hani dermansız dert yoktu ya rabbim!!!

eşinle konuşmuş anlaşmıştınız ailesi abisi konuşmuştu kesin dönüş yapıyordu aranız düzeliyordu pişman olmuştu ağlamıştı af dilemişti en son noldu bişey değişmedi mi

tamamı yalan oldu canım tamamı maalesef yalan oldu....işte yılgınlığım bundan o kadar yoruldum ki.....

yardım etmek için öle şeyler söyledik ki ,düşünmesine harekete geçmesine dair,maalesef değişen bişey yok ve olmayacak,ama görmüyor...hala

emin olun dönüp dönüp okuyorum yazılanları. konuyu ilk açtığım ana oranla çok daha iyi hissediyorum kendimi. gerçekten yapabilmeyi ayağa kalkıp kaldığım yerden devam edebilmeyi ne çok isterdim...öncelikle dershaneye başlayacağım zaten kaydımı yaptırmıştım henüz başlamadı dersler gitmeyecektim ama gideceğim en azından burdan başlayacağım sonrasını rabbim bilir...

Yakın bir arkadaşımın evladı 2 senedir bir hastalıkla boğuşuyor, geçenlerde "alın eve götürün, yapılacak bir şey yok " denmiş.Anlatılamaz bir acıyla o son günü bekliyorlar.Allah kimseyi evlat acısıyla, derdi, kederi ile sınamasın ama düşününki evladınız dermansız bir hastalık içinde.Kimseniz yok, işiniz yok, paranız yok.Ne yapardınız? Yeri gelir o çocuğu da alıp temizliğe mi gitmezdiniz? Sokak sokak, kapı kapı gezip derman mı aramazdınız? Onun için başka şehri bırakın, başka ülkeye bile gitmez miydiniz sırf bir derman uğruna? Her şeye sıfırdan mı başlamazdınız onun için?

Şimdi de yalnızsınız, hor görülüyor, aşağılanıyorsunuz, şiddet görüyorsunuz.İşiniz yok, belki de size ait paranız dahi yok.Çocuklar baba nedir bilmiyorlar.Onlar da yalnızlar.Eski konunuzda da "boşanmayacağım" diyordunuz.Hani evladı için katlanan kadınlar vardır, bir nebze anlaşılır, başında baba ile büyüsün mantığıyla.Sizin çocuklarınızın başında baba yok, sizin yanınızda koca yok, dert arkadaşınız yok, başınıza ya da Allah korusun çocuklarınızın başına bir şey gelse, yanınıza atlayıp ha deyince gelemeyecek birisi var.Bayramdan seyrana yanınıza gelen, sizi ezikleyen bir adam, bir baba var.

Yani elde var sıfır.Siz yapıcı mesaj istiyorsunuz anlıyorum ama çok çok 6 sene sabretmişsiniz, bir 6 sene daha sabredin belki değişir demekten başka elden ne gelir?

Sağda solda dayı, teyze, anne yok mu? En kötüsü bir komşu? Çocukları bıraksanız onlara, iş hayatına geri dönseniz? Eşinizden bir miktar para isteseniz, biriktirseniz? İnanın boşandığınızda hiç bir şey değişmeyecek; nasılsa siz yalnızsınız, çocuklar yalnız, hayatınızda bir şey değişmeyecek. Sadece boşandığınıza dair bir evrak, hepsi bu.Ama siz rahatlayacaksınız, ruhunuzun yaraları iyileşeceki çocuklarınıza daha öz güvenli , daha mutlu bir anne olacaksınız.

