Hangisini kullanmaliyiz

ya ben o stres ve baskı elestırı yuzunden uzuntumden zona oldum ya
nasıl agrılı bır yara dökme hastalıgı
6. ayımda sutden kesmek zorunda kaldım
ne yanı dedım tum emekler bosa mı... mastitlere ragmen, sag gogus ucumun cerrahı mudahale edılmesı gerekecegı kadar emzırdım ,yara olması, onun acısı sırf emzırcem dıye ... o yaralarımla kanaya kanaya emzırdım, okadar emzırmeye ısrarlıydım sırf cocuk emzın anne sutu alsın dıye

ama cocuk hem kolık hem reflu habıre emmek ıstıyor yarım saatde bır emmek ıstıyor doktor ısrarla 2 saatde bır emzırıceksın cunku kolık dıyor

ben habıre emzırdım dınlemedım doktoru mamada vermedım
cocuk aglamaktan gobek fıtıgı oldu ! gobegınden kan geldı 20 gun sonra havale gecırdı ış cok cıddıye noktada geldı
mama verdım sonunda aptamıl ar bebelac gold bunlar gazlı bebekler ıcın mamalar

sonra nasıl kızdım kendıme ya dedım cocuga ezıyet etmısım
gece verdıgım mamayla cocuk uyudu ben uyudum sutum arttı uyudugum dınlendıgım ıcın
yaralarım ıyılestı gazı gectı cocuk kılo almaya basladı

ben neyıme guvendım sagın solun etkısınde kaldım koskoca cocuk hastalıkları uzerıne egıtım almıs doktoru dınlemedım dıye cok uzuldum kızdım kendıme
tam hersey duzeldı dedım bır hastalık gecırdım sutden kesmek zorunda kaldım
etrafımda bılmeyen cok bılmısler ısrarla emzır mama ıse yaramaz cocugu alerjık buyutuyorsun anne sutu farklı demeye basladılar
yahu kortızon kullanıyorum emzıremem e bılgısız kadın
okadar baskı yaptılar kı okadar elestırdıler kı zona oldum

zaten cocugun ıcın en ıyısını yapmak ıstedıgın ıcın streslısın yenı annesın bılmıyorsun cok uzulmustum cok

konu sahıbını bende cok ıyı anlıyorum oyuzden

Ben aglayarak süt veriyordum. Ona ragmen bana "sürekli süt vereceksin" diyenler vardi. Ben her iki saatte veriyordum, yok sürekli verecekmisim. Ancak öyle süt gelirmis..

Ben önce anne sütü verip, sonra biberon ile mama hazirliyordum. Bide biberonlari sterilize etme, yikamasi vardi. Geceleride böyleydi. Bende artik uyku sifirdi. Gögüs verenler 10 dakikada isini bitiriyordu ben 1 saat ograsiyordum. Eh 1-2 saat sonra tekrar tüm rutin basliyordu.

Uyudugumda artik bile suçlu his ediyordum. Bebek uyaniyordu ve esim mama veriyordu cünkü artik mecalim kalmamisti. Ve kendimi bu yüzden çok kötü his ediyordum. Cok kötü bir anneymisim gibi his ediyordum. Hatta bir gün bebegi öyle anneme biraktim ve kendimi odama kapatmistim. Lohusa depresyonuna giriyordum. Annemin benim ile konusmasi ile tekrar kizima baktim.

Herkes kendini çok bilgili saniyor. O bir sorunun etkisini bilmiyorlar. Kendileri emzirdi ya, herkes emzirmeli! O bir soru bile insani ne kadar suçlu his ettiriyor, depresyona nasil soktugunu bilmiyorlar ve israr ile devam ediyorlar.

bebegine hangisinin gaz yapmayacagini deneyerek bulabilirsin her bebek farkli oluyor benim bebegime aptamil gaz yapmamıştı mesela. gaz için de probiyotik damla kullanabilirsin, çay kaşığıyla az organik zeytinyağı verebilirsin biz çok faydasını gördük, zeytin yağı ile karnını ovabilirsin, bacaklarini bisiklete biner gibi egzersiz yaptirabilirsin hepsi çok faydali oluyo

Ben aglayarak süt veriyordum. Ona ragmen bana "sürekli süt vereceksin" diyenler vardi. Ben her iki saatte veriyordum, yok sürekli verecekmisim. Ancak öyle süt gelirmis..

