Hani Hayat Müşterekti?

Günlük işlerime koştururken,arkadaşlarımla vakit geçirirken veya geçmişi hatırlatan uygulamaları gördüğümde birden bir anı yakalıyor beni ve o anıda bir şeyler farkediyorum. Dışardan bir göz gibi bakıyorum. Mesela Ramazan’ı sen yazınca hatırladım yeniden ne kadar üzülüyordum o dönemde. Bu farkındalıklarla nasıl bir evlilik sürdüreceğiz merak ediyorum. Ya da sürdürebilecek miyiz🤷🏻‍♀️
Bize karakterimize ters olanlara tepki koyup diğerlerini normal karşılayarak, artıları eksileri teraziye koyup tartarak… mesela ev işlerini bana yıkması karakterime ters ama her akşam futbol izlemesi ters değil. Başkası da tam tersini düşünebilir ve bazı şeylere katlanabilir…

Günlük işlerime koştururken,arkadaşlarımla vakit geçirirken veya geçmişi hatırlatan uygulamaları gördüğümde birden bir anı yakalıyor beni ve o anıda bir şeyler farkediyorum. Dışardan bir göz gibi bakıyorum. Mesela Ramazan’ı sen yazınca hatırladım yeniden ne kadar üzülüyordum o dönemde. Bu farkındalıklarla nasıl bir evlilik sürdüreceğiz merak ediyorum. Ya da sürdürebilecek miyiz🤷🏻‍♀️
Kıyamam size ama size büyük bir psikolojik şiddet uyguluyor. Seven insan nasıl böyle dayanır konuşmamaya. Siz nasıl üzülüyorsunuz halbuki.

Kıyamam size ama size büyük bir psikolojik şiddet uyguluyor. Seven insan nasıl böyle dayanır konuşmamaya. Siz nasıl üzülüyorsunuz halbuki.
O üzüldüğümü görmüyor çünkü hiç göstermiyorum ama bunu tahmin etmesi zor olmasa gerek. Kan kusup kızılcık şerbeti içmek benimki.

Kaşlarımda beyaz çıkmış düşünün psikolojik şiddetin boyutunu insan üzülemenin önüne geçemiyor.

O üzüldüğümü görmüyor çünkü hiç göstermiyorum ama bunu tahmin etmesi zor olmasa gerek. Kan kusup kızılcık şerbeti içmek benimki.

Kaşlarımda beyaz çıkmış düşünün psikolojik şiddetin boyutunu insan üzülemenin önüne geçemiyor.
Konuyu başından beri takip ediyorum . Hatta bir uzmana gidin die öneride bulunmuştum . Herneyse diyeceğim şu ki eşinizin bu durumlara sizin kadar üzülüp ,onemsedigini düşünmüyorum .Deneyin ,cabalayin elbette ama kendinizi yipratmamaya çalışın . Bir hemcinsinsiniz olarak ben bile buradan cabanizi görüyorum 😔

Böyle bir durumda tanıdığımız kadın beraber calisiyuz yapmam dedi ya sende yap ya yapmıyorum gerçekten ev battı toz puslik tuttu yapmadı adam sonunda ikna oldu ayda bir onbeş günde bir derken günlük geliyormus şimdi yardımcı sende inat et kadın tut

Bence bu da değil. Bu kesim erkekleri sanıyor ki ev işleri kadının fıtratında var, bu bir yaşam tarzı. Yani sonradan öğrenilen, üşenilen, hoşa gitmeyen eylemler olarak görmüyoruz sanıyorlar.
Aynı şekilde bu kesim kadınları erkeği para kaynağı olarak görür, elinin sıcak sudan soğuk suya sokması gereken adeta onu dış dünyadan koruyan bir kalkan olarak görür. Kocasının her ufak isteğinin adeta peşinden koşar. Kocası en ufak bir mutfak işi yapacak olsa aman kocacım bırak modunda. Ama yine de genelleme yapmak hoş değil. Bu daha çok eski kafalı ve geleneksel kafa yapısı.

