• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hani dermansız dert yoktu ya rabbim!!!

Arkadasim onceki konunu da okudum cok kizmistim sana bi insan bu kadar saf olamaz adam ne seni ne evlatlarini dusunuyor 5 yil yeni bi hayat icin gayet yeterli adam orda baskasiyla beraber bu besbelli ben gelemiyorum madem esim gelsin bi gun de olsa goruseyim der insan esin neden istemedi seni dusundun mu ? Sen bu kadar caresiz degilsin esinin oldugunu dusun ne yapacaktin evlatlarin icin calismayacak miydin bosanmadan korkma senin haklarin var esin eve gelmiyor kocalik vazifesini yapmiyor neden velayet tabikisende olacak adama nafaka cikartirlar pasa pasa oder sen de yoluna bakarsin sakin korkma hayatta neler var

canım benim;
yazdıklarını sonuna kadar okudum
bir parçada olsa kendimden birşeyler buldum
benim eşimde beni hep sindirmeye çalışıyor
tam anlamıyla başaramadı ama psikolojik baskısı canımı çok yakıyor

sana diyeceğim şu ki;
öncelikle psikolojik destek al bu şart
şu an ne yaparsan yap bu psikolojiyle sana umutsuzluk verir
doktora gitmen gerekiyor
toparlandıktan sonra
kendin için yavaş yavaş birşeyler yapmaya başla
yarım bıraktıklarından başla....

unutma herşey sende bitiyor
sen kend,ne yardım etmessen bunu başkası başaramaz...

Lütfen evlatların için
Bizim vazgeçme lüksümüz yok..

Senam ım sen dar günümde bana nasıl ışık oldun ve gözümü açtın başkası için bunu yapabiliyorsan kendin için hayli hayli yapabilirsin çok temiz yüreklisin özelden de biliyorum unutamamda hep dualarımdasın bunu bilmeni isterim..İkincisi eşin kızma bana ama hiçmi acımıyor evlatlarına onlar bize allahın emaneti eğer o öyle yapıyorsa eziyorsa , öz güvenini yitirtecek kadar seni bitirdiyse sen yeniden başla evlatlarını düşün 5 10 20 sene sonralarını düşün bu günler mıh gibi çakılıcak yavrularının yüreklerine.Üzme onları bizi de ..Bak bi işi bitirince diğerini bitireceksin diğeri derken öbürkünü kendini meşgul edecek birşey bul kardeşim benim.

Benim durumlarıda biliyordun seni okadar iyi anlıyorum ki anlatamam insan derdin içinde ışık arıyo kendine bulamıyo çaresizce çırpınıyo ama bitmiyo .O ışık içinde bitanem dua et Allaha bunları unutturacak günler yıllar ver bana de .Resetle hafızanı kocanın söylediklerini ,, o zaten bunu istiyor kendine güvenen biri olmanı istemiyor neden seni bukadar üzerken onun isteklerini yapıyorsun sana zehir veriyo sen bile bile içip hem kendini hem çocuklarını yaralıyorsun .Karanlığa bakma aydınlığa bakmaya çalış bu işi yaparsam sonunda bu olacak de iyiliği kendin için yap toparlan ne kadar yıkık viran olsanda Bu gün çok tekrarladım bunu ama düşmez kalkmaz bir Allah ..Seninde yüzün gülecek evlatcıklarınla güpgüzel bi geleceğin olacak ama az bi cesaretli azimli ol istemesen bile yap bunu çok şeyin değişeceğini göreceksin..

Bende özgüvenimi yitirmiştim,sahipsiz dim,yapayanlızdım tek sığınağım evladım dı.Neleri düşünmedim tahmin edemezsin ama bu süre içinde bir ileri adım atamadım.Çalışmaya cesaretim yoktu naptım elimde üç beş para vardı çarşaf aldım pijama aldım ucuza 3.kalite kapı kapı onları sattım sattıkçada istediler evime geldiler aldılar ,böyle olmayacak dedim kesmedi yine oturup kuruyordum kendi kendime sabahı akşamı kavga ediyordum içimde ..Örgü aldım elime örgüye verdim o bitti dantel ördüm sattım derken derken güvenim yerine geldi işe girdim ayaklandım görmedi gözüm kimseyi vesvese yaptıkça zikirleri tekrarladım secde ettim dua ettim Allahım güldü yüzüme ama çok gayret ettim sende başarabilirsin bunu ..Sanma bu derdin bitince rahat a ericen illa bişey olucak biz her dertte böyle yıkılacakmıyız arkadaşım hayır son nefesimize kadar mücadele edeceğiz evlatlarımız için kendimiz için ..Her kez yanlızdır bu dünyada bunun bilincinde olarak yaşayacağız ve geçmişi sile sile güçlenip ayağa kalkacağız.hep yanındayım hep dualarımdasın bitanem ..Allah kuvvet versin sana geçicek bu günler.Yarın ne yaşadığını unutacaksın tamamiyle olmasada bu böyle olacak..Eskiye bakınca bu gün moralim bozuksa bile allahım en kötü günüm böyle olsun diyorum o kdar yıkıcı günlerdi bir gün sen de böyle olacaksın.Sınavdayız unutma emi..

