- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.992
- 548
- Konu Sahibi 1impossiblelove
ya ben o stres ve baskı elestırı yuzunden uzuntumden zona oldum ya
nasıl agrılı bır yara dökme hastalıgı
6. ayımda sutden kesmek zorunda kaldım
ne yanı dedım tum emekler bosa mı... mastitlere ragmen, sag gogus ucumun cerrahı mudahale edılmesı gerekecegı kadar emzırdım ,yara olması, onun acısı sırf emzırcem dıye ... o yaralarımla kanaya kanaya emzırdım, okadar emzırmeye ısrarlıydım sırf cocuk emzın anne sutu alsın dıye
ama cocuk hem kolık hem reflu habıre emmek ıstıyor yarım saatde bır emmek ıstıyor doktor ısrarla 2 saatde bır emzırıceksın cunku kolık dıyor
ben habıre emzırdım dınlemedım doktoru mamada vermedım
cocuk aglamaktan gobek fıtıgı oldu ! gobegınden kan geldı 20 gun sonra havale gecırdı ış cok cıddıye noktada geldı
mama verdım sonunda aptamıl ar bebelac gold bunlar gazlı bebekler ıcın mamalar
sonra nasıl kızdım kendıme ya dedım cocuga ezıyet etmısım
gece verdıgım mamayla cocuk uyudu ben uyudum sutum arttı uyudugum dınlendıgım ıcın
yaralarım ıyılestı gazı gectı cocuk kılo almaya basladı
ben neyıme guvendım sagın solun etkısınde kaldım koskoca cocuk hastalıkları uzerıne egıtım almıs doktoru dınlemedım dıye cok uzuldum kızdım kendıme
tam hersey duzeldı dedım bır hastalık gecırdım sutden kesmek zorunda kaldım
etrafımda bılmeyen cok bılmısler ısrarla emzır mama ıse yaramaz cocugu alerjık buyutuyorsun anne sutu farklı demeye basladılar
yahu kortızon kullanıyorum emzıremem e bılgısız kadın
okadar baskı yaptılar kı okadar elestırdıler kı zona oldum
zaten cocugun ıcın en ıyısını yapmak ıstedıgın ıcın streslısın yenı annesın bılmıyorsun cok uzulmustum cok
konu sahıbını bende cok ıyı anlıyorum oyuzden
Ben aglayarak süt veriyordum. Ona ragmen bana "sürekli süt vereceksin" diyenler vardi. Ben her iki saatte veriyordum, yok sürekli verecekmisim. Ancak öyle süt gelirmis..
Ben önce anne sütü verip, sonra biberon ile mama hazirliyordum. Bide biberonlari sterilize etme, yikamasi vardi. Geceleride böyleydi. Bende artik uyku sifirdi. Gögüs verenler 10 dakikada isini bitiriyordu ben 1 saat ograsiyordum. Eh 1-2 saat sonra tekrar tüm rutin basliyordu.
Uyudugumda artik bile suçlu his ediyordum. Bebek uyaniyordu ve esim mama veriyordu cünkü artik mecalim kalmamisti. Ve kendimi bu yüzden çok kötü his ediyordum. Cok kötü bir anneymisim gibi his ediyordum. Hatta bir gün bebegi öyle anneme biraktim ve kendimi odama kapatmistim. Lohusa depresyonuna giriyordum. Annemin benim ile konusmasi ile tekrar kizima baktim.
Herkes kendini çok bilgili saniyor. O bir sorunun etkisini bilmiyorlar. Kendileri emzirdi ya, herkes emzirmeli! O bir soru bile insani ne kadar suçlu his ettiriyor, depresyona nasil soktugunu bilmiyorlar ve israr ile devam ediyorlar.