Ne garip bir düşünce bir tek onlar mı el bebek gül bebek büyütülüyor halbuki. Biz ağaç kovuğundan mı çıktık. Onlar iş güç sahibi olarak mı doğuyorlar ki biz ev işlerine sahip olarak doğalım.

Her geçen gün aramızdaki mesafe büyüyor. Benim yeni ayrıntılar farketmem ile iyice sıvamaya başladık. Başlarda bir iyi geceler iyi akşamlar teşekkürler falan vardı. Artık o kadarını da konuşmuyoruz. Aslında bu kadar iletişimi koparmak doğru değildi ama hiç içimden gelmiyor.
Evet zor bir dönem aynı evin böyle iletişimsizlik sağlıklı değil.
Ama eşinizde yanaşmıyor iletişim kurmaya.
Bu karşılıklı çabayla olabilecek bir şey.
İçinizden gelmemesi de normal anlaşıldığınizi hissetmiyorsunuz çünkü.

Değerli meslektaşım konuyu baştan sona okudum. Üslubunuz, nezaketiniz, mesajlara cevap verme şekliniz o kadar güzel ki.. Allah karşınıza kendiniz gibi insanlar çıkarsın.

Umarım evliliğiniz için de hayırlısı olur. Ama asla kendinizi ezdirmeyin. Bu hayata bir defa geliyoruz, onu da bir erkeğe kölelik yaparak geçirmek hayata haksızlık olur.

Değerli meslektaşım konuyu baştan sona okudum. Üslubunuz, nezaketiniz, mesajlara cevap verme şekliniz o kadar güzel ki.. Allah karşınıza kendiniz gibi insanlar çıkarsın.

Umarım evliliğiniz için de hayırlısı olur. Ama asla kendinizi ezdirmeyin. Bu hayata bir defa geliyoruz, onu da bir erkeğe kölelik yaparak geçirmek hayata haksızlık olur.
Burada her gün yapılan fedakarlıkların kıymetinin bilinmediğini okuyorum hayatımda da bizzat yaşıyorum. Hep daha fazlası isteniyor ve kıymetsizleşmesi de caba. Benim konum başka blr şey oldu artık. Kendine saygı, değer verme vb. bir sürü şey. Sadece mumdan çıktı yangın🥲

Güzel dilek ve düşünceleriniz için ayrıca teşekkür ediyorum.

Geleyim bugünün güncellemesine birkaç gündür durumda bir değişiklik olmadığı için aktif bir güncelleme yapmamıştım.

Bugün öğleden sonra görümcem ve kayınvalidem geldi. Zaten görümcem kırk yılda bir gelir. Gelir gelmez tatsız konularla kimseyi daralmak istemedim. Onlar her şey yolunda mı diye sormayınca bende hiç malum konuya girmedim. Sonrasında eşim geldi. Onlara hazırladığım ikramlıklardan yiyip yemeyeceğini sordum(onlar gelince evde bir şey yapmam gerekti artık). Yiyebileceğini söyledi. Üstünü değişip çayı yukarıya götürmeyi teklif etti. Bende tabağı hazırladım ardından terasa geçtik.

Aynı akşam bir yakınlarına gittik eşimin abisi ile arası açıktı onlarda gelecekti. Son durumu bilmediğim için sordum. Bende karşılaşmadım hiç dedi. Neyse sonrasında ortamda konuşulan konularla ilgili sohbet etmeye falan başladık. Araca bir uzun uzun bakıştık saçma sapan gülüştük😅orada birkaç nezaket içeren davranışı da oldu.

akşamın sonunda eve döndük şimdi açıkçası bir adım bekledim. Bence o da benden bekledi. O soğukluk bir nebze kırıldı. Ama hala bir adım gelmedi. Ben bir adım atsam düzelecek şuan. Ama atmamam gerektiğini biliyorum 👀

