Hangisini kullanmaliyiz

D
Evet 4 aylık anneyim ve hala meme ucum hiç yok. O kahverengi kısmın tamamını ağzına veriyorum zorla da olsa emiyor.
Umduz bir memeyi cocugunuz nasil agzina aliyor bende bunu bilmiyorum
Zira tutup o kahverengi bolgeyi cocugun agzina itelemekten cocukta damak falan kalmadi
Az biraz bir uc lazim degil mi bunun icin

1impossiblelove 1impossiblelove sormadın ama belirteyim. Gün içinde bir kaç defa sıcak suyla masaj yap. Duş şart değil.
Musluğu aç göğüs bölgeni ovala süt kanallarına masaj olsun..

Bir de hastanedeki her ebe emzirmeyi öğretme konusunda başarılı değil.
Bana ilk gelen uyduruktan memeyi tuttu bebeğin ağzına soktu böyle yapacaksın dedi gitti.
İkinci gelen daha pozitif ve işini bilen bir kadındı. Çok güzel öğretti..
"Bebeğin ağzının etrafında memeyi dolaştır. Bebek ağzını tam açtığında kahverengi bölgeyi komple sok. Acele edip yarım alırsa yani ucunu tutarsa serçe parmağınla diline kenardan bastır memeyi çıkart tekrar dene. Ucunu emmesine izin verirsen hem süt gelmez hem de canın yanar" diye uygulamalı şekilde gösterdi..
İyi ki o kadının nöbetine denk gelmişim diyorum hala..

1impossiblelove 1impossiblelove sormadın ama belirteyim. Gün içinde bir kaç defa sıcak suyla masaj yap. Duş şart değil.
Musluğu aç göğüs bölgeni ovala süt kanallarına masaj olsun..

Bir de hastanedeki her ebe emzirmeyi öğretme konusunda başarılı değil.
Bana ilk gelen uyduruktan memeyi tuttu bebeğin ağzına soktu böyle yapacaksın dedi gitti.
İkinci gelen daha pozitif ve işini bilen bir kadındı. Çok güzel öğretti..
"Bebeğin ağzının etrafında memeyi dolaştır. Bebek ağzını tam açtığında kahverengi bölgeyi komple sok. Acele edip yarım alırsa yani ucunu tutarsa serçe parmağınla diline kenardan bastır memeyi çıkart tekrar dene. Ucunu emmesine izin verirsen hem süt gelmez hem de canın yanar" diye uygulamalı şekilde gösterdi..
İyi ki o kadının nöbetine denk gelmişim diyorum hala..
Canim bende onu merak ediyorum
Cunku ben emzirmeye calisirken kahverengi bolgeyi agzina verdigimde cikartiyor
Yani az biraz bir uc gerekmiyor mu bunun icin
Benim iki gogsumun ucuda tamamen icine gomuk
Bu etkiler mi alamamasini

Üzmekle ne ilgisi var dediklerimin?
Günde 1 kez verilen mamanın bir anlamı yok dedim hala da diyorum
Mama kolik ilacı değildir.
Ayrıca size sütten kesin dediniz de demedim. Ne alakasız şeyler söylüyorsunuz.
nıye bukadar agresıfsınız ?
sızın soyledıklerınızın dogrulugunu sorguluyor muyuz sız nıye yorum yazanlara muhalefet oluyorsunuz ?

bızzat yasadıklarım tecrubeyle sabıttır az buz cocuk hekımıyle de gorusmedık ben tecrubemı yazarım konu sahıbesı ısıne hangısı gelırse onu uygular
kolık ve reflu bebekler ıcın ozel yapılmıs mamadan haberınız bıle yok
evet aynen de ılac gıbı geldı ne zaman gazlı bebekler ıcın ozel uretılmıs mama dan gunde bır kere vermeye basladım kızım ozaman rahatladı dıyorum sıze sız bana hıc faydası yok dıyorsunuz
faydasını gordum dıyorum sız ne bıleceksınız kı benım yasadıgımı ? ustelık gazlı bebekler ıcın ozel uretılmıs mamalardan haberınız bıle yokken

mamanın hıc faydası yok dıyerek sutden kesmek zorunda kalan,kızım beslenemıyor mamanın ne faydası var dıye aglayıp ,ıcıne sınmeyen annelere bazı seylerı hatırlatmıs oluyorsunuz

ben kızımı sutden kesmek zorunda kaldıgımda bana mama verme emzırmeye calıs mama verme cocuk gelısmez mamanın hıc faydası yok dıyen kendını bılmezler yuzunden uzuntumden zona oldum vucudum yara doktu haberınız var mı sızın

Sadece siz lohusa oldunuz doğru değil mi? Biz görmedik sanki değil mi? Bize de sütün yetmiyor bilmem ne tonla şey dendi ki Ben daha 4 aylık anneyim ya. Lohusalığı dibine kadar yaşadım depresyona bile girdim. Ayrıca benim sorumdan size ne! İnternette doğru kaynak az bulursunuz. Doğru doktor ve ebeler ile doğruyu bulursunuz!
Hastanedeki doktorumu dinleseydim boşu boşuna ben de mamaya devam edecektim! Ben de bunu diyorum.

