Hangisini kullanmaliyiz

Valla memen mi bozuluyo emzirsene diyeni bile duydu bu kulaklar
Neyse ki kulak asmamayi ogrendim :deli:
Saglam kafayla dayanilmiyorlar cunku
Hippe de baktim ama cevremde pek kullanan yok
Cesaret edemedim o yuzden
Hip piyasadaki diger mamalara göre biraz pahali o yuzden pek kullanılmıyor ama tek organik mama digerlerine göre. Bi arkadas bebelac gold yazmis o ilk zamanlar iyi geldi bebeklerime sonra acayip gaz kabızlık yapti bebekten bebege degisiyor mecbur deneyerek bulacaksiniz bebegniz icin hangisi en dogru mama ben 2 yasuna kadar hip kullandim hic sorun yasamadim 4 bebegimde de birinden birinde olurdu die dusunuyorum :) o yuzden rahatlikla tavsiye ederim

Cocugumun canina kastim var
O yuzden mama veriyorum arkadasim
Memem bozulur diger yandan
Sezeryan sonrası sütüm gelmedi 2 gün,mama verdirdim hastanede bu süreçte. Bunu duyan neredeyse herkes,aa aa aa diye karşıladı. Ölsün mü çocuk açlıktan,sarılık olsa daha mı iyi demedim bile uğraşmaya gerek yok. Emdikçe gelirmiş bakseen,ben bilmiyordum. Önce emzirip süt gelmeyince mama veriyorum deme ihtiyacı bile hissetmedim. Ağzı olan konuşuyor işte. Eve gelince geldi sütüm,emiyor işte canavar gibi.
Bakma ağzı olan konuşuyor işte,annesin en iyisini bilirsin.

Bebegım 14 gunluk bebelac kullanıyorum arada sütüm henuz yeterli gelmediği ıcın gazda yapmıyor ama bısey farkettım oyle cok severek ıcmıyor kendi sütümü sagıp biberonla veriyorum onu bayılarak ıciyor. Hatta bu gece farkettım belkide mama fazla geldi birazını kustu ama normalde ıyı bı mama

Neden mama veriyorsunuz ki? Ben geldim bile çünkü kimse çocuğun kötülüğünü istemiyor. Sadece merak ettim neden mama konu sahibi? Sadece Meme verince çişi az mı yapıyor?
Konuyla alakasız ama?? Sizin sutunuz yeterli geliyormu benimde bebegım 14 gunluk doymuyor sureklı gogsumde olmak ıstıyor ve aglıyor süt yetersiz belli uykuya bile dalamıyor dalsada bes dakika ama mecbur mama veriyorum hemen uyuyabiliyor sizinki nasıl yada ilk baslarda nasıldı??

Mamanın gaz yaptığını nasıl tespit ettiniz?Bebeğim 50 günlük sadece emziriyorum ve çok gazı vardı , şimdi azaldı.Gaz her her bebekte olur kiminde daha şiddetli kiminde daha az ve genellikle 2. Haftalık olduklarında başlıyor gaz sancıları.

Bu arada ben büyük kızımıda şimdi bebeğimide sadece emziriyorum fakat geçen ay dışarda çok işim vardı ve ben yokken verilmek üzere mama aldım.Belçikadayım burada Nestle Nan 1 çok meşhur eczacıda en iyi diye onu verdi.

