Hangisini kullanmaliyiz

Sütün olmaması diye bir şey yok işte bu yüzden emzirme danışmanları var. Ebeler emzirmeyi annelere öğretiyorlar. Ya bebek tam çekemiyor ya da anne
Art niyet mi? Neyse gülüyorum sadece. Kolay gelsin.

Yedigin yemeklerine kimyon koyabilirsin yeşillik de gaz yapar malesef. Senden 7 yas büyüğüm ve iki çocuk tecrübem var. Abla tavsiyesi olarak alabilirsin belki, sütün olup olmaması senin bilginle yaşamınla alakalı.Ilk kızımda aptamil kullandım sütüm olmadi. Su an ise 20 aylik kızımı hala emziriyorum ve bol bol geliyor.E hani benim ilk cocugumda sütüm yoktu? Iyice araştırıp hatalarımın önüne geçip ikinciyi emzirdim. Emzir diyenleri öcü gibi görme çünkü iyiliğin için söylüyorlar. Iki kızımın bağışıklığı çok farklı,emen çocukla emmeyen çocuk illaki fark ediyor

Mama=kötülük değil ama Anne sütü=iyilik
Ben de ilk 2 gün mama verdim sütüm gelmeyince. Sadece sebebini merak ettim bu kadar!

İyi de emzirme diyen yok ki. Doktoru mama tavsiye ettiyse demek ki desteklenmesi de gerekiyormuş bebeğin.

Hemen yargılamayın şu yeni anneleri yazıktır. Kadın ne soruyor siz ne diyorsunuz..

Soru biçiminiz de kötüydü kabul edin. Kimse sırf can sıkıntısından bir kutu mamaya 30-40tl (2 sene önce o civardaydı fiyatlar) verecek kadar mama meraklısı değildir eminim..

Hipp ile çok memnun kalmistim. Söylemesi tuhaf fakat kakasi bile sanki anne sütü aliyormus gibi rengi vardi.

Cocugun süt alerjisi olmadigina eminimisiniz?

Bebege masaj yapmaya çalisin. Bunun üzerine birçok YouTube video var.

Dogum yaptigim gunden beri esimde dahil kadini erkegi emzirsene diye kendini yirtiyor pesimde.
Iki gogus ucumda kör, uclari yok
Pompayla sagiyorum uc cikariyorum bebege veriyorum isidan dolayi agzinda yine kayboluyor
Gogus uclarini denedim hic cikmayan ucuda tutamiyor o lanet seyler
Yani ne yaptiysam olmuyor
Hala inatla cocugu yapistiriyorum gogsume
Saatlerce sagiyorum ayriyetten
Gece agladiginda alip yatagindan gogsune yapistirmanin kolayligi varken neden iki saat sut sagip mamayla ugrasmayi tercih edelim ki
Bende isterim bebegim memede uyusun emsin
Valla biktim artik insanlarin surekli yargilayici usluplarindan ve emzirme hikayelerinden
Aptamilin 400 grami olmus 80 lira
Beles anne sutu varken bende merakli degilim haftada 80 lira bayilmaya ama olmayinca olmuyor iste
Hip deneyecegim olmadi bende
Tesekkyr ederim

Aptamil 100 tl idi dün metroda... Ekonomik paket diyordu bir de

gazlı bebeklere aptamıl ve bebelac onerılır benım kızım ıkısını de kullandı kolık ve reflu oldugu ıcın doktor aptamıl ar veya bebelac gold kullanın demıstı ıkısıde bıze ıyı geldı gazını baya azaltmıstı

Hipp ile çok memnun kalmistim. Söylemesi tuhaf fakat kakasi bile sanki anne sütü aliyormus gibi rengi vardi.

Cocugun süt alerjisi olmadigina eminimisiniz?