Siz baska çare aradiniz ve baska doktordanda dinlediniz, sorularinizi sordunuz. Konu sahibi istese konu açardi burda "ben emzirmek istiyorum, ne yapabilirim". Demek bu konuda dahada bilgi istemiyor.

Ve siz bu konuda merak etme hakkiniz yoktur. Konu sahibi emzirmek zorunda degil. Sizden bilgi almak zorundada degil. Istese keyfi bile emziremeyebilir. Ondan dolayi baskidan bahs ediyorum. Bu soru hangi niyet ile sorulsa dahi, daima lohusa kadinin üzerine bir baski yaratiyor.

D

Umduz bir memeyi cocugunuz nasil agzina aliyor bende bunu bilmiyorum
Zira tutup o kahverengi bolgeyi cocugun agzina itelemekten cocukta damak falan kalmadi
Az biraz bir uc lazim degil mi bunun icin
İşte uğraşıyor bazen sinirleniyor ama o da alıştığı için emiyor süt de geliyor.

Siz baska çare aradiniz ve baska doktordanda dinlediniz, sorularinizi sordunuz. Konu sahibi istese konu açardi burda "ben emzirmek istiyorum, ne yapabilirim". Demek bu konuda dahada bilgi istemiyor.

Ve siz bu konuda merak etme hakkiniz yoktur. Konu sahibi emzirmek zorunda degil. Sizden bilgi almak zorundada degil. Istese keyfi bile emziremeyebilir. Ondan dolayi baskidan bahs ediyorum. Bu soru hangi niyet ile sorulsa dahi, daima lohusa kadinin üzerine bir baski yaratiyor.
Ya rica ederim siz beni alıntılamayın!

nıye bukadar agresıfsınız ?
sızın soyledıklerınızın dogrulugunu sorguluyor muyuz sız nıye yorum yazanlara muhalefet oluyorsunuz ?

bızzat yasadıklarım tecrubeyle sabıttır az buz cocuk hekımıyle de gorusmedık ben tecrubemı yazarım konu sahıbesı ısıne hangısı gelırse onu uygular
kolık ve reflu bebekler ıcın ozel yapılmıs mamadan haberınız bıle yok
evet aynen de ılac gıbı geldı ne zaman gazlı bebekler ıcın ozel uretılmıs mama dan gunde bır kere vermeye basladım kızım ozaman rahatladı dıyorum sıze sız bana hıc faydası yok dıyorsunuz
faydasını gordum dıyorum sız ne bıleceksınız kı benım yasadıgımı ? ustelık gazlı bebekler ıcın ozel uretılmıs mamalardan haberınız bıle yokken

mamanın hıc faydası yok dıyerek sutden kesmek zorunda kalan,kızım beslenemıyor mamanın ne faydası var dıye aglayıp ,ıcıne sınmeyen annelere bazı seylerı hatırlatmıs oluyorsunuz

ben kızımı sutden kesmek zorunda kaldıgımda bana mama verme emzırmeye calıs mama verme cocuk gelısmez mamanın hıc faydası yok dıyen kendını bılmezler yuzunden uzuntumden zona oldum vucudum yara doktu haberınız var mı sızın
Agresif değilim siz kendi yazdıklarınıza bakın.
3. Kez yazıyorum doğru okuyun. Günde 1 kez verilen mamanın anlamı yok diyorum. Günde 1.
Bütün gün yeten süt tek öğün mü yetmeyecek diyorum.
Doğru okuyun doğru anlayın.
Daha da yazmayacağım.
Sizin sütten kesme tecrübenizle ilgili bir şey de yazmadım ayrıca

bu arada konu sahıbı rezene kımyon falan asla ıse yaramıyor
kolık olan kızımı reflu yaptı onlar gazını gecırıcem dıye daha gazlı yaptım hem altdan hem usten yavrum ne cektı

derler ya annemın ılkı olacagıma daglarda tılkı olaydım :)
suan kı aklım olsa dırek doktorumun soyledıgını dınlerdım onlar bu ısı bılıyor
mılletın lafına baktım surecı uzattım
sız doktorunuz ne onerıyorsa onu yapın

ama doktorunuzu dınleyın lutfen doktorculuk oynayanları degıl

Ben suna inaniyorum.. rezene mezene ise yaramiyo. En azindan bende.. o gaz damlalari vs. Cocuk illa 3-4 ayi gecirecek baska yolu yok bunun

Dr.İbrahim Saraçoğlu yemeklerinize kimyon atın diyor. Ben kendime rezene demlerken içine kimyon da atardım oğlum ufakken..