Birde bak yeni bişey söyleyim sana benim konuya bakarak insanlar dalga bile geçiyorlar biliyormusun mağdurum ben mağdurmuşum da nasıl düzelmişimde yeni konularda yazılar yazıyormuşum diye ..Bide düselince bunlarla uğraşacaksın :52::52: hadi toparlan hemende birlikte cevap verelim ..:54::54::54:

mandall
sağol arkadaşım allah razı olsun dualarında olduğumu bilmenin verdiği sevinç bana yeter sağol rabbim iki cihanda yüzünü güldürsün
bugün 1 aydır devam ettiğim işletmenlik kursu bitti sınavına girdim ve tam 100 aldım:) o kadar sevindim ki rabbime binlerce şükürler olsun sırada kpss var henüz dersler başlamadı pazartesi günü öğlen başlayacak inşallah. kpss dersleri başlamadan evvel yaşadığım bu başarı bana çok moral verdi rabbime çok şükrettim inşallah devamı gelecek:) beni buradan yüreklendiren herkese çok teşekkürler bir cümleyle de olsa dualarınıza talibim...

mandall
sağol arkadaşım allah razı olsun dualarında olduğumu bilmenin verdiği sevinç bana yeter sağol rabbim iki cihanda yüzünü güldürsün
bugün 1 aydır devam ettiğim işletmenlik kursu bitti sınavına girdim ve tam 100 aldım:) o kadar sevindim ki rabbime binlerce şükürler olsun sırada kpss var henüz dersler başlamadı pazartesi günü öğlen başlayacak inşallah. kpss dersleri başlamadan evvel yaşadığım bu başarı bana çok moral verdi rabbime çok şükrettim inşallah devamı gelecek:) beni buradan yüreklendiren herkese çok teşekkürler bir cümleyle de olsa dualarınıza talibim...

canım evlı degılım ama
kurs ortamı baska bır ortam
bende cok depresyonken basladım ve oradakı ınsanalra
normal hayatımdan hıc bahsetmedım
zamanla onlarla gulmeye basladım onlar calıstıkca bende calıstım felan

ısletmenlık sertıfıkası aldıgın ıyı olmus, atanma şansın yukselır

bırde esın sana para gonderıyor muydu? her gonderdıgınden bıraz tırtıklasan dıyorum
ustune bosanınca tabıkı hakkın hukugun olacak
keske morlukların ıcın darp raporu felan alsaydın
bosanırken kullanırdın
zaten bı arkadas demıs kocalık vazıfesını yerıne getırmıyor dan bıle bosanabılır ve cocukların velayetlerı sende kalabılır dıye dusunuyorum
heleki o doneme atanırsan işyerının kresıne felan verırsın
kendı ısyerının olmasa bıle bır suru kamu kurumunun oluyor
onlardan bırıne verırsın
bende kamuda calısıyorum
bosanmıs bayanlar o sekılde bakıyorlar cocuklarına

bırde sıkıntın ıcın Bakara, Taha ve Ali İmran surelerını okumanı tavsıye ederım
Hersey gonlunce oılsun
Allah yardımcın olsun

Herkesten farklı birşey yazacak değilim ama yine de yazmak istedim.
Allah yardımcınız olacak. Hangi hayırlı dua geri dönmüş ki. Öyle değil mi?
Siz geçmişteki başarılarını tekrarlamak için yeterli potansiyele sahipsiniz; bunu hissetmek hiç de zor değil.
Yaşadıklarınızı haketmediğinizi düşündüğünüzden, olayları kabullenmek de zor geliyor size, anlıyorum.
Hayat adil değil belki; ama hayatın zorluklarına karşı duracak ve engellerin üzerinden geçecek güç sizde var.
Kursa gitmeniz size iyi gelecektir. Hatta vakit ve imkan bulursanız hobi kurslarını da size tavsiye edebilirim.
Yeni çevre, yeni arkadaşlıklar size hayatınızın şu döneminde sizin gibi sorunlar yaşayan insanlarla derdinizi
paylaşmak için de fırsat doğurabilir.

kpss de şimdiden başarılar diliyorum. Eğer korkuyorsanız sakın sınav gözünüzü korkutmasın.
KPSS ortaöğretim düzeyindeki bilgileri sınayan bir sınavdır.