Umarım her şey istediğiniz gibi gelişir.

sağol canım allah razı olsun iş teklifine ben hayır dedim çünkü ben 80 doğumluyum 10 yıldır da çalışmıyorum özel sektöre sanırım geç kaldım devlet işi olsa kendimi güvende hissederim özel sektöre sırtımı veremeyeceğim sanırım
dershane ile beraber profesyonel olarak kpss ye hazırlanma kararı almıştım kaydımı da yaptırdım inşallah bu kararımı uygulayacağım

merhaba
ne kadar üzüldüm rabbim inşallah o arkadaşınızın evladına acil şifalar versin onlara bağışlasın...yazdıklarınızın tamamı doğru gidişatın değişeceği yere yaklaştım sanırım hissediyorum buraya yazmak sizlerden fikir almak bana çok iyi geldi küçümsedim derdimi...rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah amin

tamamı yalan oldu canım tamamı maalesef yalan oldu....işte yılgınlığım bundan o kadar yoruldum ki.....

demek ki sena olmuyormuş,onun bunun demesiyle zorlamasıyla tehditle olmuyormuş,insanın- kocanın- içinden gelmesi gerekiyor ki gelmiyor bunca konudan sonra bunca olandan sonra gördük

muhtemel ki o adamın orda başka bir hayatı var,başka kadın var mı bilmiyorum ama hayatı olduğu kesin ve o hayattan gayet memnun

verdiği sözleri bile tutmuyor,seni bırak çocukları bile düşünmüyor

çok kötüyüm diyorsun da birçok insandan daha iyi bir durumdasın,zaten yerleşik bir düzenin var adam zaten o evde değil
hiç evinden çıkmadan düzenini bozmadan nafakanı da tazminatı da alır boşanır gül gibi kafan rahat yaşar gidersin,gidecek yerin yok diyorsun ya gitmene gerek bile yok,ne insanlar var burda kapıya konulan geceyarısı asıl onların çaresi yok
oysa senin bir mesleğin,girebileceğin bir sınavın,yerleşik bir evin,her ay gelen maaşın var
biraz para biriktirsen ,biraz da dünyada senden ve çocuklarından daha önemli birşey olmadığını anlasan işte o zaman herşey değişecek
sen ayağa kalktığında o adam bile şaşacak belki yine dönmeyecek sana ama ,senin neler yapabildiğini görüp eşek tepmişe dönecek
kendi şantiye köşelerinde sürünürken(nette sürtüp gönül eğlendirmek ona sürtme gibi gelmese de her heves geçici o da geçecek sonuçta)

adamın bilet tarihleri bile boşanmana yetecek daha önce de söylemiştim o bile durumu kanıtlama yeterli mahkemede
tek yapman gereken bir dilekçe yazmakken bunu bile yapamıyorsun
kendini en önemlisi de o çocukları bu mutsuzluğa mahkum ediyorsun
anla artık olmuyor o adam olmuyor

sen bugün boşansan kocan bayıla bayıla boşanır senden ,tek kabul etmeme nedeni egosu olur,bu kadın beni nasıl bırakabildi diye
sen de bunca aşağılanmanın ezilmenin şiddetin karşılında tekmeyi atmanın egosuyla hayatına devam edersin...mutlu bir insan mutlu bir anne olarak

Son düzenleme:
daha önce "seni öldürürüm ama boşamam" demişti beyefendi senam'a. o derece de eşine sahip çıkan (!) bir şahıs kendisi.

penceren at beni in aşağı tut beni
sevgiyi de bu zannediyorlar ya dövermiş de severmiş de

sena evli değil ki
senayı finanse eden bir adam var hayatında o kadar
boşandığında tek fark yılda bir gelen bir misafirin -geldiğinde ev sahibine hakaret eden aşağılayan döven söven ,yani aslından gelmesinden hiç de memnun olunmayan bir misafir-gelmeyecek olması olacak