Ama biraz bebeğin yapısından. Kolay gaz çıkaran bebekler de var zorlanan da..

Hala hem bizim hem oğlumun yemeklerine kimyon atarım mesela..

Kizlar kizim 16 gunluk
Takviye olarak aptamil 1 kullaniyorum ama cocuga inanilmaz gaz yapti
Arkadasim bebelac dene dedi ama emin olamadim
Doktor ikisinide yer diyor fakat yemesi degil gaz yapmamasi onemli
Bebelac kullananlar varmi
Cok tecrubesizim yardim lutfen
Evet aptamil benim oglumdada gaz yapmisti ve ben bunu 1 ay falan anlamamistim. Sma aldik sonra sevmedi hipp combiotic kullandik..Artik 1 yasinda ve humanayla karisik gidiyorum.

Sakin verme bebegine bebelac.bildigin nisasta ve seker.
Aptamil gaz yapiyorsa conformil olanlardan ver..bende bi donem kullandim..birde rezene icir bebegine iyi geliyor

Ben yeşil elmanın kabuğunu kendi hastalığım için kaynatıp günde bir bardak içtim ve bebeğimin gazını kesti. Yeşil elmayı kabuğuyla birlikte kaynatıp için derim/ hem bağışıklık için de iyi.

Ucu olmaması evet tutuşunu etkiler. İnternette simulasyonu var bebeğin memeyi tutuşuyla alakalı.
Damağının gerisinde baskı yapabilmesi için meme ucu olması lazım. Ama anlaşılan senin memen oraya kadar ulaşmıyor.

Doktor gördü mü durumunu?
Hastanelerde emzirme birimleri var. Bence bir de oradan yardım al..

Ayni anda bir cok sey kullaniyorum
Rezenesiydi, damlasiydi arti sivi alimi vs vs
Sirf sutum olsun cocuk mamaya alismasin diye
Diger yandan gogus uclarim yok
Gogus ucu al diyorlar aldim denedim onu bile tutacak uc yok
Bende isterim cocugum sadece anne sutu alsin
Mamalar dunya parasi
Arti olarak alip emzirmek yerine mamayla sut sagimiyla ugrasmayi kim ister ki
Ama herkesin oluk oluk akmiyor iste

Inan ayni hikaye. Bende yemedigim birsey kalmamisti. Hatta eczaneden hap almistim, annem alayli bir sekile "sanki hap yardim edecek" demisti. Yetirici kadar gelmiyordu iste. Her bebek ayni degil. Benim kizim mesela zayif bir çoçuk. Istahi çok iyidir, herseyi yiyor fakat çabuk kilo almiyor iste. Bu bebekkende öyledi. Hem gögüs hem mama verdim fakat yetmiyordu kizima.

Sonradan sadece mama verdim ve hem kizim daha iyi kilo aliyordu hem ben daha rahattim. Artik "yetirici kadar besleniyormu?" "Acaba açmi" diye sorular beynimi kemirmiyordu. Daha huzurlu bir sekilde kizima bakabiliyordum ve keyif alabiliyordum. Tabi etraf daima zehir ediyordu imali bakis ve laflar ile. Senin ne yasadiklarini o kadar iyi anliyorum ki.

Canm benm de göğüs ucum yoktu emzirmede nasıl olacak bu iş derdim. Bebek olmayan ucu almıyordu. Emizremiyordım. Pompa ile sağmaya başladım. Sütüm öyle geliyordu. Biberonla besledim bu şekilde.
Sonra büyük bir üzüntü yaşadım hormonlardan olsa gerek sütüm tamamen kesildi gelmedi .
İkinci bebemde de 8 ay emzirdim üstüne hamile kalmışım bilemedim. Bebişim almadı sütümü, öğürüyordu. :KK43:
Malesef böyle şeyler yaşıyoruz . Sen moralini bozma.
Ama pompayı denemeni tavsiye ederim . Benm genç kızlıktan itibaren hiç yoktu göğüs ucu. Normale döndü pompayla çektikçe çıktı ucU. Düzeldi yani.
Seninde düzelir umarım.
Ben süpersonik anneyim, öyleyim , böyleyim diye karşısında ki eleştirileri ile gömmeye çalışanları hiç kaale bile alma. Olumsuz düşünce ve üzüntü anneyi etkiliyor . Bebeğin için en iyisini her zaman sen bilirsin. !

