Hangisini kullanmaliyiz

Konuyla alakasız ama?? Sizin sutunuz yeterli geliyormu benimde bebegım 14 gunluk doymuyor sureklı gogsumde olmak ıstıyor ve aglıyor süt yetersiz belli uykuya bile dalamıyor dalsada bes dakika ama mecbur mama veriyorum hemen uyuyabiliyor sizinki nasıl yada ilk baslarda nasıldı??
Genelde giriş yapmadan konulara şöyle bi bakarım yorumları pek okumam ama Benim de bebeğim olduğu için yorumlara üstün körü bakarken sizinkini gördüm. Sürekli memede kalmak istemesi doymadığı için değil. Sizin kokunuzu sıcaklığınızı istediği için ilk 3 ay böyle yapışık olacaksanız. İlk bir ay bebeklerde doyma kriteri kakalı bez. Günde 3 kez 1 tl büyüklüğünde kaka yapıyorsa doyuyordur. Bunu bir sefer de de yapabilir 5 seferde de.. ve biberon emzik ilerisi için meme reddi sebebi olabilir.

Tesekkur ederim Allah sizin evladınızıda size bagıslasın Insallah benim gogus ucum cok yara oluyor sureklı krem suruyorum ama gogsumde oldugu ıcın ıyılesemıyor ve sag gogsumu almıyor cogu kez. Sütüm geliyor sukur ama bence yeterli miktarda degil cunku uykuya dalsa bes dakika uyuyor. Aglıyor daha cok ama mama doyurdugu ıcın uyuyor gerci yine aynı seylerı yazmıs oldum ama.
Bende kendımce care arıyorum birde gogsumun tam kahverengi kısmını alamıyor gerci henuz daha cok kucuk. Ama ilk günlere gore daha iyiyiz. Suan tek derdim sütümğn bebegıme yetmemesı ama yarından itibaren sadece Meme verıcem bakalım durabılıcekmı. Bu arada bebeginize de cok gecmis olsun actıgınjz konuları takip ediyordum.
Ha unutmadan süt sizde agızdan akacak kadar bolmu geliyor sakir sakir dua ediyorum benimkide oyle gelsin diye ama
Beni de muhtemelen tefe koyacaklar ama mama doyurduğu için uyumuyor. Mama ağır geldiği için uyuyor sizin bir tepsi baklava yiyip üzerinize ağırlık çökmesi gibi. Bebeklerin sindirim sistemi anne sütüne uygun ve anne sütü daha alınır alınmaz sindirilmeye başlar. Ve son olarak süt memede 20. Haftadan itibaren hazır ilk 2-3 gelmedi denilmesi görmediğiniz için oysaki kolostrom geliyor ve çok çok kıymetli. Evet siz göremezsiniz çünkü uygun elle sağımı bilmeniz gerek görmek için

Kizlar kizim 16 gunluk
Takviye olarak aptamil 1 kullaniyorum ama cocuga inanilmaz gaz yapti
Arkadasim bebelac dene dedi ama emin olamadim
Doktor ikisinide yer diyor fakat yemesi degil gaz yapmamasi onemli
Bebelac kullananlar varmi
Cok tecrubesizim yardim lutfen

Yazıldı mı bilmiyorum ama Aptamilin Conformil maması var gazlı bebekler için. Oğluma 1 yaşına kadar onu içirmiştim.

Vardir illaki ama bana dogum yaptigimda doktorum onu aldirdi sutum gelmeyince
Bizde onla devam ettik bu iki haftadir
Ama genel olarak aptamilden memnun kalmadim
Belki dediginiz mama iyi gelir ama inanin nefret ettim o markadan
Cocuk devamli ikinma modunda
Buyuk bir eriskinde olmayan gaz var kizimda o derece

benim oglan 18 aylik. 1,2,3 denedim hepsi tikio. ama illa onu istiyo digerlerine göre daha tatli sanirim. 7. aylikti marka degistirdim hep tükürdü yutmadi. bende tadlarina bakmistim digerler daha tadsiz. bi alistimi daha birakmaz sen bi pre dene olcakmi ayni sorun cünki pre anne sütüne en yakin olan mama deniliyor. su gibi oluyo kivami. simdi gazlanmasi normal ilk alti ayina kadar. kabiz olmadikca üzülme. bol bol popo deline masaj yap. gazi nereye dogru cikarmasi gerektigini ögrensin.

