hani dermansız dert yoktu ya rabbim!!!

bir de cok söylüyorsun bunu istinaden bir sey yazasım var.
sürekli geçmişi ısıtarak kendi kendini sabote etmek depresif insanlarda sık görülür ama doğru bir bakış açısı değildir.
burada bir konu sahibi vardı banu diye, senin yaşadıklarının 10 katı kadar ağır şeyler yaşadı evliliğinde, sadece satır arasında bir defa çocukluğundaki aile problemlerinden bahsetti konu açıldığında, onun dışında buraya yazdığı tek satırda kendine acımadı,"vah ne yazık bana" demedi, ne geçmişi için , ne şimdi yaşadıkları için.
dünyada annesi babası ayrılan milyonlarca insan var. küçükken tecavüze uğramak ya da yetim kalmak gibi sıradışı durumlar dışında herkesin geçmişinde en az birkaç derin mutsuzluk vardır bu hayatta.

eşinin seni bu kadar ezmesine izin veme canımkendin için kızların için güçlü ol.çaresizim diye düşünme.eşinin düzeleceğine dair umudun yoksa boşan canım işe gir çalış daha önce çalışma hayatın olmuş bunu başarabilirsinhiçbir zaman umudunu yitirme

Allah sabır versin canım.Lütfen bırakma kendini,özellikle çocukların için.gir bir işe,moralin düzzelince sağlığın ve ışıltın yerine gelecek.
yeniden güveneceksin kendine.

Çok üzüldüm.
Size sizden başka yardım edecek kimse yok ki, toparlanıp silkelenmeniz lazım.
Bu adamla yaşadıkça da daha iyiye değil, daha kötüye gideceksiniz her zaman.
Rabbim elbet yanınızda ama mucize beklemenin anlamı yok, siz bir gayret edin, Rabbim tutar çeker ellerinizden.
Herşeyi yarım bıraktığınızı yazmışsınız, öncelikle tedavinizi yarım bırakmayın, bakış açınız değişmeli önce, güç toplamalısınız.
Gerisi gelir inş, ne desek boş buradan, size siz lazımsınız, sizi yeniden siz edecek, yardım edecek yine sizsiniz.
Hiç kolay olmadığını biliyorum, zaten yapabilsem bunları niye yazdım diyeceksiniz.
Zamanla, yardım aldıkça, psikolojiniz toparlandıkça ve bu gereksiz adamı hayatınızdan çıkardığınızda
daha güçlü ve mutlu hissedeceksinizdir kendinizi.
Dualarım sizinle, Rabbim tez zamanda bir çıkış yolu göstersin, güç versin size.

Bazen insan yorulur bitti zanneder kendindeki o yaşam enerjisini sende suan o dönemlerdesin .. Yaptığın iş kpss ye girmeni gerektiriyorsa bu senn gayen olsun..Kendini bu kadar ezdirmeni gerekecek ondan gerçekten ayrıılamayacak bir durumun var mı bilmiyorum ama bu şekilde kendini heba etmektense ocuklarınıda bu psikoloji ile büyütmektense SİL BAŞTAN yapmak zor olmamalı ha ? :/

herkese merhaba
içimde ufacık bir ışık doğdu sanki. bugün işletmenlik sertifikası semineri başladı kursta... kızlarımı bir arkadaşıma bırakıp gittim çoğu şeyi zaten biliyormuşum unutmuşum. kpss için meb onaylı bilgisayar sertifikasına çok ihtiyacım vardı çünkü bu tercih şansını yükseltiyordu. bu ayın 28 inde sınava girip onu alacağım bir kaç haftaya kadar da kpss dersleri başlayacak. yavaş ama emin adımlar basmak istiyorum. bir daha düşmeyecek şekilde inşallah kalkmak istiyorum. eşim aramış evde yoktum. gelince gördüm numarasını önceden olsa hemen çağrı atardım nerde olduğumu anlatırdım uzun uzadıya o da fırsatı kaçırmaz hakaretlerini sıralardı...şimdiyse sesini duymak gelmiyor içimden bir arkadaşımız yazmış ya şimdiden alıştır kendini diye gerçekten bu işin sonu belli sanırım boşanacağız kendimi buna alıştıracağım...yazan herkese çok teşekkürler duaya o kadar çok ihtiyacım var ki inşallah rabbim yardımcımız olsun amin

çok güzel. her şey yavaş ama emin gelişsin söylediğin gibi. yeme alışkanlıklarını da yavaş yavaş değiştirmeye başla, aniden sıkı diyete girmek yerine. görüntün geliştikçe de mutlu olursun ve işlerine-dersine daha iyi adapte olursun çünkü.