Ben önce anne sütü verip, sonra biberon ile mama hazirliyordum. Bide biberonlari sterilize etme, yikamasi vardi. Geceleride böyleydi. Bende artik uyku sifirdi. Gögüs verenler 10 dakikada isini bitiriyordu ben 1 saat ograsiyordum. Eh 1-2 saat sonra tekrar tüm rutin basliyordu.

Uyudugumda artik bile suçlu his ediyordum. Bebek uyaniyordu ve esim mama veriyordu cünkü artik mecalim kalmamisti. Ve kendimi bu yüzden çok kötü his ediyordum. Cok kötü bir anneymisim gibi his ediyordum. Hatta bir gün bebegi öyle anneme biraktim ve kendimi odama kapatmistim. Lohusa depresyonuna giriyordum. Annemin benim ile konusmasi ile tekrar kizima baktim.

Herkes kendini çok bilgili saniyor. O bir sorunun etkisini bilmiyorlar. Kendileri emzirdi ya, herkes emzirmeli! O bir soru bile insani ne kadar suçlu his ettiriyor, depresyona nasil soktugunu bilmiyorlar ve israr ile devam ediyorlar.
hah degıl mı ya ! bırde o bıberonları temızle yıka kaynat durumu var bırsuru ıs yanı kolayına kactıgımız yok

ben bazen okadar kotu oluyordum kı emzıremeyecek noktaya geldıgımde sagıyordum esım verıyordu
evın duzenını bebegın halını yasayan bılır herkesın kı farklı cunku

dusunsenıze kızım bırtek ayakta emıyordu benı oturtmuyordu bıle :D ayakta yarım saat emzırmek ınsanustu bırsey sinir zedelenmesı yasadım bu yuzden

Bebelac gold nutriconfor hemen hemen her mamayi denedim bu yaradi sadece cnm cok zor biliyorum

Kizlar kizim 16 gunluk
Takviye olarak aptamil 1 kullaniyorum ama cocuga inanilmaz gaz yapti
Arkadasim bebelac dene dedi ama emin olamadim
Doktor ikisinide yer diyor fakat yemesi degil gaz yapmamasi onemli
Bebelac kullananlar varmi
Cok tecrubesizim yardim lutfen
Anne sutu de alsa gaz olacaktir gaz damlasi kullanin.Bunun disinda mama konusuna gelince benim kizim emmedi sagip veriyorum sutumu bana bile emzirsene diyen oldu mama vermedigim halde.Tabi iyi niyetle soyleyenleri tenzih ediyorum ama genelde bu tarz konusanlarin derdi anne sutu olmuyor ego tatmin olsun laf olsun torba dolsun baska bir sey degil

Kizlar kizim 16 gunluk
Belki arkadaşlar yazmıştır.
Bebeğinizin ağzına uygun silikon meme ucu kullanabilirsiniz.
Bebek vakumladıkça meme ucu çıkıyor.
Sütünüzün artması için incir havuç kürü öneririm, ben çok faydasını gördüm.

Bebeğinizin gazı mama kaynaklıysa arkadaşların önerdiklerini kullanabilirsiniz.

Eğer gaz çıkarırken çok sıkıntı yaşıyorsa siz yemeklerinize kimyonu biraz bol tutun.
Bebişe de günde 1 çay kaşığı kimyon aromalı su verebilirsiniz.
Ya da siz günde bir bardak rezene çayı için, bebeğinize ondan 1 çay kaşığı verin.

hah degıl mı ya ! bırde o bıberonları temızle yıka kaynat durumu var bırsuru ıs yanı kolayına kactıgımız yok

ben bazen okadar kotu oluyordum kı emzıremeyecek noktaya geldıgımde sagıyordum esım verıyordu

dusunsenıze kızım bırtek ayakta emıyordu benı oturtmuyordu bıle :KK70: ayakta yarım saat emzırmek ınsanustu bırsey sinir zedelenmesı yasadım bu yuzden
Oyle valla
Gece kalkmak degil o mama fasli yoruyor beni
Yatmadan mamasini ayarla iki saat , cocuk orda yirtina dursun
Gel yedir sonra bir diger mama faslina hazirli yap
Kaynat, strelize et kurula
Simdi mamayi degistiricem esime mama al diyorum
Adam hala emzirebilsen cok iyi olacak diyor
Hayrat degil ki bunlar
Olmuyor iste ne yapayim
Daha kendi kocama kendimi izah edemiyorken burada binlerce insana izah etmeye calisiyoruz