ALLAH yrdımcın olsun cnm... işin zor..
yapamam falan demişşsin öyle bi yaparsın ki cnm..herkes şaşırır..
kadınız biz akıllıyız...
erkkler sindirmeye çalışsa da dur demeliyiz...

2,5 yaşında oğlum var ve birde odun kocam...

kpss ye hazırlanıyorum üstelik 31 yaşındayım cnm...

2 tane evladın var onlar için başarmalısın...

kpss yi başarıncada tekmeyi yapıştırırsın...ne tutcan öle adamı yanında...

çok sevdiğim arkadaşım çok şiddet gördü eşinden gizli gizli kpss ye hazırlandı...
kitaplarını bile mutfak harçlığından kesip aldı...
sonra 90 aldı ve hiç aklına gelmeyen güsel bi yere atandı...
ataması yapılınca ilk işi kocasını boşamak oldu...
kocası parayı görünce kuzu oldu ama arkadaşım bakmadı gözünün yaşına çıkartı hayatından...

şimdi çok mutlu kendime ne çok eziyet etmişim dior şimdiki aklım olsa dior...

Kadındır dünyanın en büyük hükümdarlarına önünde diz çöktüren ve yine kadındır tahtları bıraktıran koca imparatorlukları yıkan...
Bir kadın eğer isterse başaramayacağı şey yoktur..Heleki başarmak için 2 tane dünyalar güzeli nedeni varken..
Yazdıklarınızı en başından sonuna kadar okudum ve gördümki birşeyler yapmaya başlamışsınız kendiniz için...Azda olsa sıyrılmışsınız o umutsuz halinizden.İnsan umudunu asla kaybetmemeliki hayata tutunabilsin...
Size kızdım çünkü kocanızın internetteki yazışmalarını görüp yılda bir gelmelerinde sizi sadece aşağılamaktan başka birşey yapmamasına rağmen ondan boşanmayı asla düşünmüyorum belki düzelir diyebilmenize..
Size özgüveninizi kaybettirmiş bir adam gün gelip melek dahi olsa yaşadıklarınızı unutabilecekmişiniz???Tertemiz devam edebilecekmisiniz evliliğinize??HAYIR....Çünkü kirli bir geçmişiniz var o adamla..
Bir insan önce kendine saygı duymalıki karşısındaki kim olursa olsun aynı saygıyı göstersin...Kocanıza ne yazıkki şu imajı yaratmışsınız ben ne yaparsam yapayım bu kadın beni terketmicek..Bunu düşünen kocanız almış sazı eline hergün daha şiddetle çalmaya başlamış...Kocanıza duydugunuz bagımlılık ve bence bugüne kadar bırakamamanızda bağımlılık yüzünden..
Bugünden itibaren sanki ölmüş gibi düşünün o..Ve kendinizi biran önce onsuzluğa alıştırın.İnsan nelere alışmıyorki siz zaten olmayan birinin yokluğuna alışamayasınız..
Bende kpssye hazırlanıorum ve elimden gelen bir yardım olursa hiç çekinmeden destek olurum size..Bu durumda olan birine eminim Allah bizden çok yardım eder..Gerekirse gidin haftanın 5 günü temizlik yapın ama nolursunuz o adamdan medet ummayın.O çocuklarına her koşulda nafaka ödemek zorunda çünkü...
Hayata birkez geliyor insan kimsenin çalmasına izin vermeyin hayatınızı..Siz bir kadın ve en önemlisi ANNESİNİZ..Tüm güç sizin yanınızda...