İşte kahverengi kısmın hepsini vermek gerekiyor ağzına yoksa yara oluyor maalesef. Yara için ayva çekirdeğini biraz suya koyun, 3 gün sonunda o suyu meme ucunuza sürün bir iki gün inanın iyileşecektir.
Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın. Taeyang zaten açıklamış da inanın ağlaması açlığından değil sancısı olduğundandır. Zamanla anlarsınız. Mama da sancıyı vs kestiği için uyuyor doğal olarak. Ama çişi bol mu?
Siz ilk gunler verebılıyomuydunuz ya gogus ucum mahvoldu aglıcam neredeyse acıdan. Birde sancidan oldugunu sanmıyorum aglamanın cunku sureklı aranıyor meme istediği besbelli ama bende o acıya dayanamıyorum. Ve cısıde gayet iyi ama ben mamada veriyorum onunda etkisi vardır cısınde.

Kizlar kizim 16 gunluk
Bebelac in anti reflu maması var ben onu kullanmıştım iyi gelmişti.. Sadece eczanede bulabildim ben marketlerde yoktu...

aghrs234-1.webp
bu ar yazıyo üstünde anti reflu yani

Genelde giriş yapmadan konulara şöyle bi bakarım yorumları pek okumam ama Benim de bebeğim olduğu için yorumlara üstün körü bakarken sizinkini gördüm. Sürekli memede kalmak istemesi doymadığı için değil. Sizin kokunuzu sıcaklığınızı istediği için ilk 3 ay böyle yapışık olacaksanız. İlk bir ay bebeklerde doyma kriteri kakalı bez. Günde 3 kez 1 tl büyüklüğünde kaka yapıyorsa doyuyordur. Bunu bir sefer de de yapabilir 5 seferde de.. ve biberon emzik ilerisi için meme reddi sebebi olabilir.
Tesekkur ederim dikkatiniz ıcın ama bizimkisi bence kokudan ziyade hep ac sureklı emzirsem emiyor ama gogus ucum mahvoldu cok acıyı dayanamıyorum bende ve mama veriyorum biraz önce yaptığım gibi mLesef :( çiş ve kaka dada sorunumuz yok ama mamayla destekliyorum onunda etkisi vardır muhakkak. Suan tek derdim gogus ucum en iyi kremi kullanıyorum ama anlık oda emdıkce acıyor

Beni de muhtemelen tefe koyacaklar ama mama doyurduğu için uyumuyor. Mama ağır geldiği için uyuyor sizin bir tepsi baklava yiyip üzerinize ağırlık çökmesi gibi. Bebeklerin sindirim sistemi anne sütüne uygun ve anne sütü daha alınır alınmaz sindirilmeye başlar. Ve son olarak süt memede 20. Haftadan itibaren hazır ilk 2-3 gelmedi denilmesi görmediğiniz için oysaki kolostrom geliyor ve çok çok kıymetli. Evet siz göremezsiniz çünkü uygun elle sağımı bilmeniz gerek görmek için
Inanın emzırmenın yani sıra sag
Haklısınız mama yiyince baya bı saatlerce uyuyor. Ve o ilk sutu de emzırdım verdim sukur

Siz ilk gunler verebılıyomuydunuz ya gogus ucum mahvoldu aglıcam neredeyse acıdan. Birde sancidan oldugunu sanmıyorum aglamanın cunku sureklı aranıyor meme istediği besbelli ama bende o acıya dayanamıyorum. Ve cısıde gayet iyi ama ben mamada veriyorum onunda etkisi vardır cısınde.
Benim bebeğim de hala sürekli aranır durur bak o kadar emdi bugün karnı çok tok kustu hatta bu yüzden kaç kere hala aranıyor uyanıp emiyor rahatsız ediyor yine kusuyor . Oysa tok ama bu bir refleks memede rahatlıyorlar.
Ben emzirme eğitimi aldım ebemden. Bu sebeple yara olmadı. Siz bi mama vermeyin bir gün bakın bakalım çişi ve kakası bu sefer nasıl. Bir de kaç kilo doğdu şu an kaç kilo?

Ayrıca göğüs ucunuz için ayva çekirdeği tarifimi yapın bana dua edeceksiniz ;) anında geçiriyor.

SMA ve hipp şekersiz mamalar. Tadı anne sütüne en yakın olanlar, o yüzden anne sütüne dönüş kolay oluyor diye açıklamıştı bana bebek hemşiremiz. Ancak kendim baktım iceriklerine. Hipp in içinde palm yağı var, geçen yıl hatırlarsınız nutella nin içinde çıkmıştı da ortalık ayağa kalkmıştı. Buna rağmen hipp teki bu popülerliğe anlam veremiyorum.
Bu arada bebisim altı aylık, yoğunbakım sürecinde bebelac gold aldırdılar ama eve gelince SMA ile devam ettim. Hala da SMA kullanıyoruz gaz problemimiz neredeyse hiç olmadı diyebilirim.