Konuyla alakasız ama?? Sizin sutunuz yeterli geliyormu benimde bebegım 14 gunluk doymuyor sureklı gogsumde olmak ıstıyor ve aglıyor süt yetersiz belli uykuya bile dalamıyor dalsada bes dakika ama mecbur mama veriyorum hemen uyuyabiliyor sizinki nasıl yada ilk baslarda nasıldı??
Şöyle söyliyim ki bebekler zaten doğduklarında anne memesinde olmayı sürekli isterler, bu onların doymadığı anlamına gelmez. Nasıl ki bizler 9 aylık gebelikte tavana çıkan hormonlarımız birden sıfırlanıyor bir şok yaşıyoruz lohusalık sendromuna giriyoruz bebekler de öyledir. Onlar da 9 ay boyunca anne karnında oldukları için dış dünyaya alışmaları çok zordur. Bu sebeple sürekli ama sürekli göğsünüzde tutun. Ben sürekli tuttum hatta bu sebeple bel ağrılarım aşırı var. Yeri geliyordu 24 saat indirmiyordum böylece bebeğim bana güvendi, güvenli bağlanma yaşadık, ilk 2 ay özellikle asla mememden indirmedim. Hem gaz sancıları da olduğu için meme onları rahatlatıyor. Bebeğinize sütün yetip yetmediğini çişli bez sayısından anlarsınız demişti doktorum. Yani bebeğiniz sadece anne sütüyle beslendiğinde çişi bolsa o süt ona yetiyordur. O sizin kokunuzu istediği için sürekli emmek istiyor.
Benim nasıl sütüm geldi olayı şöyle oldu. Ben istem dışı sezeryan oldum bebeğimin kalbi yavaşladı zaten hamileliğim de riskliydi, vajinal doğum bekliyordum ama ameliyat oldum derken psikolojim aşırı bozuldu ve ben lohusa depresyonuna girdim. 40 gün boyunca ne yedim ne de su dışında bir şey içtim. Gebelikte aldığım 20 kiloyu 40 günde verdim. Ama ben çok susuyordum. Bol bol su içtim. Su içtikçe bebeğimi de sürekli mememde tutturunca sütüm geldi. 3.günün sonunda geldi ama ilk 2 gün biz de mama verdik hastanede hatta sarılık oldu fototerapi falan aldı ama oğlum yediği mamayı da kusuyordu. Israrla emzirdim. Emzirdim ve yine emzirdim. Yılmadım ki benim meme ucum hiç yoktur ama doğum öncesi eğitim aldım ve ebem beni bu konularda bilgilendirmişti zaten. Bütün kahverengi bölgeyi bebeğimin ağzına koyunca süt de geliyor. Ama dediğim gibi stresten uzak bol su ve kaliteli dinlenme. Ben 40 gün boyunca ölücem ölücem oğlum bensiz ne yapar diye deliler gibi ağlıyordum kendimi siyah perdelerle kapanmış odaya kilitledim oğlumla hiç o odadan çıkmadım.
Yani demem o ki. Bol su için, taze badem yiyin ve sürekli emzirin. Bebeğin sürekli emmek istemesi bir refleks ve bu da dünyaya adapte olmasına zemin hazırlıyor. Lütfen onu hiç kucağınızdan indirmeyin, çok savunmasız daha.
Allah bağışlasın inşallah.

Hip combiotic deneyin derim. Ama illa Bebelac olacaksa Gold olanını deneyin. Normaliyle arada çok uçurum yok.
Bir de mamadan bağımsız olarak bebeğinizi beslerken emzirme pozisyonunda olmasında dikkat edin. Yanlış pozisyonda sadece mama değil anne sütü bile gaz yapıyor.
Bir de biberon başlığınıza bakın, gaz yapmamasi için farklı başlıklar var. Onlardan edinin.

Ya dogum yaptigim gun hastane odasindayim
Normalde esim harici anne yaninda bile ust degistirmem ben
O gun gelen gecen gogsumu elledi sıktı
Peki ne yapiyorlar sut cikarmaya calisiyorlar
Goguslerim emzirmekten degil Sıkmaktan yara tahris oldu
Koca koca kadinlarin vay efendim ben 5 yasina kadar emzurdim muhabbetleri de cabasi
Kizdigimda bu, varda mi vermiyoruz
Sutum yok diyorum vardir vardir diyorlar
Emzir gelir diyorlar
16 gundur hem kizimla hem pompayla irdeliyorum ama yok iste bebegimin karnini doyurmaya yetmiyor
Daga gecen gun gecen ki konumda "emzircocuk 4 gun dayanir acliga mama verme" diteni gordum
El kadar cocugun 4 gun acliga dayanacagini iddia ediyorlar
Allah korusun ben gibi baska tecrubesiz yeni anne olanlar boyle insanlara kulak asip cocugu sut gelecek diye 4 gun ac biraksa neler olur.
Hastanede 8 saat cocugima mama verdirmediler ve kan sekeri dustu alip apar topar goturduler kizimi
8 saat mama verin diye usteledim beni dinlemedi cok bilmisler
Bir kutu mama olmus bilmem kac tl
Kiminin durumu var kiminin yok
Annede dusunuyordur cocugun sagligini ama yeterli degilse verilen sut elbet mama verecek cocuguna
canım bak sakin ol.nekadar güzel iyi bşr annesin.daha 16 günlük .mis gbi çiçegi burnunda.bol bol foto çek o fındığı.sana bişey söyliycem sütün kendı akacak.hani kurumuş incir varya ondan 8 taneyi 4 su bardağı suda güzelce haşla.sonra onu sucak sıcak iç.günde taze taze 3 defa iç bunu.inanamayacaksın.meme ucun olsun olmasın siyah yeri ver ağzına bebişin.o kadınları komşuları kayınvalıdeleri bosver.bir ay gunde 4 kez mama verdim.yoktı cunku.walla kımseye bişe demeden kafama gore verdım.somra arttı gittı.suan 21 aylık ve suan memede emiyo ben yazrken:)))