Kizlar kizim 16 gunluk
İlk aptamil kullanmıştım hemşire onun şeker oranı çok demişti o yüzden bıraktım.Sma kullanıyorum şimdi anne sütüne yakın mamalardan bi sorunda yaşamadım.

dusunsenıze kızım bırtek ayakta emıyordu benı oturtmuyordu bıle :KK70: ayakta yarım saat emzırmek ınsanustu bırsey sinir zedelenmesı yasadım bu yuzden

Onu nasil yaptin? Ne kadar yoruldugunu tahmin bile edemiyorum. Biberon kesinlikle isin kolayina kaçmak degildir. Cok daha zahmetli birsey. Emzirince bare yari uykulu bebege gögüs verebiliyorsun. Bebek ile ayni odadaysan, ayaga kalkmana bile gerek yok.

Onu nasil yaptin? Ne kadar yoruldugunu tahmin bile edemiyorum. Biberon kesinlikle isin kolayina kaçmak degildir. Cok daha zahmetli birsey. Emzirince bare yari uykulu bebege gögüs verebiliyorsun. Bebek ile ayni odadaysan, ayaga kalkmana bile gerek yok.
bır ayagım yerde dıger ayagım koltukda dırsegımı dızıme koyup destek alarak one dogru eyımlı emzırıyordum :D bıraz oyle ıdare edıyordum bazen de emzırme yastıgını vucuduma gecırıyordum ıkı ucuna lastık dıkmıstım :D emzırme yastıgının ustune koyup kollarımı kendımı kenetleyıp kıpırdamadan duvardan destek alarak emzırıyordum

gercekten rezıllıktı :)

Gaz problemim sadece mama kaynaklı olduğuna eminseniz Golden Goat deneyebilirsiniz keçi sütünden yapıldığı için gaz sorununu minimuma indirebilir. Sma da en az gaz yapan mamalar arasında.

Sma için bir arkadaşım iyi demişti. Bilmiyorum bende sütüm olmazsa denemeyi düşünüyorum.

Kizlar kizim 16 gunluk
biz sma mama kullandık ayrıca dr brows un yeşil pipetli biberonuyla çok az gazı oldu

bu arada konu sahıbı rezene kımyon falan asla ıse yaramıyor
kolık olan kızımı reflu yaptı onlar gazını gecırıcem dıye daha gazlı yaptım hem altdan hem usten yavrum ne cektı

derler ya annemın ılkı olacagıma daglarda tılkı olaydım :)
suan kı aklım olsa dırek doktorumun soyledıgını dınlerdım onlar bu ısı bılıyor
mılletın lafına baktım surecı uzattım
sız doktorunuz ne onerıyorsa onu yapın

ama doktorunuzu dınleyın lutfen doktorculuk oynayanları degıl
Her bünye farklı.
Size yaramayan kimyon ve rezene hem kızlarımı hem beni çok rahatlattı.

Afedersiniz gebelikten kaynaklı kabızlıklarda çok faydasını gördüm.

Her bünye farklı.
Size yaramayan kimyon ve rezene hem kızlarımı hem beni çok rahatlattı.

Afedersiniz gebelikten kaynaklı kabızlıklarda çok faydasını gördüm.
kımyon rezene bana cok ıyı gelıyor bu arada ben cok sık kullanırım normalde de kullanırım ve severım
kızıma 1 aylıktı verdıler
oda reflu yaptı olası varmıs
bende ıyı olur dıye verelım dedım bılemıyoruz ıste

kımyon rezene bana cok ıyı gelıyor bu arada ben cok sık kullanırım normalde de kullanırım ve severım
kızıma 1 aylıktı verdıler
oda reflu yaptı olası varmıs
bende ıyı olur dıye verelım dedım bılemıyoruz ıste
Her bebeğin dünyaya alışma süreci farklı.
6 aydan sonra insan anneliği anlıyor :)

Uuu buraya hangi mama diye konu açılır mı? Kknin baskıcı teyzeleri çevrendekilerden bin beterdir, aman diyeyim. Ne de olsa onlar hem bebeğin doktorundan hem de annesinden çok daha fazla düşünürler çocuğu. :)

Bahsettiğiniz mamalar hakkında bilgim yok. Kardeşim düzenli olarak gaz damlası kullanmıştı bebeğine. Çok faydasını gördü. Ben de bebek hemşiresi olarak kullandığım hastalarımda faydasını gördüm. Mamaya ek olarak isterseniz bir doktorunuza danışın.

Back
X