Bebege masaj yapmaya çalisin. Bunun üzerine birçok YouTube video var.
Iki gundur isal oldu
Bazen sumuksu gibi oluyor soylemesi ayip
Kontrollerinde ve teslerinde sikinti cikmadi ama bilmiyorun
Masaj yapiyorum genelde gazi oldugunda
Pispislamayla falan gecmiyor cunku

Iki gundur isal oldu
Bazen sumuksu gibi oluyor soylemesi ayip
Kontrollerinde ve teslerinde sikinti cikmadi ama bilmiyorun
Masaj yapiyorum genelde gazi oldugunda
Pispislamayla falan gecmiyor cunku
o gazdan :)
fazla gazlı bebegın oyle sumuksu oluyor

cocuklar buyuyorda nasıl buyuyorlar
gececek duzelecek konu sahıbı bunu bıl ıcını rahat tut
yesıllık cok yeme maydonoz ve ıspanak cocukta gaz yapıyor
kızım hem reflu hem kolıktı her hafta duzenlı doktora gıtmemız gerektı yedıgıme ıctıgıme ınanılmaz dıkkat ettım ayaklarımda ve cocugumun ayaklarında ıkı tane ust uste corap gıymek zorunda kaldım kı nefret ederım coraptan rahatsız eder benı
ayaklarını usutursen gogsunu usutursen de gaz yapıyor bebekte
nescafe cıkolata portakal mandalına tarzı seyler de dokunuyor cocuga
cok baharatlı seyler sucuk tarzı seyler de
o gaz damlaları bızde hıc ıse yaramadı hergun karnına tum vucuduna saf zeytınyagı surup masaj yaptım dus sonrası o rahatlattı bıraz

Mama=kötülük değil ama Anne sütü=iyilik
Ben de ilk 2 gün mama verdim sütüm gelmeyince. Sadece sebebini merak ettim bu kadar!

Iste hep bu merak etmeler lohusa kadinlari çileden çikariyor. Pardonda size ne?
Konu burda "ben anne sütü vermek istiyorum, yardimci olurmusunuz" degil. Kadin herhangi bir neden ile anne sütü vermiyor. Cocuk onun, tercih onun. Yardim istese sorardi. Koca internet var ayagin altinda, arastirabilir herseyi. Yani kusura bakmayin fakat size düsmez bu soruyu sormaya.

Bunu ben kendi lohusa oldugum zamandan biliyorum. Müthis bir baski var anneler üzerine emzirmek için. Insan zaten kendini kötü his ediyor. Sonrada o merhum soru soruluyor "niye emzirmiyorsun?" . O lohusa halim ile utanirdim, sinirlenirdim, kendimi kisaca dahada kötü bir anne gibi hisederdim. Yani lütfen bir daha bir lohusa kadini gördügünüzde hiç sormayin bu sorulari. Merakinizi gidermeyin.

Sucuk vs yemiyorum
Fakat sebzelerde cig pek tercih etmem zaten
Yedigim yemeklerede dikkat ediyorum ama cocukta inanilmaz gaz var
Surekli ikinma konumunda
Iki gundur surekli agliyor
Gaz cikarmaya calistigimdada birsey fark etmiyor
Soyup yagla masaj yapiyorum oyle rahatliyor

Meme ucunun olmasına gerek yok
Kahverengi kısmı alacak
Emdikçe zaten belirginleşir
Bir de mamayı biberonla vermeyin
Biberonun kolay akışına iyice alışırsa emmeyi reddedebilir
Anne Bebek beraberken sağım önerilmiyor ama siz artırmaya çalışıyorsunuz, sağım yapıyor musunuz? Saat başı 5-10 dk sağım yaparak artırabilirsiniz çünkü memelerin verilen mamadan haberi yok, ihtiyaç o kadar sanıyorlar
Kilo alımı ve çişli kakalı bezlere göre mamayı tamamen bırakabilirsiniz bile
Ayrıca mamayı emzirme destekleyici sistemle verirseniz aynı zamanda sizi de emer, süt De artar