canım benim yazdıklarını okurken kolay geldi bana içim açıldı ama ya dediğin gibi olmaz sa? ya hakim beni ve çocuklarımı madur edecek bir nafaka bağlarsa eşim ağzını açınca ben karım için çocuklarım için ordayım diye bir başlıyor onu bir dinlesen gelir beni dövmeye kalkarsın o kadar ki acındırır mükemmel gösterir kendini ve herkesi inandırır. bana telefonda konuşurken "üç gündür yemek yemedim" diyen kocamın mangal başında çekilmiş resmini netde ben buldum. yattığım yastığın yüzü kirden leş gibi oldu çalışmaktan vakit bulup yıkayamıyorum diyen adamın o lanet sitede kadınlarla vıcık vıcık sohbetlerini ben buldum. bayramda seyranda bari bir internet cafe bulsan seni görsek kameradan dediğimde mümkün değil nerden bulayım diyen kocamın elinin altında internet olduğunu ben gördüm dahası hangi tarihte ne paylaşmış hepsi belli internetim yok dediği zamanlarda resimler koyup o kadınlarla yazışmış ama git osr bizim için orda benim için ve çocuklarım için orda.....of bacım of hangi birini anlatayım inanki yaram çok derin inan ki.....

keşke o resimleri ve sohbetleri adama haber vereceğine zamanında toplasaydın kardeşim lehine kanıt olarak....

sen gelmesini istiyordun da bence bu adamın uzakta olması daha iyi
iki çocuk varken sanmam ki madur olacak bi karar verilsin ,kocanın maaşı da az değildir zaten ona oranla düşünecek mahkeme
o bulduğun gördüğün herşeyi mahkemeye sun işte,ben burda çocuk bakarken bunları yaptı de
zaten adam evde değil bu gidişle bi seneye anca gelir,şimdiden boşanmış gibi yap sende
arama sorma muhatap olma o aradıkça da he de geç,böylece kendini de hazırlarsın o psikolojiye
bu sürede de kpss çalış zaten maaş alıyordun onu biriktir kendini hazır hissettiğinde de bas gitsin tekmeyi
para muhabbetlerinden tiksiniyorum ama bazen arıyor bu erkekler,seninki de onlardan

Bir harcanmış hayat daha.

Aslında senin esinle ilgili gün gibi ortada olan öyle cok şey var ki ama cok incinecegini bildigim için yazmayacağım.

Allah yardımcın olsun canım

bütün yazdıklarınızı tek tek okudum
ve suçun sizde olduğuna kanaat getirdim
değişmek istiyorsunuz yardım istiyorsunuz ama hala her lafınızda bir erteleyiş var
bırakın bu dersane kpss olayını bunu beklersen en az 2 senen giider
senin yapman gereken ilk iş sabah kalkkıp iş aramak
ne iş olursa olsun bir yerden baslamak...
sen yine dershanene git sınavına gir
ama bunu beklemeden bir iş bul
cocukların zaten okula gidiyordur
inanki bu imkansız değil
sadece size bazı seyler zor geliyor

keşke o resimleri ve sohbetleri adama haber vereceğine zamanında toplasaydın kardeşim lehine kanıt olarak....
aklıma bile gelmedi((( asla düşünmedim ki ben boşanmayı...düzelecek dedim hep .....geldi gececek dedim........... bir rüzgar bu esip gidecek dedim...olmadı.....

oturduğun yerden hiçbirşey değişmeyecek sena
adamın kafasına harfiyat düşüp meleğe dönmeyecek

hani şu tanrım beni kurtarır diyen rahibi bilirsiniz
allah akıl vermiş yol göstermiş gönderdiği sandala bineceksin arkadaş

yazan herkese tekrar teşekkür ediyorum küçük kızım kanepede uyuyakaldı. onları yatırmalıyım çıkacağım hayırlı geceler dilerim

etrafında eşin dostundamı yok ki senin..derdini anlatıp sana el verecek..ezikliğinin sebebi eşin, yoksa gerçek sen bu değilsin..

annemden biliyorum oda 26 sene çekti ezildi horlandı baba tarafındanı..şimdi benden bile genç görünen,hayatla mücadele eden ,hakkını kimseye yedirmeyen,kendini saydıran bir panter..iş
te benim annem bu..aynısını babam bana da yapıyor ama takmıyorum çünkü gerçek beni biliyorum.koşulların en azından şimdilik kendini göstermeye elvermiyor sadece..

