Hani kimse kimsenin çocuğunun sesini çekmek zorunda değil ya peki el kadar bebekleri nasıl oyalıyorsunuz?

Engellemeyin, tv de açmayın. Gece 12den sonra ses yasağı var. Lütfen çocuğu engellemeyin ya da alın parka çıkarın oynayın beraber. Benim de oğlum 23 aylık olacak yere bir şeyler atınc uyarıyorum ama bu dönemlerde çok agresifler. Eğer durumunuz varsa öğrenciler var oyun ablaları var. Anneniz bakarken tv vermemesi için 2-3 saatliğine gelip onun da gelişimine uygun eğitimler oyunlar versin içiniz de rahat olur. Benim oğlum için haftada 3 gün 1,5 saat bir oyun ablası geliyor. Etkinlikler getiiryor yanında. Öğretmen kendisi. Böylece alternatifim çoğalıyor. Size de çok tavsiye ederim.

Komşu sesine bende karşıyım, olmamalı, insanlar birbirini rahatsız etmemeli AMA;
Bir bebekten bahsediyoruz. He ağlar zırlar deli gibi ses çıkartır umursamaz, desteklersiniz o ayrı. Ama kontrollü bir şekilde, makul saatler içerisinde elbette sesi olacak bebeğin. Konuşma geriliğinden bahsetmişsiniz bunun ana nedeni ekran zaten, birde elalemi düşünüp daha da fazla ekran veriyorsunuz çocuğa yazık. Nerede dur demeniz gerektiğini bilmeniz lazım komşunuza karşı, çok yanlış yoldasınız kusura bakmayın.

Oyuncakları toplamak doğru değil ayrica bebek sesinden kim rahatsız olur sahsen benim komşularımin bebek sesine bu zamana kadar bişey demedim. Mesela kendi bebeğimde gece ağlıyor ben insanlar rahatsız olacak diye rahatsız oluyorum ama elden bişey gelmiyor.birlikte oturun oynayin ama tv ye sırf sussun diye açmayın. Benim 9.5 yasinda oğlum var kardeşi 1 yaşında cocuk 1senedjr o uyumadan tv izlemez . Odaya girdiği anda hemen kapatır,gelene bizim gittiğimiz yerlerde bu şekilde kapali tv. Anneniz bence anlayabilir , konuşma geriliği var diyorsunuz tv kötü etkiler. Dışarı cikarsin gündüz anenniz o da TV'ye ihtiyaç duymaz. Uyuyunca izler

Bende size katılıyorum biraz da eşimi ikna etmek için açtım bu konuyu ona da okutacağım çünkü oda ayrı bir baskı yapıyor bana ses etmesin koşmasın ağlamasın diye teşekkür ederim

evde top oynamayi normallestiremicem kusura bakmayin . bezden yapilmis yumusak top ayrintisini sonradan veren sizsiniz ben degil
Sen normalleştirme. 2 yaşında bile olmayan bir çocuktan nasıl bir top oynamasını bekliyorsun kendine bir sor önce

Komşuyla sorun yaşamayalım diye 22 aylık çocuk tüm gün televizyona maruz bırakılır mı? Oyuncakları kaldırmak ne demek cidden çok yanlış şu yaptığınız.
Aksam 9 buçuk gibi yatıyormuş o saatte kadar çocuk koşturur da arada bir oyuncakta atar yere. Siz atmasın diye üstüne düştüğünüz için daha da istekli hale getiriyorsunuz muhtemelen çocuğu. Apartman da ses istemiyorum diye bir şey yok yani. Yeter ki sabah erken, akşam geç saatlerdl olmasın. O ayda bir çocuk anormal sesler zaten çıkaramaz.