Soru biçimim gayet de normaldi sanırım siz de mama vermenin kötü bir şey olduğunu beyninize kodladığı ız için soru biçimimi beğenmediniz çünkü sanıyorsunuz ki kötü bir şey sordum?!
Benim hastanedeki çocuk doktoru da mama ver bak sütün yok dedi. Asla dinlemedim. Kendi çocuk doktorumuza gittik ve tek dediği sen su içeceksin uyuyacaksın sütün gelecek sakın mama verme. Ve gerçekten de bol su içtim ve sütüm geldi ki benim meme ucum hiç yoktu hala da yok bütün siyah olan kısmı ağzına veriyorum uğraşıp uğraşıp çıkarıyor. O da alışıyor. Bebeğime anne sütü yetmezse çişi azalır dedi doktor. Çişi azalırsa bana söyle diye. O hastanedeki doktoru dinleseydim bu yolları katetmezdim.
Sütün yok olayı tamamen safsata yani . Ha sıkıntıya girersin olmaz, ha yeterli su içmezsin olmaz, ha bebek emmez olmaz. Sütün olması için bol su ve bebeğin sürekli emmesi gerek bir de annenin yeterli dinlenmesi. Ben 24 saat bebeğimi mememden indirmedim ki şu an 4 aylığız hala da öyle. Yani mama veren anneler ekstra yoruluyor diyorsunuz da meme verenler de yoruluyor emek sarfediyor. Ben konu sahibine bir şey demiyorum fakat doğumdan önce ebem beni sürekli bilgilendirdi. Süt gelmemesi olamaz. Sütün her zaman senin bebeğine yetecek kadar gelecektir yeter ki nasıl emzireceğini bil diye. 40 gün hiçbir şey yemedim ve 3 günün sonunda sadece su içmekle geldi. Neyse benimki sadece soruydu!

bu arada ben sutum olmasına ragmen gunde 1 kere gece yatmadan once mama verdım
cunku bebek cok gazlıydı ve mama ıyı gelıyordu anne sutu daha cok gaz yapıyordu mıde kapakcıgının saglıgı ıcın mama ıle desteklemek gerektı
anne ne kadar dıkkat ederse etsın tum normalden daha fazla gazlı bebeklere gunde 1 kere mama onerılır gercekden ıyı gelıyor

dıger turlu soyle oluyor cunku
cocuk agrısı sancısı oldukca aranıyor emınce agrısı gececek sanıyor ac gıbı aranıyor cok aglamasın dıye meme verıyorsun bu kez sutunun kalıtesı dusuyor sutun yetmemeye baslıyor cocugun bagırsagı sutu 2 saatde sındırebılır habıre emzırmek zorunda kaldıgınız ıcın gaz ustune gaz oluyor bu kez cocuk catlıyor ve sız sutunuz az yorgun streslu bır sekılde aglayan gazlı bebekle bas basa kalıyorsunuz bebek sızı emzık olarak kullanmaya baslıyor kısır döngü

bunun onune gecmek ıcın doktorum 2 saatde bır yarım saat emzır gece yatmadan once mama ver hem sen uyumus olursun hemde bebek rahatlar uyur dedı
ne zaman bu donguye gırdık kızım ozaman duzeldı

hem emzırmeye hem bıberona alıstırdım ıkısını de ogrettım cunku hasta oldugum sutden kestıgım zaman bıberon kullanmam gerektı . bıberon kullanmayan bebek cok zor kullanmak zorunda kaldıgınız zaman .

emzırırken de memenın kahverengı kısmıyla beraber komple bebege tutturacaksınız emzırme yastıgı alın mesela sol tarafınıza yatırdınız sag elınızle gogsunuzu kaplayıp bebege tutturun

Anne mamayı tamamen bile bırakabilir yardımla. Neden yardımcı olmayalım?
Her şeyi geçtim bir mama olmuş 140 lira yahu. Ordan bile yardımımız olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…