yazan arkadaşlarıma teşekkür ederim rabbimin izniyle inşallah hissediyorum düzelecek herşey ve inşallah ulaşacağım hedefime. kendimi bu konuyu açtığım güne nazaran daha iyi hissediyorum. eylüldeki sınava daha çok var inşallah profesyonel bir şekilde hazırlanacağım. rabbim inşallah atama getirecek bir puan almayı ve ilk seferde atanmayı nasip etsin. bana ve ihtiyacı olan herkese amin.
eşimi yok sayışım devam ederken( ki bu bir taktik vs değildi yaşam biçimi haline getirmeye çalışıyordum) adam bir anda tutuştu diyebilirim. önceden asla aramayan ben aradığımda kıyamet koparan adam her gün arar oldu ben de her defasında telefonu kızlarıma açtırdım onlarla konuşturup kapattım çıkmadım telefona. kursa kaydımı hala bilmiyor kpss hazırlanmaya karar verdiğimi de. defalarca büyük kızımdan beni istedi telefonlarda konuşmayacağım dedim en son misafir vardı kimse bilsin istemediğimden aldım telefonu mutfağa gittim ve alelade bir şekilde konuştum hatta dalga geçtim( ki asla yapmadığım bir şeydir) bana dedi ki " sana bir haller olmuş" dedim ki " ne olmuş diye bile soramayacağım o kadar ki seninle konuşmak istemiyorum misafir olduğu için açtım telefonunu ama kapatmalıyım hoşcakal" deyip kapattım artık neye uğradığını şaşırmıştır:) bu daha başlangıç. inşallah rabbimin izniyle beni aşağıladığı insan yerine koymadığı yoksaydığı her anın intikamını alacağım bu istekle yanıyorum. onu çok iyi tanıyorum onu vurabileceğim tek silah "umursamamak" bu onu çılgına çevirir. çünkü buna hiç alışkın değil.....

bir annenin üstesinden gelemeyeceği hiçbirşey olamaz... bak kızların yaşamasın bu hayatı silkin ve ya Allah de gerisi gelecektir arkadaşım.. Allahım yardımcın olsun.

canım senin konularını takip ediyorum ve hatırladığım kadarıyla eşin seni kazakistana çağırmıştı çocuklarımı bırakamam diye gitmedin ardında bir sitede yaptığı yazışmaları gördün eşin zaten ülke dışında iş aramaya başla önceden de çalışmışsın tekrar yapabilirsin çalışmaya başladığında da eşinden ayrılırsın insan bu şekilde kafayı yer Allah yardımcın olsun... Ayrıca çalışmalı mıyım diye bir konu açmışsın iş bulmuşşsun ama çalışmamışssın arkadaşım sonra dermansız dert diyorsun...

Son düzenleme:
canım bende konunu okuyan ve üzülenlerdenim...fakat benim eşimde kpss ye hazırlanıyo akşam 10 da işten gelip çalışmak zorunda kalıyo kazanabilmesi için...hakkınıda veriyo yani..çünkü bi sorumluluğu var şuan tek düşündüğü şey sınavda başarılı olup kendini de beni ve bebeğimizide bi nebzede olsa rahat yaşatabilmek bu yüzden çabalıyo..
malesefki sizin hayatınızda bu sorumluluğu alabilicek kişi sadece sensin...şanslısın çünkü bütün gün evdesin şanslısın çünkü çocukların büyük..yani çalışıp kendini ve kızlarını kurtarabilmek için pek bi engel göremiyorum ben..yaşadıkların sana acı değil hırsına hırs katsın...
yapamicam dediğin her zaman bu yorumlarımızı oku..güzel bi işin olduktan sonra emin ol o 6 yıl da bi kaç kere gelip sana geldiği günleride zehir eden o adama kesinlikle ihtiyaç duymicaksın...
güzel haberlerini bekliyoruz....

Son düzenleme:
yazını okudum çok üzüldüm gerçekten. ben senin çok güçlü bi kadın olduğunu düşünüyorum. eşin varla yok arası sanırım arada bir geliyor onda da zehir ediyor hayatı. çok zor biliyorum ama eşin yokmuş gibi davran sen de yani şimdiden kendine bi hayat kurmanın peşine düş kursa gidiyomuşsun ne güzel kendine yatırım yap böyle güzel bi işe de girersin bence sen.herşey düzelir inşallah..

Ben bu siteye yeni üye oldum ilk dikkatimi çekenlerden birisi oldunuz,konunuzu okudum çok zor ama aşılamaz değil.Önceliğiniz o size koca olamayan adamdan boşanmanız bence,kazakistan da ailesi olmadan bir adam ne yapar en başta sizi üzmek değil amacım ama açık konuşmak istiyorum mutlaka başka bir kadın var orası kesin,olmasa sizi neden aşağılasın,sağlıklı iki kızın var hayatının en önemli varlıkları en büyük değerin senin.O adamdan sana koca olmaz çocuklarına da baba olmaz boşan ve zorda olsa yeni bir hayata başla yeniden doğ,çalış,zayıfla,kendine bak özgüvenin gelsin sen çok değerlisin aynanın karşısına geç kendine söyle bunu.Asıl senin kocan o kadar alçak işe yaramaz ki seni ve çocuklarını bu duruma maruz bırakıyor.Böyle hayat geçmez silkelen kendine gel.Hayat kimseye kolay değil inan buna herkez bir sınava tabi Allah'a şükürler olsun ki sağlık sorunun yok çocukların sağlıklı.İnşallah iyi haberlerini alırız.Sevgilerimle...