Yan komşumun bebeği de sizinkinden 4 5 ay büyüktür . İki kardeş devamli kosturuyorlar gece 11 12ye kadar . Bu kadar saat ayakta kalmaları beni sasirtsa da çocuklara birşey diyemiyorum . Babaları 8.30da eve geliyor ondan sonra cosuyorlar . Anlayışlı olmamız gerekiyor diye dusunuyorum. Ekstradan TV acmayin bence o yüzden.
Benim de 9 günlük bir bebeğim var . O da gecenin bir yarısı aglayabiliyor maalesef . Tüm bina duyuyordur sesimizi Üzülüyorum ama engel olamıyorum .

en çok oyun oynadığı odanın bütün zeminini oyun matı kaplayabilirsiniz. Hatta ekstra koruma olsun derseniz üstüne halı. Ben de düzenli ve yüksek sesler çıkarmadığı sürece karışmıyorum. elindeki oyuncak direk zemine düşüyor küt diye. Ne yapabilirim ki. Yani çocuk bu yürürken bile pat diye düşebiliyor, elindekini düşürebiliyor. Sus desen de ağlıyor bağırıyor bazen.

sadece koşmak deli gibi oynamak koşmak istiyor kahkahalar atıyor konuşamadığı için de ayırca çok fazla sesli babıldıyor

Onun odasında da oynatamıyoruz altında genç çocuk yks ye hazırlanıyor sesten rahatsız olmasın diye bizimle salonda oynuyor işte elinde ki oyunca düştü diye pat diye duvara vuruyorlar sürekli

Allah herkese benim komşum gibi komşu nasip etsin. Kadın çocuklarıma; sesinize bayılıyorum diyor. Kendisi de zaten çocuk psikiyatristi o kadar melek bir insan ki. Zaten onlar evdeyken çocuklar uyumuş olduğu için hep der hiç ses duymuyorum diye . Duysam da çok güzel bir şey bu çok seviyorum diyor.
Halden anlayana denk gelmek lazım. Küçücük çocuk koşacak da konuşacak da oynayacak da. Sesinden rahatsız olanın aklına şaşmak lazım yazık!

sadece koşmak deli gibi oynamak koşmak istiyor kahkahalar atıyor konuşamadığı için de ayırca çok fazla sesli babıldıyor
Çocuğun kahkahası da mi sorun? İyi misiniz ?
Bağırıyorsa bağırsın, çok yüksek sesli olursa dikkatin başka yere çekersiniz. Bakış açınızı hic sağlıklı bulmadım.
Komşu sorun çıkarmasın diye çocuğu puta cevirmeye çalışmak bu.
Yazık çocuğa kahkaha yok, oynamak yok, koşmak yok, hiçbir şey yok yani. Televizyon karşında uyuşsun bütün gün. Eşiniz komşu bahanesiyle iş sonrası kafa dinlemek istiyor bence. Çünkü sağlıklı düşünen hiçbir anne baba çocuğu bu kadar baskılamaz.

akşam en geç 21:30 da uyutuyorum abuk subuk seslere asla izin vermem zaten ama sorunlu insanlar yüz göz olmak da istemiyorum bilmiyorum ya ev alma komşu al ne kadar doğru bir söz
7 de geliyorsanız zaten iki buçuk saat vakit geçirip sonra uyutuyormuşsunuz. Ve gündüz de anneanne baktığı için TV ye maruz kalıyormuş. Komşu en ufak seste vurmaya devam etsin yapacak bir şey yok çocuk bu yani geç saatlerde de gürültü çıkarmıyormuşsunuz zaten ne istiyor ki bu komşu sizden. Taşınma durumunuz da yoksa çözüm çocuğunuzu kısıtlamak olmamalı komşuyla aranız bozulsun çocuktan önemli değil. Annenizin sağlık durumu nedir şehrinizde kapalı çocuk oyun alanları var mı anneniz oraya götürebilir gün içinde mesela enerjisini atmış olur geldiğinde öğle uykusu yapıyorsa uyur yemekti biraz oyundu derken siz gelirsiniz zaten.

Önceki oturduğum evler de büyük oğlumu büyütürken ben inerdim alt komşuya kusura bakmayın sesimiz çok çıkıyor bazen diye söylerdim hepsi de sağolsun olur mu öyle şey çocuk bu hiç ses gelmiyor derlerdi büyük ihtimal nezaketen söylüyorlardı ama bunlar sıkıntılı insanlar gece duş sesi geliyor diye bile söylendiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…