- 24 Şubat 2013
- 6.858
- 9.896
- 448
- Konu Sahibi 1impossiblelove
-
Evet zaten ilk günler o kolostrum gelir ve bebenin midesi zaten küçücük olduğu için yeter ona.Bunu diyenlerden biri bendim. Cunku tam manasiyla 4. Gun sut iner! 3 cocuk dogurdum normal dogurdun ama hepsinde 4. Gun geldi. Bu bilimsel birsey inanki. Sezeryanli bi arkadas tavsite istemisti onada ole soledim burda ve 4. Gun sutu geldi. Cocuk birsey icmiyo olmuyo o sira emin ol gogsunden su gibi bir sivi geliyo vd bu ancak cocuk emerek getirecek.
Enjektörle de çıkarabilirsin ucunuCanim benim problemim gogus ucumla
Su gogsum kör deniken seyden benimkide
Surekli ikiside icine gocuk
Gogus uclarinida denedim
O uclarin icine girecek kadar ucum bile yok
Pompayla biraz cijarip cocuga veriyorum ama daha sutu cekemeden agzinda isinip yumusayip icine kaciyor yine
Napicam caresiz kaldin artik
cocuk doktoru musunuz ?Günde 1 kez mama vermek gerçekten çok anlamsız hiçbir faydası yok
Anne sütünden daha zor hazmedildiği için uyutuyor evet ama gece emmesinden mahrum kalıyor bebe.
Pratisyen hekimimcocuk doktoru musunuz ?
Iste cogu kisi konu sahibide dahil cocuk ac mi gezcek diyo. Gogus ucunu bilmiyodum konu sahibinin ama cocuk ac durmuyo oyle yaratilmisizki Rabbim onun rizkini koyuyor oraya. Birde bilimsel birsey diyorum zaten bendeEvet zaten ilk günler o kolostrum gelir ve bebenin midesi zaten küçücük olduğu için yeter ona.
Sonradan normal süte döner
plasenta ayrılınca kolostrum gelir
Yok destekledim ben de zaten:)Iste cogu kisi konu sahibide dahil cocuk ac mi gezcek diyo. Gogus ucunu bilmiyodum konu sahibinin ama cocuk ac durmuyo oyle yaratilmisizki Rabbim onun rizkini koyuyor oraya. Birde bilimsel birsey diyorum zaten bende
Anne mamayı tamamen bile bırakabilir yardımla. Neden yardımcı olmayalım?
Her şeyi geçtim bir mama olmuş 140 lira yahu. Ordan bile yardımımız olur.
cocuk doktoru degılsınız yanıPratisyen hekimim
Ayni anda bir cok sey kullaniyorumSümüksü olmasi iyi degil bence. Tam bilmiyorum, kizim 19 aylik ve o ilk dönemleri biraz unuttum galiba. Sadece renginin anne sütü alma rengine benzedigini hatirliyorum.
Yine doktora bir süt alerji testi yaptirsaniz iyi olur bence. Cocuk bosuna sikinti çekmesin. Yüzünde ekzama tarzi birseyler var mi?
Ayrica senin ile ayni seyleri yasadim. Benimde ucum çikmiyordu ve sütüm az geliyordu. Kizim mama destegi ile bile dogru düzgün kilo almiyordu. Bende herseyi denemistim, hatta emzirme destegi almistim ve kizim hem mama hem anne sütü ayni anda aliyordu, sirf daha sert emsin diye.
Yetmiyor, yetmedi. Geriye baktigimda daha çok etrafin "niye emzirmiyorsun" baskisi beni çok yipratmisti. Kendi annem dahildi bu baskicilara. Kendini sakin üzme. Iyi bir annesin ve çoçugun için en iyisini yapiyorsun bundan emin ol. Cocuguna zehir vermiyorsun. Kizim 19 aylik ve gayet saglikli. Keske kendimi o kadar yipratmasaydim, etrafin dediklerine kulak asmasaydim diyorum simdi.
Ne baskısı ya?Konu sahibi yardiminizi istese, sorardi. Demek ki istemiyormus. Mecburmusunuz bu 'engin bilgileri' paylasmaya?
Bu soru ne kadar çok kadinlari yiprattigini farkinda bile degilseniz.
Üstelik her kadinin emzirme zorlugu yoktur. Boyle bir kanun yoktur. Boyle bir baskida olusmamali. Erkeklerde baba oluyor fakat kimse "sana bezi nasil degistiriliyor diye gösterim mi? Masaj nasil yapiliyor diye,...". Tek kadinlar sürekli baski altinda kaliyor. Yeter ya.
