Bende de bir oğlan bir kız var,daha ergen değiller ama ben de çabalıyorum. Öğlen acıkan kendi yemeğini kendi yer. Atıştıran dağıttığını toplar. Banyoyu tuvaleti kimse kirli bırakamaz. Herkes giysisini kirlenince sepete kendi atar, oğlum daha büyük o yüzden arada çay kahve servisi yaptırırım. Hafta sonu temizliğinde çocuklar toz alır, baba siler, ben süpürürüm. Benim işim varsa ütüyü çamaşır toplamayı katlamayı asmayı baba yapar. Baba yoksa silmeyi oğlan tozu kız halleder. Benim çalıştığım dönemlerde sofrayı babayla beraber toplarız. Görerek yetişsinler diye çabalıyorum, allah onlara da akıl vicdan versin. Onlar büyüdüğünde ev hanımı kavramı kalmamış olacak çünkü. Hayat müşterek olacak. Baba hep ucundan tutardı ama hiç sahiplenmemişti işi, pandemide o da terbiye oldu
bize bu neslin adamlarını terbiye edip terbiyelileri yetiştirmek düştü. İnşallah seninki de yola gelir probis ama gelmemekte inat ederse katlanmak zorunda değilsin. Yapmayacaksa temizlikçiye ve hiç değilse kalkıp çayını koymaya razı olacak ya da mabadına baka baka anası evine gidecek.
Dedin ya köşe başı kavgasından alıp koca yapmış gibiyim diye, gözümde canlanan çok üzdü beni. Düzelmeye niyeti yoksa eğerbu adam senin 10da 1ini bile haketmiyor. Uğraştığına değmez. Al arabanı ve eşyalarını ayır evini eli boş bir yeri yaş kalakalsın ortada, bakalım senin gibisini bulabilecek mi