SİZE SORUM ŞU EŞİNİZ BUGÜN ÖLSE SİZ YARIN NE YAPARSINIZ ????????

bir gün ağlarsınız iki gün ağlarsınız bakarsınızki evlatlarınız var onların size ihtiyacı var göz yaşlarınızı siler ayağa kalkar ve KAPLAN kesilirsiniz....

kanatlarınıza alırsınız evladlarınızı iyi bir iş ararsınız çocuklarınız gelecekleri için yatırım yapmaya çalışırsınız....

BENCE SİLKELEN VE KENDİNE GEL...

BENCE BU SENİN SON GÜCÜN DEĞİL...

SEN KARANLIK PERDELERİNİ AÇ.....

EVLATLARIN İÇİN YIRTICI OL... BUNLARI TEK BAŞINA YAPAMIYORSAN EN YAKIN PSİKOLOĞA GİT HEM İLAÇLA HEM TERAPİYLE GÜCÜNÜ GERİ KAZAN

HIRSLI OL KAPLAN OL KIZLARIN İÇİN

EŞİNDE NE HALİ VARSA GÖRSÜN ÖLDÜ DİYE DÜŞÜN ....

GELDİĞİNDE FAZLA YAPTIKLARINI UMURSAMA DAHADA OLMADIMI BIRAK BOŞAN YENİ BİR HAYAT AÇ KENDİNE ÇARESİZ DEĞİLSİN

Ayağa kalkın, eşinize inat değil KENDİNİZE inat ayağa kalkın..Kendinizin bu kadar yılmasını kabul etmeyin.

Öncenizdeki ezilmişlikleri değil, gücünüzü hatırlayın..Kızlarınız için Ya Allah deyip kalkın ayağa ve başlayın hayatınıza yeni baştan.

Her erteleyişiniz soluğunuzdan geçen boş zamanlar..

Hep aynı döngü. Eşinizi bekliyorsunuz, bu süre zarfında boğuluyorsunuz, eşiniz geliyor; şiddet hakaret bin türlü yaptıklarıyla yeniden düşürüyor sizi.

ÖYLE OLMALISINIZ Kİ asla size ulaşamasın.Artık değiştiğinizi bilsin.Bilmeli. !

adamın sana benden boşanırsan seni öldürürüm diye tehdit etmesi neden sence?aşktan mı?

hayır.şimdi o etrafa karşı evlatları ve eşi için gurbetellerde fedakarlık yapan baba imajı çiziyorda ondan.

sen ondan boşanırsan foyası ortaya çıkacak tabii..

emin ol en kısır döngü zamanlarında bile allah kapı açıyor..zaten yavaş yavaş gelişiyor herşey.sindire sindire..

bak ne güzel birşey olmuş..olacak ta inşallah...hiçi bir acı sonsuza kadar sürmez ki kardeşim

merak ettıgım maddı durumunuz nasıl yanı esınız suan yanınızdamı yada yurtdısındamı.size paramı gonderıyor aılesımı bakıyor.cocuklarınız butun gun okulda olsa gerek sızde butun gun evdesınız sabah kahvaltı evın temızlıgı aksam yemek yap derken butun gununuz bos bos gecıyor ve sızı daha cok umutsuzluga surukluyor.dısarıdan konusması kolay gelıyor sızde demıssınız zaten terzı sokugunu dıkemez dıye.iş bulun azda olsa bırseyler kazanın yavas yavas ozguvenınız yerıne gelecektır yada halk egıtımın kursları var onlara gıdın ve bıseyler yapabıldıginizi sızınde basarabıldıgınızı gorun esınız ezılenı bırkez daha ezıyor.sizin gucsuz olusunuz onu daha cok kuvvetlendırıyor.bence bır sırkelenin ben ne yapıyorum deyın bınlerce kılometre yol yurumek sadece bır adımla baslar ve sız o adımı atın.sakın umutsuz olmayın sızın gıbı kendını cok guzel ıfade eden bır bayan nasıl olurda bu kadar hayata karsı küs olur.

