yaratma. Ağzının payını aldığın konuyu biliyosun.
Dünya b.ktan bir yer çocuk yapmayın diyosun,
Evli değilsin, çocuk sahibi olmayı deniyosun. Bu ne yaman çelişki ayşe.

Ayy ferhans yine içindeki nefreti kusmuşsun

Ben çocuklar büyüyene kadar giriş katlarda oturdum hep. Alt katta kimse oturmuyordu. Çok rahat ettim. Üst katlarda da tesadüfen hep bebekli, çocuklu insanlar oturdu. Sıkıntı yaşamadım. Ama pandemi döneminde üst katıma bebekli bir aile taşındı. Öocuklarım evdeydi zaten sürekli, enerjilerini atamıyorlardı. Birkaç kere sorun çıkardılar. Uyuyan bebekleri uyanmış falan. Bu dönemde herkes birbirini idare edecek dedim artık. Baktım ki olmuyor, taşınma fikrim vardı zaten, hemen hayata geçirip içinde oyun parkları ve kocaman bahçesi olan bir siteye taşındım. Taşınmak şu dönemde çok zor, imkânınız varsa, şartları uydurabilirseniz giriş katta bir daireye taşınmanızı önerebilirim.

X