Hangisini kullanmaliyiz

Evet zaten ilk günler o kolostrum gelir ve bebenin midesi zaten küçücük olduğu için yeter ona.
Sonradan normal süte döner
plasenta ayrılınca kolostrum gelir

Mama daha çok gaz ve kabız yapar. Mamayı hazırladığınızda kabarcıkları minimuma indirin. Bebeğin ağzından çekip tekrar sokmayın.
Anne sütünden geçen gaz ile de doktorlar ikiye ayrılmış halde. Kimisi anne sütünün gaz yapmayacağını çünkü içeriğinin gaz ile ilgili olmadığını söylüyor yarısı da baharatlı vs yemeyin diyor. Benimki de 4.aya kadar gazlıydı. İki doktorumuz vardı ikisi de anne sütü ile ilgili değil dediler.

Enjektörle de çıkarabilirsin ucunu
Zaten uca gerek yok
Emdikçe çıkar uç, kahverengi kısmı alacak bebe
Biberon emzik vermeyin lütfen
Attığım yazıda meme ucuyla ilgili kısım da var

lll.org ‘tan alıntıdır

Düz ya da içe çökük meme ucu olanlar emziremezler.
YANLIŞ! Bebekler sadece meme ucunu değil, memenin tamamını emerler. Her ne kadar belirgin bir meme ucunu emmek bebek için daha kolay olsa da ucun çıkık olması şart değildir. Emzirmeye düzgün bir başlangıç genellikle problemleri önler ve herhangi bir meme ucu şekline sahip kadınlar mükemmel bir şekilde layıkıyla emzirebilirler. Geçmişte sıklıkla bebeğe memeyi tutturmak için meme ucu koruyucuları tavsiye edilirdi. Bu araç özellikle ilk 2 haftada kullanılmamalıdır. Çözüm gibi görünmesine rağmen bu koruyucuların kullanımı az beslenmeye ve aşırı kilo kaybına sebep olabilir ve hatta bebeğin memeyi tutmasını daha da zor hale getirebilir (parmak ve fincanla besleme bilgi sayfası). Eğer bebek ilk etapta düzgün yardımla memeyi tutamıyorsa sıklıkla daha sonra tutacaktır. Aynı zamanda memeler ilk birkaç haftada değişim gösterirler ve annede süt üretimi iyi olduğu sürece ne olursa olsun genellikle bebekler 8 haftadan önce memeyi kavrarlar. Yardım alın, bebek memeyi daha önce de tutabilir. ‘bebek hala emmiyorsa’ bilgi sayfasına bakın.

Siz ne kadar mama veriyorsunuz?
Benim de bir meme ucum yoktu tek meme emzirdim. İçine göçük bile değil tamamen yok hemşire de şaşırdı. Sizin ikisi de mi yok?

Evet zaten ilk günler o kolostrum gelir ve bebenin midesi zaten küçücük olduğu için yeter ona.
Sonradan normal süte döner
plasenta ayrılınca kolostrum gelir
Iste cogu kisi konu sahibide dahil cocuk ac mi gezcek diyo. Gogus ucunu bilmiyodum konu sahibinin ama cocuk ac durmuyo oyle yaratilmisizki Rabbim onun rizkini koyuyor oraya. Birde bilimsel birsey diyorum zaten bende

Anne mamayı tamamen bile bırakabilir yardımla. Neden yardımcı olmayalım?
Her şeyi geçtim bir mama olmuş 140 lira yahu. Ordan bile yardımımız olur.

Konu sahibi yardiminizi istese, sorardi. Demek ki istemiyormus. Mecburmusunuz bu 'engin bilgileri' paylasmaya?
Bu soru ne kadar çok kadinlari yiprattigini farkinda bile degilseniz.

Üstelik her kadinin emzirme zorlugu yoktur. Boyle bir kanun yoktur. Boyle bir baskida olusmamali. Erkeklerde baba oluyor fakat kimse "sana bezi nasil degistiriliyor diye gösterim mi? Masaj nasil yapiliyor diye,...". Tek kadinlar sürekli baski altinda kaliyor. Yeter ya.

Pratisyen hekimim
cocuk doktoru degılsınız yanı
kolık ve reflu bebegınız var mı ?
cocugumun gazının gecmesı ıcın amuda kalk deseler onu da yapardım cunku kızım gaz yuzunden aglamaktan havale gecırdı
gunde 1 kere mama dan hıc bırsey olmaz zarar fayda meselesı neye gore kıme gore ? ben sutden kesın mama verın mı dedım ?
sutu olmayan mama vermek zorunda olan annelerı de uzmeden konusmak gerek

Ayni anda bir cok sey kullaniyorum
Rezenesiydi, damlasiydi arti sivi alimi vs vs
Sirf sutum olsun cocuk mamaya alismasin diye
Diger yandan gogus uclarim yok
Gogus ucu al diyorlar aldim denedim onu bile tutacak uc yok
Bende isterim cocugum sadece anne sutu alsin
Mamalar dunya parasi
Arti olarak alip emzirmek yerine mamayla sut sagimiyla ugrasmayi kim ister ki
Ama herkesin oluk oluk akmiyor iste

Ne baskısı ya?
Siz de emzirmesin baskısı yapıyorsunuz o zaman!
Bizim de bilmediğimiz şeyler vardı zamanla öğrendik
Yanlış devam etsin de tamamen mamaya mı devam etsin?
Emzirmek istemiyorum dese zaten yorum yazmayız konu sahibi emzirmeye çalışıyor di mi?
Bir mama olmuş 100 lira çocuk büyüdükçe ihtiyacı artacak bir de.

Rezeneden olabilir rezene kullanmayın
O süt çayları da ticari şeyler

Evet 4 aylık anneyim ve hala meme ucum hiç yok. O kahverengi kısmın tamamını ağzına veriyorum zorla da olsa emiyor.

Ya bırakın şu işleri ya.
Sizin sütünuz geldi diye herkesi aynı mı zannediyorsunuz ?
Herkesin hikayesi sizinkiyle aynı değil .
Bırakın artık şöyle yaptım böyle yaptım şöyle anayım asla mama vermedim .
Gerçekten rahat bırakın artık .
Nasıl süt artırabilirim demiyor, sorulan soruya cevap verin sadece .

Üzmekle ne ilgisi var dediklerimin?
Günde 1 kez verilen mamanın bir anlamı yok dedim hala da diyorum
Mama kolik ilacı değildir.
Ayrıca size sütten kesin dediniz de demedim. Ne alakasız şeyler söylüyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…