Hani kimse kimsenin çocuğunun sesini çekmek zorunda değil ya peki el kadar bebekleri nasıl oyalıyorsunuz?

Madem cocugu birakip calisiyorsunuz keske o cocugu disari cikarak, enerjisi olan bir bakici ayarlasaniz. Olay sadece aksamlari komşuya ses gitmesin değil.
Cocuk zaten koca gün zaten TV basinda evin içinde tıkılmiş. Aksam gelip 2 saat oynasa nolur yani ki onu da yapamiyor.
Gunduz biri gerektigi gibi ilgilenip oynasa, disari cikartsa aksam zaten bu kadar sorun olmazdi bence.

Geldiler zaten ilk taşındığımızda hiç kullanmadığım ardiyeye çevirdiğim ebeveyn banyosundan su sesi geliyor dediler :)

Siz çocugunuzu bu manyaklar için kisitlayip televizyona iyice bağımlı hale getiriyorsunuz.
Eşinizin de kolayına geliyor . İlerde Allah korusun otizme kadar gidebilir . Eşinizi iyice sarsın o da çocuğun sorumluğunu almalı . Akşamları havalar düzeldi siz yemek hazırlarken yarım saat çıkarıp gezdirsin. Sizleri özlüyor çocuk kisitlandikca hırçın olacak

Çok haklısınız maalesef ki ev borcuna girdik bir maaş oraya gidiyor bakıcı tutmaya gücüm yok

Taşınma imkanınız varsa çocuk büyüyene kadar giriş kat bir daireye taşınabilirsiniz. Konuşma geriliği olan çocuğa sürekli tv izletmek çok mantıksız, annenizde izletmesin. Temizlik yemek yapiyorsa yapmasın sadece çocuğa baksın

ben sürekli rahatsız edilmekten bahsediyorum ve biraz dur denilebilir bence üstümüzde top oynuyorlar çocuk diyorlar o zaman bende tepineyim canım istedi diyim yani gerçekten apartmanda oturmayı bilmeyenler köyüne dönsün

evet hırçın zaten maalesef

Acaba kreşe mi verseniz ?
Benim oğlum da konuşma problemi vardı doktor kreş önermişti ve çok çok iyi gelmişti.

Siz bari açmayın televizyon .
Yerleri, sesi azaltmak için kullanılan matlarla kaplayabilirsiniz.

O yüzden sizi anlıyorum dedim bende dikkat ettiğimizi eline top oyuncak vermediğimizi en geç 21:30 da uyuttuğumu bu şartlarda dahi şikayetlenen komşu varken çocuğumu nasıl zapdetmem gerektiği konusunda yardımcı olunmasını istediğim için açtım konuyu

Kreşe önümüzdeki dönem vermeyi düşünüyorum şu an çok küçük

Bütün gün ne yapıyor, bütün gün koşup oynasın akşam pili bitmiş olur. Pili bitmezse de oturma odasında değil kendi odasında oynatın boylelikle komsuya daha az ses gider.

evet hırçın zaten maalesef
Bu hırçınlık siz sürekli kısıtlamaya çalıştıkça artacak. Çocuklar kabul görmek ister . Gözlerinin içine bakıp onaylandığını görmek ister. Yani akşam dokuzda yatiyorsa iki saat o çocuğa ayırmak zorundasınız sadece siz değil eşiniz de. Sizin ev almanız maddi problemleriniz çocuğunuzun sorunu değil .
Dışardan söylemesi kolay diye düşünmeyin eşim sekiz aydır ıssız alan degistiriyoruz küçük işler aliyoruz maddi olarak hayatımda en sıkıntılı donemdeyim ama bunu yansıtmamaya çalışıyorum .
Biz bu çocukları dünyaya getirmeyi seçtik . İnanıyorum ki yediye kadar çalışan bir anne eve gelince ağzı ayriliyordur çokta haklısınız ama yavrunuzun da size ve babasına ihtiyacı var.
Bir storytel hesabı açın eşinizde sizdee çocuk gelişim kitapları dinleyin lütfen çalışırken ortam uygunsa veya öğle molalarinfa . Bu çocuğa bakış açınizi ona yaklaşım şeklinizi o kadar değiştirecek ki . Sonra çocuğun da hırçınlığı gidecek uyumlu olduğunu göreceksiniz