Aynı senaryo bizde de yaşanıyor 😅😅 ayak basacağı havlunun üstüne bile koysam o çek-pası üstünden atlar, aklına gelmez. Anca söyleyeceğim her defasında da öyle yapacak 🤦‍♀️
Üstünden atlar diyince aklıma geldi.bizim evin arası uzun ortada eşyalar var özellikle kaldırmadım takip ettim kaç kere üzerinden atladı da kaldırmadı. Atlama konusunda çok iyiler 🤣🤣🤣

Geleyim bugünün güncellemesine birkaç gündür durumda bir değişiklik olmadığı için aktif bir güncelleme yapmamıştım.

Bugün öğleden sonra görümcem ve kayınvalidem geldi. Zaten görümcem kırk yılda bir gelir. Gelir gelmez tatsız konularla kimseyi daralmak istemedim. Onlar her şey yolunda mı diye sormayınca bende hiç malum konuya girmedim. Sonrasında eşim geldi. Onlara hazırladığım ikramlıklardan yiyip yemeyeceğini sordum(onlar gelince evde bir şey yapmam gerekti artık). Yiyebileceğini söyledi. Üstünü değişip çayı yukarıya götürmeyi teklif etti. Bende tabağı hazırladım ardından terasa geçtik.

Aynı akşam bir yakınlarına gittik eşimin abisi ile arası açıktı onlarda gelecekti. Son durumu bilmediğim için sordum. Bende karşılaşmadım hiç dedi. Neyse sonrasında ortamda konuşulan konularla ilgili sohbet etmeye falan başladık. Araca bir uzun uzun bakıştık saçma sapan gülüştük😅orada birkaç nezaket içeren davranışı da oldu.

akşamın sonunda eve döndük şimdi açıkçası bir adım bekledim. Bence o da benden bekledi. O soğukluk bir nebze kırıldı. Ama hala bir adım gelmedi. Ben bir adım atsam düzelecek şuan. Ama atmamam gerektiğini biliyorum 👀
Umarım aklı başına gelmiştir eşinizin, ben yine de sevindim en azından o kadar nemrut değilmiş.

Doğru yoldasınız. Siz adım atmayın. O kadar sabrettiniz

Cok sevindim sizin adiniza , oda empati yapmistir umarim. Hep mutlu olun.

Güzel gelişmeler bunlar, adam yavaş yavaş yola gelecek gibi. Bugün böyle davrandıysa 1-2 gün içinde iyice konuşmaya başlar. İşin ciddiyetini anlamalı, bu süreçteki tutumunuza göre hareket edecektir.

Güzel gelişmeler bunlar, adam yavaş yavaş yola gelecek gibi. Bugün böyle davrandıysa 1-2 gün içinde iyice konuşmaya başlar. İşin ciddiyetini anlamalı, bu süreçteki tutumunuza göre hareket edecektir.
Sıcak davranıp taviz vermek istemiyorum. Soğuk davranıp konuşma cesaretini kırmak istemiyorum. Tutumumu dengeli tutmaya çalışıyorum 🤦🏻‍♀️

Eşinizi karşınıza alıp terapiye gitmek istediğinizi söylemelisiniz bence artık. Evlilik bir güç savaşı değil, bu şekilde hiçbir erkek aman canım karımı üzdüm, ben ne yaptım demez. Zaten eşiniz ne yapıyorsa baştan sona bile bile yapıyor. Siz ne yaparsanız yapın düzelmez.Kesinlikle terapiyi şart koşmalısınız, eşiniz bu tavrınızın bir inat değil evliliğin devamı için zorunluluk olduğunu görmeli. Zaten sizin sorununuz özünde artık evi işide değil, eşinizin size verdiği değer, hayatında koyduğu yer ve sizin ve evliliğiniz için çabasının olmaması ile ilgili

X