Sana bir kitap önereceğim. Lütfen onu al ve oku. Adı: herşey su ile başladı. Gerçek bir yaşam öyküsü.

Helen Keller adında bir kadının hikayesi. Kısaca şöyle: Halen Keller yanılmıyorsam 18 aylıkkken ateşli bir hastalığa yakalanıyor ve görme ve işitme duyusunu kaybediyor. Ailesi bu kıza bir eğitmen (öğretmen demiyorum) buluyor. Ve bu kız 18 alıkken hatırladığı su (water) kelimesinden yola çıkarak hem konuşmayı, hemde okuma ve yazmayı öğreniyor. Ama öyle hemen değil. Herkes 3 senede bitirdiği okulu o 5 senede bitiriyor. Ama azmediyor. Sonra herkesin gittiği üniversiteye gidiyor. Pedegog olmayı başarıyor. 5 dil öğreniyor. Engelliler için çalışıyor. O mucize başarmadı. Sadece kendinde olan gücü gördü. Engelsiz insanlardan 2 kat yada 10 kat fazla çalışması gerektiğini biliyordu ve çalıştı da. Ama onun başardığı şey mıcize değil istekti.

Sen de başarabilirsin. Allah bize akıl ve bu aklımızı kullanacağımız bir sağlıklı beden vermiş. Lütfen kendi gücümüzün farkına varalım. Bir başkasının bizi ezmesine izin vermeyelim. Lütfen kpss ye gir ve çocuklarının geleceğini hazırla. Seni bu duruma düşüren kocanı da boşver. Sen ona muhtaç değilsin. Senin ihtiyacın olan tek şey İSTEK ve AZİM.

Son düzenleme:
tatlım allah yardımcın olsun.ciddi bir bunalım geçiriyorsun galiba.öncelikle şunu söylemeliyim burda kocasından dert yanan pek çok kişiden daha şanslısın.en azından sana şiddet uygulayan bu yaratık senden uzakta yaşıyor.ne ders çalışmana karışabilir,ne hizmet bekler.o yüzden bir silkelen ve kendine gel.önünde 6 ayın var ve çocukların için başarmak zorunda olduğun bir kpss sınavı var.git kendine 2-3 tane kitap al.bu bile sana güç verecek.bunaldıkça 6 ay sonra kazanacağın sınavı ve ayakların üzerinde durduğunda yapabileceklerini hayal et.çalışmaya başlamak senin kendine güvenini tekra getirecektir.anladığım kadarıyla boşanmaya henüz hazır değilsin.o yüzden önce kendi ayakların üzerinde durmaya başlayıp,eğer becerebilirsen kocanın gönderdiği paradan bir kenara biriktirmeye çalış

ümitsizliğe kapılmayın, sizinde eşinizle beraber yurtdışına taşınma imkanınız varmı??
bide güçlü olmaya çalışın, cocuklarını için dirayetli olun..2 tane yavrunuzunda sizi model aldıgını unutmayın

canım önceki konunu da hatırlıyorum ben senin.
kpss yi bırkma sakın.
zor birşey değil inan bana.
biraz programlı çalışırsan tamamdır.
belkide kurtuluşun olacak bu sınav senin.
atanacaksın alacaksın yavrularını da bu herifin kıçına tekmeyi basacaksın.
kendin kazan kendin ye oh.
moralini yüksek tut.

siz hiç değilsiniz bilakis çok şeysiniz. mesajınızdan uslubunuzdan da anlaşılıyor. kendinize güvenin, terapiye gidin, yarım bırakmayın, diyet mi istiyorsunuz yapın yapanlardan neyiniz eksik?

Allah'a sığının dua edin gücü onda ve kendinizde göreceksiniz. sizin burda mesajını okuduğum bir çok kadından daha iyi bir kendinizi ifade ediş biçiminiz var. kpss'ye çalışın inanın çok zor değil. ben bir senelik çalışmayla 89 aldım. sizden ne fazlam olabilir söyler misiniz? moralinizi yüksek tutun ve Allah'tan güç isteyin. kararlılığınızla altından kalkamayaacğınız hiç bir şey yok şu durumunuzda. sizin için dua edeceğim bu akşam. sevgiler.