Buraya çare aramak için yazdığınız için bence naif bir insansınız.Bu izlenimi edindim.Zaten bu ses problemlerinin çoğu yalitimdan kaynaklı.Anlayisli olmak lazım diye düşünüyorum.Ben rahatsız olmayanlardanim.Herkesin eşiği farklı yani yoğun çalışıyordur uyuyamiyordur komşunuz bilmiyorum.Guzelce konuşun olmadı kavga çıkar ne yapacaksınız zaten herşeyi yapıyorsunuz .Koltuğa bağlayacak değilsiniz ya bebeği.Dedigim gibi ben çocukları bebekleri seviyorum ne kadar zor buyuduklerini ve hareketli olduklarını biliyorum.Tolere sınırı kişiye göre değişiyor işte

Çok haklısınız maalesef ki ev borcuna girdik bir maaş oraya gidiyor bakıcı tutmaya gücüm yok

Yani konuyu okuyunca sanki tum suç gurultu dinlemek istemeyen alt komsularMIŞ gibi oluyor ama değil. Annenizin enerjisi yok diye hafta icleri butun gun evin icinde oturup Tv izleyen cocugun telafisi nasil olur?
Komşudan ziyade bunu nasil cozeceginizi düşünün bir şekilde bence. Para kazaniliyor ama.bazi seyler geri alinmiyor. Siz daha kotu hissedin diye ugrasmiyorum ama olay komşu değil dogru yöne bakip cozum aramak daha mantikli geliyor.

Havalar güzel . Anneannesi gündüz biraz parka götürebilir ya da yürüyüşe çıkabilirler.
Çocuk bütün gün yorulmadığı için enerjisi bitmiyordur . Bu duruma çözüm bulmak gerekiyor. Kötü hissedin diye yazmıyorum ama sorun sizden de kaynaklanıyor bana göre. Akşama kadar tv izleyen bir çocuğun konuşma problemi yaşamadı maalesef ki normal .
Kreşe suan olumlu bakmıyorsanız , oyun gruplarına bari yazdırın ya da gerçekten bir bakıcı bulun.

eşiniz korkaklık etmesin
kusura bakmayın da sinir oldum

oyuncakları neden kaldırıyorsunuz yaa yazık değil mi?
bide kaldırsanız da illa başka şeyler fırlatır
ne yapacak? en fazla kapınıza gelecek
hee bela bir tipse ve taşınmanız zor değilse taşının madem

Artik her seyin kolayi var. Odasi varsa odasinin tabanini tatami ile kaplayin ustune hali atin orda kossun oynasin. Yoksa hangi odada oynuyorsa oraya. Oyunlarina siz de dahil olursaniz asiri kosup oyuncak firlatmaz aslinda. Bence.siz de yorgun gelip cok fazla birebir yaninda durmaktan bunaliyorsunuz tv kolayiniza geliyor gibi. Esiniz de bir zahmet kendi de ilgilensin. Montessori etkinlikleri var cok guzel. Mesela yastiktan yastiga atlatin, ses de olmaz hoplamis da olur. 9 makul bir saat olsa da insanlar isten gelince kafa dinlemek ister ve abartili kosu sesi cidden rahatsiz edici. Bir de anane yerine bakici tutsaniz aslinda daha iyi cunku anane cocuga sadece bekcilik yapiyor gibi duruyor. Hava soguk da olsa cocuk disari mutlaka cikmali. Hapis hayati yasiyor suan. Aksam sizin cikarmaya vaktiniz yok. Gunduz soguk bahanesi. Uzuldum suan.

çocuğu ve evcilleri olan biri olarak söylüyorum migren hastasıyım ne çocuk sesine ne de apartmanda devamlı uluyan köpek sesine kolay kolay tahammül edemem elbette kavga çıkar sonrasında mahkemelik oluruz.
Siz çözüm aramaya çalışıyorsunuz belli oluyor yazınızdan gün boyunca sn azından parka veya kreşe gönderilmiş olsa tüm enerjisini atar çocuk… Bina hayatı da çocuklara göre değil betonların içine tıkılmış yaşamlardan sağlık bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…