Hangisini kullanmaliyiz

Bi sakin ol canim ya, lutfen cok gerginsin bence. Arkadas kotu niyetle sormadi burdan ben anladim. Bende mama verdim bi zaman sonra. Sadece ilk gunler cocugun midesi minnacik cok sute ihtiyac olmuyo. O yuzden sordu sanirim. Bebekte gaz normal 3-4 ay idare edecrksin cnm baska caresi yok

Günde 1 kez mama vermek gerçekten çok anlamsız hiçbir faydası yok
Anne sütünden daha zor hazmedildiği için uyutuyor evet ama gece emmesinden mahrum kalıyor bebe.

Her annenin endişesi farklı işte.. Herkesin yapısı bir değilki..
Göğüs ucu problemim yara olması dışında olmadı. Ama çalışmaya başlayacağım zaman süt depolamak için alarm kurup gece kalkar sağardım bebek uyuduğu vakitlerde. Sırf biraz daha fazla içebilsin diye. Ama öyle 100-150cc çıkacağından değil he. Başka kadınlar dondurucuya sığdıramazken ben her seferinde sayardım yarına ne kadar var diye..

Sma verenler de var çevremde bence doktoruna sor.

Aptamil 100 tl idi dün metroda... Ekonomik paket diyordu bir de

Valla hiç bakasım gelmiyor artık o taraflara o yüzden haberim yoktu. Şok oldum şu an..
Allah mama vermek zorunda kalanlara kolaylık versin.

İlk ay anne sütü dengesini kurmak zor oluyor. Özellikle sezeryanda süt geç geliyor. Takviye alınabilir ama bebeğin midesi küçücük onutmayın. 30cc verip emzirin. Emzirmekten vazgeçmeden ısrarla bu ayı atlatırsanız emzirebilirsiniz. İkinci ay mamayı arttırmaz azaltmaya gidersiniz. Meme ucu hiç yoksa yapacak birşey yok tabi.
Ben 15-20gün kadar günde 2-3 kez 30cc verdim doktor tavsiyesi ile. Sonra bıraktık.
Hastaneden çıkışta humana al demiş birisi eşim alıp gelmiş tam anlamadım ama mmnundum. Sonra hipp combiyotik aldık bir kutu ondan da memnunduk.
Bebeğiniz ilk ay 600g aldıysa sorun etmeyin. Sütü olduğu halde topik topik boğumlu bebek seven anneler yüzünden hormanlu çocuk çok fazla. (Zorunlu haller hariç)

Sadece siz lohusa oldunuz doğru değil mi? Biz görmedik sanki değil mi? Bize de sütün yetmiyor bilmem ne tonla şey dendi ki Ben daha 4 aylık anneyim ya. Lohusalığı dibine kadar yaşadım depresyona bile girdim. Ayrıca benim sorumdan size ne! İnternette doğru kaynak az bulursunuz. Doğru doktor ve ebeler ile doğruyu bulursunuz!
Hastanedeki doktorumu dinleseydim boşu boşuna ben de mamaya devam edecektim! Ben de bunu diyorum.

Ya dogum yaptigim gun hastane odasindayim
Normalde esim harici anne yaninda bile ust degistirmem ben
O gun gelen gecen gogsumu elledi sıktı
Peki ne yapiyorlar sut cikarmaya calisiyorlar
Goguslerim emzirmekten degil Sıkmaktan yara tahris oldu
Koca koca kadinlarin vay efendim ben 5 yasina kadar emzurdim muhabbetleri de cabasi
Kizdigimda bu, varda mi vermiyoruz
Sutum yok diyorum vardir vardir diyorlar
Emzir gelir diyorlar
16 gundur hem kizimla hem pompayla irdeliyorum ama yok iste bebegimin karnini doyurmaya yetmiyor
Daga gecen gun gecen ki konumda "emzircocuk 4 gun dayanir acliga mama verme" diteni gordum
El kadar cocugun 4 gun acliga dayanacagini iddia ediyorlar
Allah korusun ben gibi baska tecrubesiz yeni anne olanlar boyle insanlara kulak asip cocugu sut gelecek diye 4 gun ac biraksa neler olur.
Hastanede 8 saat cocugima mama verdirmediler ve kan sekeri dustu alip apar topar goturduler kizimi
8 saat mama verin diye usteledim beni dinlemedi cok bilmisler
Bir kutu mama olmus bilmem kac tl
Kiminin durumu var kiminin yok
Annede dusunuyordur cocugun sagligini ama yeterli degilse verilen sut elbet mama verecek cocuguna

Emzirdikten hemen sonra mı veriyorsunuz mamayı? Acaba fazla mı geliyor da gaz yapıyor?

Hipp ile çok memnun kalmistim. Söylemesi tuhaf fakat kakasi bile sanki anne sütü aliyormus gibi rengi vardi.