Inan ayni hikaye. Bende yemedigim birsey kalmamisti. Hatta eczaneden hap almistim, annem alayli bir sekile "sanki hap yardim edecek" demisti. Yetirici kadar gelmiyordu iste. Her bebek ayni degil. Benim kizim mesela zayif bir çoçuk. Istahi çok iyidir, herseyi yiyor fakat çabuk kilo almiyor iste. Bu bebekkende öyledi. Hem gögüs hem mama verdim fakat yetmiyordu kizima.

Sonradan sadece mama verdim ve hem kizim daha iyi kilo aliyordu hem ben daha rahattim. Artik "yetirici kadar besleniyormu?" "Acaba açmi" diye sorular beynimi kemirmiyordu. Daha huzurlu bir sekilde kizima bakabiliyordum ve keyif alabiliyordum. Tabi etraf daima zehir ediyordu imali bakis ve laflar ile. Senin ne yasadiklarini o kadar iyi anliyorum ki.
ya ben o stres ve baskı elestırı yuzunden uzuntumden zona oldum ya
nasıl agrılı bır yara dökme hastalıgı
6. ayımda sutden kesmek zorunda kaldım
ne yanı dedım tum emekler bosa mı... mastitlere ragmen, sag gogus ucumun cerrahı mudahale edılmesı gerekecegı kadar emzırdım ,yara olması, onun acısı sırf emzırcem dıye ... o yaralarımla kanaya kanaya emzırdım, okadar emzırmeye ısrarlıydım sırf cocuk emzın anne sutu alsın dıye

ama cocuk hem kolık hem reflu habıre emmek ıstıyor yarım saatde bır emmek ıstıyor doktor ısrarla 2 saatde bır emzırıceksın cunku kolık dıyor

ben habıre emzırdım dınlemedım doktoru mamada vermedım
cocuk aglamaktan gobek fıtıgı oldu ! gobegınden kan geldı 20 gun sonra havale gecırdı ış cok cıddıye noktada geldı
mama verdım sonunda aptamıl ar bebelac gold bunlar gazlı bebekler ıcın mamalar

sonra nasıl kızdım kendıme ya dedım cocuga ezıyet etmısım
gece verdıgım mamayla cocuk uyudu ben uyudum sutum arttı uyudugum dınlendıgım ıcın
yaralarım ıyılestı gazı gectı cocuk kılo almaya basladı

ben neyıme guvendım sagın solun etkısınde kaldım koskoca cocuk hastalıkları uzerıne egıtım almıs doktoru dınlemedım dıye cok uzuldum kızdım kendıme
tam hersey duzeldı dedım bır hastalık gecırdım sutden kesmek zorunda kaldım
etrafımda bılmeyen cok bılmısler ısrarla emzır mama ıse yaramaz cocugu alerjık buyutuyorsun anne sutu farklı demeye basladılar
yahu kortızon kullanıyorum emzıremem e bılgısız kadın
okadar baskı yaptılar kı okadar elestırdıler kı zona oldum

zaten cocugun ıcın en ıyısını yapmak ıstedıgın ıcın streslısın yenı annesın bılmıyorsun cok uzulmustum cok

konu sahıbını bende cok ıyı anlıyorum oyuzden

Hayir bir saat kadar sonra veriyorum
Sut aldiktan sonra gazini alip uyutuyorum cunku
Bi saat kadar sonra tekrar acikiyor
Yine ilk emzirmeye calisiyorum
Eger sut cikmiyorsa mama yapiyorum
Yok eger geliyorsa yine sutle devam ediyorum

Anladım. Benim kızım da anne sütü artı mama ile büyüdü. Biz de böyle aralı verirdik. Kıyamam bebişe. Geçsin gitsin hemen gazı.

Evolvia çok iyi bir mamaydi bundan 4 yıl önce bebeğime veriyordum. Şimdi yeni birşeyler çıktıysa bilemem :) bizimki koca adam oldu .
Ayrıca memem bozulmasın diye emzirmemek bile gayet normal bence. Sonrasında psikolojisi bozulup çocuğuna bakmakta zorlanacaksa emzirmesin. Kime ne yani. İlla emzirince mi anne olunuyor.

ilaç vermeyın bence.bağırsakları sadece anne sutunu hazmader çünkü çok küçük.ayaklarını harekett ettirin.karnına masaj yapın.kendınız gaz yapacak şeyler tuketmeyın.baklagıllerın hepsıne kımyon katın.kımyon için.rezene için.SMA mamasını ıyı dıyodu bı arkadaşım.anne sutune en yakın dıye ne kadar doğru bılmıyorum.

Back
X