bi yerden başlamak zorundasınız.yoksa ruhen olduğu kadar bedenen de gerileyeceksiniz.siz olmasanız Allah korusun babalarımı bakacak o yavrulara?

merhaba
ekran klavyesi ile yazmak zorundayim cok kisa yazacagm
kendinizi sevin deger verin ve asla kendinize acimayin. zayif noktalarinizi yakalamis esiniz oralardan vuruyor. ve son olarakta mutlaka cok okumali diyecegim.
saglam bir durus diliyorum.

Ezilen ve heba edilen ömür geri gelmiyor..
Zamanında bir kadın tanımıştım : onu döven söven ona maddı manevi işkence yapan bir adamdan sırf çocuklarım babasız kalmasın dıye boşanmayan..
Yıllar geçti o cocuklar buyudu , yıllarca o cocuklar ıcın ter doken kadının çabaları kaar etmedı : oğlu serserının tekı çıktı , kızı bır adama kaçtı ..
Oğlunu toparlamaya,kurtarmaya çalıştığı bir vakit ; Oğlu ona tokat gibi bir cvp verdi : '' kendi salaklığını bıze yukleme , boşansaydın çekmeseydin kahır mahır bızmı dedık sana çek diye.. '' o evlat babasının tarafını tuttu anaya duşman oldu .. Velhasıl evlat bile olsa zamanı gelince madalya falan takmıyor anasına , yaptıgı onca fedakarlık için..

Siz şimdi dıyorsunuz ya : Evlatlarım için boşanamam ,
Şuan evlatlarınızda çok mutsuz ve herseyın farkındalardır , babalarının sorunlu ve ııyı bır ınsan olmadıgını onlarda hıssedıyorlardır..
Var olmayan ve zaten hiç var olmamış bir Yuva için : Ömrünüzü heba etmeye değermi..

Yarın evlatlarınız büyüyecek, yuvadan uçaçak ..
Tabi hakları / kendı hayatlarına bakmak ısteyecekler ..
Ve Siz hiç size ait olmayan bir hayatın içinde kalacasınız ...
Buna değer mi..

Buralara konu açabildiğinize göre : sizde bunların farkındasınız ve çıkış yolu arıyorsunuz
Ve çıkış yolunuz açıkca ortada : Kendi ayaklarınızın üstüne basın ; gerekirse emekleyerek çıkmaya başlayın merdıvenleri ,
Gunumuzde iş bulmak zor ama ısteyene helal ekmek heryerde var : Fabrıka olur , aşçılık olur bir işe girin
İşe yaradığınızı insanların size değer verdıgını sözünüze itibar edildiğini gördüğünüz zaman kendınıze olan guvenınız , inancınız gerı gelıcektır ..
Guvenınız gelince zaten Boşanma dılekçesini olmayan eşinizin önüne rahatlıkla koyucaksınızdır..
Allah yar ve yardımcınız olsun..
Yolunuz açık inşallah , inanın yeter .

herseyı yarım bırakmamnın sebei bişeye baslayınca hemen düzeleceğini sanman..bakıyorsun mucize gibi gelmıyor yaptıların bırakıyosun hemen..kısırdöngu değil bu ınanç yetersızlığı..
silkelen kendine gel...
2 kızın var ne güzel..asla yalnız değilsin..
doğuştan talihsizim deyp durmayın herkesin derdi var inan..sana bunları yazan benımde mılyon tane derdim var..ama pesmi ediyorum hayır...
potansıyelnz var bellı..
bi işe girin maaşınızı biriktirin..
ve bi ev kiralayıp çıkın...
eşiniz sizi kaybettğinde aklı başına gelebilir..
en azından vicdan çeker..ama siz gitmedğinz sürece bunu asla anlamıcak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…