Tesekkur ederim dikkatiniz ıcın ama bizimkisi bence kokudan ziyade hep ac sureklı emzirsem emiyor ama gogus ucum mahvoldu cok acıyı dayanamıyorum bende ve mama veriyorum biraz önce yaptığım gibi mLesef :KK43: çiş ve kaka dada sorunumuz yok ama mamayla destekliyorum onunda etkisi vardır muhakkak. Suan tek derdim gogus ucum en iyi kremi kullanıyorum ama anlık oda emdıkce acıyor
Göğüs ucu için krem değil de aventin göğüs kalkanını öneriyorum ben.
Ben cok faydasını gördüm. Meme ucu acısı diyen herkesle paylasıyorum bunu

Konu sahibi size iyi aksamlar güle güle büyütün bebeginizi cocuklarim büyüyeli uzun yıllar oldu o yüzden mama tavsiyesinde bulunamayacagim:) güle güle büyüt demeye geldim süt meselesi konusunda kendinizi üzmeyin gelirse sütünüz ya nasip gelmez ise mamayla büyüyen ilk cocuk sizinki almayacak örnek ben 40 yasindayım cok sükür gayet saglikliyim hic anne sütü almamisim ne yaparlarda yapsinlar emmemisim o günün sartlarinda mevcut bir mama markasi ve bazende pirinc unuyla beslenmisim Allaha sukur hicbir sikintim yok simdi imkanlar cok fazla bir sürü mama secenegi var merak etmeyin hersey cok güzel olacak benimde ilk dogumumda sütüm neredeyse 20 gün sonra geldi ilk basta mama verdim evet mama hazirlamak cok sikintili helede pinpirikli insanlar icin ben o ölçüler konusunda hijen konusunda falan cok dikkatli davranmaya calisip dakkalarca ugrasirdim mutfakta hatta esim gülerdi deneymi yapiyorsun diye:)öyle yada böyle büyüyorlar merak etmeyin sakin olup bu günlerin tadini cikarin mutluluklar....
Ve karismayim dedim ama dayanamadim konuya yorum yapan çicegi burnunda diger anneler hepiniz güle güle büyütün cocuklatinizi ama ne kadar kirici konusmalar gecmis burada sanal bir ortamdayiz ve insanlar birbirini tanimiyor diye bu kadar kisisel algilanacak yorumlar yapmamali bence konu sahibi lohusa kirilmasin üzülmedin diye titizlenirken burada kırdiginiz diger insanlarada ayni hassasiyeti gösterseniz keske cünki burada yazanlarin cogu yeni anne lohusa sayilir ...sadece bir tavsiyeydi hepinize iyi aksamlar saglikla büyütün yavrularinizi....

Kizlar kizim 16 gunluk

Ben Hipp öneririm. Bebelac çoğu bebeğe yarıyor ama benim oğlanı kabız yapmıştı. Hipp'ten şikayet eden görmedim şimdiye kadar cevremde . Hipp derim tek geçerim. Ayrıca mama ısısıydı derken cooook mama ve hatta kendi sütümü (sağıp dolaba kaldiriyordum) denemisligim var. Anne sütü ile hipp tadı birbirine çok yakın. Bebelac daha şekerli bir tada sahip.

Hippin diğer bebek ürünlerini de tavsiye ederim. Tum ürünlerinden çok memnun kaldim

Son düzenleme:
Benim bebeğim de hala sürekli aranır durur bak o kadar emdi bugün karnı çok tok kustu hatta bu yüzden kaç kere hala aranıyor uyanıp emiyor rahatsız ediyor yine kusuyor . Oysa tok ama bu bir refleks memede rahatlıyorlar.
Ben emzirme eğitimi aldım ebemden. Bu sebeple yara olmadı. Siz bi mama vermeyin bir gün bakın bakalım çişi ve kakası bu sefer nasıl. Bir de kaç kilo doğdu şu an kaç kilo?

Ayrıca göğüs ucunuz için ayva çekirdeği tarifimi yapın bana dua edeceksiniz :KK66: anında geçiriyor.
AyvYı kesinlikle denıcem.. 3.425 dogdu

Back
X