Şöyle söyliyim ki bebekler zaten doğduklarında anne memesinde olmayı sürekli isterler, bu onların doymadığı anlamına gelmez. Nasıl ki bizler 9 aylık gebelikte tavana çıkan hormonlarımız birden sıfırlanıyor bir şok yaşıyoruz lohusalık sendromuna giriyoruz bebekler de öyledir. Onlar da 9 ay boyunca anne karnında oldukları için dış dünyaya alışmaları çok zordur. Bu sebeple sürekli ama sürekli göğsünüzde tutun. Ben sürekli tuttum hatta bu sebeple bel ağrılarım aşırı var. Yeri geliyordu 24 saat indirmiyordum böylece bebeğim bana güvendi, güvenli bağlanma yaşadık, ilk 2 ay özellikle asla mememden indirmedim. Hem gaz sancıları da olduğu için meme onları rahatlatıyor. Bebeğinize sütün yetip yetmediğini çişli bez sayısından anlarsınız demişti doktorum. Yani bebeğiniz sadece anne sütüyle beslendiğinde çişi bolsa o süt ona yetiyordur. O sizin kokunuzu istediği için sürekli emmek istiyor.
Benim nasıl sütüm geldi olayı şöyle oldu. Ben istem dışı sezeryan oldum bebeğimin kalbi yavaşladı zaten hamileliğim de riskliydi, vajinal doğum bekliyordum ama ameliyat oldum derken psikolojim aşırı bozuldu ve ben lohusa depresyonuna girdim. 40 gün boyunca ne yedim ne de su dışında bir şey içtim. Gebelikte aldığım 20 kiloyu 40 günde verdim. Ama ben çok susuyordum. Bol bol su içtim. Su içtikçe bebeğimi de sürekli mememde tutturunca sütüm geldi. 3.günün sonunda geldi ama ilk 2 gün biz de mama verdik hastanede hatta sarılık oldu fototerapi falan aldı ama oğlum yediği mamayı da kusuyordu. Israrla emzirdim. Emzirdim ve yine emzirdim. Yılmadım ki benim meme ucum hiç yoktur ama doğum öncesi eğitim aldım ve ebem beni bu konularda bilgilendirmişti zaten. Bütün kahverengi bölgeyi bebeğimin ağzına koyunca süt de geliyor. Ama dediğim gibi stresten uzak bol su ve kaliteli dinlenme. Ben 40 gün boyunca ölücem ölücem oğlum bensiz ne yapar diye deliler gibi ağlıyordum kendimi siyah perdelerle kapanmış odaya kilitledim oğlumla hiç o odadan çıkmadım.
Yani demem o ki. Bol su için, taze badem yiyin ve sürekli emzirin. Bebeğin sürekli emmek istemesi bir refleks ve bu da dünyaya adapte olmasına zemin hazırlıyor. Lütfen onu hiç kucağınızdan indirmeyin, çok savunmasız daha.
Allah bağışlasın inşallah.
Tesekkur ederim Allah sizin evladınızıda size bagıslasın Insallah benim gogus ucum cok yara oluyor sureklı krem suruyorum ama gogsumde oldugu ıcın ıyılesemıyor ve sag gogsumu almıyor cogu kez. Sütüm geliyor sukur ama bence yeterli miktarda degil cunku uykuya dalsa bes dakika uyuyor. Aglıyor daha cok ama mama doyurdugu ıcın uyuyor gerci yine aynı seylerı yazmıs oldum ama.
Bende kendımce care arıyorum birde gogsumun tam kahverengi kısmını alamıyor gerci henuz daha cok kucuk. Ama ilk günlere gore daha iyiyiz. Suan tek derdim sütümğn bebegıme yetmemesı ama yarından itibaren sadece Meme verıcem bakalım durabılıcekmı. Bu arada bebeginize de cok gecmis olsun actıgınjz konuları takip ediyordum.
Ha unutmadan süt sizde agızdan akacak kadar bolmu geliyor sakir sakir dua ediyorum benimkide oyle gelsin diye ama