Cocugun süt alerjisi olmadigina eminimisiniz?

Bebege masaj yapmaya çalisin. Bunun üzerine birçok YouTube video var.

Benim de kullandığım zamanlar gaz yapmayan tek mama diyenler bile vardı..

Tabi ki arada bir gaz sancısı olurdu. O kadarı da normal bence..

Dun 80tl ye aldim valla
Iki hafta once 60 tl ydi
Her gun artiyor

Off ki ne off. A101de 10 tl üstüne indirim vardı, mama markasına dikkat etmedim ama adam 10 paket falan almıştı. Oraya da bakabilirsin? Bu arada imkan buldukça meme ucunla oyna, orada da kas var ne de olsa, belki işe yarar? (Buna dair bir şey okumuştum sanki ama emin değilim) metro bazı şeyleri daha pahalı satıyor zaten, bu da öyledir belki :/

Güzel anne onların sana dokunması kendi densizlikleri ama gerçekten emzirdikçe süt çoğalır
Beynine sütüm yok diye kodlama çünkü sütün var.
Hamileliğinin ortasından itibaren üretilmeye başlandı üstelik
Sadece bebene ve memene güven

Iki gundur isal oldu
Bazen sumuksu gibi oluyor soylemesi ayip
Kontrollerinde ve teslerinde sikinti cikmadi ama bilmiyorun
Masaj yapiyorum genelde gazi oldugunda
Pispislamayla falan gecmiyor cunku

Sümüksü olmasi iyi degil bence. Tam bilmiyorum, kizim 19 aylik ve o ilk dönemleri biraz unuttum galiba. Sadece renginin anne sütü alma rengine benzedigini hatirliyorum.

Yine doktora bir süt alerji testi yaptirsaniz iyi olur bence. Cocuk bosuna sikinti çekmesin. Yüzünde ekzama tarzi birseyler var mi?

Ayrica senin ile ayni seyleri yasadim. Benimde ucum çikmiyordu ve sütüm az geliyordu. Kizim mama destegi ile bile dogru düzgün kilo almiyordu. Bende herseyi denemistim, hatta emzirme destegi almistim ve kizim hem mama hem anne sütü ayni anda aliyordu, sirf daha sert emsin diye.

Yetmiyor, yetmedi. Geriye baktigimda daha çok etrafin "niye emzirmiyorsun" baskisi beni çok yipratmisti. Kendi annem dahildi bu baskicilara. Kendini sakin üzme. Iyi bir annesin ve çoçugun için en iyisini yapiyorsun bundan emin ol. Cocuguna zehir vermiyorsun. Kizim 19 aylik ve gayet saglikli. Keske kendimi o kadar yipratmasaydim, etrafin dediklerine kulak asmasaydim diyorum simdi.

Ayrıca benim bebeğim küçük doğdu, sezeryan oldu, 2 gün sütüm gelmedi 3.gün sonunda az az geldi. Küçük doğdu diye ben de mamaya devam edip biran önce kilo alsın diyebilirdim. Ben de o 3 güne kadar mama verdim ama demem o ki süt gelir yeter ki doğru bilgiyle donanalım. TaeYang ın paylaştığı yazıyı daha önce okumuştum. Okursanız ne dediğimizi anlarsınız zaten.
Burda kimse size tu kaka demiyor. Hemen gardınızı almayın. Neden mama veriyorsunuz diye sordum sadece eğer azcık da olsa süt geliyorsa o süt artar. Hiç süt gelmemesi farklıdır az süt gelmesi farklıdır.

Emzirdikten hemen sonra mı veriyorsunuz mamayı? Acaba fazla mı geliyor da gaz yapıyor?
Hayir bir saat kadar sonra veriyorum
Sut aldiktan sonra gazini alip uyutuyorum cunku
Bi saat kadar sonra tekrar acikiyor
Yine ilk emzirmeye calisiyorum
Eger sut cikmiyorsa mama yapiyorum
Yok eger geliyorsa yine sutle devam ediyorum

Bunu diyenlerden biri bendim. Cunku tam manasiyla 4. Gun sut iner! 3 cocuk dogurdum normal dogurdum ama hepsinde 4. Gun geldi. Bu bilimsel birsey inanki. Sezeryanli bi arkadas tavsiye istemisti onada ole soledim burda ve 4. Gun sutu geldi. Cocuk birsey icmiyo olmuyo o sira emin ol gogsunden su gibi bir sivi geliyo ve sutu ancak cocuk emerek getirecek.

Canim benim problemim gogus ucumla
Su gogsum kör deniken seyden benimkide
Surekli ikiside icine gocuk
Gogus uclarinida denedim
O uclarin icine girecek kadar ucum bile yok
Pompayla biraz cijarip cocuga veriyorum ama daha sutu cekemeden agzinda isinip yumusayip icine kaciyor yine
Napicam caresiz kaldin artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…