Eşiniz amacına ulaşmış olmanın hazzını yaşarken,
siz kendinizi küçümsüyorsunuz.
Niye,neden?
Hani vardır ya bazı kadın tipleri;
eşlerinden şiddet görürler,aldatılırlar,aşağılanırlar,
gidecek yerleri de vardır,destek çıkanları da ama
''kocamı seviyorum ''der kalırlar.
Siz bu insanlardan değilsiniz ki!
Anlatımınızdan da çok belli ne denli düzgün,
kendine hakim biri olduğunuz.
Evet yaşamak için,hayata bağlanmak için çok geçerli iki güzel nedeniniz var.
Ve asla dermansız olmayan bir derdiniz.
siz çok güçlü bir kadınsınız.
Lütfen kendinizin farkına varın.
Hiç değil de ''çok şey ''olduğunuzu,
sadece ''anne''olarak bile mükemmel bir güce sahip olduğunuzu unutmayın.

merhaba
kursa ve derslerime başladım. eşim aradı açmadım şimdi aramıyor bende onu aramıyorum. daha evvel de dediğim gibi içinizden biri yazmıştı "onsuz yaşamaya alışmalısın" diye. bende onu yapıyorum fakat "mış" gibi yapmıyorum gerçekten yapıyorum. aklıma geldiğinde itekliyor düşünmüyorum. önceden defalarca arardım gün içersinde şimdi aradığında açmıyorum bile. önceden de tavır alırdım güya ama gün sayardım konuşamadık şu kadar oldu diye. dahası ben dayanamaz arardım. annesi rahatsızlanmış mesajla haber verdim....çok düşündüm neden kendime bu şekilde davarandırıyordum ki kaç yıldır horlaması ezmesi aşağılaması hiç bitmedi. kendisi hep derdi " birisinin sana nasıl davranacağını sen belirlersin" diye demek ki beyefendinin de bana böyle davranması bendenmiş bu defa düzelsin diye beklemiyorum bu defa beklediğim şey onu hayatımdan çıkartabileyim onsuz yaşamaya alışabileyim ve nihayetinde kaçınılmaz son boşanma...rabbim hakkımızda hayırlısı neyse onu versin inşallahüteala amin

Birden bu hale gelmediniz ve birden düzelmeyeceksiniz. Bunu kabullenin ilk önce. Mucizeler masallarda olur.
Ama bu düzelmeyeceğiniz anlamına gelmez.
Lütfen yardım alın.
Yalnız bunu terapi olarak yapın.
Sizin ilaca ihtiyacınız yok, bi hastalığınız yok, sadece çok zor zamanlar gecirioyrsunuz.
Sizi dinleyecek,sorunlarınızı objektif olarak degerlendiricek bir profesyonel çok işe yarar.
bende hep gecmişimi babamı suclardım ama sanırım terapistim cok işe yarıcak :)
2.radevumu aldım heyecanla.
madem güçsüzsünüz şu an gidemezsiniz. Şimdi gitmeyin. Ama kendiniz gtmeye hazırlayın maddi ve manevi zaten sürekli yanınızda degil.
Ama cocuklarınız için değil kendiniz için güçlenin. eğer başkaları için güçlenirseniz,cocuklarda dahil buna, bi gün tekrar yıkım kacınılmaz.
zaten siz güçlenirseniz ki şu udurumda bile evlatlarını düşünen bi annesiniz o zaman tadından yenmezsiniz :)
hayattı başaramayacağımız şey yoktur, sadece dönem dönem biz olduğunu düşünürüz.
Güzel bi gelecek dilerim yavrularınızla.

Bir yerden hayatınıza başlamanız, bu kadar kararlı olma yolunda olmanıza inanın çok sevindim.

Elbet tökezleyeceğiniz, yorulacağınız, en başa döneceğiniz zamanlar olacaktır; ama istikrarınızla kısa bir zaman olup tekrar kalkacaksınızdır.

Kararınız, huzurunuz artarak daim olsun..İnşaallah çok çok mutlu olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…