Tesekkur ederim Allah sizin evladınızıda size bagıslasın Insallah benim gogus ucum cok yara oluyor sureklı krem suruyorum ama gogsumde oldugu ıcın ıyılesemıyor ve sag gogsumu almıyor cogu kez. Sütüm geliyor sukur ama bence yeterli miktarda degil cunku uykuya dalsa bes dakika uyuyor. Aglıyor daha cok ama mama doyurdugu ıcın uyuyor gerci yine aynı seylerı yazmıs oldum ama.
Bende kendımce care arıyorum birde gogsumun tam kahverengi kısmını alamıyor gerci henuz daha cok kucuk. Ama ilk günlere gore daha iyiyiz. Suan tek derdim sütümğn bebegıme yetmemesı ama yarından itibaren sadece Meme verıcem bakalım durabılıcekmı. Bu arada bebeginize de cok gecmis olsun actıgınjz konuları takip ediyordum.
Ha unutmadan süt sizde agızdan akacak kadar bolmu geliyor sakir sakir dua ediyorum benimkide oyle gelsin diye ama
Mama yiyince doyması mamanın sindirimi sütten zor olduğu için.
İlk ay kaka sayısına bakın, ilk aydan sonra çişli bezlerine bakın doyduğunu gösterir.
Ağızdan akmaması , yutkunma sesi, memelerin yumuşak olması vs asla sütün az olduğunu göstermez.
Sadece ucunu emiyorsa ondan yaradır
Bir de diğer meme için farklı emzirme pozisyonları deneyebilirsiniz.

İlk ay kaka sayısına bakın, ilk aydan sonra çişli bezlerine bakın doyduğunu gösterir.
Ağızdan akmaması , yutkunma sesi, memelerin yumuşak olması vs asla sütün az olduğunu göstermez.
İste daha kucuk oldugu ıcın kahverengi kısmın tamamını alamıyor yada almıyor agzını kucucuk acıyor. Gogus ucum yara olmasa hıc ındırmıcem memeden ama 14 gun dur canım cikiyo

Farklı pozisyonda deniyorum ama sol gogsumde ki gibi emmıyor anlıyomu nedir anlayamadım

İşte kahverengi kısmın hepsini vermek gerekiyor ağzına yoksa yara oluyor maalesef. Yara için ayva çekirdeğini biraz suya koyun, 3 gün sonunda o suyu meme ucunuza sürün bir iki gün inanın iyileşecektir.
Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın. Taeyang zaten açıklamış da inanın ağlaması açlığından değil sancısı olduğundandır. Zamanla anlarsınız. Mama da sancıyı vs kestiği için uyuyor doğal olarak. Ama çişi bol mu?

aptamil 1 cok agir aptamil pre yok mu orda?
Vardir illaki ama bana dogum yaptigimda doktorum onu aldirdi sutum gelmeyince
Bizde onla devam ettik bu iki haftadir
Ama genel olarak aptamilden memnun kalmadim
Belki dediginiz mama iyi gelir ama inanin nefret ettim o markadan
Cocuk devamli ikinma modunda
Buyuk bir eriskinde olmayan gaz var kizimda o derece

Back
X