Rezeneden olabilir rezene kullanmayınAyni anda bir cok sey kullaniyorum
Rezenesiydi, damlasiydi arti sivi alimi vs vs
Sirf sutum olsun cocuk mamaya alismasin diye
Diger yandan gogus uclarim yok
Gogus ucu al diyorlar aldim denedim onu bile tutacak uc yok
Bende isterim cocugum sadece anne sutu alsin
Mamalar dunya parasi
Arti olarak alip emzirmek yerine mamayla sut sagimiyla ugrasmayi kim ister ki
Ama herkesin oluk oluk akmiyor iste
Evet 4 aylık anneyim ve hala meme ucum hiç yok. O kahverengi kısmın tamamını ağzına veriyorum zorla da olsa emiyor.lll.org ‘tan alıntıdır
Düz ya da içe çökük meme ucu olanlar emziremezler. YANLIŞ! Bebekler sadece meme ucunu değil, memenin tamamını emerler. Her ne kadar belirgin bir meme ucunu emmek bebek için daha kolay olsa da ucun çıkık olması şart değildir. Emzirmeye düzgün bir başlangıç genellikle problemleri önler ve herhangi bir meme ucu şekline sahip kadınlar mükemmel bir şekilde layıkıyla emzirebilirler. Geçmişte sıklıkla bebeğe memeyi tutturmak için meme ucu koruyucuları tavsiye edilirdi. Bu araç özellikle ilk 2 haftada kullanılmamalıdır. Çözüm gibi görünmesine rağmen bu koruyucuların kullanımı az beslenmeye ve aşırı kilo kaybına sebep olabilir ve hatta bebeğin memeyi tutmasını daha da zor hale getirebilir (parmak ve fincanla besleme bilgi sayfası). Eğer bebek ilk etapta düzgün yardımla memeyi tutamıyorsa sıklıkla daha sonra tutacaktır. Aynı zamanda memeler ilk birkaç haftada değişim gösterirler ve annede süt üretimi iyi olduğu sürece ne olursa olsun genellikle bebekler 8 haftadan önce memeyi kavrarlar. Yardım alın, bebek memeyi daha önce de tutabilir. ‘bebek hala emmiyorsa’ bilgi sayfasına bakın.
Direk tohum olarak kullaniyorum amaRezeneden olabilir rezene kullanmayın
O süt çayları da ticari şeyler
Ya bırakın şu işleri ya.Soru biçimim gayet de normaldi sanırım siz de mama vermenin kötü bir şey olduğunu beyninize kodladığı ız için soru biçimimi beğenmediniz çünkü sanıyorsunuz ki kötü bir şey sordum?!
Benim hastanedeki çocuk doktoru da mama ver bak sütün yok dedi. Asla dinlemedim. Kendi çocuk doktorumuza gittik ve tek dediği sen su içeceksin uyuyacaksın sütün gelecek sakın mama verme. Ve gerçekten de bol su içtim ve sütüm geldi ki benim meme ucum hiç yoktu hala da yok bütün siyah olan kısmı ağzına veriyorum uğraşıp uğraşıp çıkarıyor. O da alışıyor. Bebeğime anne sütü yetmezse çişi azalır dedi doktor. Çişi azalırsa bana söyle diye. O hastanedeki doktoru dinleseydim bu yolları katetmezdim.
Sütün yok olayı tamamen safsata yani . Ha sıkıntıya girersin olmaz, ha yeterli su içmezsin olmaz, ha bebek emmez olmaz. Sütün olması için bol su ve bebeğin sürekli emmesi gerek bir de annenin yeterli dinlenmesi. Ben 24 saat bebeğimi mememden indirmedim ki şu an 4 aylığız hala da öyle. Yani mama veren anneler ekstra yoruluyor diyorsunuz da meme verenler de yoruluyor emek sarfediyor. Ben konu sahibine bir şey demiyorum fakat doğumdan önce ebem beni sürekli bilgilendirdi. Süt gelmemesi olamaz. Sütün her zaman senin bebeğine yetecek kadar gelecektir yeter ki nasıl emzireceğini bil diye. 40 gün hiçbir şey yemedim ve 3 günün sonunda sadece su içmekle geldi. Neyse benimki sadece soruydu!
Üzmekle ne ilgisi var dediklerimin?cocuk doktoru degılsınız yanı
kolık ve reflu bebegınız var mı ?
cocugumun gazının gecmesı ıcın amuda kalk deseler onu da yapardım cunku kızım gaz yuzunden aglamaktan havale gecırdı
gunde 1 kere mama dan hıc bırsey olmaz zarar fayda meselesı neye gore kıme gore ? ben sutden kesın mama verın mı dedım ?
sutu olmayan mama vermek zorunda olan annelerı de uzmeden konusmak gerek
Ben suna inaniyorum.. rezene mezene ise yaramiyo. En azindan bende.. o gaz damlalari vs. Cocuk illa 3-4 ayi gecirecek baska yolu yok bununRezeneden olabilir rezene kullanmayın
O süt çayları da ticari şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?