Canım durumuna çok üzüldüm Allah yardımcın olsun zor bir durum ama dediğin gibi dermansız bir dert değil.Sen kendi kendini sindiriyorsun bırak ne hali varsa görsün farzetki öldü senin ahını Allah bırakmaz onun yanına gerisini o düşünsün.Sen çocuklarını düşün Onlar için hayata sarıl Onlara iyi bir gelecek sunmak için...

içimi acıttın bır bayan olarak yasadıklarına resmen içim burkuldu o çaresizlik o çıkmaz sokak o tarmvalar ben yasamadım ama sizler yasarken anlatırken ben boguldum yerinize RABBIM YAR VE YARDIMCIN olsun cok zor hemde cok zor. ama ewlatların için yasıyorsan onlar ıcınde ayakta durmalısın kalkmalısın ayaga el erkeği işte ınsanı nerden alıp nereye koyuyorlar bence sen kpps yı asla bırakma yapabılırsın diyorsun ya potronum korkardı dıye zekandan ve otoritenden korkuyolardı demekkı yenıden yapabılırsın önce kendıne bak ceki düzen ver sonrada bır yerden basla mutlaka ben ne kdr yıkıldıgını hıssettım ama yapabılecegınıde hıssettım bak hamıle kadınlar hısseder ve ben senın ıcın parlak ışık hissediyorum bence okdr saplantı yapma eşinin dediklerini yapabılırsın evlatlarını guzel yerlere tırnakların ile kazıdıgın yerlere getırebılırsın.sana inanıyorum ve yaptıgını görmek istiyorum.

allah razı olsun arkadaşlar. hülya başkurt arkadaşım inşallah hissettiklerin doğrudur. bende inanıyorum. hayırlısıyla rabbim sağsağlim evladını kucaklamayı nasip etsin inşallah

çalışmalımıyım diye konu açmıştım doğru. iş imkanı doğmuştu. fakat özel sektördü ve benim çalışmadığım 10 yıl boyunca özel sektör çok değişmiş. olmadı kısacası. devlet sektöründe çalışmak amacım inşallah.

rabbim sizlerden razı olsun bir defa "allah yardımcın olsun" demeniz bile yeterli

kpss kursu....hayal kırıklığı
merhaba arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yardımcı olun
evime yakın olduğu için, saatleri kızlarımın okulda olduğu saatlere denk geldiği için, gün olarak vs kısacası tamamen şartlarıma uygun olduğundan kursa kaydımı yaptırdım. aralık ayında kayıt oldum ocakta dersler başlar dediler. tamam dedim kayıt olurken ilk ayın ücretini verdim. ocak ayı bitti dersler başlamadı:( sizin dediğiniz saatler olmadı deyip saat değiştirdiler. sonra da günleri değiştirdiler. en son cep telefonuma borcum olduğu ve ödemem gerektiği mesajı gelince ben artık çıldırdım. ne borcu diyorum şubat ayı taksidi diyorlar iyi de ben ocak ayında ders görmemişim para vermişim. dersler başlamamış. 12 20 de ders başlar diyorlar diyorum ki ben 12 15 de kızlarımı servise veriyorum 5 dakikada kursta olmam mümkün değil. tamam siz 12 30 da girin derse diyor iyi de ders başlamış olacak başlamış dersi böleceğim insanların konsatrasyonu bozulacak bunu neden kabul edeyim ki? ben o sınıfta ders görsem ben de gıcık olurum ders başladıktan sonra sınıfa gelen birisine. ben kayıt olurken böyle söylenmedi kendimi haksızlığa uğramış ve kandırılmış hissediyorum üstelik hevesim kaçtı istemiyorum kurs falan inşallah kendim evde hazırlanabilirim. yarın gidip kaydımı iptal ettireceğim. aslında tek zorluk matematik sadece matematik için mi kursa gitsem acaba? bir akıl verir misiniz ben ne yapayım sizce?

Back